13 yaşımdan beri, bazen baslayip bazen birakip sigara ictim. Hic nargile denemedim, yaziyi okuyunca da dogru kararmiş diyorum. Tavsiyem bir mp3 calar bul ve düzenli doga yürüyüşü yap. Olay unutmak, bir de nargile icilen mekana gitme
Printable View
13 yaşımdan beri, bazen baslayip bazen birakip sigara ictim. Hic nargile denemedim, yaziyi okuyunca da dogru kararmiş diyorum. Tavsiyem bir mp3 calar bul ve düzenli doga yürüyüşü yap. Olay unutmak, bir de nargile icilen mekana gitme
senelerce hergün ama hergün en az 2-3 kafa içtim istisnasız.. geçen yaz bir günde 1 kutuyu komple 2 kişi içtik hergün yaz boyunca .. sonra içmicem çok abarttım artık dedim .. geçen yazdan beri 1 veya 2 kere içmişimdir .. istedikten sonra bırakılıyor yani :)
Nargile tiryakiliği bende de var. Gece çalışabileceğiniz bir işe girin derim sadece izinli gününüzde haftada 1 kez içersiniz. İçmicem dediğinizde içmememeniz gerekir en önemlisi iradenize hakim olmanız. Bende mesela en son salı günü içtim bu akşam bir daha içicem. Bende sigara kullanmıyorum :D
defalarca girişimim olmasına rağmen 4 yıl önce sigarayı bırakabildim. bence de irade, arkadaşların dediği gibi en etkili faktör. tek yaptığım "bıraktıktan sonra, acaba ne kadar sabredebilirim?" yerine "bu lanet şeye daha ne kadar sabredebilirim!!!" demek oldu. sürekli tetikte ve geçen günleri saymaktansa taktik bu olmalı bence. 4 yıldan bu yana bir tek nefes dahi çekmedim...
1 sene almanya dışında bir ülkede yaşayın. İstemesiniz de bırakıyorsunuz. Benim yurtdışına gidene kadar evimde de vardı ve en kötü hafta 1 gider cafede içerdim. Geldim, eskimişti nargile ekipmanlarım, attım hepsini bi su haznesini anneme verdim, saksı yaptı. :D
Diyeceğim o ki vazgeçilmeyecek birşey değil. Başka uğraşlar bulmaya çalışın. Bisiklet alım gezin, fotoğraf makinesi alın fotoğraf çekmeye gidin vs. vs.
5 senedir her gün içiyorum ilklerde lig maçlari için hafta sonları cafeye gidince içerdim sonra bu haftanın her günü oldu ve bu sene evde aldım yaz boyunca günde 2 kere bazen 3 kere içiyordum bu durum benide rahatsız ediyor ama çok keyifli :) ( bu arada benim hesap değil yeğenimin hesabı şimdi 17 yaşında nasıl 5 senedir içiyor dersiniz benim adım kerem 23 yaşındayım arada teche onun hesabı ile göz atarım )
Ağzıma sigara sürmedim, sigaraya vericeğim parayla yemek yiyorum dışarda. nargileyi de sırf kokusundan içtim bi iki kez. iki nefes çektim başım döndü ağzıma sürmedim bi daha. sürmem de. Allah yardımcınz olsun inşallah bıkakırsınız.
ne sigara ne içki ne de nargile içmem hepsinden kullandım ara ara yine alkol içerim ama bana göre değil bi bağımlılığım yok kokusundan tiksiniyorum hepsininde.
irade meselesi bırakıp bırakmamak kafanızda bitirmeniz lazım bence tabi
aynı sorun bendede vardı haftada 6 bazen 7 gün nargile içerdim şimdi 2 ye falan düşürdüm bi ilerki aşamada 1 e düşüreceğim inş.benim tavsiyem akşamları iş ten veya okuldan çıktıktan sonra evde oyalancak bir şeyler bulun ne biliyim film izleyin dizi izleyin veya kendinize yatkın bi hobi bulun hiç bir şey yoksa erkenden uyuyun .arkadaşlarla kuzenle falan biryere oturduğunuz zaman kesinlikle nargile içmeden duramıyorsunuzdur o yüzden nargile olmayan cafelere takılmaya çalışın ve kendinize bi limit koyun bu hafta x tane nargile içeceğim diye
arkadaşlar sagolun.tavsiyeleri dikkate alıcam.en kısa zamanda da doktora gidicem.
o değilde konu başlığı değişse iyi olacak nargile sevenler derneği diye :D
herşey sende bitiyor kardeşim ben yaklaşık 10 sene sigara içtim çoğu kişi bırakamamaktan bahseder ben karar verdim ve bıraktım canım isterse ayda yılda bir yemekten sonra içerim nargileyide severim ve içmeye giderim
önemli olan kafanda bitirmek ve iradene sahip olmak basit bir örnek vereyim günde 2 paket sigara içenler ramazan ayında oruç tutarken akşama kadar içmeyebiliyor normalde içme desen 2 saat duramazlar sende kafanda bitir kendine önce kota koy hafta 1 iç
bizim evde var babam almıştı zamanında sigara içmedim hiç bu güne kadar bi kaç sefer dışarda içmiştm nargileyi hoşuma gitmedi desem yalan olur evde de bi kaç sefer içtim ama yakması falan zahmetli olduğundan üşeniyorum valla... bence bi uğraş bulun gerekirse gece gündüz onunla uğraşın belki unutrsunuz bi süre sonra. mümkün olduğuncada o nargileli ortamlardan uzak durun...
Bende de var malesef :) bi ara tamam dedim artık aynı dediğiniz gibi hem maddi hem sağlık acısından cok zarara giriyorum bırakım sonra hadi son hadi son diye diye olmuyor :) ama artık her cafede nargile bi cafeye gidince insanın ister istemez canı cekiyor bide arkadaşlarla bulusma ortamı falan cafeler olunca hemen bi nargile soyleniyor aslında denildiği gibi spora falan yazılınsa vakit kalmıcak :)