başakşehir de de olabilir otocenter bağcılarda da olabilir. kardeşim.
Printable View
Chris Benny dediğin adamın fotoğraflarının çoğunu yattığı yerden yaptığınıda biliyorsundur sanırım. Fotoğraf diye baktığın çoğu şey aslında CGI, adamlar artık photoshop devrini kapattı, hatta fotoğraf çekmeyide bıraktı, yattıkları yerden yapıyorlar herşeyi.
Moral bozmayayım ama Chris Benny dediğin muhteremde gayet ortalama birisi, onun gibi bu piyasada bu tarz fotoğraf çeken pardon yaratan çok adam var.
önce iyi bir gözün olacak fotoğrafi çekeceksin, ps nasil olsa öğrenilir kimse anasının karnında öğrenmedi
güzel düşünmüşsün Başarılar diliyorum kardeşim nezmn istersen gel beylikdüzündeyim araçlarımın resmini çekebilirsin..
@imprezaWRC; aynen katılıyorum. ;)
hatta arka sayfada geçen isimlerin çoğunun çekimleri daha güzel gelir bana.
Kusura bakılmasında, iyi niyetle bak burayı, bu adamın işlerini incele diyenlere, henüz yolun başında olan birinin yok ben bunları beğenmiyorum demesi de garip kaçıyor. O zaman da derler, senin elinde ne var da, gösterilenleri beğenmiyorsun.
Hoş, facebook linkleri halka açık değil, üye olmayan göremiyor, varmıdır başkasının işine burun kıvırtacak fotoğraflar bilemem ama kendini geliştirmek istiyorsan ve henüz daha yolun başındaysan, yolun yarısını bitirmiş ve bu işten ekmek yiyenlerin işlerine de burun kıvırmamak lazım diye düşünüyorum.
PS, ana karnında öğrenilmiyor, zaten artık adamlarda ps ile uğraşmıyor, dediğim gibi adamlar artık ekran başında çizim yapıyor. Yani artık her görülen fotoğraf değil, resimde olabilir. Bazılarında CGI ile fotoğrafı ayırt etmekte tereddüt yaşayabiliyorsun.
Neyse, niyetim heves kırmak değil. Rastgelsin...
Bu mesafeden bir aracın sis farı açıkken zaten fotoğraf çekilmez,sağlıklı odaklama ve netlik gerçekleşmez..
Konu içerisinden bende tavsiye edilmişim bu güzel bişey,teşekkür ediyorum Berk.. fakat sizede katılıyorum dediğiniz gibi bir çok kişi şu kişiyi incele falan gibi tavisiyelerde bulunmuş fakat biraz ukalaca yaklaşılmış gibi gördüm ben bu yanlış..
Eğer bu işte belli yerlere gelmek istiyorsan iş birazda mütevazilikten geçer,başkasını kıskanmakla,*** atmakla yada burun kıvırmakla olmaz..
Tecrübe ile sabittir böyle insanlar görüyoruz maalesef, umarım açıklayıcı olmuşumdur.
Allah işini rast getirsin kardeşim..
Sis farını geçtim, arka plan inanılmaz kalabalık. Otomobilin kaputuna sütun saplanmış gibi duruyor.
Fotoğraf çekerken arka planada önem vermek lazım. Bu kadar kalabalık arka planı olan ve ışık patlamaları olmuş bir fotoğrafa istediğin kadar photoshop yap. İstersende Nikonun programlarını kullan yine olmaz. Photoshop'la önce o arka planı temizlemek lazım, saplanan sütunu silmek lazım. Işık patlamasını filtrelemek lazım, lazımda lazım...
Seninle aynı pencereden bakmışız, demekki o şekilde algılayan bir ben değilmişim. Evet, dediğin gibi önce mütevazi ve eleştirilerede çok açık olmak lazım, her ne kadar bazen klavyenin soğukluğundan karşı taraf yanlış anlaşılsada...
biraz yanlış anlasılmısım anlasılan ama o fotografta tripod yok yere koyularak cekilmiş kit bi makinele uzun pozlama diger türlü isola gren olayını sevmedigimden o sekilde bi cekim yapmıstım haklısınız tabi bunlar zamanla olacak seyler görüsümü bellirtim herkezin bi tarzı ve bakıs acısı var
fotografcılık konusunda tavsire edilenlerin cogunu takip ediyorum ve fotografcı olarak tanımalamıyorum acıkcası tamam göze hoş geliyor olabilir ama bnm tarzım degil bende ekipmanımı kuvvetlendirdigim zaman karsılastıra bileceginiz fotograflar sergileyecem ama suan yapacagım kit lens giris sınıfı makine tripod ve filte yetersiz oldugunu biliyorum o yüzden fazla
baş kaldıramıyorum yani daha iyisini yaparım diyemiyorum suan
ama ilerde belki bu konuda konusa biliriz fakat fotografcılık konusunda ürün fotografcılıgı ve stüdyo olarak stüdyoda % 75 oldugumu söylere bilirim
ürün konusunda henüz % 30 40 lardayım ki bunun sonu yok yani tamam ben bu işi bittirdim artık bende iyisi yok diyemiyorsun cünkü sürekli güncel bi meslek
peki siz kendinizi fotografcı olarak tanımlaya biliyormusunuz ?