Yarım milyon dolarlık Maserati
İmkan olucak,çağıracaksın bütün basını parçalatacaksın tüm Türkiye'nin önünde arabayı.Ya da böyle birşey yapacağınızı blöf yapın işe yarayabilir.
Printable View
Yarım milyon dolarlık Maserati
İmkan olucak,çağıracaksın bütün basını parçalatacaksın tüm Türkiye'nin önünde arabayı.Ya da böyle birşey yapacağınızı blöf yapın işe yarayabilir.
parçalamak deılde araca reklam gıbı bır yazı yazıp cagırıcaksın basını buyrun mercedesın yaptgı ıs dıye
buna ornek fıat doblo alan bır vatandas bnu gerceklestırmıs
ins sorununuz en kısa surede cozulur
bilirkişi kim yada kimler bu çok önemli
srs den tutturabilirsiniz. Arızalı ve bu bir güvenlik sisteminin parçası diye. Ancak bu yolla değişimi kabul edebilirler. Bence bir ihtar mektubu ile arabayı MB ye bırakın birde kiralık aracı bıraktığınız yerden teslim alın o zaman başlarlar düşünmeye.
Size kullanmanız için verilen araba tam bir talihsizlik olmuş. Ben sıradan balıp en lüksünü seçiyordum. bu size denk gelmiş. Aslında MB bu işleri çok sessiz ve hızlı halleder neden uzadı böyle acaba?
Siz merkeze hadımköye gittinizmi?
Mercedesin A ve CLA modeli beklenen kalite ve konforu , sorunsuzluğu barındırmıyorlar bünyelerinde. Bu sebebten seneye yeni kasasının çıkacağını bile bile C180 aldım.
Buarada geçmiş olsun abi. Umarım istediğiniz sonuca ulaşırsınız. İnsanın büyük hayal ve beklentilerle sıfır araç alıp hele bizim gibi titiz ve arabalarına düşkün bi insanın böyle durumlarla karşılaşması çok kötü çok can sıkıcı bir durum.
Abi cok geçmis olsun bütün postları okudum umarım sonuç istediğin gibi olur hakkını sonuna kadar ara
hiç beklemeden mahkemeye verin. dava görülmeden size yeni araç teklifi sunacaklar zaten.
? ben buyuk sorunlar goremedim ayipli mal kapsamina girecek...
Yeni kasa ve yeni model araç almamak gerekiyor özelliklede ilk üretimleri...Bu Mercedeste olsa böyle Audide olsa böyle Bmw de olsa böyle...Gerçi bende ilk C Coupe saiplerinden biriyim çok şükür bi arıza çıkartmadı aracım ama yinede biraz beklemekte fayda var yeni kasa araçlarda.Ayrıca bi tanıdığımıza kazalı araç (konteynerde düşmüş) satıldığı halde direkt değişim yapmamıştı Volvo ve epeyce uzun bi mahkeme süreci yaşadılar.Eğer Almancanız var ise Almanya ile direkt temasa geçmenizi tavsiye ederim.Bu gibi içinden çıkılmaz durumlarda daha faydalı oluyor.
Bu duydugum kimbilir kacıncı A / CLA vakası :)
şaşırmadım okuduklarımada olanlara cla ya ilk bindiğim an dedim mercedes ne yapmış böyle diye..
mercedes kendi marka kalitesi altında bu işlere girmiycekdi bence..
dünyadan bir sürü ekonomik sıkıntılar içinde olan firmalar var birini satın alıp ekonomik halk işi araç projesini ordan yürütebilirdi.. yada ölü bir markayı ismini satın alıp ordan üretim yapabilirdi.. en basitinden kendi ülkesinde zor durumda olan bir opel var gm den gidip opeli alabilirdi almandır kendindendir en azından insanlarda yadırgamazdı..
Ama kendi marka değeri altında bu işlere girmiycekdi halk işi ekonomik araç üretmek başlı başlına ap ayrı zor bir olay premium araç üretmeye benzemez..
a ve cla da bu işi anlamadıklarını zaten gösterdiler bana göre her açıdan..
Hocam şimdi arkadaşın bahsettiği problem, arızaları bir kenara bırakalım.
a ve cla da ney hoşunuza gitmedi.
cla yı üstün körü görme fırsatım oldu ama a serisini inceleyemedim. Açıkcası ikisi hakkında da çok inceleme fırsatım olmadı diyelim.
Sizi bu araçlar da rahatsız eden ne oldu ?
Bence görünüm olarak gayet hoş araçlar.
Kalitesiz mi geldi ? nedir yani sizi rahatsız eden ?
İyi forumlar.
Görünüm olarak güzel araçlar..
cla nın arkası dar boyunuz 1.80 üstündeyse arkada boynu bükükler gibi oturursunuz.. bagaj eşiği dar valizi falan koyarken zorlanırsınız baya ön konsoldaki ekran sanki sonradan gidilip bir marketten naviasyon cihazı alınmışda takılmış gibi duruyor aracın orjinal parçası gibi durmuyor.. blind spot sensörleri tamponun yanına koymuşlar orda çok çirkin sırıtıyor çamurluk yada tampon içine alabilirlerdi ebayda satılan blind spot sensor kitleri ile aynı zihniyette kitler onlarda arka tamponların yanı delinip koyuluyor..
iç malzeme kalitesi kullanılan plastik ben beğenmedim..
ML'de sanziman sorunundan dolayi birebir degisim yaptirmistik ama o bile mahkemeyle cebellese cebellese olmustu. Kolay gelsin size yok yere ugras cikiyo boyle ilk parti araclarda.
Geçmiş olsun.
Şimdi değiştrilsin parçalar ne varki bunda gibi bakılabilir ama 5000 de bunlar çıkan araba 15000 de 50 000 de neler çıkarabilir bunuda düşünmek lazım belliki bir hatalı üretim var bunun sadece şu anki arızalarla olmama ihtimalide var...Araç garantili okey değşşiyorlar ama bu süreçteki gitmek gelmek beklemek hepsi sinir bozucu kayıplar...
Böyle bir durum fiat fiorinoda başına gelmişti bir arkadaşın pankart felan yaptı yalan olmasın tam km yi bilmiyorum belli bir kmye kadar bakım bedeli almayız dediler o şekilde ikna ettiler...
İnşallah çözülür...
geçmiş olsun valla hakkınızı sonuna kadar arayın bence
Katılıyorum ancak araç sedan formatın da değil işlevsellik aramak yanlış bence. Tabi işlevsel de olabilirdi orası ayrı bir nokta. Bu araç A3 sedana rakip filanda değil benim gözümde tarz bir araç. A5 nasıl farklı duruyorsa onun gibi ya da CLS gibi.:) Ayrıca bu aracın halk projesi filan olduğunu da sanmıyorum en azından fiyatları(TR için) bunu göstermiyor. A serisi daha makul ancak CLA sadece tarzı olan bir araç olduğu için uçuk rakamlara satılabiliyor. Bu fiyatlarla bile satıldı baya araç ilginç gerçekten.:D
Kalite konusun da ise kesinlikle haklısınız. w204 C kasalarda ilk çıktığında sorunluydu bu konuda makyaj ile giderildi. Mercedes'in son yıllarda ki en büyük hatası bu oluyor ilk çıkan modeller biraz özensiz yapılmış hissi veriyor makyaj ile olması gereken noktaya getiriyorlar.
Fatih abim tek bu değil emin ol bizim mercedes forumuna üye olan A serisi Cla serisinde çok sorun var yani forumdaki kullanicilardan hatirladiklarim ; Airbag arizasi , emniyet kemeri ünitesi sesleri , şanzuman arizasi , ve bu aralar en çok sorun rüzgar sesi şikayetleri , bir forum üyemiz bu sbepten araci satti çunku gittigi yetkili servisteki elemanlar da siz mercedesin en düşük modelini almissiniz bunlar normal demiş iyice soğudum araçtan dedi satti başka bir kullanicida da var ayni sorun onun haricinde iç trim sesleri de çok sikayet ediliyor , konuyu açan abim eğer bana ulaşabilirsen p.m den , her türlü yardimci olurum mengerlerdeki işi bilmeyen kişilerle uğraşmayin. Boşuna vakit kaybedersiniz
uçuk rakam derken :) bu aracın ingiltere satış rakamı 24 bin sterlin amerika satış fiyatı 29 bin dolar almanya satış fiyatı 29 bin euro bunlar starting fiyatlar paket eklendikçe yada kişisel konfigürasyon yapıldıkça artabilir. ama pazardaki giriş rakamları bunlar..
türkiye pazarından bakmayın manzaraya :) bizim pazarda ucuz araba yok elin avrupalısının taksi yapmaya bile utanıcağı araçları bizim ülkede vergilerden ötürü kral yapıyoruz..
yani öyle uçuk rakamlarda ulaşılamıycak tarz bir araç değil..
c segmentinde bir aracın amacıda bellidir (small family car) yani çekirdek ufak aile aracı ..
bu segmentte araç üretiyorsan üretim amacın bellidir zaten fiyattanda belli..
bana göre mercedes bu segmentte dikkatleri üstüne çekicek farklı bir tasarımla giriyim dedi.. Güzelde yapdı ama hesaba katmayı unuttuğu bir şey varki C segmentinde o kesmin kullanımına el vermiycek bir araba üretmek.. :)
kötü olmuş :/
@ceyhun737; sağol kardeşim cevabın için. a serisini ve cla'yı aşırı derecede tavsiye ettiler bana. 100.000 lirayı a3'e vereceğine kaya gibi a var, cla var dediler; kulak asmadım. tereddütsüz a3 istedim. maliyetten kaçmanın da bi raconu olur...
benzer durum bir dostumuzun basına geldi 3 kere yolda kaldı farklı sebeplerden arabada çözülemeyen bir arıza vardı aracın yenısını talep etti vermediler dava açtı kazandı araba parasını avukat masraflarıyla geri aldı altındaki arabayıda yapıpo adama hediye verdiler.
Mart ayında a180 amg paket aldım,hiç bir problem yaşamadım,sadece bir kere emniyet kemerinden ses geliyor diye götürdüm sabah alıp akşam verdiler şu anda 8 bin kmde falanım. sizinki birazda denk gelmiş herhalde, bence peşini bırakma üst üste çok fazla can sıkıcı şeyler yaşamışsınız.
ayrıca sorusu olacak olan arkadaş varsa cevaplayabilirim a serisi ile ilgili
Darkmun son post herseyi cok iyi ozetlemis.
umarım sorunu en yakın zamanda çözerler eğer olmayacak gibiyse direkt olarak mahkemeye verin bence.
Sıfır km aldığım 2013 Clio 4'te buna benzer arıza mesajı sorunları yaşadım. Dava 1 ila 2 yıl arasında sürüyor. Bi arabaya o kadar uzun süre binemeyeceğim için 4 ay yani 10.000 km kullandıktan sonra sattım kurtuldum. Ciddi anlamda can sıkıcı oluyor bu durumlar.
değişim olmaz diye bişey yok kuzenim geçen sene sprinter minübüs aldı göstergelerde sürekli tüm ışıklar yanıyodu çözemediler 3 ay sonra sıfır araç ile değiştiler üstüne giderseniz değişim yaparlar ki onun aracında sadece gösterge problemi vardı
Boya ölçüm cihazı ile kaportaya da bakıverin bir ara...... Ne olur ne olmaz......
yunus naptın len arabaya :D geçmiş olsun moruk. bastırın değişim için. kişisel olmayan hatalar yüzünden değer kaybı yaşamak zorunda değilsiniz.
"bugun böyle bir haber okudum ve mahkeme mağdur kişiyi haklı bulmuş örnek teşkil edebilir."
Mersin'de bir kişi, 4 yıl önce aldığı yeni otomobilin tavanından su sızması üzerine aracın yenisiyle değiştirilmesi için açtığı davayı kazandı. Aracı satan firmanın Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'ne yaptığı itiraz da reddedildi
Bir tüketici, 4 yıl önce satın aldığı yeni otomobilin tavanından su sızması üzerine aracın yenisiyle değiştirilmesi için tüketici mahkemesine açtığı davayı kazandı.
Güzin Koska, 2009'da aldığı yeni otomobilin şanzımanı bozulunca, şirkete tamir ettirdi. Bir süre sonra farlarda deformasyon olduğunu gören Koska, aracı şirkete götürüp, farların değiştirilmesini istedi. Şirketin, tüketici kullanımından kaynaklandığını öne sürmesi üzerine Koska, konuyu Tüketici Hakları Heyeti'ne götürdü.
Heyet, tüketici lehine karar verince farlar değiştirildi. Güzin Koska, bu kez de aracın tavanından su sızdığını öne sürerek, yenisiyle değiştirilmesi talebinde bulundu. Şirketten olumsuz yanıt alınca Tüketici Mahkemesi'ne başvuran Koska, açtığı davayı kazandı.
Şirketin, Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'ne yaptığı itiraz da reddedildi.
"İKİNCİ EL OLSA BU KADAR SORUN OLMAZDI"
Güzin Koska'nın eşi Sıddık Koska, sıfır kilometre aldıkları araçla ilgili sorun yaşadıklarını söyledi.
Aracın yenisiyle değiştirilmesi için verdikleri hukuk savaşını kazandıktlarını anlatan Koska, şunları kaydetti:
"Yeni araç alalım dedik, başımıza gelmeyen kalmadı. Aracın şanzımanı ve farları sorunlu, içine su alıyor. İkinci el alsaydık bu kadar sorun yaşamazdık. Bizi en çok şaşırtan, arabanın tavanından su alması. Yeni araba tavanından su kaçırır mı? Mahkemenin lehimizde karar vermesi bizi bir nebze de olsa sevindirdi ama hala sonuca ulaşmış değiliz. En kısa sürede aracın sıfır kilometresiyle değiştilmesini bekliyoruz. Değiştirimezse tekrar hukuki yollara başvuracağız."
Haber Kaynağı Hürriyet.
Link : 'Su sızdıran otomobil' davasını tüketici kazandı
Kesinlikle hakkınızı atayın.mahkemeye verin.1,5 yıl kadar sürer ama kesin kazanırsınız.yoksa bunlar sallamıyo.ama servis raporlarını mutlaka saklayın en iyi delil.
gecmis olsun, mercedes almanya ile cozmeye calisin, bayiler siyrilmaya calisacaktir
A ve CLA Mercedes'in kötü çocukları oldu resmen. Ben sadece binip kısa bir süre test etmiştim, trim seslerinden kafayı yemek üzereydim 6k'da ki Cla'da. aynı sorun A serisinde de mevcutmuş..
Mahkeme işi sabır gerektiriyor. Arkadaşım jetta aldı alturdan araç kusurlu çıktı bilirkişi vs her şey ispatlı. İlk mahkeme de hakim tebligatı alan kişiyi beğenmedi 3 ay sonraya attı. 2. Celsede hem arkadaşın avukatını hem de alturun avukatını çıldırırmış, sonuç olarak 4 ay sonrasına erteledi davayı ve bu araba rehinli bankaya borcunu kapatın demiş. Araba alındığının 2. Gününden beri alturda duruyor, kasko ve kredisi ödeniyor. Sonuçu merakla bekliyoruz.
MAhkeme için geçekten sabir gerektiriyor ancak hakkinizi aramalisiniz. Opel forumdan bir abimiz 3 yil suren davayi kazandi ve aracin sifir bedel degisimi ile ucretini almayabhak kazanmisti. Benzer bir dava chevrolet ilede yasandi. Biz ize zamaninda vectrada dava tehditi ile aracimizi degerinde geri verip cok cok uygun fiyata corsa almistik enisteme. Gercekten talihsizlik cok gcmis olsun
yunus bu işi sen çözemezsen kim çözecek. hemen arızaya bağla, arabayı bırak, aradıkları zaman: sıfırıyla değiştirene kadar sizde kalsın. de
Mercedes eski prestijini kaybediyor
firma müdürüyle yazılı irtibatta ol bu arada almanya mercedes benz e merkeze konuyla ilgili mail at türkiye distribütör mercedes e direk mail at yazılı yap herşeyini baktın olmuyor haber ajnaslarına haber ver firmanın önünde konuyla ilgili olarak açıklama yap ver haberlere çıksınlar bak nasıl oluyor. yanlış anlama ama işi deliliğe vur.
Konu eski yahu,birde anlamadığım nasıl buluyorsunuz bu konuları.