gerekli gereksiz herşey var orada gerçekten harika bi kaynak.Max e aktarılıyormu bilmiorum , işim düşmedi (mühtemelen aktarılıyordur) ama bişey lazım olursa deniycem bi ara.
Printable View
gerekli gereksiz herşey var orada gerçekten harika bi kaynak.Max e aktarılıyormu bilmiorum , işim düşmedi (mühtemelen aktarılıyordur) ama bişey lazım olursa deniycem bi ara.
İyi akşamlar herkese.
2. sınıf 2. dönem proje ödevim,mimarlık bürosu tasarlayacağız.
Fonksiyon listesi gibi bişey istedi hoca ama ne yapıcam hiç bilmiyorum biraz koptum bu ara derslerden,bu konuda fikri olan ya da daha önce yapılmış projesi olan var mı?
Plan autocadde 3d ise sketchupta yapacağım fakat yarın götürmem gereken sadece bilgiler. Ben internetten büro ile ilgili çalışma ortamı mobilyalar vs ile ilgili bi yazı buldum onları götürmeyi düşünüyorum içinde ergonomi,malzemelerin işlevselliği vs de var.
yok bubble diagram tarzı değil de daha çok böyle ne yapmayı düşünüyorum ne amaçla vs.
Fonksiyon listesi ve akabinde fonksiyon semasi.. nedir bunlar ;
Mekanda olmasi gereken bolumler yani ihtiyac listesi ve bunlarin birbirleriyle baglantasini iliskisini gosteren sema
Misal bi yasam mekaninda da listemizde ne vardir ? Mutfak salon yatak odasi cocuk odasi banyo wc vb ..
Mutfagin salonla olan iliskisi
Yatak odasinin banyo ile mesela ebeveyn banyosu ile olan iliskisi
Mutfagin wc veya banyo ile olan iliskisizligi gibi
Bunlarin diyagramlarini hazirlarsaniz mekan tasariminda bu baglantilara istinaden iliskili cozumlere ulasmis olursunuz
Mimarlik ofisindeki ihtiyaclari (mekansal olarak )belirleyin ve baglantilarini belirleyin
Mesela toplanti odasi ofis bolumleri malzeme odasi yonetici odalari muhasebe bolumu gibi gibi
Dahasi ,detaylari mekandan beklentiler iste onuda anlatmayalim degilmi :)
Bide Neufert amcamizin kitabini mutlaka ama mutlaka inceleyin
Cok cok yardimci olacaktir
bomba paylaşım
http://dosya.co/rxcyt0ghu7nb/neufert_Turkce.pdf.html
İçmimarım efenim
teşekkürler. verdiğim linklerden ilki eski çalışma ortağıma ait :) 2.sini ortak kullanıyorduk ama ayrıldığımız için şuan aktif değil. benim web sitem ise: www.aliyaldiran.com içerik yok ama iletişim bilgileri ve sosyal medya linklerim mevcut
Acil olarak engelliler için tasarlanmış ev planına ihtiyacım var. Yürüme engelli olacak elinde olan veya nereden bulacağım hakkında bilgi sahibi olan var mı??
hacı grabcad'e bak bi. bide bi önceki sayfada google bilmem ne diye bişi verilmiş
Dudullu'da kaba inşaat malzemeleri satan firmamız var.
İsteyen arkadaşlara fiyat listesi gönderebilirim.
Arkadaşlar 300 dairelik bi projenin bay-bayan sosyal tesislerini yapıyoruz.
Öncelikli ihtiyaçlarımız
bay ve bayan için ayrı ayrı (20 ve 24m2 lik iki alana)tuz odası
Ortalama 300 m2 lik farklı desenlerde 20x20lik yer karoları (istanbul karo tarzı)
1000m civarı , modelini bizim seçeceğimiz polyester üzeri ahşap görünümlü dekoratif çıta profilleri (dörtdivan profil benzeri)
bu üç kalemde uyguna bulabileceğimiz firmadan alışverişimiz olucak.Bizden üretici veya tanıdık varsa iletşime geçebilir mi buradan?