Sizin için en hayırlısı olur umarım :)
Printable View
Sizin için en hayırlısı olur umarım :)
En önemlisi doğal ol kasıntı durma gereksiz el hareketlerinden kaçın
Kollar bağlı durma karsı tarafa kapalıyım/ sana karsıyım hissi verir
Klasik soular olur onlara çalış mesela bizimle çalışmayı neden istiyorsunuz? Sizin burda çalışmanız bize ne katar? Birkaç tane senaryo sorulur yardımlaşma ile ilgii? En sevdiğin ve sevmediğin huyun nedir? Gibi soruları çalış
masa başı elemanı yada sivil kıyafetle calısıcaak bır bolumde olmqdgndan takım elbıseye cok kasılma kanvas seklı pantolon gomlekde iş görür. Bide takım elbıse gıyen radyolojo teknkerı kımse tanımadm:) ık cılarda bunun farkındadır sıkıntı etme. Sakal trası iyiolacakdır. Gorusmeye herzaman en az 5-10 dk once gıtmen ıyı olur. Acobademde kasvetlı bıyerdır bıraz bölümünüzü arastrın. Hayrlısı olsun simdiden
herşeyden önce bence diksiyon ve konuşmanız ve göz temasıda çok önemli
mesela konuşurken kararlı olun "ııı, şey ... vs." gibi kelimeler olumsuz etki bırakabiliyor ve gözünü kaçırmayın...
hayatım boyunca hiç iş görüşmesine gitmedim.. hiç mesaili çalışmadım..gitsem ne yaparım acaba :)
takım elbiseye gerek yok diyen arkadaşlar yanlış düşünüyorsunuz bence, takım elbise giymek işe önem verdiğinizi gösterir..
yoksa iş görüşmesi yaptığınız kişiler muhtemelen takım elbise giymiyor olacak, ama siz giymezseniz ters tepebilir..
ben 1 kere giymedim, ondada görüştüğüm kişi açık açık şöyle söyledi: "kıyafetinizden anladığım kadarıyla pek önem göstermediniz bu işe!" dedi..
madem bu kadar önem verilen bir fırsat takım elbise giymenin zararı olmaz..
Hayırlısı olsun :)
on dakika önce felan vardım zaten mekana :) içerisi adam dolu, her daldan müracaat yapıyorlar felan, içlerinde en resmi giyinen bendim.. bir tanesi baya sacları felan yağlamış yapıştırıp değişik bir şekil yapıp gelmiş hatta..
bakalım bekleyeceğim artık :)
Yardıııırrr.. Hadi hayırlısı olsun güzel geçsin inşallah
hiç takım elbise giymedim takım elbisem yok la :D
kot t shirt gittim iş görüşmesine kapıda durdum görüşmeyi yapacağım adam baştan aşağı süzdü senin tipine sıfatına der gibi:)
bana soracak olursan gerekir mi ben işe alacak olsam gerekmez tipine yada giydiğine göre bir insanın nasıl iş yaptığını kimse bilemez yada takım elbise giymemek o işe verdiğin yada vermediğin önemi göstermez
yaptığım işte takım elbise zorunlu 4. yılı bitiriyorum bir kez bile giymedim bu nedenden dolayı üstlerimden aldığım uyarı sayısını artık hatırlamıyorum :) ama iş nedeniyle yağ bulaşmayan hiç bir kıyafetim kalmadı neredeyse
belki ön yargıdır ama takım elbise giymemiş vs diye yargılayan insanların bana kalırsa kişiden çok mevkii ile problemi var
takım elbise giymedim diye almayacaklarsa zaten almasınlar ya:) çalışırken altlı üstü formadan başka birşey giymenin yasak oldugu bir yere iş görüşmesine giderken takım elbise zorunluğu yada buna mecburiyet duymak gerçekten sacma geliyor ama.. o hastaneyi istediğimden katlanmalıyım şartlanması olmustu dün gece.. benimde takım elbisem olmadıgı için ve yumurta kapıya dayanmıstı o saatte de alamayacağım için yarı spor yarı ciddi giyinip gittim :)
çok sevdiğim bir mühendis iş görüşmesine gitmiş bir şirkete kurumsal bir şirket patron karşılamış iş başvurusu yapanları herkes takım elbise vs büyük varil gres yağı duruyor şirketin girişinde bizim adama kollarını sıva gresin içine dirseklerine kadar sok demiş bizim adamda sıvamış sokmuş tamam işe alındın demiş :)
ben ik falan cidden anlamayan bilmeyen bi adamım hani sorular işte tuz atarsan he şöyle olur vs bana kalırsa tamamen safsata kendin olacaksın rahat relax olacaksın sorumluluk sahibi olduğunu gösterirsen bence olur zaten olmuyorsa da zorlama hayırlısı olsun:)
bende hiç anlamam, kendi işimde ortalama 10 yıl dolacak nerdeyse,-kendi işimde derken,sektör içinde olarak düşünelim- fakat cok sık tecrübem olmadı bu konuda.
Doğaçlama, yapay tribe tavıra girmeden konuştum kadınla, o da anlamıştır umarım beni :) olursa kısmet olmazsa misket..
çok teşekkürler :)