rebeloghy Nickli Üyeden Alıntı
Kardesim tavsiyem hayallerini bi kenarda tut , bir gün gerçekleştirebilmek için okuyup çalış. Lise sonda ne hayallerim vardı , garaj açıyorduk babamla.. :) İnternetten arabacı olunmuyor samimi söylüyorum bunu sohbet etsek oturup sana milyon arabayla ilgili neler anlatırım derdim o halimde olsam.. fakat zamanla şunu gördüm araba = para :D almak en kolay, özel araba özel uğraş ister özel usta ister hepsi yine özel para istere çıkıyor :) Sana piyasa arabası al denme sebebi , sanayiye girip çık , insanlarla tanış , ustalar tanı , kendin de arabalarla ilgili pratikte bişeyler ögren.. bu şekilde gider bu döngü. Neden dersen , internette oturup milyon tane araba bakarsın , bir civatası nerden alınır nasıl sıkılır bilmeden hiç bir işine yaramaz , yolda kalır hararet yapar conta yakar ıvır zıvır gidiyor.. Bir de usta tanıdık olmadıkça keyfi olucak senin arabana özenicek öyle damdan düşer gibi hadi selamın aleykum bu arabayı topluyoruz olmuyor :)
Vtec2m vardı k20 swap hayallerim zamanla , bolt on turbo takalıma döndü , satıp e46 alayım oldu , sonunda ekonomik şartlar dedi ki al bir dizel araba bin mis gibi :)
Dizel daha iyi gider dediler çünkü bak vtec2 ye 1000 lira harcasam 110 beygirlik araba 120 hadi taş çatlasın 130gibi bi güce ulaşırdı. Şimdi 307 var 1.6 dizel 110luk , 1000 lira ile yazılım turbo büyütme bi de bronz balata çakıyoruz al sana 160 170 beygirlik araba , sakin kullanınca hala 1.6 benzinliden az yakmak ? :)
Evet eksoz ve açık filtre sesini özledim tabii ki , ama zamanı işine başlayıp gelirini belli seviyeye getirip rahat rahat binebilmekmiş. Öğrencilikte dizelleri düşün hem az yakarsın hem daha kolay güç alırsın , ilerde istediğin aracı alır swap da yaparsın turbo da takarsın yeter ki arabaları ögren , ustalar tanı , çevren olsun , parça bulmak nedir nerden nasıl bulunur edilir bunları yaşayarak öğren. Her şey gönlünce olsun..