Okumayan bir arkadaşıma 2500 lira borç çıkmıştı. Ödemek zorunda kaldı hepsini. Eğer okuduğunuz halde size borç çıkarmışlarsa , öğrenci belgenizle bağlı olduğunuz sgk ya başvurun. Siliyorlar çıkarttıkları borcu.
Okumayan bir arkadaşıma 2500 lira borç çıkmıştı. Ödemek zorunda kaldı hepsini. Eğer okuduğunuz halde size borç çıkarmışlarsa , öğrenci belgenizle bağlı olduğunuz sgk ya başvurun. Siliyorlar çıkarttıkları borcu.
@Günkut , liseden sonra direk üniye girişini yada kayıtını yaptırabılseydi borcu olmayacaktı. fakat liseden sonra 1 sene beklerse o 1 senenin ssk primi ödetiyorlar.
bende liseyi bitireli 1 yıl oluyor dersaneye gittim aynı şekil.
işte falan çalışmadım kişi kaydı bulunamadı dedi yok yani borcum öyle mi?
Bu zorunlu işssizlik sigortası 1.5 sene once haberlerde gazetelerde duyuruldu fakat saolsun medya bunun uzerınde cok durmadı. Normal 3. sayfa cinayeti gibi 1 gün verdi , 2.gün baska bir habere geçiş yaptı.
Şuan içinde ödeme emirleri bir bir dağıtılıyor.
Buda devletin yasal yollarla zorla haraç alması bana göre.
yapılcak bişey yok maalesef arkadaşlar seve seve ödencek sonra itiraz edersiniz de bi cacık çıkmaz ..
Bir Okumuş Cahile Birde Yaşayan Ölü'ye Ne Dersen De Anlatamazsın...
Beyler verdiğim linkten baktıysanız, eğer borcunuz var ise ödemeler başlığı altında borcunuz gösterilmektedir.
Peki bu sgk borcu nasıl oluştu? Diyenleriniz olacaktır eminim.
Onuda kısaca açıklayayım. 18 yaşını dolduranlar bildiğiniz üzere sgk ya babasının veya annesinin üstünden bakılacağına dair bir belge verilmediği sürece hiçbir sağlık hizmetinden faydalanamıyordu. İşte yeni yasayla bu kişilere devlet tarafından bakılma hakkı geldi. Tabii cuzi bir ücret karşılığında.
Neyse konumuz bu değil. Bu borç sgkya birisinin üzerinden bakıldığınızı belirtmediyseniz veyahut belirtip eğer okuyorsanız sgk ya okuduğunuza dair öğrenci belgenizi sgk ya iletmediyseniz bu borç ile karşılaşabilirsiniz.
Ee baktınız yüklü ve az miktarda borcunuz var ve bu borcu ödemek istemiyorsunuz.
Eğer öğrenciyseniz bu miktarı öğrenci olduğunuz sürece borcu ödemiyorsunuz. Fakat öğrenci değilseniz bu miktarı er yada geç ödemek zorundasınız.
Dikkat : Ödemediğiniz borçlara faiz işlenmekte..
Peki sgk borcum çıktı ve şimdi ne yapmalıyım? Diyecek olacaksanız.
Okuduğunuz okuldan (üniversite, lise) öğrenci belgenizi alın.
İkamet ettiğiniz yerdeki Sosyal güvenlik kurumu (sgk) na yol alın.
Gittiğiniz sgk kurumunda durumunuzu anlatın ve sizi gerekli yere yönlendirecekler.
Yönlendirdikleri kişiye durumunuzu anlatın ve öğrenci belgesini verin. Daha sonrasında zaten gerekli açıklamayı yapacaklardır.
Araştırmalarımın sonucu eğer öğrenci iseniz bunu ispatlarsanız bu borç siliniyormuş
İşsiz kaldığım dönem içinde bin liradan fazla borcum olmuş.nasıl iş bu aklım almıyor. 6 sene sigortam ödendi.1 kere sigortamdan faydalanıp doktora gittim.eczaneden ilaç alırken muayene borcunuz var dediler..
Abiler yazılanların hepsini okumadımda dün banada kağıt geldi. Gittim sordum okumaya devam ediyormusun dedi. Evet dedim. Borç gözüküyor ama öğrenci belgesini verdiğinde siliyorlarmış borcu. Bitirenler için de okulu bitirdikten sonra. Okulu bitirdim diye baş vurmaları gerekiyormuş.
okulumu bitirir bitirmez işe girdim 247 tl borç gözüküyor ? peki bu borca faiz biniyor mu ?
birde kasım dönemınde askere gidiyorum askerdeyken yapmamız gereken birşey var mı ? birde ordan bindirmesinler?
99' ZN 106 GTİ
14' SC İBİZA CUPRA
94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
16' FK2 TYPE-R
nereden öğreniyoruz borç olup olmadığını![]()
https://sgk.ziraatbank.com.tr/
sorgu tipine gss 13ü işaretleyin.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)