User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
53 sonuçtan 39 ile 53 arası

Konu: Evin Önüne demir Köprü koyabilirmiyiz ??

h.guroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şu park konusunda geçekten çok şanslıyım bizim mahallede kimse kimsenin yerine aracını parketmez herkesin yeri vardır gider orya koyar yeri geldi 7-8 ay arabasız kaldım bir allahın kulu gelip benim koyduğum yere aracını koymadı (tabiki misafir gelenler hariç) o yüzden şu park konusunda kendimi çok şanslı hissediorum
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    japonlar 2 tur atıp soğutmak için kenara çekilirken bmw ler tapagaz dönüyor

pirasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    oturduğum yerde sokağa eksiksiz 80 küsür araba park edilebiliyor(düğün vardı o gün saymıştım o kadar arabayı insanı görünce ) fakat sokakta sadece 2 araba var biri sürekli park halinde biride benim araba her gün farklı bir yerde farklı pozisyonda bırakıyom, hani bisikleti evin önüne atıp eve koşan çocuklar gibi
    turbocuk istiyoruz

Faruk'S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaslar peki dukkan onune konan duba vs. yok mal gelecek yok şöyle yok böyle durumunda işgal edilen yolların esnafa yaptırım durumu nasıl ? Bazen gözüm çok kararıyor.dubayı kaldırıp park ediyorum sonra şöyle böyle tartışma çıkıyor. Bu tarz konularda nasıl daVranmak gerek araç sahibi olarak ?
    #NeMutluTÜRKÜMDiyene!

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Faruk'S Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaslar peki dukkan onune konan duba vs. yok mal gelecek yok şöyle yok böyle durumunda işgal edilen yolların esnafa yaptırım durumu nasıl ? Bazen gözüm çok kararıyor.dubayı kaldırıp park ediyorum sonra şöyle böyle tartışma çıkıyor. Bu tarz konularda nasıl daVranmak gerek araç sahibi olarak ?
    Belediyeden gerekli izinleri almadıysa esnafın da o bölgeyi işgal etme hakkı yok. Şikayet halinde cezası var.. Esnaf, dükkanına kira veriyor. O yol için herhangi bir bedel ödemiyor..

Eğer esnaf insan gibi rica ediyorsa halden anlayıp arabamı oraya parketmem, yok "buraya parkedemezsin" gibi emir kipli ve giderli konuşuyorsa inadına parkederim.

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Faruk'S Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aslında kendini esnafın yerine koyman daha kolay bir yöntem.

adamlara gerçekten mal v.s geldiğinde sorun oluyor. ben hiç bir zaman önüne duba koydu diye esnafa gıcık olmam.

hatta bizim burda caddede hiç bişey koymayan esnafın önüne park ediceğim zaman çıkarır kartımı telefonumu bişeye yazar v.s verir lazım olursa arayın abi der öyle park ederim.

yada kısa süreli park ediceksem adamlar hiç dert etmedikleri halde üstad 5 dk dursam sorun olurmu der öyle bırakırım. (hatta bunu yapıyorum diye aracıma göz kulak olan nöbet tutan esnaf bilirim)

bence hepimiz anlayışlı olmalıyız.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

sweatcaptain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı By_emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o köprüyü koymaya hakkınız yok , ben böyle biliyorum
    kardesım/arkadasım ızah edıyım bılgı net ve kesın bıldıgım bır konudur...bınalar apartmanlar sıteler yapılırken soyle bır durum var...

dıyelım 5 katlı 2 daıre uzerıne bır apartman yapılacak...her daıre ıcın 1 arabadan 10 arac olarak hesap edılır. daha sonra bınanın m2 olarak alanının dısında otopark ıcın ayırılabılecek alana bakılır...dıyelım o alanada 5 arac sıgar...kalan her arac ıcın bugun 3 bın tl beledıyeye park parası odersın...o parayı odemeden ne ıskanını verırler nede baska bırsey yaparlar...

aracını cekmek ıstedıgın yerı belırle sıte yada apartman yonetıcı var ıse protokol anlasması yap.beledıyeye de gıdıp sadece onaylatman gerek zabıta trafık vs vs kım sorarsa ona o beledıyenın onayladıgı protokolu gosterdınmı kımse bırsey yapamaz...asfalt degısımınde vs soker atarlar yanlız...

protokol anlasmasıda soylekı apartman yada sıtedekı tum hak sahıbı tum kısılerın adına sıte yada apartman yonetısı tarafından ımzalanmıs ıste apartman onune su sekılde kapan koyulacaktır tum sorumlulugu bu kısıye aıttır vs vs ılgılı makamın yonetmelıgı geregınce mekanızmanın kaldırılacagı (yol bakımı durumunda)vs vs...

fazla ugrasmazsın kolay gelsın

Alıntı Eyüp Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tapulu malınmı?
    aynı zamanda... o parayı odedıgınızde sokaga cekılecek her aracın o yerlerde hakkı oluyor bılgınıze...

eyup kardesım bak burda buyugu var kucugu var..burda herkez bırbırıne saygılı olmaya calısıyor benım yasım 28 sana yınede ıyımser yaklasıyorum...bak ben bıseyı %99 bılıyorsam asla konusmam ama %100 bılıyorsamda kımseyı konusturmam saglıcakla kal...
    34 KPT 60 e93 M3
    34 KPT 20 Ek4 Vtec VTI (track only)

Passed = KPT 01 Ek4 Vtec VTI / KPT 51 Ap2 s2000 / KPT 60 Ap2 s2000

ANIL ERCAN
    Misafir
    Peki söyle bi durum var, Bizim bina 9 daireli 4 daire bizim, Geri kalanlarlar baskalarının Bu 9 dairede toplam benimkiyle birlikte 3 araba var.

En çok koymak benim hakkım diye benim pederde cok kavga etti peki bu durumda kimin hakkıdır mesela burda benim 4 dairem var ben koyacam arabayı kapının onunde diye kavga etsek komsuyla oda sikayet etse bizi %100 suclu biz cıkarız dimi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    malesef 8 daire senin olsa, 1 daire komşunun olsa, onunda çekme hakkı var. yani ben daha zenginim benim hakkım olayı olmuyor anıl.

apartman yapılırken daire sayısı kadar park yeri şartı var bu doğru, otoparkı olmadan ev yapmak için daire başı ceza gibi para ödüyor binayı yapanlar, yani aslında her daire sahibi belediyeye park parası ödemiş demektir.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aslında kendini esnafın yerine koyman daha kolay bir yöntem.

adamlara gerçekten mal v.s geldiğinde sorun oluyor. ben hiç bir zaman önüne duba koydu diye esnafa gıcık olmam.

hatta bizim burda caddede hiç bişey koymayan esnafın önüne park ediceğim zaman çıkarır kartımı telefonumu bişeye yazar v.s verir lazım olursa arayın abi der öyle park ederim.

yada kısa süreli park ediceksem adamlar hiç dert etmedikleri halde üstad 5 dk dursam sorun olurmu der öyle bırakırım. (hatta bunu yapıyorum diye aracıma göz kulak olan nöbet tutan esnaf bilirim)

bence hepimiz anlayışlı olmalıyız.

abi haklısın muhakkak aynı davranış sergiliyorum bende daha öncede bu durumla alakalı konu açmıştım.Ancak bu gün başıma gelen bir olay.Bir mahalle bakkalı mahallede yer yok araç park edecek adam kaldırmı kendi dükkanının boyunca işgal etmiş onun yanı sıra yola bile sıçramış ki araç park etmek oraya imkansız. yaklaşık bi 2-3 metre.Sebzesi meyvesi buzdolabı falan. Yol tek şerit daracık bi mahalle arası.hemen karşı kaldırıma ise kendi aracını çıkarıp park ediyor.

Arkadaşım orada oturuyor sürekli gittiğim yer.Kendi aracı yoktu boş olduğu için ben gittim.Bana mal gelecek (karşı kaldırımda onun aracının olması gereken yerde) aracını oradan çekermisin dedi ne alakaysa. Tatsızlık olmasın diye aracımı çektim 10 dk park yeri aradım.Peki bu müstehak mı yani.

İnsanlarımız çok bencil.Karşılıklı olarak duyarlı olmak lazım.Her zaman her yede söylerim.Belediyeye her zaman mail atarım.Belediye başkanına tivit atarım.Ancak şu yol kenarına iki hatta üçüncü sıra park edenleri bir de kaldırımları işgal eden esnaflara karşı yaptırım uygulamaları için.Henüz bi görünen cevap yok.Elbet bir gün başarılı olacağımı ümit ediyorum, bakalım...
    #NeMutluTÜRKÜMDiyene!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    özellikle banka önü 3 şerit park yapanlara deli oluyorum bende. hiç bir zaman banka önünde park alanı yoksa araç koymam. kul hakkıdır bu yoldan şerit çalmak. gider 3-5 sokak ileri araya park eder yürürüm.

ama bizim insanımız anasının mahremiyet bölgesinden arabayla doğduğu için yürüyemez, banka önüne 3ncü şerit park etmek kul hakkı yemek parası arabası olanın hakkı zannederler.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    park yüzünden motor aldım dertler bitti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    park yüzünden motor aldım dertler bitti
    #NeMutluTÜRKÜMDiyene!

ANIL ERCAN
    Misafir
    Valla en guzeli motor park sorunu yok trafik sorunu yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu konuda Allah İstanbul'un bin belasını versin.. Trafik sorunu da %70 bu sorundan kaynaklı bence.. Bizin sokağın eni 5.5 m fln 2 şerit kapalı tek şeritten git gidebilirsen.. Rezalet.. Belediye diyecek herkes dükkanını boş alanını otopark yapacak.. Mantolama gibi yasal zorunluluk olacak başka çaresi yok..

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    arabanın yanına motor aldım .

akşam trafiği levent bahçelievler 20 dk sürdü mübarek bildiğin ışınladım toplu taşıma ile 1 saat

rahat sürüyor metrobüse tıkışırsak :P

arabaya haftasonu yüzüne bakar oldum

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)