User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
27 sonuçtan 20 ile 27 arası

Konu: König Air (Spoon) Hakkında Fikir Alışverişi

kickbuttowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı d3n1s Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konu çok saçma noktalara gelmiş, haliyle bu bilgilendirme de gayet güzel olmuş, bence. Kendi adıma konuşmam gerekirse, gider Enkei, OZ, Volk/RAYS alırım, Rota almam, yurtdışındaki kötü imajından ötürü. Kullandım mı? Hayır, kullanan o kadar adamın yorumunu okudum, beni markadan soğutmaya yetti. Ama şu da bir gerçek, replika (pdw, advanti vs) alacağıma, tereddütsüz Rota alırım, orası ayrı.

Asıl konumuza gelecek olursak, ben kendi adıma ülkede orjinal König Maxxim Air bulamayacağıma inandım. Rover 200vi'ım için, hafif, 15 veya 16 inç, 4x100, fiyatı da über uçuk olmayan ne önerirsiniz?
    Hem uygun fiyatlı hem de hafif jant bulmak biraz zor.. Bence oem Alfa Romeo jantlarına bakın..

d3n1s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kickbuttowski Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hem uygun fiyatlı hem de hafif jant bulmak biraz zor.. Bence oem Alfa Romeo jantlarına bakın..
    uygun fiyatlı değil, über uçuk fiyatlı istemiyorum bende 17" 5x100 Enkei RPF01 vardı, aldığım fiyat da sattığım fiyat da makul seviyelerdeydi. ***** sitede 16" 4x100 Enkei RPF01'lere 1600-1700 isteyen var. Öyle rakamları vermem, 800 civarı gayet de verilir bir rakam bence. Lastikleri de düzgünse 1000-1200 arasına esner tabi bu rakam. Ayrıca Alfa jantları 4x98. Ben kıl adamım, 4x98 jant takmam 4x100 arabaya
    öyle işte.

ssdriver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçen 365 avm de bir tane 200 vi gördüm gümüş gri. çok kollu bir jant vardı üzerinde sanırım orjinal jantı. o tip çok kollu jantlar akışıyor bence 200 kasaya. çan çin çon istemiyorsan 2 seçenek kalıyor. ya orjinal 2.el jant kovalayacaksın, ya da araca uygun başka bir üreticinin OEM jantını alacaksın. replicaya bende çok niyetlendim fakat boyasından mıdır nedir genelde replika jantlar pek kaliteli durmuyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ssdriver Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçen 365 avm de bir tane 200 vi gördüm gümüş gri. çok kollu bir jant vardı üzerinde sanırım orjinal jantı. o tip çok kollu jantlar akışıyor bence 200 kasaya. çan çin çon istemiyorsan 2 seçenek kalıyor. ya orjinal 2.el jant kovalayacaksın, ya da araca uygun başka bir üreticinin OEM jantını alacaksın. replicaya bende çok niyetlendim fakat boyasından mıdır nedir genelde replika jantlar pek kaliteli durmuyor.
    kuvvetle muhtemel budur:

yalnız bu jant Rover 25'in jantları (daha da detay vermek gerekirse MG ZR jantları) Türkiye'de MG ZR jantı bulmak hayli zor :/
    öyle işte.

Chn53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ankarada bitane var bu arabadan jantlarıda bundan yanlış hatırlamıyosam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Chn53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ankarada bitane var bu arabadan jantlarıda bundan yanlış hatırlamıyosam
    Türkiye'de hepi topu 10 tane falan vardır zaten bu arabadan. Yolda görsem önüne kırıp jantları kaça verirsin diye sorabilirim hani
    öyle işte.

metin_1989 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kaciniz hayatinda rota kullandi? Hadi onu gectim kaciniz forumlar haricinde rota ile ilgili bir arastirma yapti? Google'a her yazdiginizda cikan seylere inanirsaniz isiniz zor.

Oncelikle Rota Filipinli bir jant ureticisidir ve dunyada bir cok ulkeye ihracati vardir. Hatta bilinen birkac markaya da OEM jantta ureten bir firmadir. Uretim kalitesi olarak su satin aldiginiz volk replicalari filan varya cinden gelen, onlardan cok daha yuksek kalitede uretilmektedir. Uretim asamasinda x-ray ve vakum testine tabi tutulan aluminyum alasim, jant haline getirildikten sonra dikey, acili ve yan stress testlerine tabi tutulurlar. Bu tarz testler cakma cinli jant ureticileri ile rota'yi ayiran testlerdir.

Bu arada Rota, cakma cinli ureticiler gibi urettigi jantlara asla "Advan" "Volk" "Nismo" gibi yaniltici ibareler koymaz. Gorsel olarak bu markalarin sekillerine benzer jantlar uretir ancak hepsinde Rota yazar ve bir Rota modeli vardir, keza amac Rota'yi Rota diye satmaktir, diger cinli ureticiler gibi cakma jant uretip orjinal gibi gostermek degildir. Bu da vizyon farkini gosterir.

Jantlar temelde 2'ye ayrilir. Cast ve Forged. Rota cast bir janttir tipki bir cok buyuk jant firmasinin jantlarinin cast oldugu gibi. Forged jantlar zaten ozeldir ve bilinen buyuk markalarin bile sadece cok azi forged jant uretir keza forged jant maliyeti pahalidir.

Bunun yaninda "alasimli jant" olarak ekstra ucret odenerek alinan hemen hemen tum oem arac jantlari casttir cunku forged, sehir icinde kullanilan bir arac icin gercekten "fazla" dir.

Bu yuzden cast jant kotu forged jant alalim gibi bir resim olusmasin kafalarda, durduk yere hicbir jant o resimlerde gosterilenler gibi kirilmaz. Ucuz cinli cakmalar bile kirilmaz. 500hp ile istanbulparkta kastirsaniz bile kirilmaz. Ha cukura dusersiniz, kaldirima vurursaniz butun jantlar egilir ve kirilir, forged olunca hasar almiyor degil.

Rotanin burulan jantini biliyorum, bu sadece bir serideki problemdi ve en az 7-8 yil once uretilen bir seriydi. Her ureticide hatalar meydana gelir, bunu sanki standart uretimi buymus gibi gostermeye calismak aptalliktir ve amerikada bu tarz aptalliklari yapmayi severler. Rota diye cikan kirik jant resimlerinin yarisi rota bile degil ornegin

"Forged > Cast" kural bu, zaten bu yuzden orjinal bir Volk TE37, Rota'dan daha kaliteli keza forged uretiliyorlar... Ama eger alacagim jantin orjinali cast ise, gider Rota'sini alirim 1 saniye dusunmem...
    sen nerdeydın abıcım yaa bende bundan bahsedıcektım zaten gayet gzl acılmamısısn

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ADVENTURE - Kormetal Hafif Alaşımlı Jantları

bu ürün de düşünülebilir. Ev arkadaşım imalatlarına döküm malzemeleri veriyor ve üretimlerinin baya baya iyi olduğunu söyledi. Elimde bilimsel bi kanıt olmamasına rağmen muhtemelen çin üretimi jantlardan daha sağlıklıdır. + yerli üretim.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)