iyi top oynasınlar , mücadele olsun sonuna kadar pes etmesinler sonuncu olsalar bile ben yinede razıyım
Printable View
iyi top oynasınlar , mücadele olsun sonuna kadar pes etmesinler sonuncu olsalar bile ben yinede razıyım
Bir Fenerli olarak Galatasaraya gönülden başarılar diliyorum.Ancak grup çok zor ve Gs nin içindeki karışıklık bunu daha zor hale getiriyor ne yazıkki inşAllah konsantrasyon bozukluğu yaratmaz bu.Juve 1 çıkar Gs realle 2.lik mücadelesine girer bu yüzden puan almak zorunda bu maçta bence.
Bir bjk li olarak..
bence en az beraberliği alacak..
akşamki kareografi baya baya büyük ve rekor kıracak şekilde hazırlandığı söyleniyor içeriği nedir acaba bana süper kupa finali ile görsel olacak gibi geldi ama
http://i44.tinypic.com/15ry076.jpg
http://i39.tinypic.com/219ano1.jpg
umarım kazanır iki takım avrupaya gidemiyor bursa elendi vs.... ülke puanı dip yapıcak iyice kötü torbalara doğru yolculuk başlıycak üstlere çıkmak için işimiz daha zor olucak.
kalbim her zamanki gibi seninle cimbombom:)
Bu akşam maça giden varmı stada?
kimse kusura bakmasın ama, GS'de iç karışıklık vs yok, geçen sezon bütün sene TFF Terim'le uğraştı, 2 kere ceza aldı 12 maç takımın başında çıkamadı, Demirören kafasına kupayı attı, Ufuk Özerten saçma sapan laflar söyledi... ne oldu bu sezon başı? aydınlandı mı TFF biranda?
yabancı kuralını getirdiler koydular önümüze, şu dönemde ne FB ne de BJK büyük transfer yapamazdı ve yapamadı da, ama kadrosunda 8 tane çok iyi yabancısı olan, hala da takviyelere devam etmek isteyen takımın önü kesildi, neden? Türk gençlerinin önü kapanıyormuş... Tugay, Okan, Emre, Arda, Bülent Korkmaz, Suat, Fatih Akyel; şimdilerde ise Semih, Emre Çolak, Sabri vs. yi altyapıdan çıkarıp Türk futboluna verdik de ne oldu? milli takım dünya 3. oldu 'takımda 13 GS li mi olur?' diye boy boy yazılar eleştiriler, dünya 3. ya dünya 3. :) hani şimdi gitmek için bile ıkındığımız, Terim'e mecbur kaldığımız kupa...
olay ne yabancı sınırlaması ne de milli takımın Terim'e ihtiyacı olması... şu 2-3 seneyi fark çok açılmadan nasıl atlatabiliriz beyin cimnastiği, bunda da gayet başarılılar ama totalde Türk futbolu ne kazanır? kocaman bir SIFIR...
TFF nin yanlışları yüzünden bu sezon sadece 2 takım gidiyor Avrupa'ya, ceza alınacağını bile bile 2 takımın kontenjanı kapatmasına razı oldular, ülke utanmasa Nikaragua'nın bile gerisine düşecek puan olarak, hala daha hesaplara bakın, maden Türk futbolunu bu kadar sevip kolluyorlar asıl bunları irdelesinler...
takım ritmini bulamadı, nasıl bulsun? 8 yabancı üzerine kurulması gereken taktik, 5-6 kişiye 'indirildi', bu gün işimiz çok zor, takım neredeyse ilk defa tam kadro çıkacak, Allah yardımcısı olsun...
İsteyen varsa Pegasus alt bilet mevcut
Bir Fenerbahçeli olarak gs'ye başarılar dilerim umarım puan almayı başarırlar grup gerçekten zor ve bana göre grup'un favorisi juventus içerideki maçları alması lazım'ki yoluna devam edebilsin..
Geçen sene açıklandı diye yada yönetimimiz buna itiraz etmedi diye eleştiremiyor muyuz bu saçma uygulamayı?
Doğru bi karar mı oluyo o zaman?
Menejerler ve yerli futbolculara yaradı bu. Ne kendilerini geliştiricekler ne hırs yapıcaklar adam iyi kötü top oynasın kafadan 18 e girceğini bilicek.
Evet eleştiremezsin,
çocuk oyuncağımı bu, ?
Geçen sene kural açıklanıyor ve tüm kulüplere bildiriliyor...
Tüm kulüpler planlamalarını bu yeni uygulama üzerinden yapıyor,
Sonra sırf galatasaray istedi diye, kural mı değişsin... ?
Herşeyi geçtim,
Sence bu adil bi işlem mi... ?
2 günde play-off kararı çıktı bu ülkede, hatta bir iftar sofrasında... neden devam etmedi edecekti güya? 1 sezonluk muydu o karar? sonra biranda 'bu sene yapmayacağız' dendi kapandı... sanki bu ülkede kurallar cidden planlanarak yapılıyor :) ayrıca yönetime kızıp ne diyeceğiz? sat kardeşim Muslera'yı Sneijder'ı Drogba'yı mı diyeceğiz? yerine Brezilya 2. liginden adam mı al diyeceğiz? şu anda BJK ve FB nin durumu 8 tane kaliteli yabancıyı idare edemez, haa 2 seneye toparlanır o zaman da serbest kalır yabancı hiç merak etmeyin...
roberto carlosa nasıl dümenden lisans çıkardılar işlerine gelmiyor hocam işte
bu arada gümbürtüye gitmeden destek verelim
star tv sahibi nasıl bir talimat veriyorsa artık koreografiyi yabancı tv lerden izliyoruz
destek:
https://twitter.com/search?q=%23Star...izVer&src=hash
Muslerayı satma,
Sneijderi satma,
Drogbayı satma,
Dannyi sat,
Rierayı sat,
Amrabatı sat,
Sezon başı kadro planlamanı buna göre yap... Bak sana 3 tane yabancı hakkı açıldı bile...
Hemen lafı kendi istediğiniz yöne çekmeye çalışmayın,
Biraz adil olmaya çalışın...
Bu ülkede yabancı sınırlamasının kalkmasını ilk isteyen Fenerbahçe'dir,
Çok iyi hatırlıyorum, başkanlarınız kanal kanal gezip olmaz istemiyoruz diye yaygara yapıyorlardı...
Biz en azından bu şekilde davranmıyoruz,
Bizim savunduğumuz şu;
Kural geçen sene konmuş, bizde ona göre planlama yapmışız... Yeri gelmiş Alper'e değerinden fazlasını vermişiz...
Kural geçen sene konmuşsa, bunu da herkes kabul etmişse,
Planlamalar buna göre yapılmışsa, bu sezon ortası değiştirilemez...
Böyle bi mantık var mı ?
Ne demek eleştiremezsin. Takımların kalitesini düşüren bi uygulama diyorum. Bu mantıkla avrupada ne kadar başarılı olabilir türk takımları.
Fenerbahçe zaten 2 sene çıkamıcak dışarı e ligdede kadro idare eder diye ses çıkarmıyosunuz ama görücem 2 sene sonra. 15-20 milyona yerli oyuncu toplarız artık.
Bu kadar sığ ve fanatik bakmayın. Türk futbolu için ne daha faydalı onu konuşalım bence.
Arkadaşım,
Ben çok derin bakarım bu konulara ondan dolayı hiç rahatsızlığın olmasın...
Sen önce takımının en önemli kupası olan UEFA kupasında kaç yabancı ile oynadığına bak, ardından o takımın iskeletinin milli açıdan hangi başarıya imza attığına bak,
sonra bu yazımdan alıntı yap ve bana cevap ver... Lütfen...
Hangimiz olaya fanatik ve sığ bakıyor hep beraber görelim...
Beyler konunun özü gidiyor çöp olacak kilit olacak burda herkes memlekette neyin ne olduğunun farkında kim ne isterse kural ona göre işliyor Konuya dönelim lütfen
Yazdıklarında yüzde yüz haklısın ama artık dünyada futbol yapısı değişti. Pazar ve dönen paralar artık çok muazzam. Futbolcunun yerlisi yabancısı diye bi ayrım olmamalı. Bak dünya futbolunun beşiği ispanya ya ab futbolcularına sınırlama yok. Hatta bazı özel anlaşmalardan dolayı türk futbolcular orda ab statüsünden oynuyorlar. Peki ispanyollar başarısız mı dünya futbolunda yada ingiltere. Oyuncu yetişmiyo diye böyle bi uygulama yapmak ne kadar mantıklı. Kendin diyosun alpere değerinden fazla verdik diye. İyi olan futbolcu daha iyi olmak için uğraşmıycak bu şartlarda adam yerim garanti param garanti dicek. Yabancı sınırlaması olmasa o formayı alabilmek için köpek gibi çalışması gerekicek.
o zamanlarda en pahalı futbolcu 20 küsür milyon euro ile Ronaldo idi, aldığı para da senelik 3 milyon euro civarıydı, şimdi 100 milyon eurolara transfer oluyor, adamlar senelik 8-13 milyon euro alıyor... bizim gelirlerse hemen hemen aynı... Avrupa'da başarılı olamazsan para kazanamazsın, o zaman 2 alternatifin kalır, Demirören ya da A.Yıldırım gibi başkan bulup kulübün tapusunu onun üzerine yaparsın, o istediğini alır satar, giderken de 100milyonluk senedi cebine koyar öyle gider, ya da adam gibi gelirlerini arttırır, şahıslardan bağımsız hale gelirsin, sence hangisi mantıklı?
bu yabancı kararından ekonomik olarak en fazla zararı FB gördü, 7-8 milyon eurolara alınan adamlar bedava gönderildi, ama bunun mali boyutunu şu an göremezsiniz, başkan bırakınca görürsünüz, BJK nin zaten bir tane topçusu var, satsan gelecek para kimseyi kurtarmaz, takımda tutsan senelik dünya para alıyor, onlar dünden razıydı bu kurala, şimdi de bedelsiz oyuncular alıyor, güzel kadro kurdu ama düşünün bakalım bu kadroyu bol parası olsa kurar mıydı?
bu ülkede yapılacak en iyi şey, transfer kotası koymak 'ekonomik olarak', alt yapıdan kadroda en az 3 oyuncu olması zorunluluğu, yabancı kontenjanını kullanmayan kulüplere teşvik, milli oyuncu sayısına göre prim gibi...
Şöyle söyleyeyim sana,
Bu tamamiyle alt yapı işidir, alt yapı ne kadar güçlüyse, alt yapıda temel eğitimler ne kadar doğru ve disiplinli bir şekilde yetişmekte olan gençlere öğretilirse,
Oyun bilgisi öğretilirse oyuncu büyüyüp geliştiğinde başarılı olur...
Türkiye'de malesef alt yapı inanılmaz kötü bir yerde,
Torpille futbolcu yapılan yönetici akrabaları oldukça da biz alt yapıdan iyi futbolcu üretemeyiz... Alt yapı hocalarımız devamlı forvet yaratma peşinde lakin hiç biri iyi bir sol bek yetiştirmekle uğraşmıyor bile...
Bu nedenlede Türkiye İyi futbolcuyu ancak ve ancak, 3 büyüklerde yetiştirebilir...
Özellikle 3 büyüklerin oynadığı büyük maçlar oyuncularımıza tecrübe olarak dönüyor...
Bak şimdi mesela bu akşam semih defansta oynarsa,
Semih yetişmekte olan bir futbolcu olarak Real madrid tecrübesi yaşayacak...
Ama anadolu kulüplerinden kurduğun bir milli takım,
ancak ve ancak 3 büyüklerle oynamış tecrübeye ulaşacak...
Son olarak,
Sen şimdi İspanya ve İngiltere örneği vermişsin ama,
İspanya tamamda, İngiltere tamamiyle endüstiri olmuş bir yer, ve biraz araştırırsan milli takımlar bazında belki son 20-30 yılda hiç bir başarısı yok...
Bunun sebebi özellikle İngiltere'nin yabancı futbolcuya dayalı düzenidir...
İspanyada alt yapılarının muazzam çalışmasından dolayı pek etkilenmiyor, onları tebrik etmek gerekir... :)
Hayır bazı yazdıklarınızda yanlış bilgi sahibisiniz,
Bizim gelirlerimiz o bahsettiğiniz yıllardan şuan belki 10 kat daha fazla,
Yayın gelirleri, storeler, localar, kombineler, reklam anlaşmaları,
hepsi o bahsettiğiz yıllardan 10 kat daha fazla geliyor...
Hee bu arada o bahsedilen avrupa kulüplerinin gelirleri haliyle bizden çok fazla ona lafım yok, ama gelir açısından özellikle Fenerbahçe ve stadı yapıldıktan sonra Galatasaray çok iyi durumdalar...
Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırımla, Yıldırım Demiröreni bir tutarakta yanlış yapmışsınız,
Aziz yıldırım'ın bu güne kadar kulübe yaptığı bağış, 30 milyon civarı TL yada Euro,
Hadi Euro olsun, tam hatırlayamadım....
Aziz yıldırım Fenerbahçenin bütçesini 15-20 milyondan neredeyse 200 milyona çıkardı... Yaptığı atılımlarla ve yatırımlar ile şuan Fenerbahçe başkan yardımı olmadan dönen, vergilerinin hepsini tamamen ödeyen, ve uefa kriterlerine uyan tek kulüptür... Ve bu başkan Aziz yıldırım görevi bıraktıktan sonrada böyle olacaktır ki, bunu yakın zamanda görünce de beni hatırlarsınız... :)
Son olarakta,
Avrupa aslında Türk takımlarının en büyük gelir kaynağı değildir,
Asıl Türkiye liginde daha büyük bir pay var,
Türkiye'de şampiyon olunduğu zaman, daha büyük paralar kazanılıyor ve kulüplerimiz asıl planlamalarını bu paralar üzerinden yapıyor...
Avrupada ki para biraz bonus gibi görülüyor....
(Sadece kazanılan maç gelirleri olarak yazdım)
arkadaşlar bizim ülkede tff başkanı futbolcudan değil parası olandan oluyor mhk başkanı hakem olsa bile bütün heyet zengin iş adamı böyle bir yerde nasıl bir gelişimden bahsediyorsunuz ?
ben bağıştan bahsetmiyorum, kulübün aldığı borçların tutarı ve kimlerin verdiğini sanırım 7-8 senedir açıklamıyor FB, mali verilerdeki tutarsızlıkları kendi üyeleriniz mahkemeye taşıdı, denetim kurumu işi bıraktı vs... senede 80 milyon euroluk transfer yapıp 2 sene içinde geri gönderen hangi kulüp mali olarak başarılı olabilir biri açıklasın bana? bu hatayı bütün kulüpler yaptı yapıyor, yalan değil yani...
gelirler aynı derken meblayı kastetmedim, gelir kalemlerini kastettim... Avrupada başarılı olan takımı dünya tanır, Vietnam'da bile forma satarsın, Njerya'da bile maçın canlı izlenir, bunlar hep paradır... ama TFF başkanı '5 sene Avrupaya gitmeyiz ne olacak' mantığıyla ne olacak, futbolcu mu yetişecek?
Tamam bunlara katılıyorum,
Avrupa'da oynamanın reklam, marka değeri ve prestij açısından büyük faydası var, bu inkar edilemez...
Avrupaya gitmeyerekte futbolcu yetişmez,
Demin diğer arkadaşa verdiğim örneği yineliyorum...
Bu akşam Galatasaray Real madrid gibi bir kulüple maç yapacak ve eğer defansta semih oynarsa, Türk milli takımın stoperi böyle bir maçın tecrübesini yaşayacak...
Alın size oyuncu yetiştirmek...
Ben yabancı futbolcuya karşı değilim,
Hatta kaliteli yabancı oyuncuların bizim genç oyuncularımızın gelişiminde büyük katkı sağladığınıda düşünüyorum... Alıncaksa, Hagi gibi Alex gibi Drogba gibi Roberto Carlos gibi futbolcular gelmeli bu ülkeye...
Fakat her ne olursa olsun, bu sene ki yabancı kuralını destekliyorum, bunun nedeninide zaten üstteki yazılarımdan anladınız...
Daha fazla uzatıp konuyu baltalamak istemiyorum...
Konu içinde özür dilerim...
yok canım ne baltalaması konuşuyoruz burada, bu akşam ben de sahada Semih, Arda gibi yerli topçularla çıkmak isterdim, hadi Semih stoper ama Arda gibi yetiştirdiğiniz adamı ne kadar elinizde tutabilirsiniz? Arda'yı verip 12 milyona sonra 10 milyona Bruma almak mantıklı mı? elbette değil ama bu ülkede en büyük sıkıntı maalesef yerlilerde...
Yabancı statüsü kararı geçtiğimiz sene çıktı(bu sene içerisinde uygulanacak dendi) ve her kulüp buna imza attı onayladı. Şimdi kimse yabancı serbest olsun niye olmuyor diye yaygara yapmasın. Planlamanı ona göre yapacaktın. Kimse kusura bakmasın.
+ olarak play-off konusuna değinmiş ghibli06 abimiz. Abicim sen bu konuda ilgili-bilgili adamsın sen yapma bari. Ali Dürüst'ün Play-off oynanan sezon başındaki açıklamarını hepimiz çok iyi biliyoruz. ''Evet bu statüye bizde imza attık onay verdik'' dedi ancak aynı Ali Dürüst FB-GS arasındaki çekişme ortaya çıkınca '' Bu nasıl iş hangi ülkede var bu Play-Off?'' diye ortalığı ayağa kaldırdı. E demezler mi adama sezon başında Bursaspor'la niye karşı çıkmadın diye?? Bu Play-Off zımbırtısına karşı çıkan kulüp bir tek Bursaspor'du.
Çok haklısınız,
ülkemizde alt yapılar düzenlenmeden bizden hiç birşey olmaz...
Aslında çok çok yetenekli gençlere sahibiz ama onları işleyecek bir ustamız yok...
Bence artık futbol okullarında, alt yapılarda Almanya'dan tam eksiksiz rol model alınmalı, pozisyon ve oyun bilgisine sahip, teknik ve gücün birleştiği iyi yetişmiş gençlerle önümüzde kimse duramaz... :)
kulüpler hiç bir şeye imza atmaz arkadaşlar karar almak adına, federasyon karar alır... sezon öncesinde belli bir zamandan sonra alınan kararlarsa ancak bütün kulüplerin onayı olursa o sezon yürürlüğe girer, bir tane kulüp bile resmi itirazda bulunsa yürürlüğe girmez... Bursa da karşı çıktı GS de karşı çıktı ama resmi itirazda bulunmadılar, çünkü şike dosyasını karara bağlayacağız dediler, puan silme olacak dediler, gördük işte bunların hangilerinin gerçekleştiğini...
2-1 çakar yollarız geri bunları:)
Peki abi... Ben yanlış biliyormuşum o zaman.
Dediklerinde haklısın altyapı sıkıntımız var ciddi anlamda ama bu kucuk yerel kuluplerin yeterli maddi desteği alamadığı için tesisleşememesiyle alakalı
Çamurun içinde yaptığım antremanları ben biliyorum. Altyapıda başarı isteniyorsa buna kaynak yaratılmalı bunun içinde ligimizin marka değerini yükseltmemiz gerekli. Bu sayede tanınarak gerek reklam gelirleri gerekse yayın gelirlerini arttırabiliriz. Türk futbolunu satabilmemiz lazım. İspanya ligi kaç ülkede izleniyor bi ona bak. İzleniyor çünkü insanlar iyi futbol izlemek istiyo yıldız oyuncuları izlemek istiyor. Bütün buralardan yaratılan kaynak doğru kullanılırsa bizde çok iyi futbolcular yetiştirebiliriz. Yabancı kısıtlaması kendi ayağımıza kurşun sıkmak gibi birşey.
galatasaray inşallah geçen sene yaşattığı mutlulukları bu sene de yaratır,
alt yapı meselesi değil bizim ülkemizin olayı, bizim olayımız rant olayı. Her işte olduğu gibi özellikle bu futbol işinde çok büyük rant dönüyor. Sadece birilerinin adamları olanlar, göze girmekten çok kimin hısmı kimin akrabası o iş yapıyor.
Bu ülkede futbol en çok sevilen spor ve hayatında futbol topuna vurmamış erkek çocuk sayısı ülkede 1000 i bile bulmaz. Basketbol gibi tesis gerektiren bir spor bu ülkede bu kadar gelişmişken, futbolun gelişememesinin sebebi budur.
hep eski düzen futbolu bilmeyen futboldan anlamayan oyuncu yetiştirmekle ilgili eğitim almamış işin psikolojik faktörlerini çocuklara aşılayamayan bir altyapı sistemiyle bu iş yürümedi yürümez de.
Yabancı sınırı konusunda da kişisel fikrim yabancı sınırı çok saçma birşey, olmaması gereken bir olgu. Yabancı sınırının kalkmama sebebi anadolu klüplerinin oyuncu satışları haricinde herhangi bir geliri olmaması. Büyük takımların parasını, taraftar desteğini gücünü maalesef anadolu klüpleri bulamıyorlar.
Bir de Galatasarayın bu olayla ilgili savunacağı pek bir argüman yok keza bu karar geçen sene söylendi ve önümüzdeki sene 5+0+3 e döneceği söylenmekte. Saçma kural ama en azından olacağı önceden bildilirmiş ve nasıl bir yol izleneceği daha önceden planlanmalıydı.