Allah kolaylık versin Emre , sıkıntılı bir durum
Printable View
Allah kolaylık versin Emre , sıkıntılı bir durum
bazı araçların boya verileri yüksek çıkar ama satıcı araba tırdan iner inmez her aracı kontrol edip farkına varıp bakmaz.taaki siz fark edene kadar..ama üretim hatasıdır yani defolu maldır aslında
Nefaset senden kaynaklanmayan hatanın bedeli oluyor. Eğer araçta bir hasar ya da hata varsa ve bunu senden gizleyip, sana satıyorlarsa nefaset ödeyebilirler.
Ama bence ödeyecekleri tutar seni tatmin etmeyeceğinden, bence aracın iadesi ya da değişimi konusunda görüşmelisin. Maalesef ülkemizde bu tür müşteri hakları savunulmuyor.
Ya işin acı tarafı, fd6 civic sattım 2011 model, alttan anormal hasarlı çıktı..
Durum çok müsait olmamasına rağmen lanet olsun sıfır alayım bari başım ağrımasın daha dedim bu oldu.. Hayat işte..
belgeye göre araç komple boyalı.ama servis hatasıda olabilir servise sıfır gelip tekara boyanan araclarda var boya üstüne boya atılan
bazı insanlar doğuştan şanssız oluyor sanırım :) bende ne alırsam alayım mutlaka bir sorun çıkar. bilgisayarından otomobiline kadar. daha önce ki renault marka aracımda boya dökülmesi vardı, servise sorunu kabul ettiremedik, mahkemeye başvurduk, 2 yıllık bir sürecin ardından 43 bine aldığım aracı 47 bin liraya iade ettim üstünede 12 bin lira kadarda avukatlık ücreti aldım. Eğer aracın boyasında sorun olduğuna eminseniz tüketici mahkemesine başvurup hakkınızı arayın.
aynısı fiat punto da başıma geldi. 225 mikrona kadar çıktığı oldu.
yetkili servis üzerinden genel müdürlüğe yazdık. italya ya sordular. italya nın dönüşünde araçta fabrika ortamında atılmış ikinci kat boya çıktı.
arabanın normal değerler içinde olduguna dait yazı verdiler. satarken bu yazıyı alıcıya verdim. o şekilde sattım.
italya için gayet normal bir durum ama. bizim memlekette sıkıntı.
Eğer aracın başına bir iş gelmiş ise yapılacak iki iş var.
Araç daha bayiye gelmeden hasar oluşmuş ise aracın bayiye kesilmiş faturasında bunu belirtirler. Hasarlı yazabilir yada daha düşük bir fiyat ile bayiye verilmiştir. İkinci yol ise bu hasarı sigortadan alırlar. Sizde aracın şase numarası ile sigorta birliğinden sorup aracınız trafiğe çıkmadan önce hasar için bir ödeme aldımı almadımı görürsünüz. Bunlardan sonra yapılacaklar için yol çizmeniz gerekir. Bazı firmalar bu konularda çok pişkindirler. Tuhaf açıklamalarda bulunurlar. Eğer araçta boya birikmesinden ötürü gibi saçma bir savunma yaparlar ise zaten aracın hatalı olduğunu kabul ediyorlar demektir. Her yaptıklarını yazdırıp ellerinden alırsanız işiniz kolylaşır...
Araç komple boyalı falan değil bazıları tüm mikronların ip gibi olacağını sanıyor. Yok öyle bir dünya günde en aşağı 20 araç bu şekilde kontrol ediliyor bizim firmada. Sadece sağ arka kapıda problem var o da muhtemelen değişmiştir. Bir aracın boya değerleri 200 ve 200 üstü diye ikinci kez boyanmış anlamına gelmezzz.
Çok temiz bir yöntem var. Gidin Maslak'taki servise 'Bu aracı satın almayı düşünüyorum ekspertiz yapar mısınız' de. abi ruhsat sahibi vs sen olacağın için bir arkadaşınla birlikte git. Eğer boya var derlerse o zaman sıkıntı çıkartırsın.
Eğer temiz derlerse o zaman zaten tolerans değerleri içerisindedir.
değerler çok ayrıksı geldi banada max 10 mikron oynuyor genelde arabalarda yani en azından bizim makinayla ölçerken boyasız bi arabada öyle çıkıyor... İyi araştrın bazı arabaları taşıma hasarlı olarak çaktırmadan boyayıp allayıp pullayıp satıyorlar bence mahkemeye başvurun...
Bende de vardır bu.. En basitinde pazar günü ipad için arka kapak aldım eve geldim açtım, ortasında yanık lekesi gibi birşey çıktı:) Aldığım bütün elektronik cihazlar bozuk çıkar vs..
Bendeki tek sıkıntı o da değil, sağ arka kapı düşük...
Şimdilik Doğuş'tan cevap bekliyorum, sonrasında İTÜ bilirkişi, avukat kanalıyla ihtarname ve mahkeme olacak muhtemelen..
Yok öyle bir dünya... 20'nin üstünde araç değiştirdim 97 modelden itibaren, boyasız parçalarda fabrika boyası ip gibi...
Ki dediğim gibi sağ arka kapımda problem var asıl..
Bu ilk aklıma gelendi, Ya Maslak Doğuş ya da DOD ekspertizi.. Bekliyorum şimdilik..
Tahminim, ya fabrika da ya da burada sağ arka kapı değişti ama büyük ihtimal fabrikada değişti.. Geri kalanı ise bence yine ayıplı mal sınıfına girer... En azından bilgilendirmesi yapılmalıydı.. Kapı deişti deselerdi almazdım, boya durumu bu şekilde deseler almazdım.. Ben zaten kafam rahat olsun diye aldım bu aracı..
6 farkli cihazla denedim demissiniz bu cihazlarin hepsininde kalibrasyonu yapilimi ?
direk mahkemede ayıplı mal olarak geçer zaten sonuçta sıfır araba alıyorusunuz ve orası burası değişik çıkıyor kesinlikle kabul etmem böyle bişeyi kim olsa etmez yani :)
Isim geregi bir cok servisi dolastigim icin cogunlukla bu durumla karsilasiyorum. Hatta bazi yerlerde arkadaslsrin bu alet bozuk hic dogru veri vermiyor dedigi zamanlarda "kalibrasyok yapiyormusunuz" sorusuna o ne diye cevap verdikleri bile oldu :)
kapi içlerinden direklerden marşpiyelden ölçü alın....
2 ile çarptiğinizda tavan ve diş yüzeylerde ki mikron değerine yakın cıkıyorsa boya yok sayılır.
Gecmis olsun Emrecim . Naptin son durum nedir ?
Bende diyorum ki bu işin içindeyiz 2. el satış yapan kurumsal bir firmada satış uzmanı çalışıyorum ve sizin değiştirdiğiniz kadar aracı biz bir günde ekspertizini yapıyoruz. Sırf boya mikronu ile konuşacaksak sadece sağ arka kapınızda problem var geri kalanı normal aracın kavisli yerlerinde ki boya değerleri kalınlaşır orjinal dediğiniz bir arabada öyle bir kıvrım noktasına dokundururum ki cihazı 300 350 çıkar:) vag grubu ve ford grubu arabalarda boya değerleri bu şekilde oynayabiliyor (sağ kapınız hariç) genelde japon araçlarında bu makas biraz daralır sadece ama her bölgenin aynı olması imkansıza yakın. Bir aracın boyası 120 çıkması ile diğerinin 200 çıkması birini orjinal diğerini boyalı yapmaz her aracın boya kalınlığı farklıdır hatta aracın rengine göre bile farklılık gösterebilir.
Tekrar söylüyorum sadece boya değerleri üzerinden konuştum. Yoksa orjinalinden ayrılamayan boya değerli bir parçanında orjinal olmadığını görebiliyoruz ara sıra. Usta bir kişi gözle bakarak direk anlar zaten.