Pekii 5100 için 18-55 lens ile 850 tl 6aylık makina alınırmı uygunmu
Canonmu nikonmu diye bir soru varsa orada herkes kendi ne kullanıyorsa onu tavsiye eder genelde
Aslında durum farklı ilerisi için araştırma yapmak şart acele edilmemeli canon ve nikon kullanım olarak birbirine tamamen ters,lens takılış şekline kadar bu böyle..Yani neyle başlarsan onunla devam edersinki bu seni hem kullanım olarak hemde maddi açıdan olumsuz etkilemesin, neden diye soracak olursan 4-5 sene canon kullanıp güzel bi sete sahip olursun lensler flaşlar tetikleyiciler v.s v.s. sonra nikona geçmek istersen her şeye sil baştan başlamak zorunda kalırsın ve maddi açıdan ciddi anlamda zararın söz konusu olur. çünkü canonun hiç birşeyi nikona uymaz..
Fotoğraf makinası ve beraberindeki set ciddi anlamda araştırma ve emek isteyen bir iş..
yapacak olduğunuz iş sadece hobi amaçlıysa tavsiyelerimi dikkate almayabilirsiniz ama dersenizki ben bu işle uğraşıcam araba çekecem,düğün çekecem, ürün çekecem vs. yapacağınız iş ne olursa olsun yolunuzu baştan çizmeniz gerekir aksi taktirde maddi olarak zarar edersiniz, takdir etmek gerekirki set kurmak maliyetli bir iş ve kimse aynı şeye 3-5 kere para vermek istemez..
Uzun lafın kısası ( ki bayada uzattım zaten ) yapacağınız işe göre bütçe ayırıp iyi araştırıp her ürünü 1 kere almaya gayret edin, ben kendimi kısa sürede geliştiririm derseniz giriş seviyesi makine almayın derim zaten 3 ay sonra elinize küçük gelmeye başlar yada denklanşör sesi sizi tatmin etmez falan filan.. yarı profesyonel seriden başlarsanız daha iyi olur..tabi bu size bağlı.
Canondan örnek verebilirim 40D-50D-60D gibi...
Umarım faydalı olabilmişimdir.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)