User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
57 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Kredi Masraflarının Geri Alınması Hakkında

burkaykalyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi ben şimdi anlamadım. Ya ben çok şanslıyım ya da siz farklı biliyorsunuz. 2 farklı bankadan, 2 ap ayrı tarihte, 2 ap ayrı kredinin dosya masrafını aldım diyorum.

Sende bankacı olarak diyorsun ki bir elin parmağını geçmez. Benim iki toplam kredi tutarı 600 TL gibi bir rakamdı. Etrafımda da alan 1-2 kişi var. Örn. Bizim şirketin servis şoförü.

dt8677 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burkaykalyon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kusura bakmayın o zaman ben yanlış anlamışım. İŞ OLARAK algılamışım.

Neyse. Bende başvurduktan 3-4 ay sonra kadar alabildim paramı. Üstelik bankadaki kadın ''yok öyle dosya masrafı iadesi falan alamazsınız'' demesine rağmen başvurmuştum ve o kadının elinden dosya masrafı iademi almıştım.

Yardımcı olmam gereken bir şey olursa, yardımcı olmaya çalışırım. Kusura bakmayın tekrardan.
    Sorun değil rica ederim.

Dediğim gibi bir anda arkadaşlar hem özelden hem buradan yazınca neyi nereye yazdım karıştırdım

Anlatmak istediğim sizinde dediğiniz gibi bu işin çok kolay olduğu ve çok buyük masraflar yapmadan paranızı geri alabilirsiniz ayrıca izmir içindeyseniz ve masraflar 1190 tl üstündeyse başka avukatlara gidip avukatlık ücreti vermeyin yardımcı olalım. Sadece dava harçları verilir eğer dava açılırsa bazende bilirkişi masrafı çıkar o kadar ama bunlarında çoğunu geri alırsınız.

zafer_0403 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Carolita1907 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir bankacı olarak biraz açıklık getireyim.

Her banka bu konuda geri ödeme yapmaz-yapamaz. Her bankanın kendi yazılı kuralları vardır. Size imzalattığı 12 punto olan-olmayan belgeler var. Siz bunu okusanız da okumasanız da imzalayıp bütün herşeyi kabul etmiş oluyorsunuz. 1100TL+ işlemlerde THH bakmıyor. Ticaret Mahkemesine başvurulması gerekiyor. Bankaların avukatları 7/24 bu işleri kovaladığından iade işlemi herzaman müşterinin istediği gibi gitmiyor. Mahkemeyi kabettiğiniz zaman hem mahkeme masrafları size kalıyor ki min. 500TL hem de kredi masraflarını ödemeye devam ediyorsunuz. Hee kazanamıyor mu müşteri kazanıyor ama 1 elin parmağını geçmez. En basit örnek bizde hesap işletim ücreti 59TL. Siz buna itiraz edip THH'ye başvurduğunuzda müşteri haklı çıkıyor banka ödeme yapsın diye. Burda hukuk birimi araya giriyor ve karş dava açıyor. Banka kazandığı zaman müşteri hem iade istediği 59TL'den oluyor hem de avukatlık masraflarını karşılamak zorunda kalıyor.

Kredi kartınıza ait aidat iptali istiyorsanız konu hakkında yardımcı olurum. Müşteri hizmetlerini arayıp aidat tutarının tarafıma puan-bonus olarak yüklenmesini talep edebilirsiniz.
    peki hakem heyetine başvuru yaptık uğraştılar ettiler vs. banka bi şekilde haklı çıktı benden paramı talep ediyor ?

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı zafer_0403 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki hakem heyetine başvuru yaptık uğraştılar ettiler vs. banka bi şekilde haklı çıktı benden paramı talep ediyor ?
    Senden para talep etmiyor. THH seni haklı bulur da banka karşı dava açmadıkça senden alınan aidatı geri iade ediyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burkaykalyon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi ben şimdi anlamadım. Ya ben çok şanslıyım ya da siz farklı biliyorsunuz. 2 farklı bankadan, 2 ap ayrı tarihte, 2 ap ayrı kredinin dosya masrafını aldım diyorum.

Sende bankacı olarak diyorsun ki bir elin parmağını geçmez. Benim iki toplam kredi tutarı 600 TL gibi bir rakamdı. Etrafımda da alan 1-2 kişi var. Örn. Bizim şirketin servis şoförü.
    arkadaşa katılıyorum aynı şirkette çalıştığımız sırf 3 kişi hesaplarına konut kredisi dosya masrafı iade edildi.

ersandeniz
    Misafir
    ben krediyi 2 sene önce Kırklareli'den çekmiştim, şimdi Ankara'da ikamet etmekteyim. 250 Tl civarı bir masraf alınmıştı. Nerenin THH'sine başvurmam gerekiyor?
    Ayrıca hiç bir sözleşme hukuka aykırı olamaz, sözleşmede ne yazdığı önemli değil..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı ersandeniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben krediyi 2 sene önce Kırklareli'den çekmiştim, şimdi Ankara'da ikamet etmekteyim. 250 Tl civarı bir masraf alınmıştı. Nerenin THH'sine başvurmam gerekiyor?
    Bulunduğunuz ilçeye ait Kaymakamlığa başvurabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İkametgahınız nere ise oranın THH olması lazım.

Edit: Yukarda belirtilmiş.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir bankacı olarak biraz açıklık getireyim.

Her banka bu konuda geri ödeme yapmaz-yapamaz. Her bankanın kendi yazılı kuralları vardır. Size imzalattığı 12 punto olan-olmayan belgeler var. Siz bunu okusanız da okumasanız da imzalayıp bütün herşeyi kabul etmiş oluyorsunuz. 1100TL+ işlemlerde THH bakmıyor. Ticaret Mahkemesine başvurulması gerekiyor. Bankaların avukatları 7/24 bu işleri kovaladığından iade işlemi herzaman müşterinin istediği gibi gitmiyor. Mahkemeyi kabettiğiniz zaman hem mahkeme masrafları size kalıyor ki min. 500TL hem de kredi masraflarını ödemeye devam ediyorsunuz. Hee kazanamıyor mu müşteri kazanıyor ama 1 elin parmağını geçmez. En basit örnek bizde hesap işletim ücreti 59TL. Siz buna itiraz edip THH'ye başvurduğunuzda müşteri haklı çıkıyor banka ödeme yapsın diye. Burda hukuk birimi araya giriyor ve karş dava açıyor. Banka kazandığı zaman müşteri hem iade istediği 59TL'den oluyor hem de avukatlık masraflarını karşılamak zorunda kalıyor.

Kredi kartınıza ait aidat iptali istiyorsanız konu hakkında yardımcı olurum. Müşteri hizmetlerini arayıp aidat tutarının tarafıma puan-bonus olarak yüklenmesini talep edebilirsiniz.

Etrafımda ki bankacılarda sizin gibi söylüyor fakat eşim 10 un üstünde 1190 tl üstünde masrafı olan 5 in üstünde de 1190 tl altından masraf olup thh ye başvurulmuş fakat karşı dava açılmış davalara girdi ve hepsini kazandı işi bilen ve işin inceliklerini hesaplarını iyi bilen bir avukat %90 geri alır alınan masrafı biraz abartılı konuştuğumu düşünebilirsiniz fakat bu söylediklerim gerçek.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşa katılıyorum aynı şirkette çalıştığımız sırf 3 kişi hesaplarına konut kredisi dosya masrafı iade edildi.
    Benimde anlatmak istediğim bu biraz artılı geliyor insanlara ama çoğu insan bu parayı geri alıyor
    Alıntı ersandeniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ayrıca hiç bir sözleşme hukuka aykırı olamaz, sözleşmede ne yazdığı önemli değil..
    ankarada ikamet ediyorsanız bulunduğunuz ilçenin kaymakamlığına başvurun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Carolita1907 hocam kesinlikle yanlış anlamayın söylediğimi ama bankadan sırf makbuzumu istemeye gittiğimde benle ilgilenen bayan boşa uğraşmayın dosya masrafınızı alamassınız dedi. Bende siz verin kardeşim sizi ilgilendirmez dedim. Aşırı derecede çalışanlar bankasını kolluyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Carolita1907 hocam kesinlikle yanlış anlamayın söylediğimi ama bankadan sırf makbuzumu istemeye gittiğimde benle ilgilenen bayan boşa uğraşmayın dosya masrafınızı alamassınız dedi. Bende siz verin kardeşim sizi ilgilendirmez dedim. Aşırı derecede çalışanlar bankasını kolluyor.
    Yoo yanlış anlaşılma olmaz zaten. Olsa ben burda bankayı kollar hiçbir şekilde alamazsınız diye yazardım. Almanız için elimden gelen bilgiyi veririm.

ozgurluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yoo yanlış anlaşılma olmaz zaten. Olsa ben burda bankayı kollar hiçbir şekilde alamazsınız diye yazardım. Almanız için elimden gelen bilgiyi veririm.
    Kredi kartı aidatlarını amma bonus amma nakit farketmez , nasıl iade alırız ?
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sen yine gitmsn bankaya.

ben aradım ekstre istedim adamlar ekstreden önce mail attılar

kredi kartı ücreti iade talebiniz red edilmstir bankacılık v.s. kanuınu gereği diye
    hiç öyle bişi sölememiştim oysaki
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı ozgurluk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kredi kartı aidatlarını amma bonus amma nakit farketmez , nasıl iade alırız ?
    Nakit vermiyorlar. Çağrı merkezini arayıp aidatımın bonus olarak yüklenmesini istiyorum demen yeterli. Baktın yapmama eğilimdeler sen de gider yapmaya bak. Başka türlü olmuyor maalesef

hasan çağri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu masrafların iadesi için ne kadar geriye kadar gidebiliyoruz. açıp kapattığım 3-4 tane kredim var. toplam masrafları 1000tl yi ya geçer ya geçmez.
    Tam olarak neye ihtiyacımız olur başvurmak için.
    Alıntı mmustu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    seni yapan mühendisin doşaklarını boynuma dolarım beeee

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla verdiğimiz o paraları alabilirsek süper. Çünkü en mutlu günlerimizde bizden bu paraları aldıkları için hiç gözümüze gelmiyor.(Ev,Araba vs. alırken)

ozgurluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nakit vermiyorlar. Çağrı merkezini arayıp aidatımın bonus olarak yüklenmesini istiyorum demen yeterli. Baktın yapmama eğilimdeler sen de gider yapmaya bak. Başka türlü olmuyor maalesef
    Mesela TEB bankasında kredi kartı borcum vardı. O esnada farkettim aidat kesildiğini.

Aradım dedim bunu iade edin yoksa borcu kapatıp hemen iptal edicem. Karşıda ki bölf yapıyorum sandı. Mümkün olmadığını söyledi.

Gittim hakikaten borcu kapattım ve tekrar aradım dedim böyle böyle borcumuda kapattım bonus veya direkt iade farketmez iade istiyorum. Yine kabul etmediler.

Gerçi borcu olmamasına rağmen iptal ettirmedim kartı. öylece kaldı.

Siz hangi bankanın çalışanısınız
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hasan çağri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu masrafların iadesi için ne kadar geriye kadar gidebiliyoruz. açıp kapattığım 3-4 tane kredim var. toplam masrafları 1000tl yi ya geçer ya geçmez.
    Tam olarak neye ihtiyacımız olur başvurmak için.
    10 yıl geriye dönük başvurabiliyorsun. Bankadan verdiğin masrafların çıktılarını alman yeterli.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)