User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
32 sonuçtan 20 ile 32 arası

Konu: iphone 5 ile denize girdim yardım...

mertbm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gecmiş olsun öncelikle . Bu yaşadığınız olay 2 ay önce hem kardeşim hemde arkadaşımın başına aynı gün içerisinde geldi .Kardeşim'in telefonu havuza arkdaşımın telefonuda denize düştü. Kardeşim'in telefon tam 4 - 5 saniye kaldı havuzda , hemen pirinç'in içine koyduk 3 gun kaldı ve kesinlikle telefon açılmadı ve telefoncu yapımına 600 lira istedi bizde kasayı satmıştık . Arkadaşımın telefonu ise denizde 1 gün kaldı ikinci gün aldık o zaten tamamen pert olmuştu Bu arada iki telefonda iphone 4
    İKİZLER TGT

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı mertbm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gecmiş olsun öncelikle . Bu yaşadığınız olay 2 ay önce hem kardeşim hemde arkadaşımın başına aynı gün içerisinde geldi .Kardeşim'in telefonu havuza arkdaşımın telefonuda denize düştü. Kardeşim'in telefon tam 4 - 5 saniye kaldı havuzda , hemen pirinç'in içine koyduk 3 gun kaldı ve kesinlikle telefon açılmadı ve telefoncu yapımına 600 lira istedi bizde kasayı satmıştık . Arkadaşımın telefonu ise denizde 1 gün kaldı ikinci gün aldık o zaten tamamen pert olmuştu Bu arada iki telefonda iphone 4
    İphone'larda pirinç yönteminin işe yaraması zor. Sebebi ise pilin çıkarılamaması.. Pirinç yönteminde pilin hemen çıkarılması, telefonun tam olarak kurutulduktan sonra pirince atılması çok önemli. Ayrıca denize düşmelerde kurutmadan önce pil çıkık halde iken temiz su ile çok iyi bir şekilde yıkamanın da faydalı olabileceğine dair yorumlar okumuştum, ki deniz suyunun buharlaştığında geride kalabilecek tuzlar düşünüldüğünde mantıklı bir durum..

facia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Xperia Z alın kafa rahat olsun benide tatilde havuza attılar elimde telefonla açtım video çektim
    Everyday I ** Çapulling!!!

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu gibi durumlarda cihazi komple pirince atmanin bir espirisi yok.Cihazi sokup icindeki anakarti gomebiliyorsan prince o zaman bir sans var.Ayrica anakarti pirince gommeden once dis fircasi ve alkol ile iyice uzun uzun temizlemek gerekir htc desire hd yi bu sekilde kurtardim kac aydir sorunsuz calisiyor.
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

SerkanKurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    30 dk denizde yüzmüş xperia telefonu kurtardık bundan 1 sene önce. Olmaz diye birşey yok. Bakmak lazım.

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Geçmiş olsun, 1 gün bence biraz az olmuş, biraz daha bekletmek lazım. (Cem Yılmaz esprisi kıvamında olmuş, pirinçlere gösterip çekseymişsin )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Aktaş61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynı mevzu kuzenimin başına geldi (fransada) o da denize düşürmüş telefonu apple storea götürmüş bişey yapılamamış. 250 euro farkla yenisini vermişler sizin cihazda yurt dışıymış eğer öyle bi imkanınız varsa değerlendirin bence

sansar34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bole durumlarda cıkarır cıkarmaz telefonu saf alkolun ıcıne koyun kolanyagı gıbı malzeme yan cunku tuzlu malzemeler oksıtlenmeye neden olur bır ıkı gunde bıle bordun ıcerısındekı lehımlerın curumesıne ve erezyona ugramasına saglıyor ıphone larda dedıklerı gıbı bataryayı cıkarmak mumkun olmadıgı ıcın en azından oksıtlenmeden kortarmak mantıklı bı cozum olur ıcıne atıp 15dk bekleyın ve cıkartın sonrasında pırınc ortamında yada gunes altında kurumaya bırakın alkol ucucu bır malzeme oldugu ıcın butun tuzlu suyu sokup atar

sızın telefonunuza gelecek olursak ıslemcıde sıkıntı cıkacagını sanmıyorum ama maın board uzerındekı eeprom devresı sıvı temesı sebebıyle kısa devre olup yanmısta olabılır entegre ıcerısındekı verılerı sılıp kendını korumaya almısta olabılır ne tur bı entegre kullanıldıgını bılmıyorum ama tahmınım kımse bu cıhazla ugrasmayıp dırek boardu degıstırecegıdır oda ortalama 250$ flndır forumda ıllakı benden tecrubelı abılerım bu ısle ılgılenenler fln vardır onlar gorurse yazarlar

mainboard ebay gibi yerlerden getırtıp ısı bılen bırısı tarafından burada yaptırtabılırsınız
    http://www.ebay.com/itm/iPhone-5-Log...-/161089585141

gecmış olsun
    http://www.youtube.com/watch?v=PkHp6...&feature=share
    /BMW E34 520i - 34 KHT 53 /http://i.hizliresim.com/j6Q9Mn.jpg
    /Renault Megane 3 1.5dCi - 34 FY 1679
    /Kia Cee'd 1.6 crdi - 54 PK 114

başalp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun, 1 gün bence biraz az olmuş, biraz daha bekletmek lazım. (Cem Yılmaz esprisi kıvamında olmuş, pirinçlere gösterip çekseymişsin )
    valla öyle oldu ama ne iphone 5 miş öyle ölüsüne bile 500 kağıt veriyorlar kıllandım iyice

erdemx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tuzlu sudan çıkar çıkmaz tatli suyla yıkayıp alkol ve pirinç olayı baya işe yarıyor ancak tuzlusu çok sıkıntı temiz suyla yıkanıp tuzun temizlenmesi gerekli ozaman bi şansınız olabilir

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tuzlu suda telefonun ici cok hızlı oksitlenme yapar , birde 20 dk gibi uzun bir süre durmussunuz gecmis olsun ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 yıl önce telefonumu aldığım ilk gün nehire düşürmüştüm az kaldı ve serviste yapıldı ama bu tatlı su du geçmiş olsun

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)