the "K" Nickli Üyeden Alıntı
iş görüşmesi konusunda biraz fazla tecrübeliyimdir. bu işin bir standartı, kalıbı kitabı yok...
şöyle bir örnek vereyim. ülkemizin en büyük holdinglerinden birisi ve bir alman dünya devi ortak şirrketinin üçüncü ve son mülakatı... toplamda 6 kişi grup mülakat yaptık. başından sonuna müthiş bir mülakattı benim için, ilk turda farklı fikirleri olan dımbıkların hepsi ikinci turda benim fikirlerimi ve kararlarımı savunur destekler olmuştu.
karşımızda firmadan yaklaşık 10 kişi vardı çıkışta dizildiler futbol maçı gibi el sıkışacaktı. en sona geçtim ben herkesin tepkilerini görmek adına... adamlar bana Fatih Terim muamelesi yapmışlardı. bir omuzlarınaalmadıkları kalmıştı.
tamam demiştim ya, bu iş bu kadar...2 gün sonra telefon çaldı. referans istediler, verdim. hemen aradılar referansları..( öyle eften püten adamlar değildi referanslar) neyse...ohhh dedim ya iş bende...
sonra ses kesildi, 1 hafta çıt yok. 2. hafta aradım. biz başkasıyla çalışacağız dediler. iyi o zaman sizin kurumsal kimliğinizi dilleyim ben! dedim. kapattım.
sözün özü... takımını giy, sakalını kes, parfümünü sık, kendine güven, abartma, sakın yalan söyleme...gerisi kader kısmet...
unutma! şu anda sana çok kötü gelen durum ve olayların daha sonra nasıl bir hayırlara vesile olacağnı bilemezsin..