al 156bin tl ye bayi çıkışlı dizel
Connecting site...
Printable View
al 156bin tl ye bayi çıkışlı dizel
Connecting site...
Peki siz haklısınız, uzatmanin luzumu yok.
sayfalardır yazan sensin şimdi uzatmanın lüzumu yok deme bence... yukarıdaki tabloyu açıklarsan, cahil bilgisiz bizim gibiler de öğrenmiş olur, yani insanlar salak, aslında bayiiden 143bin tl ye alabilecekleri aracı, uyanık galerici 156 bin den satmaya çalışıyor öyle mi? ya da 132bin liralık benzinli AMG yi 150binden okutma uğraşı içindeler... sizin aklınız alıyor mu peki bu durumu?
Yorumların çoğunu okumadımda arkadaşlar biz bu a serisini alırken gidip bmw ye audiye bakmadıkmı sanıyorsunuz ki zaten bir audide vardı mevcutta kullandığımız :)
Kapısını açtığında yada dururken baktığında bile ne a3 le ne 1 ile kıyaslanamaz bile benim araba bana göre ki,bunu almadan önce düşündüğüm için gittim a aldım.
E serisininde blok renault olmalı ve gel gelelim banane motorundan,kağnı gibi olmasın sorun çıkarmasın ve az yaksın yeter.Zaten servisden servise servisdeki eleman açsın kaputu,ben uğraşmayim diye sıfır araba alıyorsun günlük binmeye:) Millet renault motorlu dermi demezmi falan diye değil :)
İç tasarım olarak ise çoğu üst sınıf abisi ile aynı parçalar kullanıldığını araştırırsanız göreceksiniz.
Şu renault motoru muhabbetine bazen,senin renault motorlu mercedes kaç model diyince bozulan çok oluyor diye artık söylemiyorum mesela
Günlük cls ye binen adamda böyle bir muhabbet yapmıyor zaten oda ayrı bir mevzu :)
Her şeyi geçtim mercedes gibi bir markaya yeni clio tarzı ortaya navigasyon çok komik olmuş bence ve yakışmamış :) .
Beyefendi galericilerin satis politikasi yada onlardan almayi tercih edenlerin benimle ne ilgisi var.
bunu neyini aciklamami istiyorsunuz ?
Geçenlerde arkadaşımın A serisine bindm, amg paket falan değil donanımıda bilmiyorum ama sroof vardı.
Hoşuma gitti genel olarak benim, tek kötü yanı sroof'tan gelen tıkırtılardı.
A serisinde en sevmediğim nokta, amg paket'te olsa en boşu da olsa hepsinde aynı ön koltuk kullanılıyor. amg paket olmasının bir farkı olmalı sonuçta
şunu açıklamanızı istiyorum, bayilerin elinde var dedikleri araç aslında yok... galericiler CLA ları toplamış, mercedes reklamını yapıyor ama arabayı galeriler satıyor... Mengerlerin elinde 2 ya da 3 tane CLA var, Ankara toplamı Koluman'la 8 i geçmez... yok bir sonraki parti yok diğer ay diye insanları oyalayıp araba satmaya çalışırken birileri, aslında o araçların olmadığını bilen galeriler işte bu fiyatlara satıyor... birebir tanığıyım bu olayın o nedenle 'insanları doğru yönlendirin'...
O zaman kendi tarafimdan cevap vereyim asla galericilere ve al sat yapan kisilere arac satisi yapmiyoruz. Yani hiv bir yerde has susurluk cikisli galeride arac goremezsiniz. Nisan teslim dizel ve benzinli cla aracim kaldi 1er adet isterseniz verebilirim :)
Ama su varki galericiler bireysel kisiler üzerinden gizlice araci satin alip galerilere koyuyorlar bunun k une gecemiyoruz nasil ithal in onune gecemiyorsak buda bu şekilde.
Olayı çarpıtmaya abartmaya gerek yok, kimin ne için en iyisi mercedes- bmw -audi dediği belli, araçlar daha üstün, 2.eli daha iyi diye bu üç marka iyi değil. İnternetten yazılana çok inanmayın megane fsi a3 ten sadece daha performanslı ve ekonomik olabilir onun dışında ne güvenlidir , hatta daha iyi yol tutma konusuna gülerim. Hiç bir 1.6 a3 hiçbir sıfır meganın 4 katı parası olmadı :) . Ncapten 5 yıldız almak farklı güvenli araç kavramı farklı, ncap herşey değil. Daha karda ittirirken meganın bagajı içine göçüyor yapmayın etmeyin, ncapte vurulan hız ve ne şekilde vurdukları belli, ben 3 sene a3 kullandım gerçekten araç fazlasıyla tok, direkleri, sac kalınlığı, kapıların ağırlığı vs o sınıfta başka araçta yok.
Ghibli06;
Abi yanlış anlama muhalefet değil de madem yılda 30 kamyon alıyorsunuz neden size direk liste veriyorlar,o internette de yazıyor hiç mi indirimleri yok? Ben fiyat aldığımda en azından indirimli bir fiyat yazıyorlar üzerine :) Bazı galericilerde aynen dediğiniz gibi bayide sıra olması gibi sebeplerden 140 lık araca 150 yazmakta. Ben geçtiğimiz yaz 115 bin tl cla amg için fiyat aldım ancak fiyat aldığım araçların geneli 2.elde 120-125 bin tl'di yalnız galeri değil bizim millette biraz akıllı olduğu için 3-5 bindeki araçları her zaman sıfırından daha fazla para eder :)
Koltuklar aynı değil
amgler de dikişler orta ve yan kısımlar farklı
genel şekil olarak aynı denebilir belki
ben kullanış tarzımı anlatim
3.5 ay oldu alalı 5500 ü geçti araba
camlar kapalı sunroof açık gezerim %90 oranda
sabah çalıştırıp şehiriçinde 17km yol yaparak 3.7 yaktığını bile gördüm
bana garip gelen tek ses depo fullken yokuş aşağı parkda yakıtın hareket sesini duydum bir kaç kere depoda ama sunroof vs gayet memnunum çok şükür
hı tek gıcık olduğum anahtarı basılı tutsanda kendi kendine kapatmıyor camları vs
ama yani bu paraya böyle keyifle kullanacağım başka araba yok bana göre
ben özel fiyat bile almadım zaten emin ol hiç niyetleri yoktu özel fiyat vermeye... E180 için yapabilecekleri dip fiyat da 158.500 tl oldu...
sonuç: 2 tane CLA için çıkılan yolda 1 adet Xdrive F30GT 2.0d 177bin tl ile BMW öne geçti, diğer araç içinse girişimler devam etmekte :)
Hangi araci dusunuyorsaniz fiyati ve temini icin ozelden goruselim isterseniz.
Kamyonlarda da cok agresif fiyatlar sunabilirim.
abi daha önce bi abimizn başına gelmiş bana anlattı aynen şöyle. karşıdan bi mercedes geliyor. abimiz kaportacı o arabada boya var diyor. vardı yoktu derken aracın yanına gidiyorlar. adam sıfır almş 6 ay önce. sıfır hata diyor. kaportacı bakıyor boya var. adam daha sonra servise gitmiş boya çıkmş. sora bayiyeyle baya uğraşmş. 1 sene kadar sonra bayi aracı sıfırlamş.
insignia yeni çıktığnda çorumda bi abimiz lpg takp sıkıntı yaşayınca aracı baya kötülemişti. o adama da sıfır insignia verdilerdi.
Selamlar e serisi ile net bilgim yok ancak CLA ile ilgili yazdığınız araç CLA200 yani benzinli model ve fiyattan anladığımda urban modeli. Arkadaşta haliyle yanlış yönlendirmeyelim diyor ***** boş urban paket şu a 120000 tl. Doğru söylemiş yani.
Sizin sonra fiyatı 145000 dediğiniz aracın dizel ve amg model olduğu çıkıyor. Yani 98500 olan bir cla'nın fiyatının 145000 olduğu falan yok. Şu an 145000 e en dolu paket amg cla200 alabilirsiniz.
Fiyatlar o kadar hızlı değişiyorki karışıklık yaşanması normal bencede. Ancak emin olun şu an Audi ve Bmw fiyatları Mercedes fiyatlarından fazla. Bence Mercedes'in pazarlama stratejisi çok başarılı. Özellikle sağladıkları kredi konusunda çok memnun kaldım ben.
hocam ben derdimi anlatamıyorum sanırım, istenilen araçlar yok şu anda, geçen sene mayıs ayında da yoktu... sahibinden.com listesini yayınladım ki, galerilerin fiyatlarını görün diye, boş+boş CLA yı koyup onda da bayi başına 1 ya da 2 tane ya var ya yok, yok mayısta gelecek yok sonbaharda gelecek diye oyalıyorlar, mayısta bize verilen gün şubat ayı idi...
Mengerlerle bu yüzden tartıştım, nasıl oluyor peki galeriler bayii çıkışlı CLA kaynıyor fiyatları da sizin 20-25 bin tl üzerinizde dedim... verdikleri cevap 'artık filo satışlarında çok sıkı denetim oluyor bu sebepten dolayı' dedi...
Mercedes alıyorum diyorsun, renk seçeneği yok... elinde yok sadece beyaz var... dizel olsun diyorsun AMG olsun diyorsun sanırım şu anda sadece 14-15 tane sıfır araba var bayiilerde...
Borusan en azından dünya kadar seçenekle getiriyor araçları ve de grey markettekiler bayii fiyatlarından daha ucuz... ben ilk defa yaşadım bayiinin 143.000 TL dediği arabanın galeride 'bayii çıkışlı' sıfır olarak 156.000 TL ye satıldığını...
Neye göre daha keyifli işte konu bu.
1 e baktığımdada kapısını açıp içine bindiğimdede o kadar yavan gelmiştki gözüme,"bu ne be" demiştim a ya göre.
Herşey amaca ve beklentiye göre değişiyor. Günlük kullanım amacıyla aldığım bir araba diğerinden biraz daha yavaş olsa nolur olmasa nolur. Ama hergün baktığımda tipi,iç tasarımı hoşuma gitmezse işte o olmaz. Yoksa marşa basınca 1 de tırlıyor a3 de benimkide tırlıyor dizel yani işte:)
Özetle alın zevkle binersiniz arkadaşlar ben tavsiye ederim :)
arkadaşlar biraz önyargısız yaklaşırlarsa herkesin çamur attığı o ekran tarzını diğer markaların da kullandıklarını göreceklerdir, yani sadece bu araçlarda sonradan konmuş tarzında suçlamalar yersiz.
diğer yandan ben sadece Türkiye'de opsiyon düşkünlüğü görüyorum, ne kadar opsiyon az olursa o araç tü kaka mantığı hakim.
şu an Almanya'da ki sahibinden tarzı siteleri açıp baksanız ilanlarda ki çoğu aracın çıplak olduğunu görürsünüz, yıl olmuş bilmem kaç hala bmwlerde manuel çevirmeli klimalar mevcut gibi.
kısaca araçlarda ne olduğu taleplere bağlı, almanlar aracı binmek için alıyor tersine Türkiye'de hava atmak için alıyor denebilir.
araçlarda ki diğer kaporta boya ve diğer bayi kaynaklı sorunlar bayiyi ilgilendirir, bayinin yaptığı ahlaksızlıklardan dolayı markayı kötülemek anlamsız.
türkiyede opsiyon düsüklügü yok çokta olması gereken ve fazlasıyla herşey var ozellikle üst segmentlere dogru. parasını verdikten sonra getirilecek nasılsa
burdaki mevzu paketlestirme sıkıntısı . atıyorum yurtdısında geri gorus kamerasını tek basına takarsın ama burda park sensörüyle birlikte takarsın ekstra fiyat biner +otv + kdv ucuk fiyatlar cıkar cogu kullanıcıda istemeyeceginden tercih etmezler .he isteyen 3-5 kişi olur tüm opsiyonları koyar getirir oda zevktir paradır
bayi kaynaklı dediginiz ahlaksızlık aracın servisinde ıvır zıvırında hata varsa boklarsın yada satıs danısmanı artistin tekidir begenmessin ondan memnun kalmassın (çogu esenyurt dogus vw satıscısı gibi)
ama ortada hatalı üretlimden ıvırdan zıvırdan kaynaklıysa tabi marka suclancak mengenler has borusan yada nebilim dogus üretmiyor sonucta otomobilleri
Filo satışları şuan çok sıkı denetleniyor, Ve galerilerde yapılan satışlardan dolayı ilgili bayilere maddi olarak cezai işlemler olmuştur.
Filo kapsamında talep edilen satışlarda Mercedes Benz Türkiye çok ince eleyip sık dokuyor.
Ama şöyle bir örnek vereyim.
Bölgemizde gıda işiyle uğraşan bir müşterimize aracı normal liste fiyatından sattık. Aracın plakasını çıkarttık, Müşteri aracı bayiden teslim almadan aldığı fiyatın biraz üstüne galeriye sattı ve galeride bunu yüksek fiyatlara piyasada pazarladı.
Bu durumun önüne geçmek biraz zor.
Grey marketlerin neden ucuz olduğunu iyi biliyorsunuzdur.
Ama bu yeni çıkan aracın az sayıda olması sadece Mercedes'e özgü bir durum değil. Bir çok markada yeni ürün lansman aracı az sayıda bulunuyor. Honda'da da durum bu şekilde,Bmw'de de, Audi'de de. Hatta Vw de durum hep böyle :)
Renk konusuna gelince ise talep ne yöndeyse bayiler o renklere yönelir, Yani bu renk talebini kullanıcıllar belirliyor.
Şuan önümde 5 adet E 180 bulunuyor. Paladyum Gri - Beyaz - Dolomit Kahve- Kavansit Mavi - Siyah -Siyah
Yani renk çeşitliliği yaratmaya çalışıyoruz ve şuan Metalik renkleri Mercedes Benz de destekliyor.
Şuan bayideki A Serisinde renkler Şu şekilde Beyaz-Kırmızı-Mavi-Gri-Beyaz
Ama tabi hepsini beyaz yapmak işin kolayına kaçmak olur çünkü beyaz her zaman talep görüyor.
ortada hatalı üretim varsa ki olduğunda üreticiler sahipleniyor araçlarını,buna medya başta olmak üzere bizzat ta gördüm.
yine dediğim gibi bunu bayi yada yetkili servis görmezden geliyorsa üretici ne yapabilir?
müdahale etmesi için üreticinin haberi olması gerekiyor bu durumdan doğal olarak.
mesela eski model smartımda çıkan elektriksel bir problemden ötürü servise gitmiştim,araç yapıldı yeni parça takıldı vs faturayı ödeyeceğim zaman bana denen,
üretim hatası kaynaklı bir arıza borcunuz yok!!
ve araç 11 yaşında idi o zaman ve eski de olsa adamlar sahip çıktı araçlarına.
yeni model aldığım smartımda da arka cam çerçevesinde su birikme problemi var,açınca olduğu gibi aşağıya akıyor.
boş bir vaktimde yine gideceğim ve tahminimce bu da üretici kaynaklı hata olarak düzeltilir.
anlatabilmişimdir umarım.
Bayilerle probleminizi çözemediğiniz takdirde müşteri hizmetlerinden konuyla ilgili şikayetinizi dile getirdiğinizde emin olun sorun çözülür.
Mercedes Benz allah belanı versinnn!!!! Servisine ateşler salsınn!!!
Sadece elimde o kaldı zaten :p sen bakma listenin kalabalık olduğuna :D
İnanılmaz memnunum, oda 06 plaka :)
Babam tam bir MB fanatiğidir, o bile sulanıyor sanırım ona vericem arabayı :) 2003 E200 K. avantgarde var beğenmedi, binmiyor. Nerde o eski mercedesler diyor :p
w211 ler gene çok iyi benim amca e250 vardı w212 beğenmedi kaldıki adam hayatı boyu 80 lilerden beri benim bildiğim mercedescidir ve hep e kasa sürüyordu gitti cls aldı
bir eniştede w212 var eski e280cdi w211 ni geri almak istedi satmışlar.. o aracıda sattığına çok pişman oldu..
w211 adam gibi makyajlı dolu panoromik cam tavanlı bir şey almak istiyorumda şansıma ötv zammına denk geldik benim bakdığımda 60-70 olan araçlar şimdi olmuş 80-90 ...
Anlıyorum siz tamamen başka bir konudan bahsediyorsunuz. Dediğiniz doğru Galeriler çok araç alıyorlar bayilerden. Mercedes'in elinde araç tutmaması gerçekten yanlış bir durum. Stokta tutmaları gerekiyor. Siz nasıl bir CLA istiyordunuz? AMG exclusive li hafıza paketli fln mı?