arkadaşlar dün amerikadan bi firmadan yüksek denileblecek meblada bi ürün aldım.... ancak sonradan farkettimki adamlar ürünü tr ye ups le yollamışlar... yani şöyleki özel kargoyla yolladıkları zaman biliyorsunuzki abidik gubidik saçma sapan ücretler masraflar çıkartıyorlar....
bunların içinde ordino denen bi belge ve ücreti dikkatimi çekti ve internetten çok kapsamlı sayılmayacak bi araştırma yaptım. sonuçta ordino denen belge için alınan ücretin yasal olmadığını hatta aslında bu belgeye dahi gerek olmadığını, yasal bütün prosedürün konşimento denen belgeyle halledilebildiğini öğrendim... ordino denen zımbırtı ise anladığım kadarıyla özel kargo firmalarının tamamen bi para tuzağı, şöyleki hiçbir ticaret ve gümrük yasasında bu belge yer almamaktadır...
şimdi ilk merak ettiğim konu şu, bu yukarıda yazdıklarımı destekleyecek bilgi ve tecrübesi olan varmı aramızda?
eğerki mevzuat hakkatente böyle ise yani özel firmalar bu belge ile haksız kazanç sağlıyorlarsa bir şekile hukuki yollara başvurabilirm....