ikinci araba olarak yeni Opel Astra Sport 1.6 active select almayı düsünüyoruz.fiyat, tasarım,donanım hepsi tamamda yeni astralar güvenilirmi? kronik sorunları varmıdır? aldıktan sonra masraf cıkarır mı?kullanan biri yardımcı olursa cok sevinirim.
ikinci araba olarak yeni Opel Astra Sport 1.6 active select almayı düsünüyoruz.fiyat, tasarım,donanım hepsi tamamda yeni astralar güvenilirmi? kronik sorunları varmıdır? aldıktan sonra masraf cıkarır mı?kullanan biri yardımcı olursa cok sevinirim.
Astralar ozellille yeniler zaten son derece guvenli bir arac ve kronik bir sorunu olacagini sanmiyorum yani en azindan bildigim hic bi aracta kronik enteresan sorunlar yasanmadi.
Motor olarak az kacar cok yakar mumkunse 1.6 180hp veya dizel modeline bakin derim ki 180hp olan modeli bile 200km hizdayken 1.6 125ps 2010 civic in 2 boy onunde olabiliyor bu durumda en mantiklisi dizel bence.
1.6 115lik motor eski astra h kasalardan kalma bir motor ve turbo seçeneği varken ve aralarında bikaç bin tl fark varken hiç tercih edilmeyecek bir motor bende astra 1.6 105 lik vardı yakıtı 8-10lt arasında değişiyordu ve performanslı bir motor seçeneği değil astra j kasalarda şuan fiyat performans bakımından en iyi araç 1.4turbo ve 1.6turbo seçenekleri ben yerinizde olsam 1.6 180 lik motora bi göz atarım manuel vitesi şuanda getirmiyorlar zaten insignia 1.6 180lik satışlarına zarar verdiğinden dolayı
Yakın arkadaşım 8 ay önce aldı 0 km. İçi dışı çok güzel zevklive farklı bir araç. hangi paket bilmiyorum ama en üstün bir altı diye aklımda kaldı. Arkadaşımda 1,6 115 HP benzin ve otomatik vitesli. Arkadaşımın şikayeti çok yakması 40-50kr arası yakıyormuş, ayrıca kronik sayılırı bilmem ama başımıza gelen ön sis lambalarını tutan ayaklar çok zayıf, tampondan uzamış kredi kartı kalınlığında 3 tane ayak tutuyor. Sol tarafta 1 sağ tarafta 3 ayakta kopmuştu. Sisler içeri girdi. Ayrıca 100 km yi geçince sağ ön kapı-ayna arasında acayip bir ses geliyor. Tık tık tık çok uğrştık ama nedenini bulamadık
Kendisi şimdi aracı satıp aynı astra düz vites ve dizelini alacak. İyi günler
yok artıktrafikte denk gelen adam sanırım eğlenmiş biraz
1.6 turboları fazla yakıyor.
1.6 115 alınmaz bu devirde.
ki 1.6 larına 50 küsür milyar çekiyolar.
size tsi lazım.yada tdi.
golf 1.4 tsi 122 bg yada 1.6 105 tdi.
biri 115 biri 122 bg hemde 1.4 demeyin arada yakıt ve gidiş olarak çok fark var.1.4 cok daha seri gidiyor normal 1.6 lara göre.
1.6 dizellerde güzel fena değil.sanırım o da 115 lik astrayı geçebilir.
yakıtı yeni civiclere karsılastırıldıgında nasıl?
kardeş bu aracı bende düşündüm 3 aya yakın araştırdım ve almadım..fiyat donanım olarak gerçekten avantajlı estetik olarakda söyleyecek laf yok ama kısa bir araştırma yaparsan ilk yılında baya bir sorun çıkardığını görürsün,ilk seriler sorunlu olur dedim ağustos sonunu bekledim hataların hiçbiri düzeltilmemişti 2011 model alanlarda aynı şeylerden şikayetçi;100 km hızda rüzgar sesi,debraj gıcırtısı,arka fren stop lamba titremesi,fren müşürü arızası debraj müşürü arızası,aracı servise çekilmesine neden olan termostat arızası,gögüsden gelen zırıltılar,hız sabitleyicinin kendi kendine devreden çıkması,usb girişinin takılan cihazı tanımaması ve servisin akü kutup başına söküp takarak tamir etmesi ve yine tekrarlaması+ yakıtı ...Bu arızalara kullanıldıkça daha yenilerinin ekleneciğini düşünüyorum opel gibi bir sorumsuz bir firmanın tamir etmek yerine donanım listesinden kaldırması daha ilginç olanı(usb 2011 model sport donanımda yok)şikayet sitelerindede opel birinci sırada birdaha düşünmeni öneririm
cıvıc 125hp lık aracım vardı astra degıl ama ınsıgnıa 180 lık suan kullanıyorum 2 boy bıraz ıyımser geldı her ıkı aracıda uzun vade kullandım hala kullanıyorumda cıvıc bana gore 1600kg luk 180 lık ınsıgnıa nın 2 boy degıl10 boy gerısınden takıp eder ben gıdısınden hıc memnun degıldım cıvıc ın helekı 200 300 kılo hafıf 180 astra 125 lık cıvıc aynasında kaybeder
civicler pek az yakmıyor diye biliyorum.astrayımı tsi ımı tdı mı sordunuz bilmiyorum ama hepsini söyleyim ben size.
ben a3 1.4 turbo kullanıyorum golften daha ağır bir araç 1370 kg.
araç cok yakmıyor.aracımda su an problem var.
bir depoyla 800 km de yaptım.775 te yaptım.en son 725 yaptım.
sanırım problemden dolayı daha fazla yakıyor.ama 800 km yaptıgımda bir kere 230 km hıza cıkmıstım.
maksimum yaptığım kmler
70 liralık benzinle 350
50 liralık benzinle 250 kmye yanasıyorum.97 oktanla.ama dikkat etmek lazım.
normal kullanımda 50 lira 97 ile 200-220 gidiyorum.
leon 1.6 tdi dsg var ailede.
yeni olduğu için biraz fazla yakıyor fakat o da tsi dan biraz daha makul.şehir içi filan 6 lt civarı yakıyor sakin gidersen.
birde bi deyim vardır yeni çıkmıs opel alınmaz bi kaç sene geçtikten sonra alınır diye![]()
şu anda astra 1.4 turbo kullanıyorum gayet memnunum. kalite falan çok başarılı olduğunu söyleyebilirim![]()
Chevrolette bile cruzeda 1.6lt 124hp ye geçti, astrada bu değişim niye olmadıki?
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
Haklısınız bizde inanamamıştık heralde kilosundan dolayı gitmiyor diye dusunduk. Yanımda nakayama(Turgay) da varken bi akşam denk geldi insignia, yaklaşık 20km boyunca peş peşe makas atarak gittik daha sonra girdiğimiz bi alt geçitte benim hızım 200 ken max. 2 boy onumdeydı daha sonra yavasladık.
Bu olay oldugunda aracımın egzoz sıtemı(katalitik,orta susturucu, son susturucu, duz boru vs hersey) orjınaldı ve fıltre de shortram'di ustelık eski ağır 17'' jantlarım vardı buna ragmen boyle bı sonuca bızde gerçekten çok şaşırdık. İnsigniada da 2 kişi vardı fakat araç baya dolu bi modeliydi sanırım 19 jant falan vardı
Ps: Gidişinden bende hiç memnun değilim, sadece bu sebepten ötürü değiştirmeyi düşünüyorum. En kötüsüyse araba yaktığını hiç haketmiyor çok anormal bi yakıt tüketimi var yani nerdeyse Ep3 gibi yakıyor.
1.6 115hp'lik active select üstelik hayli donanımlı bir modeliydi sürdüğüm araç navigasyonlu bixenonlu falan. Beni hiçte mutlu etmeyen araçlardan bir tanesi. Şanzıman tam otomatik ona lafım yok. Hızlanma çok iyi değil ki zaten öyle bir performans beklenmiyor sanırım. Yol tutuş başarılı sayılabilir. Görüş açıları çok yetersiz insanı tedirgin edebiliyor. Kısacası almazdım. Golf 6 ve ya Alfa Giuletta bakın derim. Bu ikisi çok güzel araçlar. Özellikle alfayı çok beğeniyorum. Motoru bu sene ödül aldı. 120hp ideal. Fiyatlarıda şuan biraz daha uygun tutuluyor rakiplerine göre.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)