triger bakımı 90 bin 60 değil.
Performansı yeni nesil çoğu araca göre kötü ama öyle aşırı eşşek ölüsü de değil tabi. ama otomatik hiç kullanmadım bu motoru nasıldır bilmem.
performans adına hiç bir şey yapamassın. filtre egsoz yazılım yapsan maksimum alacağın güç 12-13 hp para harcamaya değmez.
[I]CORVETTE C7 Z51 STINGRAYBMW X3 SDRIVE
bende henüz 2 ay önce aldım aynı motor arabadan daha öncede leonda kullanmıştım zaten arada kronik bi sorum yok.sadece senede bir kez ön takımları elden geçirmen gerekibilir. dedikleri gibi pancar yada nazi motor diyolar ömründen dolayı.araç şehir içi otomatik olmasına rağmen 11 lt nin üzerine çıkmadı uzun yoldada 7-8 lt arasında gider gelir 3-4 defa uzun yol deneyimimden söylüyorum.iç kalitesi vag gruplarının içindeki en iyisi bence insana o hissi yansıtıyo.trigeri ni 90 bin km değiştirdim bakımları çok ucuz özel bir serviste işçilik dahil en fazla 200 tl ye çıkarsın.araba yalnız gitmiyorbunu özellikle 200 ve üzeri hp araçlardan sonra söylüyorum bildiğin eşşek.lpg siz asla binilmez.ne yaparsan yap üzerine çok bişi koyamazsın harcıcağın onlarca parana yazık olur.
malzeme kalitesi 10/9
yakıt 10/4
ekonomi lpg 10/7
performans 10/4
başka sormak istediğin bişi olursa yazarım![]()
küçükken yaramazsın diyolardı artık büyüdüm yarabiliyorum
şöyle diyim 1.4 palio içimden geçmişti arkadasta var trafıkte her arabaya oynuyodu benle ama dıreksıyon ıyı olunca bazılarıyla oynuyodum tabı![]()
Benimki 8L olup hafif oldugu icin bu motorun sikintisini en cekmeyenlerdenim sanirim son ayarla lpg de 30 liraya 110 km gidiyorum arti oyle 160 lik tsi 1.8t falan deilsede trafikte benle yuruyenin sayisi bi elin parmaklarini gecmez
1.4tfsi a3 leri onume aldigimda acamiyolar mesela ordan anlayin gidisini
Vorsprung Durch Technik
Ekleme:
a3 golf leon da kullanılabilir. jetta a4 falan olmaz ama neyse. passat ise arkanıza bakmadan kaçın.
Genelde en verimli devirleri 3bin-4bin arasıdır sonrasınde ölü devir bandına giriyor.
Manuelleri 5 ileri diye biliyorum yanlışım yoksa.
LPG de sıkıntısı yoktur. Doğuş zaten bu motorları lpg li kullanılsın diye getirtti.
2005 nazi motor benzinli A3 kullanıyorum. Her gün minimum sabah ve akşam trafiğnde 60 km yapıyorum ve 8-9 lt arası yakıyor. genelde 8,5-8,7 civarı. Lpg'ye uyumsuz falan değil, aksine Lpg için yaratılmış bir motor. 8v olduğu için alt devirleri canlı, üst devirlerde kimse yok![]()
Arkadaşlar herkes lpg için üretilmiş diyor ama ev arkadaşımda A3 8L var, lpg taktırdıktan 2 ay sonra yanan arıza lambası bir türlü sönmedi. Hangi ustaya gittiysek bu motor arıza lambası yakar lpgde diyorlar. Sıkıntısı yok gidişinde ama o lamba mide bulandırıyor işte. Sizde de yanıyor mu arıza lambası?
Ariza lambasinda ne diyor o onemli lambdayi bozduysa degisip 100 km benzinde kullanip bastab ayarlamak lazim.fakir karisim diyosada her halukarda ayar haritasinda baslangictaki deger 19 dan baslamali devamida ona gore ayarli olmali.en garntisi lpg ciye gidib %5 aca aca baslangici 19 a getrcek seklde gidin.yakut biraz articak ama ariza sonecek.bidr 3 yildir tecrubeyle sabit PO dan baska gaz almayin.ben shell aliyorum opet aliyorum iyi diyenler varsada devam edebilirler![]()
Vorsprung Durch Technik
2 tane 1.6 A4 B7 kasa aracim oldu
A4 biraz daha agirdir ama a3 ten cokta agir degildir
Neyse isin ozu cok saglam bir motordur ama verimsizlikte en ala motordur
En son 75 lt benzinle sehir icinde max 600 km yapiyodu
Cok yakmiyor diyen arkadaslara inanasim geldi ama totalde 4 sene kullandim
Hele hele otm versiyonsa dahada ekleyin
Lpg ile munasebetim olmadi yorum yapmiyim
5 yıl golf 5 de bu motoru kullandım.35lt lpg ile 400km kasmadan yapıyordum.tupde atıkerdi birkez olsun arıza lambası yakmadı..sattım;yine golf 5 140lık tsı dsg aldım,hem manuel vitesi hem lpg ekonomisini çok arıyorum..
Herkese teşekkürler.Herkes içinde tuttuklarını akıtsın çekinmesin kullananlar biriktirmiş içinde bu konuyu bekliyormuş adeta sanki![]()
-Bas be oğlum polis radar falan yok burda!
(CEZA YEDİ)
geçen pazar 120 liraya 230km yol yaptım, 120-160km/h arası hadımköy-kartepe-sapanca, istanbul içinde de birkaç yere uğradım. 2005 102'lik a3 otomatik.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)