Canlı gözle, iyi bir usta rahatlıkla anlar.. Makine yoktu eskiden :)
Printable View
Canlı gözle, iyi bir usta rahatlıkla anlar.. Makine yoktu eskiden :)
daha once konustuğumuzdada soyledım tasıma hasarı olabılır beraber olcutumuzdede soyledım cok farklı değerler verıyo makına..bence vakıt kaybetmeden İTÜ bilirkişi, avukat kanalıyla ihtarname tekrar gecmıs olsun
yahu 119 bile kalın değilmi? 080 090 ölçüler iyi değilmidir?
değerler boya rengine göre değişkenlik gösterebiliyor, bazı makinalarda ölçüm yapmadan önce boya rengini girerek kalibrasyon yapabiliyorsunuz
önemli olan değerlerin yüksekliği alçaklığı değilde birbirine yakın olmasıdır, bir yer 120 bir yer 200 veriyorsa sıkıntı var
demek ki 0 araba alırken bile teslim almadan önce kontrol etmek lazım
Bahsi geçen doğuş otoysa her türlü olumsuzluğu beklerim onlardan
Az önce aradılar Doğuş'tan... Araba çiçek maşallah güle güle kullan dediler...
Bunun üzerine başka bir DOD'a gittim ve sağ arka kapı değişmiş cevabı aldım tekrar...
ya çoğu servisten hep farklı yanıtlar ..bakın örnek vereyim size;
geçen gün boyasız bi opel corsa ilanına denk geldim ***** sitede; neyse sahibiyle görüştüm anlaştım..ve düştük servis yollarına neyse servise soktuk aracı tavan hariç komple boyalı çıktı. adam başladı bağırmaya çağırmaya arabayı karşıdan bi opel yetkili servisinden almış.. 3 sene olmuş falan filan.. işte böyle bastı gitti aldıgı yere ben expertiz paramı geri aldım adamdan ve sonuçta ikimizde madur olduk.
işin suyu çıkmış artık ya.. :icon13:
Daha önce de sorulmuş, ama cevap gelmemiş araç sahibinden. Bu aracı aldığınız veya size araç orjinaldir diyen servisten, dediklerini doğrular nitelikte yazı aldınız mı? Aldıysanız, işiniz kolaylaşır, almadıysanız servis suçu size çok rahat atabilir, bizden habersiz kapı değişmiş, diyerek.
Bu boya işleri sakat bende arabayı aldıktan sonra arkadaş sağolsun baktı etti boya kalınlığı normal çıktı ama bakmak lazım birazda bu cihazların kalibrasyonlarıylada ilgili ekspertiz yaparken iyi baktırmak lazım. sattığım arabanın ilk sahibiydik 80.000 de sattık boyasız çiziksiz... bir bayii gittim boya var çamurlukta dedi imkansız dedim inanmadı başka bayilere götürdüm boya bulamadılar. boya kalınlığına bakılan cihazlarında o markanın kalibrasyonuna uygun olması önemli. geçmiş olsun arabalar gerçekten yurtdışından gelirken çok kötü durumlarda geliyrlar. bundan bir kaç sene önce yaşanan basın ekspress selindeki bayiiler araçları sıfırlayıp sattılar hep