User Tag List

Sayfa 7/7 İlkİlk ... 567
129 sonuçtan 115 ile 129 arası

Konu: <<ATATÜRK>> Biz Zaten Biliyorduk, Kabullenemeyenlere de Gelsin

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya adamlar okadar yobaz okadar bağnaz ve geri kafali ki Kulagina kupe takan halk gozunde top oluyor nonoş oluyor ee be adam senin ceddinde kulagina her zafer icin(yanlis biliyor olabilirim) kupe takan padisahin kimmis arastirda bir ogren bakalim.ya adamlara usul usul karsimizda laf anlatamiyoruz,hep bir mahalle baskisi altinda kaldik,yenileceklerini anlayinca cok daha gucluymusler gibi lanse ettiler,medyayi ellerine aldilar dunyanin bircok baskanindan yoneticisinden veto yediler ve bir okadarindan da amerikanin istegi ile tebrikleri kabul ettiler.adamlara helal olsun hiyerarşiyi cok guzel komuta ettiler,once halki parasiz biraktilar sonra ortalama yillik gelir uzeri den her bireye kazancinin %40'ı kadar vergi bindirdiker.Tum kurum ve kuruluslarini sattilar.Bunu orneklersek Cok borcu olan bir ailenin evini satip 3 yil odemesiz kiraya cikip o paraylada borclarini odemesi gibi.Simdi cok iyi cok guzel peki ya kira gunu gelince nolacak? O evde oturman gerekince nolacak?sokakta kalacan.Ulkenin sanatcilarindan basladilar insanlari bolmeye AKİL insan adı altinda.En koyu Ülkucusunun bile acip Ahmet Kaya dinledigi bu ulkede insanlarin bilinc altinda cok yeni ve siddetli bir kavram yarattilar.insanlar tv izleme,gazete okuma ve muzik donlemede secici oldu birbirlerine daha cok kin beslediler cunku daha cok ortak olmayan nokta vardi.Gercekten bu yasadiklarimiz ve bu ulkeye dayatilan Cok uzun yilla oncesinden planlanmis turk pisikolojisi cok guzel tespit edilmis ve halk uzerinde mukemmelikle yurutulen cok buyuk bir savas var.Suregelen zaman zarfinda hukumet once insanlara devlet kurumlarinda ke di adamlarinin ihalesini aldigi taseron firmalarda is saglamak ile basladi.
    Halkin cebi dolmaya basladi,
    Halk daha sosyal oldu,
    İsverenlere daha cok baski yapti insanlari saglik sigortasina mevbur birakti,
    Hastaneler ozellesti,belediyeler havaalanlari,Tedas,İski,Aski vs. masraf azaldi daha cok isci calisti
    Hep en alt tabakada yasamaya mecbur biraktilar insanlari
    Tv leri ele geciriler insanlari yine duygusal ve moral olarak demogolojik diziler dayattilar.
    Odun,komur,yol vs dagitip karnini doyurdular insanlarin
    Universite-kpss-yds gibi tum sinavlarda cemaat okullarinin ogrencilerine tuyolar verildi sahte sinavlar cogaldi kendilerinden olmayanlarin hakki yenildi.Ergenekon diye olmayan bir seyi kendilerinin yarattigi kanitlari askere yıkarak tum pasalari ve komutanlari iceri aldilar
    Sonra anayasada degisiklikler yapmaya basladilar,bu arada hersey gunluk gulistanlik heryerden para akiyor gibi gisteriliyor,ortalama 2 ayda bir benzine zam geliyor
    Halk cebine giren ayni parayi daha cok harciyor hukumet hem halktan hem esnaftan daha cok vergi aliyor.
    Hersey ataturku sevmek tayyipi sevmemek dehil aslinda iste hep boyle kavga edip birbirimizi yiyiruz cunku yillarin siniri stressi herkeste her ikitaraftada yeni patliyor.Halk 80ihtilalinde sag sol davasini gordu yasadi ve cok iyi biliyor o yuzden sag sol oyunu basarili olmayacakti,Halka dinden yola cikarak geldiler,once kotu tepkileri topladilar birkac tane soytariyi cikarttilar sobrasinda daha ilimli her iki yone kendini sevdirirmi umidi ile baska insanlari derken ulke capinda yapilan sayisis anketlerle halkin dusuncesini cozduler.
    Kisacasi bize burda kardesi kardese kestiriyorlar kendileri orda ulke uzerinde cok buyuk oyunlar kuruyorlar.
    Pkk ya bukadar toleransin sebebide bu,hukumet ve asker geride kalarak halkin sinir katsayisini artiriyorlar,sonrasinda acemi askerler yem edilecek bilac yuz tane asker olur sonra halk ne zaman dama noktasina gelir ozaman askeri surerler amerikadanda destek alir cokerler suriyeye.
    Kisacasi tum arap ilkelerini bize dusman edecekler.Zaten amerikanin amacida bu degilmi,besliyir ulkeyi kalkindiriyor sonra bir anda sandalyeyi cekiyor altindan.
    Turkiyedeki akilli telefon kullanicilarinin sayisina baktinizmi hic?
    Kisi basina dusen sifir alinan yillik otomobil sayisina yada?
    Nedenmi bukadar cazip Cunku okadar mukemmel isleyen bir somurgecilik alt yapisi hazirlandi ki80 ihtilalinden sonra ulkeye gelen teknoloji ve yenilikler halki sag sol davasindan cikartip daha modern daha kulturlu hale getirdi.insanlari yurt disina tesvik ettiler insanlara kendilerini sevdirdiler,sayginlik gosterdiler ki onlarda kendi ulkelerinde bunu devam ettirsin diye.iste boyle boyle biz bu hale geldik.yillarca o tarih kitaplarinda anlatilanlar ile buyuyunce ogrendiklerimiz arasindaki farki dusunsenize...
    Hem laik hem musluman olunmaz demeseydi bosbakaniniz sizi elbette aramizda isterdik,ve bunun gibi verilecek kesin konusulmus okadar cok ornek varken iste sizler bizler ayrimi hep bu yuzden devam ediyor.onceden bir arkadasimi oruc tutarken meshebi geregi oruc tutmayan baska bir arkadasim ayni icki ortaminda bulunurlardi simdi kesinlikle yok oyle bise.bu ulkede sizler bizler ayrimi ancak ve ancak teror orgutu ile yapilir.getirildiginiz oyuna dikkat edin.baskanimiz diye taptiginiz insanin halkina ettigi hakaretlerden yola cikin mesela?
    Mesela sehit ailelerine farzedin ki trafik kazasinda öldu oglunuz abiniz kocaniz dedigini,
    Mesela isyan eden Sayin Basbakanim diyen ciftciye Ananida al git diyen bir bosbakan,
    Mesela %50 yi evde zor tutuyoruz diyen bir bosbakan,
    Mesela okullarda Turkluge edilen andimizi yasaklayan
    Siniflardaki ataturk resmini,genclige hitabeyi ve istiklal marsini kaldiran bir bosbakan,
    Terir orgutu basi Bebek katili o.c ile cozum yolunun dusunulmesi bile imkansiz diyip,
    Yakinda ev hapsine cikartmayi planlayan bir bosbakan
    Size dini dayatmakla,hakaret etmekten baska,goz gire gore ulkeye zarar vermesiden baska,haaa bide yukarida anlattigim tum bu oyunlara getirilmenizden baska ne yapti?
    Yol,okul,kaldirim,Hastanemi yapti?
    Kusura bakmayinda Zaten sike sike yapmak zorunda hangi hukumet olursa olsun.
    O yuzden gecin bu siz dinsizsiniz biz musluman cocuguyuz nir biz o.c'muyuz insanlari dinsizlikle suclayabikecek kadar curetkar ve cesur olabiliyirsunuz?Allaha sukur hepimizin kulagina Ezan Okundu,Elhamdulillah hem musluman hem laik bir ataturkcuyuz.Hersey bir yana
    Kafasi calisan Zeki,Okuyan arastiran Vatan sever TURK evladiyiz.
    Ulkenin gelecegi icin 80 ihtilalinde karsi kaldirimlarda yuruyen abilerimiz analarimiz babalarimizdan tek istegim ozaman birbirleri ile Çarpistiklari kadar simdi Tam tersi birlesip tek bir aday cikartip bu kani bozuk vatan hainlerini ulkeden gondermek.chp yada mhp gelse nolacak? Muslumanlik mi silinecek?camilermi yikilacak?basi kapalilara dayakmi atilacak eli palalilar ile?
    Kizmi vermicekler?is mi bulamayacaklar?bundan oncesinde nasil bu halk arasinda ne turk-kurt Ne alevu sunni ayrimi yoksa simdide olmamasi lazim ve bu adamlari gondermek lazim.bunlarin sonrasinda tekrar bir secim yapilip sag i mi solcumu kim yonetecekse yonetsin.Bu karektersizlerden daha milliyetci olacaklari kesin.Sahsi dusuncem.Mustafa Kemal Tekin.

rekord2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    paylaşım başarılı ve güzel ama 7 sayfayıda okudum beynime kan fışkırdı diyebilirim. artık yazılacakta pek bir şey kalmamış zaten beynini hücreleri tamamen durmuş yada doğuştan var olmamış olması gerek bir insanın hem Türk vatandaşı olup hemde Atatürk'e dil uzatması için. tek yolu var oda ''BEN SOYSUZUN TEKİ OLMAK İSTERDİM, NİNELERİMİN ÜSTÜNDEN FRANSIZ, İNGİLİZ, YUNANLILAR TEK TEK GEÇSİN İSTERDİM BU FANTAZİYİ BENİMSEDİM AMA ATATÜRK BUNU YERLE BİR ETTİ'' diye istemesi lazım! demek öyle imiş yazık soysuz olma çabalarına onların!
    bbm pin :2B244451

freelife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    her paşa kendi döneminin kahramanıdır , hepsi yaşadıkları dönemlerde üstüne düşeni yapmıştır ve atatürkçü olarak nilentirdikleri kesim hepsine saygı gösterir ve tarihiyle övünürken nedendirki fatih sultan mehmet adı v.s kullanılarak başbakanımız bir kahraman olarak gösterilmeye çalışılıyor anlayamıyorum...( bakın kahraman kim olmaya çalışıyor ve kimlerin adını kullanarak ,ince bir çizgi bu işte )

lethaldoze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Caesar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi bi kaç şey yazacağım okumaya özen gösterenlere teşekkür ederim.

Ben tam bir Atatürkçüyüm, ama osmanlıyı eleştiren ve pek fazla da hoşlanmayan bir insanım.

Neden? Bunu açıklayım.

Osmanlıya baktığım zaman Türkler anadoludaymış yine arkadaşlar. İstanbul osmanlının başkenti ve İstanbulda sadece devşirmeler varmış.

Bazı tarih kitapları derki; Osmanlı padişahları Türklerin toprak beklentisi olacağı için onları İstanbula sokmamayı seçmişler.

Tüm lüksden padişah ve etrafındakiler yararlanmış. İstanbulun ticaretini Türk olmayan insanlar yapmış.

Padişahlar en yakın korumaları yine devşirmelerden seçmiş. Yeniçeriler incelendiğinde hiç Türk yoktur onlarda devşirmedir.

Osmanlı hükümdarlığı Türkleri bu kadar uzak tutmuşken ben bir Türk olarak bu durumdan hiç memnun değilim.

Fatih Sultan Mehmet evet İstanbulu feth etmiş ama osmanlı için feth etmiş.

Ticaret devşirmelerde,
    Yaşam devşirmelerde,
    Para devşirmelerde,
    Padişahlar devşirme,
    Saltanat tamamen devşirme.

-----------------------

Türkler nerede?
    Anadoluda. Tarımla uğraşmış, hayvancılıkla uğraşmış. Ne güzel İstanbul feth edilmiş demiş, ama istanbulu görememiş.

İnşallah demek istediklerimi anlatabilmişimdir.

Osmanlı bir İstanbulu feth etti evet ama aynı istanbulu Atatürk olmasaydı işgalci ülkelere teslim etmişti.

Atatürk, Türk ulusu için ortaya çıktı ve düşmanı def etti. İşte o feth edilen istanbul bundan sonra Türklerin egemenliğine geçti.

Bunlar benim düşüncelerim.

Benim tarihim Atatürkle başlar ve devam eder. Herkesin düşüncesine saygım vardır.
    Çok güzel yazmışsınız. Birde tüm bu olanlara vergilerin sadece türklerden alındığını ve senelerce olan askerlk görevine sadece türklerden alındığını eklediğinde rotaya çok büyük bir haksızlık çıkıyor. Atatürk bu ülkeyi aldığında İsmet inönüyü çağırıp elindeki verileri göstererek anlatıyor nasıl bir devlet teslim aldıklarını.
    karayolu yok nerdeyse
    sadece 4.000 km demiryolu var oda ybancılarda
    denizcilik acınacak halde (4 yanı denizlerle kaplı bide)
    doğuda seyh asiret ağalık düzeni var millet maraba
    her yer tefeci dolu, halkı eziyorlar.
    tarım muhendisi yok ülkede
    ekmeklik un bile dışardan geliyor
    sığır vebasından hayvanlar kırılıyor
    sadce 300 küsür doktor var
    150 ilçede sağlık personeli yok. komple sağlık personeli 400 civarı
    eczane yok coğu sehirde
    salgın hastalıktan insanlar belllerini doğrultamıyor.
    ebe yok, doğan çocukların coğu ölüyor
    3 milyon traomh u ne öle bi hastalıkla savasıyor. tifüs,verem,frengi tifo falan ciddi salgın halinde
    nüfusun %80 i göçebe yaşıyo
    telefon makina hak getire yok
    kiremit bile dışardan geliyor, sanayi diye bişey yok.
    Dış dünya için balta girmemiş bir pazar durumunda ülke.
    Yanan yakılan bina şehir sayısı inanılmaz rakamlarda
    dış ülkelerden göç ederek anavatana gelmek zorunda olan 400 binden falza insan var ve gelenlere ordunun yiyecek stoğundan veriliyor, acil çözüm gerekiyor.
    İktisat diye birşey yok. İktisat okumuş olan bi avuç insan var onlarda öğrendiği bildiği kuramların dışına çıkacak kapasitede değil. 4 çocuktan ancak 1 ini okutabilme durumu var. Halk cahil vs vs vs sorunlu hasta ve köylü bi milletiz. İstanbul bide galiba izmirde elektrik var oda belli yerlerde. Ülkede elektrik yok daha.
    Ben bile bunları oğrenince imkansız diyorum. Halbukı bu basarılmıs ve dünyanın en büyük kalkınmasıdır.
    Sen bunu basaran adama saygı duymadığın gibi bide kalkıp hakaret edeceksın yok sayacaksın küfür edeceksin. İnsanda biraz utanma olur kadir kıymet bilir.

TechTurkey Yekta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı lethaldoze Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Diyorlarki hiç kalkmadan yatacaksınız, kesinlikle tam zamanlı yatak istiharati, kalkması demek intihar demek.
    Ama Dünyaya yayılmuş hasta diye. Fransa ile Hatay konsuunda görüşülüyor. Ve fransızlar üstün durumdalar. Bizimkiler ne yapsa işe yaramıyor.
    Atatürk orduya emir veriyor. Ordu güneyde manevra yapacak.
    ATATÜRK İstanbuldan kalkıp trenle yolculuk yapıyor.
    ATATÜRK tam 1 ssate yakın ayakta sıcağın altında önünden geçen tören alayı askerleri selamlıyor. Tüm dünya görsün de adımını ona göre atsın diye.
    Ve sonunda Fransa Türkiyenin kararlılığını görüyor ve Atatürkünde dimdik ayakta olduğunu görüyor ve Hatayı alıyoruz. Bundan sonra bidaha ayağa doğru düzgün kalkamıyor.
    Bunun gibi sebepler yüzünden sağlığına dikkat edememiş. Çok azz dinlenip çok çok fazla çalışmış. Yoktan bir ülkeyi var etmiş neredeyse.
    O zamnaki iktisat vs halkın durumu, sağlık vs gibi konulardaki rakamlara bakınca ben başarıldığını yapıldığını atamızın başardığını bildiğim halde hala imkansız diyorum, o kadra kötü bir vaziyetteymişiz anlayın.
    Osmanlı vatandaşlarına hiç bakmamış. Millet hastalıktan kırılmış haberi olmamış. Doktor vermemiş, toprak vermemiş vs. Askere türkleri almış, vergiyi türklerden kesmiş. Azınlık olan yahudi ermeni vs si hep ticareti yapan parayı kazanan olmuş. Çünkü vergi ödemiyor, askere gidip vakit kaybetmiyor. Tutturmuşlar osmanlı. Yahu 36 padişah var osmanlıda. Övünülen padişahların en önemlisi Fatih Sultan Mehmed Han 7. Padişah. Son övülen hakikaten lider olan 2. selim Yavuz yani. O da 10. padişah.
    Ondan sonra tam 26 padişah geliyor ve 1 tane taş üstüne taş koyan yok. Biz Atatürkçüler bunu bildiğimiz içinde Atatürkü çok seviyoruz. Ama osmanlıyım diye geçinenler Fatihin istanbulu almanısını ballandıra ballandıra anlatıp vahdettini savunan adamalr.

Hatay, ne yazık ki Atatürk ün hayatta olduğu dönemde Türkiye sınırlarına katılamamıştır. Atatürk çok istemesine rağmen vefatından sonra 1939 yılında TC topraklarına dahil olmuştur. Bunu niye yazdım? Çünkü tarihimizde buna benzer birçok yanlış öğretilen şey var.
    Osmanlı vatandaşlarına hiç bakmamış demek bence çok büyük yanlış, vatandaşına bakmayan bir devlet bu kadar süre ayakta kalabilirmiydi? 10 senede akp ye karşı bu kadar ayaklanma oldu, Fatih Sultan Mehmetten sonra hadi onu geçtim en zirve nokta olan Kanuni den sonra 300 küsür sene dayanmış. Demek ki yanlışlarının yanında birçok doğrusu da varmış ki bu kadar uzun bir süre ayakta kalmış bu devlet. O dönemde avrupadan geri kalmış olmasını ve sonunun gelmesini sadece iç olaylara bağlamak çok yanlış. En başına İslamiyetin merkezinin Osmanlı olması bile avrupanın bizim üzerimizde toplanması için bile gayet yeterli bir sebep. Şu anda da yaşanan olayların oyunların benzeri o zamanlar yok muydu zannediyorsunuz? Neyse daha yazarım ama konu bu değil
    2. mesajına da ufak bir cevap yazayım. Kuvayi İnzibatiye nin kuruluşu damat ferit kaynaklıdır. Bence de asıl vatan haini olan Vahdettin değil damat ferittir, ingilizlere büyük yaltaklığı vardır.
    Ayrıca Atatürk ün Vahdettine yazdığı telgrafı okumadıysan bir okumanı tavsiye ederim.
    Şu devirde saltanat ın geri gelmesi tabiki kabul edilir birşey olmaz ancak bu, saltanatı, koskoca osmanlı imparatorluğunu da başarısız ve tü kaka yapmaz. O dönem şartlarında o varmış ve gayet başarılı da bir sistemmiş. Kendi içinde bakıldığı zaman şu anki rejimlerden üstün olduğu yanlar da illa ki vardır benim görüşümde.
    Ayrıca birçok türk bilgini düşünürü de o dönemin osmanlısında çıkmıştır bilmeyenimiz yoktur. Osmanlı padişahlarının aldığı eğitimi incelemen bile yeterlidir. Şu anki en kariyer sahibi insanın bile alabilmesinin mümkün olmadığı bir eğitim hayatı (her alanda) görmekteydiler.
    Neyse konu çok farklı yerlere gidiyor yazdıkça.
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben o fettullahçı dediklerimin yanında uzun dönem takıldım ve konuşmalarından anlıyorum o tayfadan olduklarını. yaşadıklarımı yaşaman lazımdı ne hissettiğimi hissedebilmen için. böyle bir beyin yıkama operasyonu yok.

ayrıca osmanlıyı her yazımda söylediğim gibi çok severim inkarda etmem. geçmişimizde osmanlı vardır. çok iyileri olduğu gibi yanlış yöneticileride olmuştur. yoksa osmanlının her padişahı fatih sultan mehmet gibi olsaydı çok daha uzun dönem bile ayakta kalabilirdi. yani ben atatürkü ne kadar çok seviyorsam fatih sultan mehmetide o kadar severim.

ben nasıl ki sadece osmanlı yı sevenlere laf etmiyorsam. bizede atanız matanız ayakları iftiralarla gelemezler. artık şarteller attı. sizde anlayın yani psikolojimizi.

benim gibi bu ülke için babasını şehit verseydi, atatürkün kurduğu ülkeyi pkk dan korurken babasını kaybetseydi bu adam ve ondan sonra karşıma çıksaydı böyle bana artistlik yapabilirmiydi merak ediyorum.
    Gökhan öncelikle başın sağolsun. Böyle bir durumda hassas davranman doğrudur elbette..
    Ben de o dediğin cemaat in içinde uzunca bir süre bulundum ve zar zor paçayı kurtardım, biliyorum nasıl yapışıp bırakmadıklarını. Ama onları bile takdir ediyorum her ne kadar görüşleri bana uygun olmasa da ideolojileri adına gerçekten çok verimli çalışıyorlar. Adeta bir devlet gibi koordine olmuş bir operasyonları var ki bu kadar kısa sürede olan bir oluşumu ideolojisini ele almadan düşünürsek bence çok büyük bir başarıdır. Dediğim gibi ideolojileri ve fikirlerini yürütme ve yayma biçimleri her ne kadar benim aklıma yatmasa da ben saygı duyuyorum.
    Bir önceki mesajımda da senden yaptığım alıntıyla anlatmaya çalıştığım buydu. Tamam fikir sana mantıklı gelmeyebilir aklına yatmayabilir ama her ne olursa olsun bence saygı duyulması gerekli eğer ki senin fikrine karşı bir saygısızlık yok ise.
    Bizim toplumumuzun en büyük sorunu da budur bence. Takım tutar gibi fikir yürütmek, karşıt veya bağdaşmayan herşeye, eleştiriye ve tartışmaya kapalı olmak .
    YouTube
    DR.ECU

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben doğduğumdan beri cumhuriyetle yaşadım. Osmanlı döneminde yaşamadım.

Fakat, özgürlüğün, demokrasinin, bağımsızlığın kıymetini bilmem için onsuz yaşamama gerek yoktur heralde. " ingiliz ya da amerikan mandası" ikileminde kalmanın ne kadar illet, gurur kırıcı, bir o kadar da çaresizlik içerdiği ap açık ortada. Bu durumda başını ortaya koyarak halkını kurtarma peşinde olan, halkı için bir sürü inkılap yapmış birinin bu kadar az saygı görmesi, hatta bazı kesinlerde hakaret edilecek seviyede nefret edenlerin olması çok acı.

Yabancı kaynaklar dahil binlerce sayfa yazı okumuşumdur Atatürk hakkında. Sanırım bize karşı kaybeden düşmanlarımızın ülkelerinde yayınlanan kaynaklar dahil, bi liderin hakkında bu kadar olumlu yazı yazılmamıştır. Fakat ülkemizde son zamanlarda başlayan, Atatürk'ü sevmek zorunda değilim düşüncesi ne kadar da acı verici. Kimse kimseyi sevmek zorunda değildir, bu konuda mutabıkız, fakat bu kadar da nankör olunmaz ki yahu!

Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım, Türk'üm. Geçmişimde, ailemin ya da dedelerimin nereden göçtüğü umrumda değil. Nefes aldığım sürece de bu böyle kalacak. Atatürk benim sadece atam değil, pusulamdır da.
    Instagram: mutusgarage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi bi kaç şey yazacağım okumaya özen gösterenlere teşekkür ederim.

Ben tam bir Atatürkçüyüm, ama osmanlıyı eleştiren ve pek fazla da hoşlanmayan bir insanım.

Neden? Bunu açıklayım.

Osmanlıya baktığım zaman Türkler anadoludaymış yine arkadaşlar. İstanbul osmanlının başkenti ve İstanbulda sadece devşirmeler varmış.

Bazı tarih kitapları derki; Osmanlı padişahları Türklerin toprak beklentisi olacağı için onları İstanbula sokmamayı seçmişler.

Tüm lüksden padişah ve etrafındakiler yararlanmış. İstanbulun ticaretini Türk olmayan insanlar yapmış.

Padişahlar en yakın korumaları yine devşirmelerden seçmiş. Yeniçeriler incelendiğinde hiç Türk yoktur onlarda devşirmedir.

Osmanlı hükümdarlığı Türkleri bu kadar uzak tutmuşken ben bir Türk olarak bu durumdan hiç memnun değilim.

Fatih Sultan Mehmet evet İstanbulu feth etmiş ama osmanlı için feth etmiş.

Ticaret devşirmelerde,
    Yaşam devşirmelerde,
    Para devşirmelerde,
    Padişahlar devşirme,
    Saltanat tamamen devşirme.

-----------------------

Türkler nerede?
    Anadoluda. Tarımla uğraşmış, hayvancılıkla uğraşmış. Ne güzel İstanbul feth edilmiş demiş, ama istanbulu görememiş.

İnşallah demek istediklerimi anlatabilmişimdir.

Osmanlı bir İstanbulu feth etti evet ama aynı istanbulu Atatürk olmasaydı işgalci ülkelere teslim etmişti.

Atatürk, Türk ulusu için ortaya çıktı ve düşmanı def etti. İşte o feth edilen istanbul bundan sonra Türklerin egemenliğine geçti.

Bunlar benim düşüncelerim.

Benim tarihim Atatürkle başlar ve devam eder. Herkesin düşüncesine saygım vardır.
    hocam yazını sonuna kadar okudum osmanlı türk değildir diyosun doğrumudur?

TechTurkey Caesar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Safran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam yazını sonuna kadar okudum osmanlı türk değildir diyosun doğrumudur?
    Osmanlı soyağacı devşirmelerden oluşmaktadır. Anneler genelde yabancıdır ama bu değildir ki türk kanı taşımasınlar.

Benim demek istediğim Osmanlı padişahları her zaman büyük şehirlerden türkleri uzak tutmuşlardır.

Vezirler devşirmedir, Sadrazam devşirmedir, vs vs

Aralarında hiç %100 türk asıllı insan yoktur. Neden? Bunu anlayamıyorum.

Türkler anadoluda vergiyle ezilmiş, tarımla uğraşmış ve geçimini böyle sağlamış bir millettir.

Atatürk hakkındaki yakalama emrinden sonra direk Türklerin arasına Anadoluya gelmiştir.

Ve Kurtuluş savaşı anadoluda kurulan birliklerle başlamıştır.

Kurtuluş savaşı düşmandan kurtulmak için yapıldı bu düşman arasında Osmanlıda vardı.

Bunu unutmayalım.

Savaş kazanıldak sonra yapılan ilk işlem osmanlı devletini tamamen yıkmak ve Türkiye Cumhuriyetini kurmak oldu.

Atatürk bilmiyor muydu Osmanlı devam edecek ben padişah olacağım demeyi?

Bu padişahlıktan Türkler çok çekti ve Cumhuriyetle huzura kavuşacaklardı...

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne Peygamber efendimizi, ne de Atatürk'ü sevmek için kimseye ihtiyacım yok.. Olayı kutuplaşmaya götürmenin de bundan siyaset üretmenin de kimseye faydası yok..
    Tango-1 never dies.

lethaldoze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yekta Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hatay, ne yazık ki Atatürk ün hayatta olduğu dönemde Türkiye sınırlarına katılamamıştır. Atatürk çok istemesine rağmen vefatından sonra 1939 yılında TC topraklarına dahil olmuştur. Bunu niye yazdım? Çünkü tarihimizde buna benzer birçok yanlış öğretilen şey var.
    Osmanlı vatandaşlarına hiç bakmamış demek bence çok büyük yanlış, vatandaşına bakmayan bir devlet bu kadar süre ayakta kalabilirmiydi? 10 senede akp ye karşı bu kadar ayaklanma oldu, Fatih Sultan Mehmetten sonra hadi onu geçtim en zirve nokta olan Kanuni den sonra 300 küsür sene dayanmış. Demek ki yanlışlarının yanında birçok doğrusu da varmış ki bu kadar uzun bir süre ayakta kalmış bu devlet. O dönemde avrupadan geri kalmış olmasını ve sonunun gelmesini sadece iç olaylara bağlamak çok yanlış. En başına İslamiyetin merkezinin Osmanlı olması bile avrupanın bizim üzerimizde toplanması için bile gayet yeterli bir sebep. Şu anda da yaşanan olayların oyunların benzeri o zamanlar yok muydu zannediyorsunuz? Neyse daha yazarım ama konu bu değil
    2. mesajına da ufak bir cevap yazayım. Kuvayi İnzibatiye nin kuruluşu damat ferit kaynaklıdır. Bence de asıl vatan haini olan Vahdettin değil damat ferittir, ingilizlere büyük yaltaklığı vardır.
    Ayrıca Atatürk ün Vahdettine yazdığı telgrafı okumadıysan bir okumanı tavsiye ederim.
    Şu devirde saltanat ın geri gelmesi tabiki kabul edilir birşey olmaz ancak bu, saltanatı, koskoca osmanlı imparatorluğunu da başarısız ve tü kaka yapmaz. O dönem şartlarında o varmış ve gayet başarılı da bir sistemmiş. Kendi içinde bakıldığı zaman şu anki rejimlerden üstün olduğu yanlar da illa ki vardır benim görüşümde.
    Ayrıca birçok türk bilgini düşünürü de o dönemin osmanlısında çıkmıştır bilmeyenimiz yoktur. Osmanlı padişahlarının aldığı eğitimi incelemen bile yeterlidir. Şu anki en kariyer sahibi insanın bile alabilmesinin mümkün olmadığı bir eğitim hayatı (her alanda) görmekteydiler.
    Neyse konu çok farklı yerlere gidiyor yazdıkça.

Tabiki Hatay türkiye topraklarına katılmadı dediğini,z tarihte katılmıştır fakat hatay benim dediğim Atatürkün yaşadığı tarihte fransızlardan alınmıştır ve hatay ili kendi bağımsız bir devletcik gibi birşey olmuştur. Ama sonuç bellidir kazanılmıştır yani. Atatürk'ün içi rahattır.Büyük bir kazanımdır.
    Osmanlı milletine nasıl bakmış üstteki postumda yazdım. Tabiki doğruları vardı. Herşeyden önce doğrusuyla yanlışıyla bizim atalarımız ecdadımızdır. Bitane vahdetine bakıp nasıl karalarız onları. Evet çok çok iyi eğitim alıyorlardı. Onların aldığı eğitime tam denk olmasada köy enstitüleri vardı. B günlerimize gelen ender aydınların yetiştiği yerlerdi bunlar. Bakınca enstitüler kapatıldıktan sonra aydın yetişmedi ülkede.
    Saltanat tabiki osmanlı zamanında en iyi yönetim biçimlerindendir şüphesiz. Zaten 2000 yılında yaşayıpta osman bey niye osmanlıyı cumhuriyet olarak kurmamıs al işte diktatör zihniyet denebilimi. Tarihi ozmanın şartlarına göre değerlendireceksin diye boşuna dememişler çok hakılısınız. Ancak okadar büyük bir servet ve güce sahipmişki osmanlı ilk 10 padişah bunları yapmış. Ancak sonra gelen 26 padişah var ve doğru düzgün taş üstüne taş koyan yok. Tabiki 2 günde batması düşünülemez. Ama dünyaya ayak uyduramaması çok büyük hata olmuş.
    Müslümanlık islamiyet diyincede bana yanlış gelen ise bilmiyorum siz ne düşünürsünüz halifelik bana çok yanlış geliyor. Yavuz Sultan Selim halifeye savaş açıyor ve kazanıyor. Artık halife benim diyor ve saltanata birde halifelik ekleniyor buda çok garip geliyor bana.
    Ama dediğiniz gibi yazacak karşılıklı konusup bilgi alışverişi yapıp yanlışlarımız düzeltebileceğimiz çok şey yazar çizeriz ama yeri burası değil.
    Sadec hatay konusuna cevap vermek istedim zira o zaman bize katıldığı yanlış bilgim olmadığını söylemek için ama insan duramuyor yazıyorda yazıyor

TechTurkey Caesar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Örneğin Fatih Sultan Mehmet

Babası: II. Murat
    Annesi: Hüma Hatun
    Üvey annesi: Mara Branković Hâtûn

Hüma Hatun, Fransız bir bayan olup bazı kaynaklara göre Fransada doğmuş bir Yahudidir.

Bazı kaynaklar da der ki; Gayrimüslük bir köleyken II. Murat tarafından beğenilip alınmıştır ve ilerleyen zamanlarda Valide sultan olmuştur. Ölümünden sonra cennet kuşu anlamındaki Hüma ismi ile isimlendirilmiştir.

Mara Branković Hâtûn: Mara Hatun'un II. Murat'la olan evliliğinden çocuğu olmadı. Yani Fatih Sultan Mehmed'in gerçek annesi değildir. Evliliği sırasında Hıristiyanlığı bırakmayan Mara Hatun eşi 1451 yılında ölünce manastıra kapanmak üzere izin alarak[1] Sırbistan'a geri döndü. Ancak üvey oğlu II. Mehmed'le bağlantısını kesmedi. 1463-1479 Osmanlı-Venedik Savaşı sırasında Venediklilerle Osmanlılar arasında arabulucuk görevini üstlendi. Hatta arabuluculuk görevini eşinin torunu olan II. Bayezid zamanında bile sürdürdü.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı lethaldoze Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tabiki Hatay türkiye topraklarına katılmadı dediğini,z tarihte katılmıştır fakat hatay benim dediğim Atatürkün yaşadığı tarihte fransızlardan alınmıştır ve hatay ili kendi bağımsız bir devletcik gibi birşey olmuştur. Ama sonuç bellidir kazanılmıştır yani. Atatürk'ün içi rahattır.Büyük bir kazanımdır.
    Osmanlı milletine nasıl bakmış üstteki postumda yazdım. Tabiki doğruları vardı. Herşeyden önce doğrusuyla yanlışıyla bizim atalarımız ecdadımızdır. Bitane vahdetine bakıp nasıl karalarız onları. Evet çok çok iyi eğitim alıyorlardı. Onların aldığı eğitime tam denk olmasada köy enstitüleri vardı. B günlerimize gelen ender aydınların yetiştiği yerlerdi bunlar. Bakınca enstitüler kapatıldıktan sonra aydın yetişmedi ülkede.
    Saltanat tabiki osmanlı zamanında en iyi yönetim biçimlerindendir şüphesiz. Zaten 2000 yılında yaşayıpta osman bey niye osmanlıyı cumhuriyet olarak kurmamıs al işte diktatör zihniyet denebilimi. Tarihi ozmanın şartlarına göre değerlendireceksin diye boşuna dememişler çok hakılısınız. Ancak okadar büyük bir servet ve güce sahipmişki osmanlı ilk 10 padişah bunları yapmış. Ancak sonra gelen 26 padişah var ve doğru düzgün taş üstüne taş koyan yok. Tabiki 2 günde batması düşünülemez. Ama dünyaya ayak uyduramaması çok büyük hata olmuş.
    Müslümanlık islamiyet diyincede bana yanlış gelen ise bilmiyorum siz ne düşünürsünüz halifelik bana çok yanlış geliyor. Yavuz Sultan Selim halifeye savaş açıyor ve kazanıyor. Artık halife benim diyor ve saltanata birde halifelik ekleniyor buda çok garip geliyor bana.
    Ama dediğiniz gibi yazacak karşılıklı konusup bilgi alışverişi yapıp yanlışlarımız düzeltebileceğimiz çok şey yazar çizeriz ama yeri burası değil.
    Sadec hatay konusuna cevap vermek istedim zira o zaman bize katıldığı yanlış bilgim olmadığını söylemek için ama insan duramuyor yazıyorda yazıyor
    Küçük bir bilgi olsun Hatay 1 yıl boyunca devlet statüsü taşıyıp referandum ile Türkiye Cumhuriyeti topraklarına katılmıştır ve TBMM bunu onaylamıştır. 2039 yılında tekrar referandum olacak Hatay ilinde. Yanlışım varsa düzeltiniz...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Örneğin Fatih Sultan Mehmet

Babası: II. Murat
    Annesi: Hüma Hatun
    Üvey annesi: Mara Branković Hâtûn

Hüma Hatun, Fransız bir bayan olup bazı kaynaklara göre Fransada doğmuş bir Yahudidir.

Bazı kaynaklar da der ki; Gayrimüslük bir köleyken II. Murat tarafından beğenilip alınmıştır ve ilerleyen zamanlarda Valide sultan olmuştur. Ölümünden sonra cennet kuşu anlamındaki Hüma ismi ile isimlendirilmiştir.

Mara Branković Hâtûn: Mara Hatun'un II. Murat'la olan evliliğinden çocuğu olmadı. Yani Fatih Sultan Mehmed'in gerçek annesi değildir. Evliliği sırasında Hıristiyanlığı bırakmayan Mara Hatun eşi 1451 yılında ölünce manastıra kapanmak üzere izin alarak[1] Sırbistan'a geri döndü. Ancak üvey oğlu II. Mehmed'le bağlantısını kesmedi. 1463-1479 Osmanlı-Venedik Savaşı sırasında Venediklilerle Osmanlılar arasında arabulucuk görevini üstlendi. Hatta arabuluculuk görevini eşinin torunu olan II. Bayezid zamanında bile sürdürdü.
    Devşirme sistemi bulunduğu dönemde bir çok imparatorluğun kullandığı bir sistem idi. (Roma-Bizans ve bazı islam devletleri) Osmanlı bunu bulan devlet konumunda değil. O zaman ki koşullar bunları gerektiriyordu sanırım. Önceden okuduğum bir yazıda bu Devşirme sisteminin yararları ve zararları konusunda bilgiler mevcuttu bulursam eklerim.

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Saltanat ne yazıkki hiç bir zaman en iyi yönetim biçimlerinden olmamıştır. Heleki insanlık tarihine baktığımızda sadece 800 yıl öncesi için bile saltanat hiç mi hiç adil bir yönetim biçimi değildir.. Öz Türk törelerine bakarsak saltanatın benzer yanları gözükür ama kağanın yetkisi sonsuz değildir, hakan kadar eşinin de söz sahibi vardır ve her zaman alimlerin ve her şeyden öte törenin ağırlığı vardır kağan kafasına göre adam asamaz kesemez kanun yapamaz. Osmanlıda kadın eksik etek sayılmıştır, halkın görüşleri pek de önemli değildir, ulema sınıfına danışılır bildiği okunur.

osmanlının son dönemlerinde meclis-i mebusanaı bile padişahın bi sözüyle kıskaca aldı, kapattı.
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BİR GERÇEĞİN ANATOMİSİ…

Adı; Arnold LUDWIG; ABD’li bir Psikiyatri Profesörü…

Hayatında Türkiye'ye hiç gelmemiş…
    Bir kitap yazmış, kitabın adı; “KING of the MOUNTAIN”…
    Kitapta bir bölüm var; "In one of the most comprehensive and insightful studies of political leadership ever undertaken." İsminden anlaşılacağı üzere dünyada ülke yönetmiş politikacılarla ilgili bir kitap…

20. yy’ da Dünya liderleri ile ilgili bir seri araştırmayı kapsıyor kitap… Dünyadaki liderler arasında 2000 (iki bin) kişiyi belli ama aynı ölçütlere göre değerlendirmiş…

Ülkeleri yönetmiş, Saddam’dan Kaddafi'ye, Mao'dan Roosevelt'e, De Gaulle'den Nehru'ya, Churchill'den Hitler'e, Mussolini'den Mandela'ya, Stalin'den Nasır'a ve Arafat'a hepsini incelemiş…

Kitap çalışması tam 18 yıl sürmüş…
    Bu kapsamlı araştırma sonunda öne çıkan belli başlı 377 devlet adamını yukarıda ifade ettiğim gibi belli ölçütlere göre değerlendirmiş… Öne çıkan liderlerin hepsine aynı olmak üzere 200 kadar değişik kıstas uygulamış, bu kıstaslara göre, 1'den 31'e kadar değişken puanlar verip değerlendirmiş ve bir sıralama yapmıştır…

Uyguladığı testin tam adı, “Political Greatness Scale” (PGS) olarak tanımlamış.

Buna göre bir sıralama yapmış.
    Örneğin; en çok Roosevelt ve Mao 30’ar puan almışken, Nehru 25, Churchill 22, Golda Meir 12, Fidel Castro 23, Lenin 28, Khomeini 23, Kennedy 15 puan almışlar.
    Sadece tek bir lider; 31 puanla ilk sırayı almış…

Bu lider de "Visionary" sıfatıyla, 20. yy’ın gelmiş geçmiş en büyük devlet adamı unvanına layık görülmüş… Kim olabilir diye merak ettiniz haklı olarak; evet işte o lider devlet adamı, Mustafa Kemal ATATÜRK!..

En ilginç olan husus, yazılı ve görüntülü Türk basını bu haberi duyurmamış olması… Türk halkı, gurur duyduğu Atası hakkındaki bu güzel haberden mahrum bırakılmış… Dahası, yeni nesillerin bundan habersiz bırakılarak Atatürk’ün unutulacağını sanan gafil ve bedbahtların hala itibar görmüş olmalarıdır.

Hem seçilmişler hem de atanmışlar, bu gerçeğin farkında olmayışları hayret vericidir… Acaba onlar da farkında değiller mi?
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)