yok o degilde bu ara farini bile yakmayi unutanlari goruyorum ben, selektor atiyorum bon bon bakiyo, isikta anca anlatiyorum derdimi![]()
yok o degilde bu ara farini bile yakmayi unutanlari goruyorum ben, selektor atiyorum bon bon bakiyo, isikta anca anlatiyorum derdimi![]()
Eger Nissan Motorsports=NISMO ise Honda Motorsports'un kisaltmasi ne oluyor?
İnsanlar ebeveynlerine küfür edilmesinden hoşlanıyo benim anladığım gece gündüz ön arka sis farı yakana çakarım uzunları![]()
Türk insanı ne otomobil kullanmasını ne de trafik kültürünü öğrenemedi öğrenemeyecek.
dün adam park sis geziyor ama kamil bilmiyorki sislerinden biride yanmıyor. önünü görmeden nasıl geziyorlar öyle anlamıyorum. birde makas atıyorlar aynı bu tayfa ve ulan eşşek park sis açtın bir eşşeklik ettin zaten. üstüne birde makas atıyorsun yeminle aynadan belli bile olmuyor geldiği. aniden sağa geçmem gerekti boş sanıp geçtim ve kamil bana vurmamak için kamyona patlayacaktı az daha.
allah korudu. ancak sorsan kesin ben suçluyumdur. onun o silik yanan 5 watlık sarı amerikan parkını göremediğim için ehliyetime el konması gereklidir kesin bu adama göre.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
esas benim jipte LED DRL (gunduz farlarina)az egitimli memur beyefendi sis fari diye ceza yazdi. ona napcaz.
Eger Nissan Motorsports=NISMO ise Honda Motorsports'un kisaltmasi ne oluyor?
Benim el alışkanlığım oldu, kontağı çevirdiğim an farlarıda yakarım. Yaz kış, gece gündüz fark etmez.
Örneğin AVM otoparklarında da yakmayanlar var ve hiç gözükmüyorlar bazen.
Arka sis farını yakanlara çok fena sektiriyorum her seferinde..
Galiba gece far yakmayı unutanların bir kısmı yeni göstergeler yüzünden unutuyor.. Optitron vs göstergeler devamlı ışıl ışıl olduğundan unutuluyor olabilir..
birde arkadan gelirken uzunları acıp önündeki her insanın cekileceğini düşünerek gelenler ve ayarsız farları ile taksici albealar var.. albeaların zaten uzunları yakmasına gerek yok o halde zaten direk oyucu şekilde geziyorlar. O uzunları yakıp gelenlere kötü bir suprizim oluyor genelde" kararan iç dikiz aynası "
![]()
Keske her arabada bi-xenon olsa. Patir kutur selektor yapinca anliyolar. Otoban 120 ile akiyor, beyfendi en sol seritte 80 le gidiyor. Selektor atiyosun, el kol yapiyor. Bende bunaltana kadar bi-xenon atiyorum. Sonra yol veriyorlar.
Ayrica, ozelliklede geceleri mercekli xenon (bi-xenon olmasi sart degil) onunuzu gayet guzel gosteriyor.
Birde konudan bagimsiz olarak, dikkatinizi cekti mi bilmiyorum, yasim cogunuza gore kucuk ama uzun yolculuk yaptim. Cogu "sehirler arasi yolda" aydinlatma namina birsey yok. Geceleri otoban kapkaranlik (ist-ankara) dun gunubirlik eskidehire gittik, yolda yine aydinlatma yok. Bu tarz sikayetlerimi mail atarak bildirdim. Sizlerden ricam, sizde bu talep dogrultusunda mail atmaniz. Iyi bayramlar herkese![]()
başlığı değiştim
sanırım daha anlaşılır oldu ?
Bu bir çağrıdır: Kısa farlarınızı gece-gündüz yakın!
edit:
Arka sis farlarınıda müsait bi yerinize sokun
yazacaktım ama sığmıyor yaw
O kısa farlar, xenon ise baya bir küfür yenebilir.
Arka sis farını açanların sülalesine sağlam bi kayıyorum daha sonra hem korna hem sellektör eşliğinde yaklaşık 1 km yol alıyoruz anlamıyorsa yanına geçiyorum kornaya basarak arka sisleri kapattırıyorum rica ederek çoğuda kapatıyor seve seveÖn sislere bişey demiyorum çünkü daha hiç göz alan bi sis görmedim (Hyundai ERA harici)...
Arka sisleri her acana uzunlari dayiyorum,onune gecincede ben yakiyorum ancak davarlarin cogu niye uzun yaktigimi anlamiyorlar bile...
Anadoluda yada egitim seviyesi dusuk soforler yapiyor bu isleri.
Zaten en buyuk sorunlarin kaynagi egitim degil mi? Daha fazla yazmayim,siyasete giricek...
Benim arabada otomatik konumda duruyor farlar. Uygun karanlıkta kendisi yanıyor ama 2 gün önce örneğin yağmurda ben yaktım manuel.
Otomatik farın esprisi sadece tünel geçişlerinde falan otomatik yansın diye mi?
Neye göre yanıp neye göre sönmeye karar veriyor, bilen var mı?
Okumadan imzalamam.....
Bende sonradan takilan xenonlardan rahatsiz oluyorum. Adam sirf beyaz renk yansin diye 10000k, 12000k ampul takiyo arabasina nikon fotograf makinesi gibi geziyo yollarda. Bide onlari marifetmis gibi en tepeye kaldiriyolar hatta bunlarin cogu minibus soforleri. Minibuslerin farlari zaten yukarda bizim araclarinda bi cogu basık hal boyle olunca 12000k nin hepsi beynimin icinde oluyor.
İdeal olani 6000k dir. Lutfen bu konuyada dikkat edelim.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)