Cümlenizdeki iltifatınz için teşekkür ederim ilk olarak, sonra 18-135 güzel lens ama gece çekimi yaparken sıkıntı çıkartabiliyor. ŞAHSEN şuan ki kendi fikrim, 18-135' i satıp Tamron 17-50 Non-VC ve yanında Canon 55-250is alacağım. Bizim makinalar CROP' lu makina olduğu için bize keskinlik gerekiyor. Elinizde ki 50mm güzel lens şimdilik imkan varsa F1.4 ama en iyisi tabiki F1.2 L Versiyonu, ama az bucuk yanlış hatırlamıyorsam kimse beğenmiyor 70-300' ü onun yerine 55-250' i Ödüllü olduğundan daha çok tercih ediliniyor.
Nikon D90 diyorsunuz ama, Nikon' u alırsanız elinizdeki lensleri elinizden çıkarmanız gerekicek ve 50 liraya aldığınz lensi' i nikonda 70-80 liraya alacaksınız birde öyle bir şey var, bulunurluk ve satılma imkanında Canon önde olur her zaman. Karar sizin, ağırlık kısa süre içinde hiç bir şey etki etmiyor, ama ben istanbul park' a gittiğimde bütün gün çekim yaptığımda kollarım haşat oluyor yarını çünkü gerçekten yoruyor 755g mış benim makina..
Karar sizin, ben elimden ve bildiğim kadarı ile olayı özetlemeye çalıştım, şimdiden hayırlı olsun.
Kardeşim, bildiğim kadar söyliyim ara ne kadar fazla olursa netlik o kadar kötü olur keskinlik kaybolur. Misal vereyim, 100-400L' nin 70-200L kadar yok. 18-270 diyorsun deli gibi mesafe var arasında.. 17-50 ve 55-250 yanına ekstra Canon 50mm f1.8 ile Tokina 11-16 f2.8 ile efsane olur