Bu tamamen göreceli ama ben stock astranın şehiriçi ne kadar basarsan bas 12 ortalama üstüne çıkacağını düşünmüyorum...
Printable View
Bu tamamen göreceli ama ben stock astranın şehiriçi ne kadar basarsan bas 12 ortalama üstüne çıkacağını düşünmüyorum...
Forumdaki sehir icinde su kadar yakiyor muhabbettine bayiliyorum yahu :)
Sehir ici derken ;
Ankara ?
Izmir ?
Antalya ?
Vb...
Sehir ici verisini soyle istanbulda kopru trafigine yakalanmadan isiklara defalarca yakalanmadan her gun 2-3 saatte eve gitmeye calismadan olcmedikten sonra
Konya ovasinda sehir icinde 5 lt yaksa nolur :)
1.6 180 hp ler pek 180 hp gibi gitmiyor diyorlar ama tip olarak benimde cok hoşuma giden bir araç
1.6 kücümsememek lazım ankarada bi tane gtx28 li bi tanede gtx30 1.6 t var
Bende Sedan 1.6Turbo Active Select bakmıştım bir kaç hafta evvel Cosmo donanımdakiler gerçekten çok güzel duruyorlar.
http://www.techturkey.com/forum/sohb...ve-select.html
Opel'in otomatik şanzımanı da pek başarılı bi şanzıman değil çoğu da otomatik olduğu için tercih edilmiyor olabilir. Yakıt olayına gelecek olursak,kişiden kişiye,şehirden şehire hava şartlarına göre değişir. Bursa'da şehir içi yazılımlı 3.20 Dizel'e babam 55 kuruş yaktırıyor mesela,herkesin gaza basma şekliyle alakalı bir durum.
performans olarak hiç yorum gelmiyor.
Şehir içi 10 litreden aşağı yakmaz bence.
1.4t a/s kullanıyorum hatta satıyorum
karma ortalamam 10.0L/100km( şehir içi ağırlıklı ) anlıkta ise kullanım moduna göre değişiyor.7 litre ortalamalar hayal , uzun vadede sakin kullanılırsa 8 litre anca
Gidişi öyle aman aman değil ama üzmezde . Bence türkiye sartlarına göre en uygun arabalardan biri ( Vergi vs )
O paralara bence gidin sıfıra yakın ibiza cupra alın hem vergiden hem yakıttan kar edin niye opele bu paraları veriyorsunuz anlamıyorum :)
Ama birisi cupra diğeri astra. Birde yazdıklarımız cam tavanlı navili vs li dolu araçlar.
Abi 1.6t 180hp insignia bir süre kullandık. Ağırlık dezavantajı var motora yorum yapmak saçma olur.
Ama 1.6t 180 hp Astra yı da test ettik. Vites geçişleri dsg ye göre vasat tabiki. Ama klasik otomatiğe göre de başarılı.
Test danışmanı 1.4t 160 hp scirocco ile kafa kafaya gittiğini söylemişti.
İlla ki Opel Astra olması gerekmiyorsa bence Ford Focus Titanium 1.6 180hp Ecoboost'larada bir göz atın, neredeyse aynı fiyattalar.
otomatik şanzıman çok başarısız, yakıtı artırıp performansı anormal törpülüyor.
piston kolları yazılımlılarda eğrilebiliyor, vw gibi sağlam bi internal kesinlikle yok,
subaplar lpg uyumsuz.
tam bağımsız süspansiyon yok.
arka koltuklar aile için biraz dar.
onun dışında,
donanım ve görünüş bence oldukça iyi.
En yakın arkadaşım almıştı Astra J 180'lik, efendi style ağırlıklı ara ara gaz kullanımda ş.içi ortalaması 10.5 lt'ydi. Ayrıca aracın performansı gayet güzel, 160'lık stock roccoların canını alıyordu.
Yalnız turbodan değişik bir bıçak sürtünmesine benzer ses geliyordu, garantiden değiştirtti turboyu ses hala devam etti. Problemli bir durum değildi ama huylandığı için sattı.