User Tag List

Sayfa 6/7 İlkİlk ... 4567 SonSon
129 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: <<ATATÜRK>> Biz Zaten Biliyorduk, Kabullenemeyenlere de Gelsin

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Senin ceddin Osmanlı ve güya sarıldığın kişide ecdadının Osmanlı olduğunu söylüyor;

Peki, Osmanlı için ecdadımız diyen biri nasıl olurda Gürcistan ziyaretinde “ben de Gürcüyüm. Ailemiz Batum’dan Rize'ye göç etmiş bir Gürcü ailesidir” diyebiliyor.
    Osmanlı, Ortodoks Hrıstiyan olmadığına göre, körü körüne savunan arkadaşlardan birisi bu söylemi bana izah edebilir mi, ne demek istemiş acaba.
    Tarih : 11 Ağustos 2004

MİLLİYET İNTERNET - SİYASET

12 Nisan 2005: (Norveç'te) Ben, Rizeliyim, eşim Siirtli. Türk değil, Arap. Biz zaten sorunları çözmüşüz. Türkiye'de bakıyorsunuz, Türk Kürt ile, Azeri Gürcü ile evlidir. İkisi birbiriyle et tırnak gibi olmuştur.

emirhan sph - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MKT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu insanlardaki cahilliğe cehalete hayretle bakıyorum beyinleri yıkanmış düşünce yoksunu örümcek beyinli hatta *** Kılı insanları karşımıza alıp konuşmak bile bana rahatsızlık veriyor.Eee be küçük beyinli insan Şapka takmadığı için öldürülen insanlar diyosun ya hani azcık tarihini araştır bakim onlar kimlermiş? Halaa şeriat peşinde koşan saltanat sürmeye çalışan sarıklı cübbeli elin kimsesiz kalmış karısını kızını sahiplenmek adı altında kendine harem kuran Karektersiz kişiliksiz tiiniyetsiz ucubelerden başkası değildir.
    Hiçmi çanakkale zaferini okumkadın izlemedin dinlemedin,hiçmi dünya savaşlarını okumadın hiçmi dünya ile yapılan Lozan,sevr vs gibi antlaşmaları okumadın maddelerini araştırmadın.İngilizler,rumlar,italyanlar çanakkaleye dayanmış arıburnundan geçmiş içeriye kadar gidiyor,osmanlı askeri binlercesi ölmüş geri çekilme kararı bekliyorlar ama karargahtan ne haber var nede bişe,Kemal ATATÜRK 57.Alayı alıp Çanakkalede düşmanı denize dökmeseydi, Kiii bu bir emirle değil tamamen kendi insiyatifi ve vatanseverliğinin görev emir-komuta zincirinin önüne geçmesiyle oluşan birşeydir.bunun sonunda seni beni şu an burda bukadar özgür hür iradenle yazabilme imkanı sağlamıştır.Senin ATA saymadığın insan Senin ceddinin nesli devam etsin diye devrimler yapmış,Türk soyunu sürdürmek için tüm dünyaya peşkeş çekmiş ve herkesi kendine gıpta ile izletmiştir.

Ne istiyordunuz Tüm dünya bukadar teknoloji ve gelişim içindeyken siz hala medreselerde Sakallı hocalardan Sözde eğitimmi alacaktınız öğretimmi?

Ne istiyordunuz ananız bacınız teyzeniz denk gelirde padişaha yada yaverine görününce padişahın Hareminde mi olsun istiyordunuz?

Ne istiyordunuz ananız rum,rus,ingiliz,fransız asıllı olup sonradan müslüman ve türkleştirilmiş olsun ama BABAmız padişah mı demek istiyorsunuz?

Seçme seçilme hakkı olmasın,imece usulü geçim devam etsin,Hastanen olmasın tedavilerin olmasın bunumu istiyorsunuz.

Hacı hocalara medet bağlayıp kanserden,ondna bundan iyileşme ümidimi bekleyecektiniz?
    Hala geri kafalılar var ameliyata girenlere saçma gözlerle bakıp allahın işine karışıyorlar belkide ölecekti ama yaşattılar gözüyle bakıyorlar.

Daha yeni zamana gelelim ;
    Ne istiyorsunuz Recep ülkenin başında kalsın Ülkenin doğusunda terör örgütü sikini kaldırmış beklerken,kendilerine kolluk kuvveti bile kurmuşken 1 tane bile ne polis ne askerin müdahale etmemesimi?

Tüm devlet kuruluşlarının özelleştirilerek tüm ülkeyi yabancı sermayenin eline verip ülke ekonomisini kontrol edememesini mi?

Ülkedeki bilim adamlarının ölmesi yetmedimi? Sizce biz okadar salakmıyız aselsanda öldürülen insanların nelerle uğraştıklarını bilmiyormuyuz?

Ne istiyorsunuz Başkanlık sistemi gelsin ülkede eyalet rejimi hakim olsun Her şehir kendi kanunlarını kendi mi koysun? ( gelecekteki Kürdistan)

1 tane uçağın bile israilden habersiz uçamıyor Kime peşkeş çekebileceksin,Ne zannediyosunuz Age Of Empire's mı oynuyoruz lan burda?

Ne bekliyosunuz Recep efendi sizin gibi evde zor tuttuğuı çakallarını sokağa salacak bizi elagemi edeceksiniz sanıyosunuz?

Köprü yapılacak denildi 1 milyon dolardan fazla para sadece hemzemin çalışması için harcandı ve çıkıp yanlış yere inşaat yapmışız dediler binlerce ağaç kestiler,Sonra ne mi oldu Napalım TOKİ yaparız dediler ve yakındır Ali AĞAOĞLU'na verirler ihaleyi ali amcamız diker oraya gökdelenleri Alın size yeni bir İSTANBUL.

Ülkede Asker bırakmadınız paşa bırakmadınız içeri atmadık,öldürmedik
    Ne bekliyordunuz *** korkusundan milli bayramları kaldırdığı için halktan darbe yememek için her daim Babası OBAMA nın yanına kaçan bir başbakanın sizi korumasını mı?

Ne bekliyordunuz Tek başına direnen gencecik çocuklara egosunu tatmin edememiş ,Biber gazı sıkan polislerin Ülke savaşa girdiğinde sizi korumasını mı?
    Sorun bakalım 1 maaş ek ikramiye almasalardı izinleri 1 hafta uzatılmasa hangisi orda görev yapardı?

Anayasının maddelerini değiştirip kendi şeriatını kurmak isteyen bu hükümete izin vereceğimizimi sanıyosunuz?

10 lafından 11 tanesi yalan olan bir başbakana Ceddimizin emanetini bize veren ATATÜRK'ün Gençliğe hitabesini hatırlattık onuda anlamadı,Harici bedbahlarımız hiç bitmeyecek kadar güzel ve eşsiz bir ülkede yaşıyoruz,Dahili bedbahlar içinde o evlerinde oturan eli Palalı %50 değil asıl biz bekliyoruz ve sabrediyoruz.

PKK yı öne sürdüler bu ülkeyi yıkamadılar,Gencecik çocuklarımızı kardeşlerimizin kanları yerdemi kalacak sanıyosunuz? bu ülkeyi 20-30 bin paçavrasız götünde donu olmayan piçe mi bırakacaz sanıyorlar?

AKILLI OLUN AKILLI.

Sizin başbakanınızın *** attığı o Facebook-Twitter vs milyonlarca genci uykularından uyandırmıştır,Bu yapılanlar artık milletin canına tak etti.Atatürkün evlatlarını daha fazla sokağa dökmeye çalışmayın.

Bizim olduğumuz yerde sizi istemiyoruz!!! bu dikdatörlükse Dikdatörlüğün Allahını biliriz.Bu gün nasıl sizi bulunduğumuz sosyal yada sanal ortamlarda dahi istemiyorsak sabrımız taştığında Denize dökülen ingiliz ve rum piçleri gibi bu ülkeyi yıkmak isteyenleri de Ya İbreti alem olsun diye çıkar sallandırırız yada denize döker kökten kurtuluruz.
    Biz özgürlük-demokrasi-eşitlik-zenginlik dedikce sizler ülkeyi boka batırıyorsunuz.Birinizde çıkın söyleyin hadi Atatürkcüler bunu istiyor istedikleri olursa bu ülke zarar görür diyin örnek verin,Kanıtlı delil gösterin.

Madem boşbakanınız bukadar dürüst bukadar inançlıydı da ne diye çıkıp her iki muhalefet parti ile birlikte istediği bir TV kanalında halkın önünde tartışıp eğriyi doğruyu çözmüyor.
    Küçük beyinlisiniz ve hep öyle kalacaksınız ama bu ülke size yar olmayacak.

Senin ceddin saymadığın bizim ATAMIZDAN bize kalan ;
    Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Bize Vazifemizi demokratik yollardan yapmaya gayret gösteriyoruz,DİRENİYORUZ.
    Sabrımızı taşırmayın....!!!
    MUSTAFA KEMAL TEKİN....
    Alintiya uyuz olsamda bu yaziyi tuylerim diken diken okudum izninlede alinti yapmak istiyorum. Yuregine saglik, eline bilgine saglik.

Paylasim icinde tesekkurler.

Cahil insana laf anlatmak kadar insana agir gelen bisi olmaza. o kisinin karsinda senin fikrine karsi savundugu dusunceyi ''nasi bu kadar kor nasi bukadar vidansiz olabiliyo'' diyerek, sabirla bikmadan usanmadan tane tane anlatmaya calismak, bu vatani hic bir p.c kurusuna yar etmemeye calismak... Allah bize sabir, guc ve sans versin. Hic bir zaman anlam veremedim bu cehalete ama anlam vermeye calismak degil cahil olana anlatmaktan geciyo care.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @MKT
    abi büyüksün iyiki hala sizler gibi düşünenler var...
    Alıntı fastuncle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

ONLY MODS CAN JUDGE ME

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @MKT abi üstüne yazacak birşey bulamadım. Ellerine, düşüncene sağlık.
    Instagram: mutusgarage

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    MKT, ne yazdın be kanka

sonda imzanı görmsem birisi yine iyi yazms dicekdm.

ülkeyi fena böldüler.
    insanları cok felaket ayrıştırdılar
    osmanlıcılar atatürkcüler , dinciler dinsizler , cemaatciler cemaatsizler , hükümetciler muhalefetciler, türkler-kürtler, teröristler sicilsizler.

ama hala bunun farkında olmayanlar var artık açın gözünüzü.
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

lethaldoze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bestsi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Örnek: Keşke sağlığına daha dikkat edebilseydi biraz daha yaşasaydı :/
    Diyorlarki hiç kalkmadan yatacaksınız, kesinlikle tam zamanlı yatak istiharati, kalkması demek intihar demek.
    Ama Dünyaya yayılmuş hasta diye. Fransa ile Hatay konsuunda görüşülüyor. Ve fransızlar üstün durumdalar. Bizimkiler ne yapsa işe yaramıyor.
    Atatürk orduya emir veriyor. Ordu güneyde manevra yapacak.
    ATATÜRK İstanbuldan kalkıp trenle yolculuk yapıyor.
    ATATÜRK tam 1 ssate yakın ayakta sıcağın altında önünden geçen tören alayı askerleri selamlıyor. Tüm dünya görsün de adımını ona göre atsın diye.
    Ve sonunda Fransa Türkiyenin kararlılığını görüyor ve Atatürkünde dimdik ayakta olduğunu görüyor ve Hatayı alıyoruz. Bundan sonra bidaha ayağa doğru düzgün kalkamıyor.
    Bunun gibi sebepler yüzünden sağlığına dikkat edememiş. Çok azz dinlenip çok çok fazla çalışmış. Yoktan bir ülkeyi var etmiş neredeyse.
    O zamnaki iktisat vs halkın durumu, sağlık vs gibi konulardaki rakamlara bakınca ben başarıldığını yapıldığını atamızın başardığını bildiğim halde hala imkansız diyorum, o kadra kötü bir vaziyetteymişiz anlayın.
    Osmanlı vatandaşlarına hiç bakmamış. Millet hastalıktan kırılmış haberi olmamış. Doktor vermemiş, toprak vermemiş vs. Askere türkleri almış, vergiyi türklerden kesmiş. Azınlık olan yahudi ermeni vs si hep ticareti yapan parayı kazanan olmuş. Çünkü vergi ödemiyor, askere gidip vakit kaybetmiyor. Tutturmuşlar osmanlı. Yahu 36 padişah var osmanlıda. Övünülen padişahların en önemlisi Fatih Sultan Mehmed Han 7. Padişah. Son övülen hakikaten lider olan 2. selim Yavuz yani. O da 10. padişah.
    Ondan sonra tam 26 padişah geliyor ve 1 tane taş üstüne taş koyan yok. Biz Atatürkçüler bunu bildiğimiz içinde Atatürkü çok seviyoruz. Ama osmanlıyım diye geçinenler Fatihin istanbulu almanısını ballandıra ballandıra anlatıp vahdettini savunan adamalr.

TechTurkey Yekta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Atatürk! Kimseyi şapka takmadığı için astırmamıştır. Bu yavşak iftiracı muhtemelen dedesinden duyduğu palavrayı yada gittiği cemaatteki birkaç iftiracı fettullahçı hocalarından dinlediği vay anasını dediği bir palavra hikayedir.

Geçmişte evet çok hacı hoca asılmıştır alayıda bilime şeytan icadı diyen. motora arabaya şeytan icadı diyen. dininiz elinizden gidicek diyip insanları ayaklandırıp isyan çıkartan irticacılardır.

Ayrıca mezardan çıkarılıp asılan mahkum hikayeside şu şekildedir. O idam kararı çıkan imam kararı duyunca kalpten gitmiştir.

Ancak idam kararının ibretlik olması için gerçekleşmesi mecburiyeti o zamanki kanunlarda mevcuttur ve yasalara uygun olarak yapılmıştır. O dönemde henüz cumhuriyet yasaları henüz oluşmadığından idamı uygulayanlar osmanlı kanunlarına göre uygulamıştır. Açın kitapları bakın mezardan çıkarıp ibret için adam asmak osmanlı kanunlarında vardır!

Yani o *** attığı olayın suçlusu CUMHURİYET değil! Atalarının koyduğu OSMANLI KANUNLARIDIR!

buda sana kapak olsun palavracı iftiracı fetoşçu.

Edit: bu arada yargılayan Atatürkün kendiside değildir. Kanunlarda cumhuriyet kanunları değildir. Cumhuriyete karşı çıkmasalardı osmanlı kanunlarının idam kanunlarına kurban gitmezlerdi zaten.
    Gökhan, laf ettiğin insandan ne farkın kaldı? hani din dil düşünce özgürlüğü olan modern zengin bir ülke istiyordun? insanları yaftalamaktan geri kalmıyosun ama? nerde kaldı bunun düşünce özgürlüğü kısmı?
    Yanlış anlaşılmasın sana bir garezim yok ama senin üzerinden genele konuşuyorum.. arkadaş Atatürk'ü sevmiyor olabilir farklı bir ideolojiye inanmış olabilir, buna saygı göstermek zorundayız.. Sırf bu düşüncesinden dolayı adamı fetocu tayyipçi diye sınıflandırmışsınız, nereden biliyorsun belki adam ülkücü veya çok daha farklı bir görüşü var.. o yobaz dediğiniz insanlardan ne farkınız kalıyor böyle at gözlüğüyle bakarsanız olaya?
    ayrıca bence Atatürk e karşı herhangi bir saygısızlık da yapmamış banlanmayı hak edecek herhangi bir hareketi de olmamış..
    Şimdi bazı çok zeki yüksek vatanseverlik duygusuna sahip arkadaşlar beni de Atatürk düşmanı yaparlar afaroz ederler asıl olayı anlamadan ama pek de umrumda değil

Ayrıca Osmanlı konusunda bilip bilmeden konuşmayın diyip de bilip bilmeden konuşan arkadaşlar için de çok ufak bir örnek vereyim, Atatürk ün Samsuna gidişi bilinenin aksine istanbul hükümeti yani dönemin padişahı, vatan haini olarak adlandırılan VI. Mehmet yani Vahdettin tarafından organize edilmiştir..
    İnönü zamanındaki Osmanlıyı inkar etme politikası sonucu tarihimizde buna benzer birçok olay bize yanlış öğretilmiştir.. 600 sene ayakta durmuş dünyaya hükmetmiş 3 kıtayı topraklarına bağlamış bir geçmişi reddetmek de nasıl bir zihniyettir orası da ayrı bir konu tabi..
    YouTube
    DR.ECU

kaanpoyrazoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mkt kardeşim helal olsun sana , eline , yüreğine sağlık ..Tercüman olmuşsun , tşk ederim ..
    Babana aratmakta nedir arkadaş ..

_FrKn_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı lethaldoze Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Diyorlarki hiç kalkmadan yatacaksınız, kesinlikle tam zamanlı yatak istiharati, kalkması demek intihar demek.
    Ama Dünyaya yayılmuş hasta diye. Fransa ile Hatay konsuunda görüşülüyor. Ve fransızlar üstün durumdalar. Bizimkiler ne yapsa işe yaramıyor.
    Atatürk orduya emir veriyor. Ordu güneyde manevra yapacak.
    ATATÜRK İstanbuldan kalkıp trenle yolculuk yapıyor.
    ATATÜRK tam 1 ssate yakın ayakta sıcağın altında önünden geçen tören alayı askerleri selamlıyor. Tüm dünya görsün de adımını ona göre atsın diye.
    Ve sonunda Fransa Türkiyenin kararlılığını görüyor ve Atatürkünde dimdik ayakta olduğunu görüyor ve Hatayı alıyoruz. Bundan sonra bidaha ayağa doğru düzgün kalkamıyor.
    Bunun gibi sebepler yüzünden sağlığına dikkat edememiş. Çok azz dinlenip çok çok fazla çalışmış. Yoktan bir ülkeyi var etmiş neredeyse.
    O zamnaki iktisat vs halkın durumu, sağlık vs gibi konulardaki rakamlara bakınca ben başarıldığını yapıldığını atamızın başardığını bildiğim halde hala imkansız diyorum, o kadra kötü bir vaziyetteymişiz anlayın.
    Osmanlı vatandaşlarına hiç bakmamış. Millet hastalıktan kırılmış haberi olmamış. Doktor vermemiş, toprak vermemiş vs. Askere türkleri almış, vergiyi türklerden kesmiş. Azınlık olan yahudi ermeni vs si hep ticareti yapan parayı kazanan olmuş. Çünkü vergi ödemiyor, askere gidip vakit kaybetmiyor. Tutturmuşlar osmanlı. Yahu 36 padişah var osmanlıda. Övünülen padişahların en önemlisi Fatih Sultan Mehmed Han 7. Padişah. Son övülen hakikaten lider olan 2. selim Yavuz yani. O da 10. padişah.
    Ondan sonra tam 26 padişah geliyor ve 1 tane taş üstüne taş koyan yok. Biz Atatürkçüler bunu bildiğimiz içinde Atatürkü çok seviyoruz. Ama osmanlıyım diye geçinenler Fatihin istanbulu almanısını ballandıra ballandıra anlatıp vahdettini savunan adamalr.
    Vahdettin hain midir?
    Lozan zafer midir? ciddi soruyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yekta Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gökhan, laf ettiğin insandan ne farkın kaldı? hani din dil düşünce özgürlüğü olan modern zengin bir ülke istiyordun? insanları yaftalamaktan geri kalmıyosun ama? nerde kaldı bunun düşünce özgürlüğü kısmı?
    Yanlış anlaşılmasın sana bir garezim yok ama senin üzerinden genele konuşuyorum.. arkadaş Atatürk'ü sevmiyor olabilir farklı bir ideolojiye inanmış olabilir, buna saygı göstermek zorundayız.. Sırf bu düşüncesinden dolayı adamı fetocu tayyipçi diye sınıflandırmışsınız, nereden biliyorsun belki adam ülkücü veya çok daha farklı bir görüşü var.. o yobaz dediğiniz insanlardan ne farkınız kalıyor böyle at gözlüğüyle bakarsanız olaya?
    ayrıca bence Atatürk e karşı herhangi bir saygısızlık da yapmamış banlanmayı hak edecek herhangi bir hareketi de olmamış..
    Şimdi bazı çok zeki yüksek vatanseverlik duygusuna sahip arkadaşlar beni de Atatürk düşmanı yaparlar afaroz ederler asıl olayı anlamadan ama pek de umrumda değil

Ayrıca Osmanlı konusunda bilip bilmeden konuşmayın diyip de bilip bilmeden konuşan arkadaşlar için de çok ufak bir örnek vereyim, Atatürk ün Samsuna gidişi bilinenin aksine istanbul hükümeti yani dönemin padişahı, vatan haini olarak adlandırılan VI. Mehmet yani Vahdettin tarafından organize edilmiştir..
    İnönü zamanındaki Osmanlıyı inkar etme politikası sonucu tarihimizde buna benzer birçok olay bize yanlış öğretilmiştir.. 600 sene ayakta durmuş dünyaya hükmetmiş 3 kıtayı topraklarına bağlamış bir geçmişi reddetmek de nasıl bir zihniyettir orası da ayrı bir konu tabi..
    Katılıyorum... İnandığı demokrasi ve kendisinin de eleştirilebileceğini göstermek adına Serbest Cumhuriyet Fırkası'nın kurulmasına destek vermiş biri. Belki aynı görüşte olmayabiliriz fakat daha seviyeli olunmakta fayda var. Atatürk milliyetçiliğini savunuruz ancak gereklerini çok fazla anlamış değiliz. Bende ekran başında nefret besledim ama biraz sakinleşip yeniden anlamak, yeniden anlatmak gerek. Fakat mevcut iktidarın bu döneminde özellikle Atatürk'e saygı inanılmaz düştü. Sevgi demiyorum dikkat ederseniz saygıdan bahsediyorum keza belli bir kitle var yıllardır. En azından saygı duyarlardı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    okudum ama anlam veremiyorum bazen diyorum keşke atam etliye sütlüye karışmasaydı şuan kendisine saygısızlık yapan insanlar gibi sadece kendini düşünseydi
    bizde hem bu dünyada hemde ahirette kaybedenlerin arasında olsaydık acaba yüzde elli rahata erermiydi bizim için sıkıntı yok özellikle fetoşçulara göre zaten müslüman da değiliz türkte.

ama öbür tarafta ecdad diyorsunuz ya onlarada hesap vereceksiniz bakalım o gün geldiğinde bize mi duacılar size mi

lethaldoze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yalnız şuda bir gerçektir ki hep biz aman onlar gibi olmayalım onlar gibi kimseyi yaftalamayalım aman biz susalım, onlardan ne farkımız var vs vs susutulmdıkmı zaten. Hak aramayı dahi unuttuk yada hiç öğrenemedik. Örneğin kıbrısa 1960 larda rumlarr kıyıma başladılar. Astılarkestiler kuvete saklanmış ana ve çocukların üzerişne mermi yağdırdılar. Ama her bm komisyonlarında dünya onları tuttu. Hep türkiyeden taviz istediler. Neden; çünkü rumlar dört dörtlük probaganda yapıyorardı. Önce saldırıp yakıp yıkıyorlar sonrada isyan eden türkleri bastırmaya devlet güçleri çalışıyor diyorlardı.
    Her platformda bizden öndelerdi. Biz hiçbir aşamada derdimizi dünyaya anlatamadık. Nedenide kimsenin bu tür işleri geliştirelim, öğrenelim demediği içindir.

Osmanlıya gelince. Peki sizce Vahdettin neden gönderdi Mustafa Kemali Samsuna, daha doğrusu Karadenize. Hadi o şerefsiz alternatif tarih yaratmaya çalışanların dediği gibi diyelim kabul edelim 1 dakıkalığına. Peki ingilizler nasıl müsade etmiş düşenen varmı. Onuda ben söylim. Karadenizde ayaklanmaları bastırmak için çare aranmaktadır. Zaten Atatürk ta Suriyede iken Adana da iken milli mücadelenin planını düşünmüş ve İstanbulda çalışmalara başlamış kendisini anadoluya yollatmaya çalışmıştır. Bunun için çalmadığı kapıda kalmamış gerekli kişilerinde kafasında yer etmiştir. Sonunda Vahdettine ismi verilmiş ve birtek Mustafa Kemalin çözeceğini düşündükleri için kabul edip anadoluya göndermişlerdir.
    Yani kimse gizlice atatürke görev vermemiştir git anadoluda isyan çıkar diye. Yok öyle bir palavra. Madem vatan haini değildi gizlice yardım etti ve vatan haini bile olmayı göze lan bir kahramdı diyenler. KUVAYİ İNZİBATİYE(HALİFELİK ORDUSU) nu bir araştırsın bakalım. Yunanın ordusu az geldmiş milli mücadeleye başkoymuş ayağında çarığı olayan anadolu ordusunun karşıına halife ordusu çıkarmasıda mı gizlilik için. Ne güzel hikaye ama değilmi. Adam ingiliz egenliğini kabul edecek sevr i kabul edecek, anadoluya gel diyene siktir diyecek, milletin üstüne ordu kurup yolayacak ve çok ağır kayıplar verdirecek bu ordu türklere ama adam bunları vatan için yapmış vay canına. Tamam biz fatihi kanuniyi atamız biliyoruz seviyoruz hatta vahdettini sevmesekte oda bizim atalarımızdan ama hainliği tartışılmaz. Fatih kahramandı diye vahdettinde onun gölgesinde sebeplenecek anlamına gelmez. ilk 10 padişah dünyaya hükmetmiş ama ondan sonra gelen tam 26
    padişajh var sürekli gerileyen, yabancı devletlere kukla olan bir imparatorluk.

Kaçıncı yüzyıldayız adamlar saltanatı getircez diyor.
    Yahu tamam adam on numara insan lider diyelim. Tamam padişahımız olsun kabul.
    Ya adamın oğluda alkolik esrarkeş hırsız şerefsizse ne olacak. Varmı bu kadar saçma bir sistem. Zamanında tamam ama herşeyin bir yeri var. Dünya gelişmiş uzaya gitmiş bizimkiler matbaya şeytan icadı hazerfen çelebiye şeytan icadı vs demiş. Tezata bak. Dinimizin peygamberi ilim çinde de olsa gidin alın der. Müslüman olanlar da her şeyi şeytan işi diye niteler ve dünyadaki en geri toplumlar yalnız müslümanlar olur

_FrKn_ : yeni gördüm ama yukarıdaki yazımdan çıkarabilirsin.

h.savas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @MKT ve @Yekta şu altı sayfalık konuda insanları kırmadan ve açıklayıcı bir şekilde olayları izah eden abiler olduğunuz için teşekkürü borç bilirim sizlere ..
    tabi ya ...

aTaBeY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uğraşmayın bunların alayı korkak bunlar saçma sapan komik haraketlerle saçma sapan laflarla iftiralarla ATA'yı nah akıllardan sileler. Bunlarınki hayal hayal bizim kanımızın son damlasına kadar ATA'mı yaşatacağımızı bilmiyorlar. Amaçları iç savaşsa bence kendileri zararlı çıkarlar !!

@MKT diline sağlık...
    S!nek Performance Race Parts & Aftermarket

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

ben o fettullahçı dediklerimin yanında uzun dönem takıldım ve konuşmalarından anlıyorum o tayfadan olduklarını. yaşadıklarımı yaşaman lazımdı ne hissettiğimi hissedebilmen için. böyle bir beyin yıkama operasyonu yok.

ayrıca osmanlıyı her yazımda söylediğim gibi çok severim inkarda etmem. geçmişimizde osmanlı vardır. çok iyileri olduğu gibi yanlış yöneticileride olmuştur. yoksa osmanlının her padişahı fatih sultan mehmet gibi olsaydı çok daha uzun dönem bile ayakta kalabilirdi. yani ben atatürkü ne kadar çok seviyorsam fatih sultan mehmetide o kadar severim.

ben nasıl ki sadece osmanlı yı sevenlere laf etmiyorsam. bizede atanız matanız ayakları iftiralarla gelemezler. artık şarteller attı. sizde anlayın yani psikolojimizi.

benim gibi bu ülke için babasını şehit verseydi, atatürkün kurduğu ülkeyi pkk dan korurken babasını kaybetseydi bu adam ve ondan sonra karşıma çıksaydı böyle bana artistlik yapabilirmiydi merak ediyorum.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı painkller Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Atatürk'ü eleştiremezsin, Türkiye'deki anlamıyla. Eleştiri kötülemek, *** atmak olarak bilindiği için Evet Eleştirilemez. Tartışılabilir, Daha iyisi yapılabilirmiydi diye düşünülebilir, sorgulanabilir. Ama Onu yapmış o dinsiz denmez, peşin hüküm verilmez. Sonuç olarak o bir insan etten, kemikten. Topraktan yapılmış bir canlı, bir kul. Peygamber değil. yanlış veya doğru kararları her insanda vardır bunlar sogulanabilir. O zamanı dikkate alınarak konuşulunabilir. Ama cahil cahilde olmaz bu iş. Peşin hüküm veripte 1 yanlışta bütün doğruları götüremezsin, hele bu Atan'a Atam'a karşı yapılmaz Yaparsanda sağar birine dil dökersin. Bizim eleştirimiz işte bu yönde oluyor, sürekli *** atma, çamur atma. Ama niye anlatıyorum niye yazıyorum bilmiyorum, gine cümlemin başını okuyup geçiceksindir.

bu densizlerin dinlerini hacıdan hocadan öğrendiği sürece böyle kıt beyinli olacaklar güzel kardeşim. peygamber efendimiz bile hata yapmıştır. sonuçta hepimiz insanız ve hatasız kul olmaz. durumun şartları göz önüne aldığında Atatürk'ün hatası ise tövbe haşa ben göremiyorum. ama gelmiş bezelye kadar beyinleriyle siyaset, tarih okumadan bilmeden eleştiri yapmıyorlar mı deliriyorum.

Atatürk ne yazıkki bizim ülkemize çok fazla gelen bir lider. Bu saçma sapan tartışmalar bile bunu gösteriyor. Bazen diyorum ah keşke gelmeyeydi şu vahdettinin torunları(!) ne *** yiyecekdi o zaman görürdük?

Ulan almanın hitleri halkının anasını ağlatıp dünyayı ele geçirmeye çalışırken, italyanın başında mussolini gibi faşist biri varken, ispanyanın duçesi halkına her türlü zulmü yapıp iktidarın tadına bakarken, bu adam çizmelerini çıkarmış eline kalemi alıp medeni bilgiler diye kitap yazıp, demokrasinin tanımını yapıyor yetmezmiş gibi egemenliğin tek kaynağının milletin kendisi olduğunu söylüyor. bunun ne demek olduğunu bilmeyen öküz ise şapka giymedi diye insan kesiliyor diyor. hani derler ya s....r misin sabaha mı bırakırsın işte bunlar için söyleniyor bu..
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ha bu arada bir arkadaş sormuş;
    Vahdettin hain midir?
    Lozan zafer midir? diye

hemen cevap vereyim
    Vahdettin bu ülkenin gördüğü en büyük vatan hainlerindendir katısıksız saf vatan haini.
    Lozan zafer değil antlaşmadır güzel kardeşim, arkadaşım, abicim. Sonuçları göre ise kimi tavizler verilse de Türklüğün en şanlı zafer antlaşmalarındandır.

Biri de demiş ki vahdettin Kurtuluş Savaşı'nı örgütledi. Vallahi de billahi de kuyruklu yalan. Vahdettin ingilizlere kendini, ülkesini, halifelik sıfatını satmış bir haindir. Ancak karşısındaki o 20. yy'ın en büyük lideri ki Türkler'in en büyük iki liderinden biridir onun alicengiz oyununu bozmuş, küçüklüğünden beri içinde olan vatan sevgisi millet sevdasıyla büyük çok büyük işler başarmıştır..
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

elpadre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MKT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu insanlardaki cahilliğe cehalete hayretle bakıyorum beyinleri yıkanmış düşünce yoksunu örümcek beyinli hatta *** Kılı insanları karşımıza alıp konuşmak bile bana rahatsızlık veriyor.Eee be küçük beyinli insan Şapka takmadığı için öldürülen insanlar diyosun ya hani azcık tarihini araştır bakim onlar kimlermiş? Halaa şeriat peşinde koşan saltanat sürmeye çalışan sarıklı cübbeli elin kimsesiz kalmış karısını kızını sahiplenmek adı altında kendine harem kuran Karektersiz kişiliksiz tiiniyetsiz ucubelerden başkası değildir.
    Hiçmi çanakkale zaferini okumkadın izlemedin dinlemedin,hiçmi dünya savaşlarını okumadın hiçmi dünya ile yapılan Lozan,sevr vs gibi antlaşmaları okumadın maddelerini araştırmadın.İngilizler,rumlar,italyanlar çanakkaleye dayanmış arıburnundan geçmiş içeriye kadar gidiyor,osmanlı askeri binlercesi ölmüş geri çekilme kararı bekliyorlar ama karargahtan ne haber var nede bişe,Kemal ATATÜRK 57.Alayı alıp Çanakkalede düşmanı denize dökmeseydi, Kiii bu bir emirle değil tamamen kendi insiyatifi ve vatanseverliğinin görev emir-komuta zincirinin önüne geçmesiyle oluşan birşeydir.bunun sonunda seni beni şu an burda bukadar özgür hür iradenle yazabilme imkanı sağlamıştır.Senin ATA saymadığın insan Senin ceddinin nesli devam etsin diye devrimler yapmış,Türk soyunu sürdürmek için tüm dünyaya peşkeş çekmiş ve herkesi kendine gıpta ile izletmiştir.

Ne istiyordunuz Tüm dünya bukadar teknoloji ve gelişim içindeyken siz hala medreselerde Sakallı hocalardan Sözde eğitimmi alacaktınız öğretimmi?

Ne istiyordunuz ananız bacınız teyzeniz denk gelirde padişaha yada yaverine görününce padişahın Hareminde mi olsun istiyordunuz?

Ne istiyordunuz ananız rum,rus,ingiliz,fransız asıllı olup sonradan müslüman ve türkleştirilmiş olsun ama BABAmız padişah mı demek istiyorsunuz?

Seçme seçilme hakkı olmasın,imece usulü geçim devam etsin,Hastanen olmasın tedavilerin olmasın bunumu istiyorsunuz.

Hacı hocalara medet bağlayıp kanserden,ondna bundan iyileşme ümidimi bekleyecektiniz?
    Hala geri kafalılar var ameliyata girenlere saçma gözlerle bakıp allahın işine karışıyorlar belkide ölecekti ama yaşattılar gözüyle bakıyorlar.

Daha yeni zamana gelelim ;
    Ne istiyorsunuz Recep ülkenin başında kalsın Ülkenin doğusunda terör örgütü sikini kaldırmış beklerken,kendilerine kolluk kuvveti bile kurmuşken 1 tane bile ne polis ne askerin müdahale etmemesimi?

Tüm devlet kuruluşlarının özelleştirilerek tüm ülkeyi yabancı sermayenin eline verip ülke ekonomisini kontrol edememesini mi?

Ülkedeki bilim adamlarının ölmesi yetmedimi? Sizce biz okadar salakmıyız aselsanda öldürülen insanların nelerle uğraştıklarını bilmiyormuyuz?

Ne istiyorsunuz Başkanlık sistemi gelsin ülkede eyalet rejimi hakim olsun Her şehir kendi kanunlarını kendi mi koysun? ( gelecekteki Kürdistan)

1 tane uçağın bile israilden habersiz uçamıyor Kime peşkeş çekebileceksin,Ne zannediyosunuz Age Of Empire's mı oynuyoruz lan burda?

Ne bekliyosunuz Recep efendi sizin gibi evde zor tuttuğuı çakallarını sokağa salacak bizi elagemi edeceksiniz sanıyosunuz?

Köprü yapılacak denildi 1 milyon dolardan fazla para sadece hemzemin çalışması için harcandı ve çıkıp yanlış yere inşaat yapmışız dediler binlerce ağaç kestiler,Sonra ne mi oldu Napalım TOKİ yaparız dediler ve yakındır Ali AĞAOĞLU'na verirler ihaleyi ali amcamız diker oraya gökdelenleri Alın size yeni bir İSTANBUL.

Ülkede Asker bırakmadınız paşa bırakmadınız içeri atmadık,öldürmedik
    Ne bekliyordunuz *** korkusundan milli bayramları kaldırdığı için halktan darbe yememek için her daim Babası OBAMA nın yanına kaçan bir başbakanın sizi korumasını mı?

Ne bekliyordunuz Tek başına direnen gencecik çocuklara egosunu tatmin edememiş ,Biber gazı sıkan polislerin Ülke savaşa girdiğinde sizi korumasını mı?
    Sorun bakalım 1 maaş ek ikramiye almasalardı izinleri 1 hafta uzatılmasa hangisi orda görev yapardı?

Anayasının maddelerini değiştirip kendi şeriatını kurmak isteyen bu hükümete izin vereceğimizimi sanıyosunuz?

10 lafından 11 tanesi yalan olan bir başbakana Ceddimizin emanetini bize veren ATATÜRK'ün Gençliğe hitabesini hatırlattık onuda anlamadı,Harici bedbahlarımız hiç bitmeyecek kadar güzel ve eşsiz bir ülkede yaşıyoruz,Dahili bedbahlar içinde o evlerinde oturan eli Palalı %50 değil asıl biz bekliyoruz ve sabrediyoruz.

PKK yı öne sürdüler bu ülkeyi yıkamadılar,Gencecik çocuklarımızı kardeşlerimizin kanları yerdemi kalacak sanıyosunuz? bu ülkeyi 20-30 bin paçavrasız götünde donu olmayan piçe mi bırakacaz sanıyorlar?

AKILLI OLUN AKILLI.

Sizin başbakanınızın *** attığı o Facebook-Twitter vs milyonlarca genci uykularından uyandırmıştır,Bu yapılanlar artık milletin canına tak etti.Atatürkün evlatlarını daha fazla sokağa dökmeye çalışmayın.

Bizim olduğumuz yerde sizi istemiyoruz!!! bu dikdatörlükse Dikdatörlüğün Allahını biliriz.Bu gün nasıl sizi bulunduğumuz sosyal yada sanal ortamlarda dahi istemiyorsak sabrımız taştığında Denize dökülen ingiliz ve rum piçleri gibi bu ülkeyi yıkmak isteyenleri de Ya İbreti alem olsun diye çıkar sallandırırız yada denize döker kökten kurtuluruz.
    Biz özgürlük-demokrasi-eşitlik-zenginlik dedikce sizler ülkeyi boka batırıyorsunuz.Birinizde çıkın söyleyin hadi Atatürkcüler bunu istiyor istedikleri olursa bu ülke zarar görür diyin örnek verin,Kanıtlı delil gösterin.

Madem boşbakanınız bukadar dürüst bukadar inançlıydı da ne diye çıkıp her iki muhalefet parti ile birlikte istediği bir TV kanalında halkın önünde tartışıp eğriyi doğruyu çözmüyor.
    Küçük beyinlisiniz ve hep öyle kalacaksınız ama bu ülke size yar olmayacak.

Senin ceddin saymadığın bizim ATAMIZDAN bize kalan ;
    Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Bize Vazifemizi demokratik yollardan yapmaya gayret gösteriyoruz,DİRENİYORUZ.
    Sabrımızı taşırmayın....!!!
    MUSTAFA KEMAL TEKİN....
    babasının oglu afferın

TechTurkey Caesar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi bi kaç şey yazacağım okumaya özen gösterenlere teşekkür ederim.

Ben tam bir Atatürkçüyüm, ama osmanlıyı eleştiren ve pek fazla da hoşlanmayan bir insanım.

Neden? Bunu açıklayım.

Osmanlıya baktığım zaman Türkler anadoludaymış yine arkadaşlar. İstanbul osmanlının başkenti ve İstanbulda sadece devşirmeler varmış.

Bazı tarih kitapları derki; Osmanlı padişahları Türklerin toprak beklentisi olacağı için onları İstanbula sokmamayı seçmişler.

Tüm lüksden padişah ve etrafındakiler yararlanmış. İstanbulun ticaretini Türk olmayan insanlar yapmış.

Padişahlar en yakın korumaları yine devşirmelerden seçmiş. Yeniçeriler incelendiğinde hiç Türk yoktur onlarda devşirmedir.

Osmanlı hükümdarlığı Türkleri bu kadar uzak tutmuşken ben bir Türk olarak bu durumdan hiç memnun değilim.

Fatih Sultan Mehmet evet İstanbulu feth etmiş ama osmanlı için feth etmiş.

Ticaret devşirmelerde,
    Yaşam devşirmelerde,
    Para devşirmelerde,
    Padişahlar devşirme,
    Saltanat tamamen devşirme.

-----------------------

Türkler nerede?
    Anadoluda. Tarımla uğraşmış, hayvancılıkla uğraşmış. Ne güzel İstanbul feth edilmiş demiş, ama istanbulu görememiş.

İnşallah demek istediklerimi anlatabilmişimdir.

Osmanlı bir İstanbulu feth etti evet ama aynı istanbulu Atatürk olmasaydı işgalci ülkelere teslim etmişti.

Atatürk, Türk ulusu için ortaya çıktı ve düşmanı def etti. İşte o feth edilen istanbul bundan sonra Türklerin egemenliğine geçti.

Bunlar benim düşüncelerim.

Benim tarihim Atatürkle başlar ve devam eder. Herkesin düşüncesine saygım vardır.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)