User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
50 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Fiorino çok yakıyor ?

_Burak_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abimde 1.3 multijet var 7.5-8 yakıyor şehir içi

edirneye gitti geldi geçenlerde ortalama döndüğünde tam 9.0 lt idi
    yakıtından oda şikayetçi

ben 1.6 multijet linea ile şehir içi 6.5-7.5 lt yakıyorum ve bende fazla buluyorum combi fiorinoların yakıtını

serkan demir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1,3 doblo 90 hp kullanıyorum 7.0 - 7.3 arası yakıyor karışık kullanımda.
    100 TL yakıt ile 300 ila 320 km arası yapıyor fix bende fazla yaktığı için şikayetçiydim şuan 22000kmde servise bakımlarda durumu belirttim normal olduğunu söylediler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçenlerde bir arkadaşım da aynı sebepten servise gitti fio ile, 7-8 arası değişiyor yakıtı. 2011 model 30k kmde araç, servis araçta bir sorun tespit edememiş.

gselcuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Turbo hortumuna bi baktır derim sürekli arızalanan bi parçası çünki başıma 2 defa geldi ve yakıt tüketiminide arttıyıror.. Ayrıcada ş.içi hızlı kalkışlar vs vs yaparsan çok anormal rakamlar görebiliyorsun ben 9 litreleri görmedim ancak 8.5 8.6 ları gördüm
    ''Kenji Kita'' Adamsın...!

By CrAzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bakımları gelmiştir aracın mazot filtresi ve yağ filtresi aşırı derecede düşürür..Birde havaakış metresini kontrol ettir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    saçmalık... o kadar yaksa millet binemez. Az yakıyor diye alınıyor fio. 4-5lt civarı yakar herzaman için tabi klima'yı katmıyorum işin içine. Servise göstermekten zarar gelmez

gselcuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi çipet pet yapmak vardı burayıda neyse.
    ''Kenji Kita'' Adamsın...!

emre issever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ErenErdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki bu yakıt tüketimini yaparken, yol bilgisayarı ortalama sürat/saati kaç km/h gösteriyor?
    22/kmh gösteriyor siz dedikten sonra kontrol ettim.

Alıntı gselcuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Turbo hortumuna bi baktır derim sürekli arızalanan bi parçası çünki başıma 2 defa geldi ve yakıt tüketiminide arttıyıror.. Ayrıcada ş.içi hızlı kalkışlar vs vs yaparsan çok anormal rakamlar görebiliyorsun ben 9 litreleri görmedim ancak 8.5 8.6 ları gördüm
    Hızlı kalkışlar demiyelimde arabayı bayıltmadan kaldırıyoruz motor zaten küçük olduğundan gazıda az verirsen bayılıyor araba hortum konusuna gelirsek öyle birşey olması imkansız biz farkına varırız ve araç park ampülü dahi arıza verse sesli uyarı verip göğüste ışık yakıyor.

Alıntı By CrAzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bakımları gelmiştir aracın mazot filtresi ve yağ filtresi aşırı derecede düşürür..Birde havaakış metresini kontrol ettir.
    değişeli 8.000km olmuş ne arabalar gördüm 50.000 60.000 yağ filtreleri değişipte mazotu az yakan koklayan onla alakası yok servis 20.000 bakımı bekliyorum inşallah dediğiniz gibidir değiştikten sonrada zaten güncel durumunu paylaşırım.

Alıntı vossen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saçmalık... o kadar yaksa millet binemez. Az yakıyor diye alınıyor fio. 4-5lt civarı yakar herzaman için tabi klima'yı katmıyorum işin içine. Servise göstermekten zarar gelmez
    saçmalık ? yolda giden bir fiorino durdurun bi zahmet ortalama yakıt tükemine tıklayın eğer 4 lit yakan bulursanız bu arabayı kendi aracımı servisin önüne atıp gelicem.

Alıntı gselcuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şimdi çipet pet yapmak vardı burayıda neyse.
    yorumunu anlamadım ama çip pet yapmak ?

Resmini çektim şuan aracım 9.0 gösteriyor biraz eklerim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynı olay bızdekı cıtroen nemo 1.4 hdı da var ne kadr sakın kullansamda 8.1 lıtreden asagı ınmıyo uzun yolda fabrıka verısı 3.7 gıbı bıse ve ben 4 senedır o rakamı goremedım en son 4.7 faln gordum servıse sordugmda ıse hıc bı sorun yok dedıler ve arac 2010 model daha 18.000 km de ama soyle bıse var gebzeden yalovaya 22 tl gbı bı rakama geldı buda ayrı bıse

alphan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bendede yeni kasa 1.3 premio doblo var cogu zaman 300-500-600 kg agirlikta koyuyoruz ve arac surekli karsiya gidip geliyor kopru trafigi yani ortalamam 7.5-7.7 yi gecmez 1 depo ile kullanima gore 850-950 arasi yapiyorum

fatihob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Çok fazlaymış. Bizde 2009 model 1.3 75hp olan var. 200k kmde şirkette işi olan ona biner ve hiç kimse ne yaktıgına dikkat etmez. İStanbulda sevkiyatta, bankaya giderken, bakkala giderken ıvız zıvır işlerde kullanılır. Şehirler arası yok yani. Klima açık vs. 3000km ortalaması 6.5LT. Trip B 1200km ortalaması 6.7LT. Eğer bu değerler normal diyorlarsa satın gitsin. 1.9JTD Alfa 159lar anca o kadar yakıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sercanışık Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynı olay bızdekı cıtroen nemo 1.4 hdı da var ne kadr sakın kullansamda 8.1 lıtreden asagı ınmıyo uzun yolda fabrıka verısı 3.7 gıbı bıse ve ben 4 senedır o rakamı goremedım en son 4.7 faln gordum servıse sordugmda ıse hıc bı sorun yok dedıler ve arac 2010 model daha 18.000 km de ama soyle bıse var gebzeden yalovaya 22 tl gbı bı rakama geldı buda ayrı bıse
    bilmiyorum buradaki yorumlara bakarsak 1.3 multijet fio 5-6 litre yakmalı ben 7-8 razıyım ne diyorsunuz siz sizinki arada sırada olsada az yakıyormuş yok bizimki bazen kendimi benzinli araca biniyor zannediyorum

Alıntı alphan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bendede yeni kasa 1.3 premio doblo var cogu zaman 300-500-600 kg agirlikta koyuyoruz ve arac surekli karsiya gidip geliyor kopru trafigi yani ortalamam 7.5-7.7 yi gecmez 1 depo ile kullanima gore 850-950 arasi yapiyorum
    benimde aracımın yakmasını düşündüğüm ortalama 7 7.5 7.7 aynen ama yok sizinki çok iyimiş aracımı zaten bugune kadar ne yük nede 4 kişi binmişimdir hususi olarak kullanıyoruz aşırı düzgün bakımlı kullanılırız yok ama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fatihob Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok fazlaymış. Bizde 2009 model 1.3 75hp olan var. 200k kmde şirkette işi olan ona biner ve hiç kimse ne yaktıgına dikkat etmez. İStanbulda sevkiyatta, bankaya giderken, bakkala giderken ıvız zıvır işlerde kullanılır. Şehirler arası yok yani. Klima açık vs. 3000km ortalaması 6.5LT. Trip B 1200km ortalaması 6.7LT. Eğer bu değerler normal diyorlarsa satın gitsin. 1.9JTD Alfa 159lar anca o kadar yakıyor.
    Bu hafta içi gidicem servise eğer bana şunu yaparsan düşer söyle olursa düşer derlerse ne derlerse yapıcam eğer yakıt düşmezse kredimi kapatıp satıp birdaha fiat almak değil bayinin önünden geçmem.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu 95 lik euro5 motordan lineacilarda cok şikayetçi.. Benim teorim dpf yakıt tüketimini arttiriyor.. Benim lineada E5 motor garanti bitince dpf yi iptal ettirmeyi dusunuyorum

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi hangi devirlerde vites atıyosun?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı i-vtec07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi hangi devirlerde vites atıyosun?
    Kardeşim arabanın zaten 3000-4000 kardeşim araba zaten anca doluyor motor kendine yeni yeni geliyor allah için aracımda start stop var birgünden birgüne daha kullanmadım araç zaten motor olarak pasif 95 olduğu halde gazıda vermezsen resmen bayılıyor uyuyor

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emre issever Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeşim arabanın zaten 3000-4000 kardeşim araba zaten anca doluyor motor kendine yeni yeni geliyor allah için aracımda start stop var birgünden birgüne daha kullanmadım araç zaten motor olarak pasif 95 olduğu halde gazıda vermezsen resmen bayılıyor uyuyor
    abi ortalamayı sıfırla 2500 ü geçmeden pedalı okşayarak bi dene ben caddy le 2000 devirde vites atıyom ortalamam karma kullanımda 6-7 arası değişiyor.1600+ kg.

edit: yanlış devirlerde atıyosun bence vitesleri

fatihob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Yukarıdaki mesaj çok anlaşılır değil ama eğer 3000devir ve sonrasında vites atıyorsanız fazla yakar. 1700-2000 arasında vites atmanız lazım. 2000de atarsanız araç boğulmaz.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    daha önce bende de var idi iş yerinin mal alımlarını yapardık gırtlak dolu olsa bile öyle bir yakıtı olmazdı.

ciddi sıkıntılı bir durum var

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)