inceledim kendi klasmanında başarılı
Printable View
#90 #91 adamlar aşmış durumda ilk kez gördüm tecrübe oldu teşekkürler :D
qav540g denen bi quad ile havadan çekim olayına gireceğim bakalım nasıl olacak
bak arkadaşım, kimsenin burada senin yapacağın işe karşı çıktığı, alaya aldığı ya da şevkini kırmaya çalıştığı yok. senden çok daha daha tecrübeli adamlar sana güzellikle bazı şeyleri anlatmak istemişler. sen ise bu işe yıllarını vermiş isimleri, sanki onları beşe katlarmışsın gibi şeyler yazıp çizmişsin; bu yanlış...
ben 3-4 ay önce eos 600d aldım. bu işi bilenlerden, forumlardan, dergilerden araştırıp güzel kareler elde etmek ya da en azından çektiğim fotoğrafların hakkını verecek fotoğraflar olması için uğraşıyorum. mesela aracımın konusunda bulunan fotoğraflar... ne kadar basit, kalitesi düşük sıradan görüntüler. niye? çünkü ben bu işi bilmiyorum. fotoğraflarını sıklıkla takip ettiğim alper, onur veya berk arkadaşlarımız gibi stil ya da kalite veremiyorum fotoğraflara. çünkü geliştirmem gereken sayısız eksiğim var bu konuda. bunun farkındayım.
arkadaş güzel söylemiş: mütevazilik. konu ne olursa olsun yolun başındaki bi insan için en önemli nitelik kendisinden yukarıdakilere saygı duyup kendi çapını bilmesidir. "ben bugün buradayım ama yarın "inşallah" şurada olabilirim" diyebilmesidir. şu an seninki nedir biliyo musun? 20 yaşında arabayla kendince hareketler çizen birisinin schumacher'i beğenmiyorum demesidir...
yolun açık olsun kardeşim, inşallah istediğin seviyeye ulaşırsın.
Furkan şimdi benim anlamadığım bir durum var..Bende Strobist üzerine çalışan bir fotoğrafçıyım ve profesyonelim,ekmeğini yedim..
Sayfanıda beğendim fotoğraflarını incelemek için.Ancak sayfanda görebildiğim 7 tane fotoğraf var ! İşin daha kötü tarafı bunların 5 tanesi kamera arkası diyebileceğimiz fotoğraflar.
Şimdi benim gözümde liseli,özenti ergen denilen tayfadansın..Sen ne yaptın yada ne çektinde 'Photography,photographer' sıfatlarını hak edebilecek seviyeye geldin ?
Facebook yada Google'da şu yukardaki 2 kelimeyi arattığımda önüme binlerce sayfa çıkıyor (herkes fotoğrafçı,o kadar basit birşey bu) alayıda Teknosa'dan kit lensli 600D yada 5100'ünü almış ergen tayfası..İlk fotoğraflarıda ya set up yada çekmeye çalıştığı kız arkadaşı..Fotoğrafa dair hiçbirşey yok..
Önce elinde çektiğin bazı şeyler olmalıki o sıfatları hak edecek konuma gelebilesin...
Birde bazı mesajlarında daha iyi ekipman daha iyi fotoğraf gibi mesajlar yazmışsın..Emin ol sandığın gibi değil,hayalini kurduğun iki makinaya sahibim ama beni ilerleten makina olmadı.
ben begenip begenmedigimi söylüyorum tamam emekleri var ama ben begenmiyorum o imkanlarla daha iyisi yapıla bilir ki kendini begenmiş degilim mert abiyi cok yakından takip ediyorum söylediklerini dikkate alıyorum cok iyi oldugunu ve olacagınıda biliyorum benim bakış acım bu yani begenmedisem begenmedim derim.
Berk abiyi fotoğraflarını beğendiğim herkesi takip ediyordum kendilerine birşeyler soruyordum ama yinede iyi fotoğraf çekemedim hiç misal bi örneğini paylaşayım umarım sen benim gibi olmazsın :)
http://s1310.hizliresim.com/1g/1/t63m9.jpg
ışıkla aranız iyi yani güzel bişey bu
neyse sayfada fotograf az ve backStage oldugunu söylüyorsunuz kendime özel cekim yapmaya fazla vaktim olmuyor calıstıgımdan dolayı yaptıgım dış cekimler var bazı stüdyolara onlarında sayfaları yok cunku facedekilerin cogu hepsi demiyorum fotografcı degil neyse backStage olmasından dolayı bana amatör diyorsunuz bu cok amatörce bi laf olmus size yakıstıramadım bunu :)
gölge stüdyo diyim size mutlaka duymusunuzdur yani bu işle ilgileniyorsunuz ya hani hatta sayfasınıda atım https://www.facebook.com/GolgeStudyo?fref=ts full
backStage dolu dimi ;) bu stüdyonun yaptıgı işlere bi bakın :) siteleri varmı hayır bazı seyler begeni veya fotograf paylaşmakla olmaz isim yapmak önemlidir sansıma cektigim cogu kisi paylasmama izin vermedi fotograflarını bi kaç çalısma yapmaya calıstık vakit yoklugundan onlarda olmadı
ben artık araç cekimine yönelecem dedim ve bunun içinde izin günümü feda edecem demişim neyse yaptıgım işleri yakında görürsünüz zaten
ekipmanla olmaz diyorsunuz yanlış ekipmanın iyise cok iyi olabilirsin ekipmanın kötüse sadece iyi olabilirsin yani ben suanda flaş kulanmıyorum cekimlerimde cunku araba hevesim için para birıktiriyorum ama ekipmanımda güçlenecek
ergenlerin sayfalarına bi bakın bakim kaç yüztane foto ve nasıl bi begeni var ondan sonra benm sayfama laf edebilirsiniz size iyi forumlar ve profosyonel yorumlar dilerim :)
Senin linkini verdiğin studyo, arka planda neler oluyor onları göstermeye çalışmış. Sen sana denilen eleştiriyi de anlamamışsın, çektiklerini göremedim ama demek istediği muhtemelen arka plan çok dolu, esas obje nerede belli değil, 3'te 1 kuralına uyulmamış, tamamen çorba fotoğraflar çektiğini dile getirmeye çalışmıştır ki, sende işine gelen kısmını alıp al bak back stage demeye getirmişsin.
Doğru ekipmanla çok iyi olabilirsin demişsin; verelim eline hasselblad'ı bakalım neler yapabiliyorsun sende göstermiş olursun.
Neyse, sen bir çek, paylaş bakalım, neymişsin yorumlarız. Bu arada ne oldu photoshoplayacağın civic fotoğrafı, piştiyse, çıkar bir bakalım olmuş mu olmamış mı.
Filtre ve lens olarak ne kullandın çok keskin ve çok başarılı olmuş eline emeğine sağlık
Uzun pozlama kısık diafram hdr herhalde çok anlamam ama
Arkada aydınlatma direkleri olmasaymış 10 numara olucakmış ama yapıcak bişey yok 9.99 numara olmuş gerçkten çok başarılı :)
Adam boş değil. Okulunu okudu. Türkiye'nin önde gelen otomobil dergilerinde fotoğrafçılık yaptı. Bazı çekimleri yurtdışı sitelerinde en iyi fotoğraf seçildi vs. Ama 17 yaşında çaylak bir genç tarafından acımasızca eleştirildi. Şu an çok üzgün, ekipmanını zippo benzini döküp yaktı :(