Bir muhalif bulamassan. Yönetim şemsiyeyi açmaya zorlar ama unutma :D
Printable View
Bir muhalif bulamassan. Yönetim şemsiyeyi açmaya zorlar ama unutma :D
Ama bu rakamlarda bi anormallik var.... Yöneticinin akrabası mı acaba yapacak şirket ?
Böyle konularda bir kaç yerden teklif alınır; maliklerle konuşulur birine karar verilir ?
12.500 TL ben hiç bir yerde duymadım mantolama parası
8 katlı her katta 3 daire bulunan 4 tarafıda açık olan ciddi anlamda geniş alanı olan bizim binaya geçen gün 65 bin TL gibi bir rakam verdiler mantolama için morukçum
ya ben bu dıştan montalamayı anlamıyorum, her daire dışa bakan cephesine içten yapsa hem daha az maliyetli hem bence daha sağlıklı bi çuval para yazık günah bence
Ben zaten dışa bakan tüm cephelerimi içten yaptım.
Bu arada sağolsun forumdan bu işi yapan bir arkadaşımız metrekaresi 30 lira civarı tutar dedi. Gelen bir çok feedback de böyle. Ben birkaç proforma alıp, EEE nin tavsiyesi ile noterden ihtarname çekeceğim.
Bu arada bizde yönetici ve yardımcıları var. 1 yönetici , 2 de yardımcısı. :)
benim bildiğim kadarıyla konuşacağım,
apartman kararları %50 olarak alınır. %51 olduğu takdirde diğer %49 istediğini yapsa da değişen birşey olmaz diye biliyorum. o rakamı da haciz yoluyla sizden alabilirler apartman yönetimi.
sizde yapmanız gereken sizin gibi düşünen %51 bulmaktır.
tekrar söylemek isterim bu benim bilgim. yanlışım varsa söyleyin bende öğrenmek isterim.
Abi valla toplam maliyet 150 bin civarı çıkıyor gibi bende bu işi yaptım uzun süre şu an fiyatlar ne alemde bilmiyorum ama o fiyat çok çok fazla siz bence bunu iyice araştırın
Apartmanin yarisi itiraz verdi. Bir de kagit dolastiriyor yonetici olan zat, uzerinde bu borcu oderimm/ odemem diye kutucular var. Postaladimgerisin geri. Bir de herkes ayrinayri itiraz yazdi, olaganustu toplantiya gidecegiz
direne direne :)
sonucun ne olacağını bütçede veya yaptırımda ne gibi bir farklılık olacağını çok merak ediyorum işlem sonuçlanınca da yazın lütfen..
Var mi bİ gelİŞme ?
#direnmanto :)
gürcell kafaya bişeyi koyacakta yapmayacak!!yok öyle bir dünya:)
apartmanda huzursuzluk olacak yapılırsa. isteyenler, istemeyenler, ihbarlar, hacizler, apartmana girip çıkarken gerginlik bi sürü. taşınmayı düşündünüz mü?
huzur.
Moruk anladigim kadariyla sen mantolamaya degil fiyata tutulmussun. E kendin bi bak teklife detaylica, ayni ozelliklerde baska bir teklifte sen al baska bir yerden, bak bakalim giydirmece yapmislarmi. Senin aldigin teklif %10'dan fazla ucuza geliyorsa net giydiriyorlar demektir :)
aklıma takıldı bi hesap yaptım (çok yüzeysel)
10 adet 4+ 1'i 7500 TL den = 75000 TL
8 adet 3+ 1'i 4500 TL den = 36000 TL
2 adet dublex'i 12500 TL den = 25000 TL
________
Toplam = 136.000 TL yapar.
Bina taban alanı 600 M2 olsa (muhtemelen daha azdır)
EN = 30 Mt
BOY = 20 MT
Yükseklik = 20 Mt olsa
2 adet 600 m2 ve 2 adet 400 m2 kaplanması gereken alan çıkıyor ortaya, yani toplamda
2.000 M2 alan yapıyor. hadi girinti çıkıntı derken buna 500 m2 daha ilave edelim.
2500 m2 kaplanacak alan üzerinden m2 fiyatı 40 tl den anlaşılsa
100.000 TL yapar. Bence sizden istenen rakam çok yüksek.
Mantolama,Isı Yalıtımı,Mantolama Fiyatları,Mantolama M2 Fiyatı,Cephe Mantolama,Dış Cephe Mantolama,Mantolama Firmaları,Mantolama Sistemleri,Mantolama Nasıl Yapılır (firmayı tanımam, bi bağlantım yok)
sitesinde fiyatlar var, ki piyasada eminim daha uygun yapacak yerler bulunur.
bu hesaba göre 36.000 TL fazla yazılmış.
Bence siz de aynı iş için fiyat teklifi isteyin. Yöneticinin tekeline bırakmayın, usulsüz bir durum varmış gibi hissettim açıkçası.
Yahu anlasanıza yönetici işi verdiği şirketten sakal alacak
Benim derdim fiyat. Mustafa taa konyadan apartmana bakmadan 149000 verdi, bizim yonetici 17 yere sorup bu fiyata inememis :)
Biz filli boya bayisiyiz capatect dalmaçyalı satıyoruz ve takım olarak (boya dahil tam takım) fiyatı 20,50 tl burdan da m2 olarak sizin maliyetiniz hesaplanır