Brosurde gormustum sıkıştirma 14.5 muydu neydi, bilincsiz kullanim yuzunden ulkemizdeki wankel hayal kirikligina bu motorda eklenmesin ? Mazda 6 nin kasasi efsane oldu fakat o sıkıştitmadaki motor uzun vadede korkuttu beni
Brosurde gormustum sıkıştirma 14.5 muydu neydi, bilincsiz kullanim yuzunden ulkemizdeki wankel hayal kirikligina bu motorda eklenmesin ? Mazda 6 nin kasasi efsane oldu fakat o sıkıştitmadaki motor uzun vadede korkuttu beni
neden korktunki ?mazda o motoru düşük oktanla kullanabilecek şekilde geliştirdi... yani illa alman otomobillerindeki gibi yüksek sıkıştırmalı direkt injeksiyonlu motorlardaki yüksek oktan ihtiyacı bunda o kadar mühim bir konu değil tabi gidip en kötü benzinia lmıyacakısn bildiğinden şaşmıyacaksın bu ülkede euro diye kırsalı çakanlarda oldu zamanında... üstelik mazda bir sonraki nesil sky2 motorlar için mazda bazı motorlarını daha fazla sıkıştırmasını arttırıp buji kullanımınıda yok etmeyi planlıyor.... dizel motorlarındada 16 17 olan otalama sıkıştırma değerlerinide 12 lere düşürüp piston kafası açılarına ve enjektör tasarımlarını değiştirerek daha fazla verim alıyorlar dizelde hem daha az nox sallınımı daha az fibrasyon ve ses azalıyor... mazdada wankellerin bozulma nedneitrde tamamen bilinçsiz adamların elind eolmasındandır... bilinçsiz admaın elinde wankeli bırak en basit honda motoru bile 10.000 km gitmeden bozuluyor...
1991 HONDA CRX - TOTALLED
1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
1990 HONDA CIVIC EF - SOLD
85-92 OLDSKOOL COMING SOON
Valla ne bilim ozel bi yaği falan Varmi buna konulacak ? Yada wankeldeki gibi kurum temizlemek vs. Gibi. Bizim ulkedeki oktana guvenmedigin icin soledim zaten 98 oktan diye kim bilir kac oktanli benzini caktilar milleteoktan secmiyosa guzel ama yinede bizim milletimi eşşek gibi kullanmayi sevdigi icin biyerden bu motorada patlak verdirir gibime geliyo
valla kitapcığa sadık kalınırsa bir sorun çıkacağını sanmıyorum ben... bilinçli olmakta yarar var tabi... tabi yakıt sıkıntısı yağ sıkıntısı her zaman olur iyi seçmek laızm onlarıda.... şu yazıyı okumanı istiyorum çok güzel yazılmış... dizel motorların nasıl çalıştığını vs hepsi yazıyor... benzinli 87 oktanla çalışabiliyormuş ve 0-20 gibi incecik yağ konuluyormuş... bizim trde çakarlar buna 10-40 ı sonra katalitikte patlar motorda patlar![]()
servis aralıkları ve bakım prosedürleri tek tek yazılmış bu linkte....
Mazda's SKYACTIV Technology: Underhood Service
Hatchback in arka tasarımına BA YIL DIM
Keşke power donanımla manuel şanzımanı sunsalarmış. Fiyatlar makul tasarım güzel. En kısa zamanda teste gidicem
2010 Astra 1.6T Sold
2013 W204 AMG Sold
...
Proje araci olunca herkes yok masallah yok 13 sikistirma yok adamlar yapmis mangalda kul kalmiyor. Adamlar stock 14 sikistirma arac uretiyor millete yine yaranamiyor. Mazdayi turk milleti kabul etmedi bir turlu. Daha ne yapacaklar anlamadim ki. Ben mazda olsam cekilirim turkiyeden komple gidin yag yakan tsilara mekatronik bozan dsglere binin, mustehak der gecerim. Adamlar q5 boyutunda jiple 2.0 atmosferik halde 7 litre yakiyor yine yaranamiyor tovbe yaa...
Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var)
Sorun orda zaten cevabi kendiniz vermissiniz proje araci degil bu, uzun omurlu olurmu olmazmi bunu merak ediyorum
Hic bir sey olmaz. En asagi 250bin rahat gider.
Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var)
mazda zaten sorunsuzluğu ile tüm dünyaya kendini kanıtlamış bir marka... ama biz Türk milleti olarak halen alman müptelası olduğumuz için normal... avrupada özellikle almanyada en çok satan marka mazdadır yıllardır japonlar içinde, hondaya bakmazlar bile ve bir çok alman bile mazdaya japonun meredesi der... ama Türk'e anlatamazsın bunu bizde Honda'nın en boktan modeli bile ilah olmuş durumda.... çünkü bizde kim ne tutturursa furya oluyor... ama gün gelir mazdayıda ilah ederler o zaman görün piyasasını...
Men plan God laughs...
I have reset it....Aal izz well....
Posrche 959 Driver's Manual Nickli Üyeden Alıntı
Mazda yıllarca distribütörler tarafından içine edilen bir marka oldu türkiyede 1990ların başında çelik honda ile mükemmel bir rekabet vardı o zamanlar honda'da en kral otomobillerini o yıllarda Tr'ye (prelude, integra, accord 2.0i, legend)getirdi çelik honda ile ama hondada anadolu honda ile *** oldu.... mazdada o dönemde çok iyi modelleirni getirdi 929 sentialar mx5 mx6 626 full paketler vs ama sonra özellikle mermerler döneminde içine sıçıp sıvadılar mazdanın türkiyedeki yerini... şu anda tamamen japonyanın elinde marka ve çok daha iyi durumda mazda.... mermerler zamanında çok fazla mazda bayisi kapandı gitti. Eski dönemine dönmesi yıllar alacaktır.. mazda çok iyi reklam yapıp bayi ağını tekrar güçlendirirse 2000 öncesine dönerse çok iyi yerlere gelebilir.... çünkü mazdayı alan adamlar halen eski mazda sahipleri yeni mazdacı adam çok az...
japon'dan üç şeyi beklemem: iyi malzeme-işçilik kalitesi, iyi yol tutuş ve çekici tasarım. gelin görün ki bu üçü aynı tepside mazda'da var.
bu sebepledir ki ne honda, ne toyota benim için bir mazda etmez. motoru hariç mazda 3'ü çok beğendim. (zamanında vw'nin pancar motorda inat etmesi gibi.) hatta civic, jetta, corolla, astra sedan deseniz; yine mazda 3 derim.![]()
. . . audi . . .
Vorsprung durch Technik
97 model mazda 323'üm vardı çokta güzeldi
Mazdanın şu anki hali tamamen mermerlermidir nedir, o eski dist. yüzünden. 1.6D versiyonu bir türlü getirmediler. Dist. değişince anca TR'ye giriş yaptı ama, o aradaki boşluk yüzünden eski Mazda kullanıcıları, buna bende dahilim farklı markalara yöneldiler. 307'yi aldığımda dizel mazda 3 olsaydı, 1sn bile düşünmez mazda alırdım.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)