User Tag List

Sayfa 1/10 123 ... SonSon
175 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Üniversite tercihleri / Danışmanlık konusu

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Üniversite tercihleri / Danışmanlık konusu

Son günlerde konulara yazdıgım postlar ve aldıgım p.m lerden sonra forumda da böyle bir ihtiyac olunca konu açma geregi duydum. Gereksiz bulunursa silinebilir.

Bir vakıf üniversitesinde öğretim görevlisiyim, gerek kendi üniversitemiz bölümler gerekse de diğer üniversitelerin bölümleri konusunda bir tercih masamız var,gelen veli ve öğrencilere tercih danışmanlıgı yapıyorum,yapıyoruz. Forumda da çok sayıda genç kardeşimiz var, bir cogu benimle p.m den iletişim halinde olsa da bilmeyen görmeyen kardeşlerimiz için, konu altından tercihlerle ilgili sorularınızı, kendi işimden de vakit bulabildigim kadarıyla yanıtlayacagım.

Not : p.m yerine konuya yazarsanız sevinirim, p.m de kutu sürekli doluyor ya da unutabiliyorum ya da silerken arada gidiyor,kaynamasın.
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

Risendark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1-izmir katip çelebi -maliye --yeni
    2-kırıkkale (iö)- maliye--yeni
    3-selçuk ünv (akşehir) -işletme--yeni
    4-selçuk ünv (akşrhir)- işletme-- yeni
    5-izmir katip çelebi -işletme-- yeni
    6-afyon kocatepe- işletme--236.000 (sıralama)
    7-afyon (iö)-işletme--273.000
    8-selçuk ünv (iö) (beyşehir)-işletme--yeni
    9-kastamonu -işletme-- 281.000
    10-karabük-işletme--300.000
    11-kastamonu (iö) -321.000
    12-burdur-işletme (iö) -- yeni
    13-bartın (iö) -işletme- 297.000
    14 gaziosman paşa tokat- işletme(iö)--314.000
    15- karamanoğlu mehmetbey karaman-işletme (iö)--311.000
    16-bayburt -işletme--315000
    17-bayburt (iö)-işletme--335.000

Abi 305 bindeyim yaptığım tercih bu afyon kastamonu öncelikli istiyorum karabüğede gidebilirim bu tercih isteklerime uygun mudur? Şimdiden teşekkürler...
    Herkes ektigini Biçer bu hayatta...

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı Tuna-EP3 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Abi 305 bindeyim yaptığım tercih bu afyon kastamonu öncelikli istiyorum karabüğede gidebilirim bu tercih isteklerime uygun mudur? Şimdiden teşekkürler...
    Konu dışında olabilir ama geçen gün sanırım sen soruyordun Kastamonu nasıldır diye ? Ulaşım konusunda geçen hafta havaalanını açtılar. Hftada 6-8 uçuş olacakmış..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Carolita1907 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konu dışında olabilir ama geçen gün sanırım sen soruyordun Kastamonu nasıldır diye ? Ulaşım konusunda geçen hafta havaalanını açtılar. Hftada 6-8 uçuş olacakmış..
    Evet ben soruyordum bilgi için çok teşekkürler üniversite kışın olacağı için çok kar yağdığında uçakla gelip giderim...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Tuna p.m'ler falan karıştı kusura bakma artık,burdan bir noktanın altını çizeyim
    Ben kısa kısa genel hatlarla yorumluyorum, takıldıgın ya da başka soruların olursa sıralarsın yine. Anladıgım kadarıyla tamamen devlet odaklı tercihler düşünüyorsun.

* İlk tercihlerini biraz üst dilimden yapmakta iyi etmişsin.
    * Katip çelebi'nin puanını tahmin etmek zor, İzmir tam bir muamma
    * Kırıkkale puanını yine aynı bölge de ki veya yakın olan benzer karakterdeki il üniversitelerinden pay biçerek , yordama yoluyla aşagı yukarı bir puan çıkartılabilir. (Yine buna dayanarak sıralamada oynama yapma ihtiyacı duyabilirsin bu tercihin icin)
    *Selçuk'da yine jeopolitik ve sosyal konumundan ötürü izmir kadar rağbet görebilir yine, ha görmeyede bilir, herkes ' bana bu puanla gelmez' der sana gelebilir

* Afyon tercihlerinin gelme durumu o tercihlerindeki rağbetin yogunlugun biraz azlıgı durumunda sözkonusu olabilir, AMA cok da güvenmemeli... Dogru bir tercih yapmışsın.

* 9 ve 17 arasındaki tercihlerini tekrar gözden geçir. Gelmesi yüksek ihtimal görünen tercihlerin bunlar. Bunları da yeniden düzenlerken, en çok istediginden en az istedigine göre sırala . Gördügüm kadarıyla realist tercihlerin bunlar.

Not : Tüm bu tercihlerin dışında eğer 2. tercihe ya da tekrar hazırlanma serüvenlerine girmek istemiyorsan skalayı biraz daha açıp sıralama da 350-360 binlere kadar bölümler eklemeni (yine isteginle alakalı) tavsiye ediyorum.. Olası bir yogunlukla bu bölümler gelmedigi takdirde hayal kırıklıgına ugramaman için.
    Hakkında hayırlısını temenni ediyor, başarılar diliyorum.

stayfun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hocam 63binle gazi işletmeye (71bin ile almış geçen yıl) girme şansım var mı ? tm değilim ama tmden tercih yapacağım o yüzden bu bölümün sıralaması düşer mi çıkar mı emin olamıyorum.

GuneyOnur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mehmet Abi ;

Düz Meslek Lisesin'den bu sene mezun oldum.MYO 2 yıllık alan içi tercih yapacağım bölümlere göre önceliklerim 1. Radyo Ve Televizyon Tek. 2. Grafik & Tasarım 3. Otomotiv Teknolojisi , Birde alan içi bölümleri tercih yaptğımız zaman OBP puanımıza ek bir puan gelecekmi yoksa şuan ''LYS Sonuçları'' sayfasında olan OBP puanımı geçerli ? Birde sözel ağırlıklıyım açıkcası Uçak Teknolojisi Maltepe Üniversitesi düşünüyorum ama Matematik zorlarmı diye düşünüyorum şimdi diyiceksinki madem korkuyorsun İstanbul Üniversitesi Uçak Teknolojisini niye yazdın diye devlette kalırsam Matematik derslerinde fazla bir zararı olmuyucak ama Özel üniversitede kalırsam bayağı bir pahalıya patlar diye düşünüyorum ?

Diploma Notum : 61.52 - OBP Puanı : 307.600

Sıralamam Şöyle ;

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
    105650642 Radyo ve Televizyon Teknolojisi 2 - YGS-1 - 50 - 317,87100 - 12,3,İ,94

105650687 Uçak Teknolojisi 2 - YGS-1 - 45 268,08800 - 12,4,İ,94

105650536 Otomotiv Teknolojisi 2 - YGS-1 – 50 - 314,21700 - 12,3,İ,94

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR)
    101050642 Radyo ve Televizyon Teknolojisi 2 YGS-1 40 137,70400 12,3,İ,94

101050969 Grafik Tasarımı 2 YGS-5 40 333,96600 12,3,D,93

ANKARA GAZİ ÜNİVERSİTESİ
    104150808 Grafik Tasarımı 2 - YGS-5 – 30 - - - - - - - - -

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
    109751169 Grafik Tasarımı 2 - YGS-5 – 30 - 496,29700 - 12,3,D,94

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ
    204150843 Uçak Teknolojisi (Ücretli) 2 YGS-1 30 46, 144, 852 - - - - - - - -

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ (EDİRNE)
    109451648 Radyo ve Televizyon Teknolojisi 2 - YGS-1 – 55 - 188,49800 - 12,2,D,94

109451763 Grafik Tasarımı 2 - YGS-5 – 35 - 387,44100 - 12,2,D,94

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ
    106951413 Otomotiv Teknolojisi 2 YGS-1 150 48 135,55800 12,2,İ,92

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
    109751318 Otomotiv Teknolojisi 2 - YGS-1 - 30 - 221,88700 - 12,4,D,94

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ
    108851214 Otomotiv Teknolojisi 2 YGS-1 40 60 374,44400 12,2,İ,94

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ
    100150468 Otomotiv Teknolojisi 2- YGS-1 - 60 - 318,75000 - 12,2,D,94

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ (EDİRNE)
    109451472 Otomotiv Teknolojisi 2 - YGS-1 – 60 - 211,26600 - 12,2,D,94

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GuneyOnur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mehmet Abi ;

Düz Meslek Lisesin'den bu sene mezun oldum.MYO 2 yıllık alan içi tercih yapacağım bölümlere göre önceliklerim 1. Radyo Ve Televizyon Tek. 2. Grafik & Tasarım 3. Otomotiv Teknolojisi , Birde alan içi bölümleri tercih yaptğımız zaman OBP puanımıza ek bir puan gelecekmi yoksa şuan ''LYS Sonuçları'' sayfasında olan OBP puanımı geçerli ? Birde sözel ağırlıklıyım açıkcası Uçak Teknolojisi Maltepe Üniversitesi düşünüyorum ama Matematik zorlarmı diye düşünüyorum şimdi diyiceksinki madem korkuyorsun İstanbul Üniversitesi Uçak Teknolojisini niye yazdın diye devlette kalırsam Matematik derslerinde fazla bir zararı olmuyucak ama Özel üniversitede kalırsam bayağı bir pahalıya patlar diye düşünüyorum ?

Diploma Notum : 61.52 - OBP Puanı : 307.600

Sıralamam Şöyle ;
    * Diploma notunun 5 ile çarpımı senin OBP puanın oluyor, bunun dışında herhangi bir ek puan almıyorsun , bu puan üzerinden tercih yapıyorsun. Lys'deki OBP puanı üzerinden yani.

* Matematik, sözel becerilerin yüksekse illaki biraz zorlayacaktır ama öyle olmasan da sayısalcı olsan bile üniversite düzeyinde matematik çalışmadıgın takdirde başarı sana biraz uzak olacaktır. Gerekli önem ve hassassiyeti verdigin takdirde başaracagına eminim.

* Devletteki hocaların seni muhtemelen biraz daha zorlayacaktır
    * Vakıf da dönem ya da sene uzatsan bile sadece kaldıgın dersin kredi ücretini ödersin. Örnek : Matematik (3 kredi ) . Kredi başı ücreti 150 tl, sen matematikten dönem uzatırsan sadece 3 * 150 = 450 tl ödersin.

* Tercih listene baktıgım zaman ilk tercihlerin de öncelik hakkı sen de biliyorsun ki malesef sen de degil. anadolu teknik ve anadolu mesleklerin öncelikleri var, ama yerleşmen tabiki söz konusu buralara da

Daha aşaglarda yer alan ' 2 ' öncelik numaralı okul kodu senin okuluna hitap ediyor, o okullarda ilk öncelik sende.

* Daha iyi tercihlerinin gelecegi ümidindeyim, hatta maltepe uçak ' ı secret yaptım

* Bunların dışında bir durum söz konusu oldugunda ise, trakyadan itibaren kalan tercihlerini yine en çok istediginden en az a göre yenileyebilirsin,
    Gönlüne göre bir yerleştirme olur umarım, hayırlısını diliyorum senin için.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hatta maltepe uçak ' ı secret yaptım
    Secret derken neyi kastettin tam olarak onu anlıyamadım ? Ayrıca söylediklerine göre değerlendirme yapıp tekrardan bir gözden geçirim tercihlerimi abi çok teşekkürler Ayrıca bu tercihlere göre Edirne Üni. gelmesi ihtimali oldukça yüksek..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Secret derken neyi kastettin tam olarak onu anlıyamadım ? Ayrıca söylediklerine göre değerlendirme yapıp tekrardan bir gözden geçirim tercihlerimi abi çok teşekkürler Ayrıca bu tercihlere göre Edirne Üni. gelmesi ihtimali oldukça yüksek..
    Icime doguyor demek istedim. Gorunurde gelmesi kuvvetli tercihin edirne evet ama bu isler hic belli olmaz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Icime doguyor demek istedim. Gorunurde gelmesi kuvvetli tercihin edirne evet ama bu isler hic belli olmaz
    Wallaha benimde içime doğmuyor değil abi sanki maltepeyi son sıraya yazsam bile tutacakmış gibi geliyor çünkü felaket derecede istiyorum yani

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tuna p.m'ler falan karıştı kusura bakma artık,burdan bir noktanın altını çizeyim
    Ben kısa kısa genel hatlarla yorumluyorum, takıldıgın ya da başka soruların olursa sıralarsın yine. Anladıgım kadarıyla tamamen devlet odaklı tercihler düşünüyorsun.

* İlk tercihlerini biraz üst dilimden yapmakta iyi etmişsin.
    * Katip çelebi'nin puanını tahmin etmek zor, İzmir tam bir muamma
    * Kırıkkale puanını yine aynı bölge de ki veya yakın olan benzer karakterdeki il üniversitelerinden pay biçerek , yordama yoluyla aşagı yukarı bir puan çıkartılabilir. (Yine buna dayanarak sıralamada oynama yapma ihtiyacı duyabilirsin bu tercihin icin)
    *Selçuk'da yine jeopolitik ve sosyal konumundan ötürü izmir kadar rağbet görebilir yine, ha görmeyede bilir, herkes ' bana bu puanla gelmez' der sana gelebilir

* Afyon tercihlerinin gelme durumu o tercihlerindeki rağbetin yogunlugun biraz azlıgı durumunda sözkonusu olabilir, AMA cok da güvenmemeli... Dogru bir tercih yapmışsın.

* 9 ve 17 arasındaki tercihlerini tekrar gözden geçir. Gelmesi yüksek ihtimal görünen tercihlerin bunlar. Bunları da yeniden düzenlerken, en çok istediginden en az istedigine göre sırala . Gördügüm kadarıyla realist tercihlerin bunlar.

Not : Tüm bu tercihlerin dışında eğer 2. tercihe ya da tekrar hazırlanma serüvenlerine girmek istemiyorsan skalayı biraz daha açıp sıralama da 350-360 binlere kadar bölümler eklemeni (yine isteginle alakalı) tavsiye ediyorum.. Olası bir yogunlukla bu bölümler gelmedigi takdirde hayal kırıklıgına ugramaman için.
    Hakkında hayırlısını temenni ediyor, başarılar diliyorum.
    Abi cevabın için çok teşekkürler... Kafama tek bişey takıldı bunuda cevaplarsan çok mutlu olacağım... Şimdi bu 9 ve 17 arasındaki tercihlerimde neye göre değişiklik yapmalıyım yani sonlara 350 bine kadar ekleme yapacağım bunun dışında yer değişikliğimi yapayım orayı tam olarak anlayamadım...hani üstteki sıralamam istediğim yerlerlerden pekte istemediğim yerlere doğru iniyor zaten eğer demek istediğiniz buysa tercih tamamdır.şimdiden teşekkürler...

Fatih_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    YGS1 : 230K --------- YGS3: 320K ---------- YGS5: 295K

YGS2 : 222K ---------- YGS4: 320K ---------- YGS6: 260K

-------------------------------------------------------------------------------------

Marmara Üniversitesi

1- Büro Yönerimi ve Yönetici Asistanlığı ------ YGS4 ----- 295K

2- Basım ve Yayım teknolojileri (İÖ) ---------- YGS5 ----- 275K

3- Turizm ve Seyahat Hizmetleri ------------ YGS5 ----- 240K

4- Bankacılık ve Sigortacılık ----------------- YGS6 ----- 230K

5- Elektronik ve Haberleşme Teknolojisi ------ YGS1 ---- 208K

-------------------------------------------------------------------------------------

Üstte YGS puanlarımı belirttim , Marmara Üniversitesi istiyorum.
    Bölümler ve aldıkları minimum puanlar yazdığım gibi.

Bu bölümler içinden ilk sıraları hangilerine vermeliyim ?
    Ayrıca puanlarıma oranla tutmama olasılıkları ne kadar ..
    34 TE 3516

Para için değil , mutluluk için çalış

fussy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şirinevler kültür dersanesinde tercihlerinizde bende yardımcı olabilirim. 09:00-18:00 dersanedeyim.

Not: Fatih o klavuzda gördüklerin meslek liseli öğrencilerin geçişte kullandıkları OBP puanı. Öncelik mesleklerde. Sen eğer ki meslek lisesi isen ve obp puanın yüksekse İkinci öğretimde bir ihtimal gelebilir.(sadece büro yönetimine baktım) diğerleri de aynı şekildedir.

Genel bilgi: Büyük şehirlerdeki 2 yıllık devlet üniversitesi bölümlerinin büyük bir çoğunluğuna meslek liseli öğrenciler geçişle girmektedir. Kısaca düz lise mezunu bir aday, büyük illerdeki devletin 2 yıllık bölümlerine giremez. Nereler olabilir ? -Anadolunun küçük illerindeki şehir merkezine uzak sayılan ilçelerdeki MYO bölümlerine girilebilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fussy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şirinevler kültür dersanesinde tercihlerinizde bende yardımcı olabilirim. 09:00-18:00 dersanedeyim.

Not: Fatih o klavuzda gördüklerin meslek liseli öğrencilerin geçişte kullandıkları OBP puanı. Öncelik mesleklerde. Sen eğer ki meslek lisesi isen ve obp puanın yüksekse İkinci öğretimde bir ihtimal gelebilir.(sadece büro yönetimine baktım) diğerleri de aynı şekildedir.

Genel bilgi: Büyük şehirlerdeki 2 yıllık bölümlerin büyük bir çoğunluğuna meslekler geçişle girmektedir. Kısaca düz lise mezunu bir aday, büyük illerdeki 2 yıllık bölümlere giremez. Nereler olabilir ? -Anadolunun küçük illerindeki şehir merkezine uzak sayılan ilçelerdeki MYO bölümlerine girilebilir.
    Kendi de meslek liseli zaten ama 2 numarali. Yani duz. Onunde Anadolular var yani.3 4 nolular.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı stayfun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam 63binle gazi işletmeye (71bin ile almış geçen yıl) girme şansım var mı ? tm değilim ama tmden tercih yapacağım o yüzden bu bölümün sıralaması düşer mi çıkar mı emin olamıyorum.
    tercih ragbet yogunluguna bagli dusedebilir sabitte kalabilir yukseledebilir de ama Şansın ciddi yüksek net konusmak yanlis olur Istedigin tercihe yerlesmen umidiyle tayfun

Fatih_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fussy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Genel bilgi: Büyük şehirlerdeki 2 yıllık devlet üniversitesi bölümlerinin büyük bir çoğunluğuna meslek liseli öğrenciler geçişle girmektedir. Kısaca düz lise mezunu bir aday, büyük illerdeki devletin 2 yıllık bölümlerine giremez. Nereler olabilir ? -Anadolunun küçük illerindeki şehir merkezine uzak sayılan ilçelerdeki MYO bölümlerine girilebilir.
    Düz lise mezunuyum , yani istanbul üniversitesi dahil bu bölümlere girmek zor benim için ?

Kendi de meslek liseli zaten ama 2 numarali. Yani duz. Onunde Anadolular var yani.3 4 nolular.
    tam anlayamadım bu kısmı
    34 TE 3516

Para için değil , mutluluk için çalış

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Abi cevabın için çok teşekkürler... Kafama tek bişey takıldı bunuda cevaplarsan çok mutlu olacağım... Şimdi bu 9 ve 17 arasındaki tercihlerimde neye göre değişiklik yapmalıyım yani sonlara 350 bine kadar ekleme yapacağım bunun dışında yer değişikliğimi yapayım orayı tam olarak anlayamadım...hani üstteki sıralamam istediğim yerlerlerden pekte istemediğim yerlere doğru iniyor zaten eğer demek istediğiniz buysa tercih tamamdır.şimdiden teşekkürler...
    350 bin e kadar sırala masi olan yerler ekleyebilirsin garantiye almak icin yerlesmeni. Tercihlerin istek sirasina gore degismene gerek yok.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)