User Tag List

Sayfa 7/7 İlkİlk ... 567
131 sonuçtan 115 ile 131 arası

Konu: Note 3 mü 5 s mi ?

rapstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ozzy45 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Note 3 aldık arkadaşa geçen gün. kendimde lumia 620 var , ikisinde de aynı akıcılık mevcut ve kamerası 13mp felan hikaye çok kötü. diğer arakdasımda lumia 925 var çok fark var kamerada.

diğer konu ise çok büyük ve gereksiz bi ton özelliğe para bayılıyorsunuz değmez bence 2100 tl note 3 'e.

bana göre F/P telefonu Windows işletim sistemleri olan cihazlar. ki internette gezmek hakiketten cok akıcı. takılma vs sorun da hiç yaşamıyorum 700 tl lik cihazla.

RAM olayına aldanmayın android için yüksek ram şart ama ios , wp için bunlar geçerli değil
    Windows mobile ın katedeceği çok yol varken F/P telefonu olarak windows mobile ları göstermek diğer işletim sistemlerinden bi haber olmak demektir. Windows mobile a doğru düzgün uygulama yok. 4k video çekip işleyebilen bi telefona kötü demekte komik oldu gerçekten. 1020 nin kamerası tartışılmaz ama konumuz kamera değil.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesinlikle Note 3 diyorum...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu virus muhabbetide ayri bir olay. Yillardir pc kullaniyorum daha bir kere virus programi kurmadim 3 yildir android kullaniyorum daha bir kere virus bulasmadi. Siz kullanmayi bilmiyorsaniz bulastirirsiniz. iphone a virus bulasti haberleride defalarca okuduk ama bunlar on plana cikarilmadan hep kayboldu neden cunku marka degeri zarar gorecekti vs vs ama androide bir virus bulassin organize sekilde heryerde haber oluyor

Asla iphone almam ben iphone verilen her kurus gereksizken ustune bir ipad mac falan almak benim asla yapmayacagim sey tabii herkesin kendi tercihi.

konu nasil buraya geldi bilmiyorum ama bugun bir note 3 almamam için bana 3 tane 5s verseniz belki vazgecmeyi dusunurum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mac pc ler zaten amaca hizmet eden cihazlar ihtiyacınız olmamasından cihazın işletim sisteminin kötü olduğu anlaşılmasın. İphone konumuz maci harcamayalım

Ozzy45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rapstar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Windows mobile ın katedeceği çok yol varken F/P telefonu olarak windows mobile ları göstermek diğer işletim sistemlerinden bi haber olmak demektir. Windows mobile a doğru düzgün uygulama yok. 4k video çekip işleyebilen bi telefona kötü demekte komik oldu gerçekten. 1020 nin kamerası tartışılmaz ama konumuz kamera değil.
    Wp mağazası android e göre baya dar orası tartışılmaz sonuçta yeni çıkan bir işletim sistemi. ama aradığınız çoğu şey var. android de 700 tl lik bir tel. alın iki resim doldurup nette gezmeye çalısın yada gezebilecekmisiniz bilmiyorum.

F/P den kastım bu benim. bir telefon kasmamalı, rehber e tıkladığımda iki saat beklememeli.. bir şey olduğunda batarya sokup takıp sonrasında iki saat açılmasını beklememeli. bundan önceki 3 telim android idi ve abimde iphone5 var. yani haberdarım neyin ne olduğundan

denemek için lumia almıştım deli gibi içine oyun yükleyip resim yükleyim ve internet sayfasında 5-6 sekme açıp rahat rahat geze biliyosam bu bir başarıdır benim için. ki bu telefon 700 TL. note 3 gibi 2 bin değil

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ozzy45 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Wp mağazası android e göre baya dar orası tartışılmaz sonuçta yeni çıkan bir işletim sistemi. ama aradığınız çoğu şey var. android de 700 tl lik bir tel. alın iki resim doldurup nette gezmeye çalısın yada gezebilecekmisiniz bilmiyorum.

F/P den kastım bu benim. bir telefon kasmamalı, rehber e tıkladığımda iki saat beklememeli.. bir şey olduğunda batarya sokup takıp sonrasında iki saat açılmasını beklememeli. bundan önceki 3 telim android idi ve abimde iphone5 var. yani haberdarım neyin ne olduğundan

denemek için lumia almıştım deli gibi içine oyun yükleyip resim yükleyim ve internet sayfasında 5-6 sekme açıp rahat rahat geze biliyosam bu bir başarıdır benim için. ki bu telefon 700 TL. note 3 gibi 2 bin değil
    Mağazası dar değil mağazada hiç bişey yok doğru düzgün desem yeridir. Androidde 700 tl ye general mobile discovery i test ettinizmi bu yorumu yaparken ? İki saat açılmasını beklemek derken ? Blackberry ile karıştırdınız sanırım android i. Lumia nıza yüklediğiniz oyunlardan bahsedermisiniz biraz. Windows mobile şu an 4 çekirdekli cihazları desteklemiyor bile. Hangi oyun performansından bahsediyorsunuz. Candy crush gibi oyunlar değildir umarım bahsettikleriniz. Flash desteği yokken hangi web performansından bahsediyorsunuz. Webde gezmekle pdf okumayı karıştırmamak lazım.
    Edit: Windowsun katedeceği çok yol var. Masaüstü menülerdeki akıcılık güzel farklı orjinal fakat hepsi o kadar. İşletim sistemi güzel olacağa benziyor fakat şu an F/P demek için çok ama çok yolu var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rapstar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Quantum abi yaşın benden büyük olduğu için izninle abi demek istiyorum. Senden alıntı yapıyorum fakat bunun sebebi sana cevap veriyormuş gibi olmak değil bazı yalnış kalıplaşmış fikirleri yıkmaktır.

Bana göre bu topicte Android vs ios karşılaştırılması gerekiyosa iki sisteminde amiral gemilerini tartışmak gerekiyor. Çünkü android pazarında her kesime hitap eden bütçede telefon var tutup 500 liralık telefonları iphone ile kıyaslamak F/P anlamında objektif olmaz. İosta öyle kaynak kullanmayan bir işletim sistemi değil. Stabilizasyondan bahsediliyorsa madem son çıkan cihazlardan önce 4 gibi 4s gibi cihazlara gelen ios 6-7 güncellemelerini tartışmak lazım hepsi vasat durumda benim gözümde çünkü donanımları yetmiyor. Bu yüzden adamlar donanım koyuyor ram koyuyor diye telefona gülmek pekte anlamlı değil. Çünkü bu donanım "sadece" ihtiyaçlarını sade işletim sistemlerini çalıştırmak yerine değil "açık kaynak kodlu" bir işletim sistemine daha sonrada özgürce yazılabilecek herhangi bir uygulamayı çalıştırabilmesi amacıyla konuluyor.

Bu bahsettiğiniz cihazların hepsinin işini yapabilecek cihazları android pazarında "tek" bir cihazda görmek mümkünken (tv hariç) diğerlerini ayrı ayrı satmak pazarlama açısından güzel fikir

Bu bahsettiğiniz şeyleri android de 3. parti yazılımlarla yapmak mümkün.

Bu konuda birşey söyleyemeyeceğim. Açık kaynak kodlu işletim sistemlerinin handikapları malesef bu yönde oluyor. Tabi önlemini almak mümkün.

Geri kalan yazdıklarınız tamamen kişisel zevk mertebesinde olduğu için birşey demiyorum. Gözden kaçırdığım yada bilerek cevap vermiyorum gibi algılanmaması amacıyla söylüyorum.

Edit: bir cümleyi eksik yazdım.

Yo benim yazdıklarıma tabiiki cevap yazacaksın. Tartışıyoruz enine boyuna konuyu..

Söylediklerine gelecek olursak tabiiki cihazlar da karşılaştırılsın da o cihazların yavaşlığını hızlılığını sağlayacak done işletim sistemleridir bunu söylemek istiyorum. şu anda ios un da hızlı olduğu söylenemez demişsin, kısmen haklısın.. Lakin iOS 7 ile gelen bir yavaşlık söz konusu şu anda.. O da içindeki özelliklerin artmış olması sebeplidir. Yakında performansa yönelik sorunlar ortadan kalkar iOS 6 standardına girer. iPhone 3GS ile insanlar iOS 4 kullandı. Kimsenin sesi çıkmıyordu zira o cihaza o işletim sistemi çok çok hızlı idi. iOS 7 de en azından iPhone 4 lerde kullanılabilir düzeye gelecektir yakında..

Bu bahsettiğiniz cihazların hepsinin işini yapabilecek cihazları android pazarında "tek" bir cihazda görmek mümkünken (tv hariç) diğerlerini ayrı ayrı satmak pazarlama açısından güzel fikir
    Tableti tablet telefonu telefon, bilgisayarı bilgisayar olarak kullanmak isterim ben.
    Tek bir cihaz alıp hem telefon hem bilgisayar hem tablet olarak kullanmak istemem.. Bu konuda çok kült düşüncelerim var.. Kulağıma 37 ekran tv götürmek gibi geliyor bana.. Apple ın bu konuda kafası karışık değil.. Ne ise onu üretiyor. Bence pazarlama stretejisi değil bu.. Bir duruş.. Ha gün olur Apple 6 inch telefon üretir, o zaman da adamları hunharca eleştiririm..

Bu bahsettiğiniz şeyleri android de 3. parti yazılımlarla yapmak mümkün.
    Bilmediğimden soruyorum.
    Samsung un bir telefonunu ve bir de tabletini aldın.. Daha önceki mesajlarımda bahsettiğim veri girişlerini diğer cihazda arada herhangi bir bağlantı olmadan (Wifi ya da bluetooth) diğer cihazınızda görebiliyor musunuz?

Örneğin ben dışarıda iken evdeki Mac e not defterine ya da hatırlatma listesine herhangi bir veri girişi yapıldıktan 2 saniye sonra telefonumda görebiliyorum. Böyle bir özellik var mı Android ailesinde? Böyle bir altyapısının olmadığını biliyoruım. Aydınlatırsan memnun olurum.

-----------

Virüs konusuna gelince.. iOS işletim sistemlerine hiç bir zaman malware/scumware (virus, worm, trojan, phishing,spam,backdoor,rootkit,dialer,keylogger,sp yware,hijacking vsvs) bu-la-şa-maz.
    Sağdan soldan duyduğunuz dedikoduları gerçekmiş gibi anlatmayalım..

OSX te ise çok çok az miktarda bir scumware tehditi söz konusu.. Bu bile antivirus firmalarını harekete geçirmeye yetti çünkü orada bir pazar açıldı.. Anında antivirus programlarının mac versiyonları yapıldı. ki bunu da tüm antivirüs firmaları yapmadı.. Bazı firmaların for mac versiyonları var. Ancak satışları yok denecek kadar az.. İşin kaymağını Windows versiyonlarından yiyorlar..

Hal böyle iken,
    Dünyada yaklaşık 300 milyon iOS kullanıcısı (iPhone + iPad + iPod Touch) varken ve velev ki iOS işletim sistemlerine bir zamanlar virüs bulaşması gibi bir durum dillendirilmişken, neden hala bir tane bile virüs programı yok AppStore da? Afedersiniz ama salak mı bu antivirüs firmaları da böyle bir pazara girmiyorlar? Tamam sağdan soldan bir şeyler duyuyorsunuz da azıcık mantığınızı çalıştırın..

Şimdi ben size "Otobanda bir tane Renault clio gördüm Bugatti ye 10 boy attı, Bugatti arkasından yetişemedi yahu" desem inanır mısınız bana? Hayır.. Neden? Her ikisinin de teknik özelliklerini biliyorsunuz. İşin içindesiniz.. Bu virüs muhabbeti de o hesap..

SmT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Quantum abi siz bu virüs konusuna epey takılmışsınız ancak bende Android kullanıyorum ve önüne geleni indiren birisiyim,merak hat safhada..Daha virüsle muhattap olmadım,nasıl birşeydir bilmem..Çevremde de onlarca Android kullanıcısı var onlarında birkere olsun telefonlarına virüs bulaştırdığını duymadım..Kulaktan uydurma şeyler bunlar,bir iki istisna kaideyi bozmaz..

Mantığınız çok yanlış bana göre..Yanımda hem tablet hemde telefon taşımak istemiyorum ve bu nedenle ekranı büyük,kalem desteği olan bir telefon kullanıyorum ? Bunun neresi komik geliyor size anlamadım Söylediğiniz söz her aletin bir ana görevi vardır..O zaman yanımda Ipad mini,ıpod classic,Note 3 ve laptop taşımam gerekecek... Bluetooth kulaklık denen bir icat var ayrıca kulağınıza götürmek istemiyorsanız.Ağır fanboy arkadaşlarım bile kulağında komik duruyor diye bir eleştiri yapmadılar bana..Ayrıca ben slim fit kot giyen biriyim,cebimede gayet kolay sığıyor..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Örneğin ben dışarıda iken evdeki Mac e not defterine ya da hatırlatma listesine herhangi bir veri girişi yapıldıktan 2 saniye sonra telefonumda görebiliyorum. Böyle bir özellik var mı Android ailesinde? Böyle bir altyapısının olmadığını biliyoruım. Aydınlatırsan memnun olurum.
    Bunu andoridde bir milyon farkli sekilde yaparim

Sunu soyleyeyim daha iddiali olacak ama iphone yaptiginiz herseyi istisnasiz androidde yaparim. Bu yuzden tercihim daima android olacak.

Daha iki gun oncesine kadar ios7de numara engelleme ozelligi geldi diye sevinenler vardi oysaki androidde birakin numara engellemeyi sms icerisinde gecen bir kelime sizin kara listesinizde ise o sms size iletilmiyor. Anlatabiliyor muyum aradaki farki?

wiesmann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dh note3 ıncelemesı cok detaylı olmus telefon gercekten cok akıcı ve stabıl
    oyunlarda cok cok ıyı performansı var ve bence s pen cok ayrı bır teknolojı..ıos'ta numara engellemeye sevınenler s pen ın kabılıyetı gorse 'olsun hayvan kadar telefon ıstemem yuzumde' der sanırım
    bende buradakı apple fanlarının onyargıları dolayısıyla alıp note3 u cebıme koydum acıkcası dagda tasta calısırım genelde de slım fıt gıyerım o sartlarda bıle ve note3 gercekten rahatsız edecek boyutta degıl benım ıcın..
    wave2 ıle baslayan buyuk ekranlı telefon sevdam bıtmedı acıkcası
    (bugun samsung mega' yı ılk gordugumde note3 sandım bılmedıgımden o bıle benım gozume batmadı acıkcası)
    +3.yazısım lg g2 yabana atılmamalı sony z1'ın tepkılerı donanıma gore cok yavas bence
    i'm not a monster i'm just ahead of the curve..

Merthan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Note 3 diyorum,dokunmatik de iphone a yetismis gibi gozukuyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Note3 kullanan herkes aşmış diyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Söylediklerine gelecek olursak tabiiki cihazlar da karşılaştırılsın da o cihazların yavaşlığını hızlılığını sağlayacak done işletim sistemleridir bunu söylemek istiyorum. şu anda ios un da hızlı olduğu söylenemez demişsin, kısmen haklısın.. Lakin iOS 7 ile gelen bir yavaşlık söz konusu şu anda.. O da içindeki özelliklerin artmış olması sebeplidir. Yakında performansa yönelik sorunlar ortadan kalkar iOS 6 standardına girer. iPhone 3GS ile insanlar iOS 4 kullandı. Kimsenin sesi çıkmıyordu zira o cihaza o işletim sistemi çok çok hızlı idi. iOS 7 de en azından iPhone 4 lerde kullanılabilir düzeye gelecektir yakında..
    Abi cihazların hızlılığını yavaşlığını sağlayacak tabiki işletim sistemleridir tabiki fakat telefon dediğin cihazın içine işletim sistemi koymak zorundasın sonuçta. Devir android devri olduğu için 300 liralık telefonuda androidle sürünce problemler yaşanıyo. Aslında 300 liralık telefondan 2000 liralık perfomans bekleyip markette ne kadar uygulama varsa yükleyince sorun ortaya çıkıyo kurulmasa problem yok. iOS un stabilite konusunda başarılı olduğu kısım burda ortaya çıkıyor zaten. çıkardığı bir telefon var işlemcisi belli işletim sistemi belli rom u belli. Android cephesinde malesef durum böyle değil bir sürü işlemci bir sürü grafik işlemci bir sürü sürücü olunca uygulama yapımcıları tarafından malesef adaptasyon sorunu oluyor donanımı düşük cihazlarda. Çünkü öncelik amiral gemilerine optimizasyondan yana oluyor. Bu aynı bilgisayar ile playstationda oyun oynamaya benziyor. Playstationda malzeme belli fakat bilgisayarda öyle değil bildiğin üzere.
    iOS 7 de olan yavaşlık söz konusu evet fakat bunun giderilmesi o özelliklerin kaldırılmasıyla olucak gibi görünüyor. 3GS ile insanlar iOS4 kullandı ama ilk çıktığı zamanlar aynı sancılar yaşandı daha sonra iphone un kaderi olarak yazılım güncellemesi desteği kaldırıyor. Çünkü işletim sistemi yenilendikçe mevcut donanım yetmemeye başlıyor.

Tableti tablet telefonu telefon, bilgisayarı bilgisayar olarak kullanmak isterim ben.
    Tek bir cihaz alıp hem telefon hem bilgisayar hem tablet olarak kullanmak istemem.. Bu konuda çok kült düşüncelerim var.. Kulağıma 37 ekran tv götürmek gibi geliyor bana.. Apple ın bu konuda kafası karışık değil.. Ne ise onu üretiyor. Bence pazarlama stretejisi değil bu.. Bir duruş.. Ha gün olur Apple 6 inch telefon üretir, o zaman da adamları hunharca eleştiririm..
    Abi bir önceki sana yazdığım postumda kişisel olarak beğenilerin konusunda yorum belirtmedim. Bu sebepten dolayı hangi cihazı nasıl kullanmak tamamen kişisel görüştür bana göre. Apple ın bu konuda kafası karışık değil fakat Samsung cephesinde'de bu böyle. Kafa karışıklığından ziyade arz talep meselesi tamamen.
    Bilmediğimden soruyorum.
    Samsung un bir telefonunu ve bir de tabletini aldın.. Daha önceki mesajlarımda bahsettiğim veri girişlerini diğer cihazda arada herhangi bir bağlantı olmadan (Wifi ya da bluetooth) diğer cihazınızda görebiliyor musunuz?

Bağlantı olmadan derken abi internet bağlantısı olmadan mı ? Çünkü önceki postunda öyle birşey görmedim cevap yazarken. Keza internet bağlantısı olmadan iphone da nasıl oluyor bilmiyorum. Aksi halde samsung için konuşuyorum samsung account, google hesabı, yada microsoft exchange hesabı ile senkronize şekilde çalışılabiliyor tabiki internet bağlantısı şartıyla.

Dediğim gibi abi virüs konusunda diyebilecek birşeyim yok çünkü açık kaynak kodlu bir işletim sistemi fakat önlem alınamaz değil.

Edit: Abi paylaştığım Note 3 incelemesini izlemeni tavsiye ederim almayacağını biliyorum ama insan bekliyor işte

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Quantum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Apple developer şapkamı çıkarıp yan tarafa bırakıp ben de bir iki kelam edeyim bu konuda..

Bana göre bir hata yapılıyor bu tip tartışmalarda..
    "ayfonla bilmem ne markası arasındaki fark aslında şudur bilmem ne markası ayfonu ezer geçer" replikleri tamamen hata..

Telefonlardan ziyade işletim sistemlerini (Android vs iOS) kıyaslamak daha doğru.. Android in yavaş çalıştığını hisseden kişi işin içine donanımı sokuşturup marka olayına o zaman giriyor..

Aslında Android, çok çok fazla kaynak harcayan bir işletim sistemi olduğu için yüksek donanımlı cihazlar üzerinde kullanılması kadar normal bir şey olamaz.

"Benim telefonum 47362 gb rami var ahanda daha uzağa işedim şimdi iphone dan" düşüncesi kendine güldürmekten başka bir şey değil.. E tabiiki yüksek olması gerek.. Şu haliyle bile takılmalar yaşarken 1gb lık ram ile o telefon inlerdi zaten..

Çok uzatmak istemiyorum sayfalarca yazabilirim de, bir kaç sorum olacak.

Bana öyle bir işletim sistemi gösterin ki;
    Müzik çaları, Telefonu, Tableti ve bilgisayarı sorunsuz bir şekilde konuşsun.. Hatta varsa TV ünitesi bile bu sohbete katılsın, o da sorunsuz konuşsun birbirleri ile..

Takviminde, hatırlatıcı listesinde, not listesine yazdığınız bir bilgi anında diğer cihazlarında da anında oluşsun.. Birisinden bir kişinin contact card ını yarattığınızda o işletim sistemine sahip tüm cihazlarınızda anında oluşsun.. Yüklediğiniz bir uygulama anında kendisi ile uyumlu cihaza otomatik yüklensin..

Virüslerle sorunu olmasın.. Uygulama yüklerken, mail açarken acaba virus mü yedim diye düşünülmesin..

Telefonu çocuğun eline verdiğimde uygulama markete girip pornolarla karşılaşacak mı diye endişelenilmesin.

Var mı böyle bir işletim sistemi? Ben bilmiyorum.. Varsa bilgi verin lütfen ki ben de bileyim.

Yoksa yandan menü çıksın, kımıl kımıl su gibi oynayan ekranı olsun, orasından şöyle bir takla atar özelliği olsun kısımları beni ilgilendirmiyor. 2352321 gb rami de ilgilendirmiyor aynı şekilde..

Varsın şarjı az gitsin.. ki bunu uzatmak senin elinde.. Ayarlarını yapmıyorsun.. normal kullanımda 30 saat kullanabiliyorum 3G wifi vs hepsi açık.. Apple bana torpil mi geçiyor?
    Diğer telefonların da şarjı 1 gün gidiyor (genelde) bunu herkes gayet de biliyor..

iPhone ların fiyatına takılıyor bir çok kişi haklı olarak da, yukarıdaki yazdıklarımı geçin, sırf şu virüs muhabbeti için fark veririm.

Ekran büyüklüğü küçüklüğü olayına hiç girmeyeceğim, o görecelidir. Tablet kadar telefonu kulağında konuşan bir kişinin görüntüsü kimilerine normal gelirken ben komik buluyorum.

Hava için iPhone kullanımı olayına ise hiç hiç girmeyeceğim, Allah onları bildiği gibi yapsın başka bir şey demiyorum. Görgüsüzlüğe yapacak bir şey yok..

Q.
    Valla abi kusurabakma da, nicke bakmaksizin yaziyi okudugumda karsimda net net Apple fanboy u goruyorum.

Dipnot: Ipad kullanicisiyim, tel olarak note 2 kullaniyorum. Ikisinin de ayri avantajlari var. Facetime olayi bence Apple markasinin en buyuk avantaji. GSM e gerek kalmadan apple account bazinda herhangi bir araci program yuklemeden tum apple cihazlari arasinda goruntulu ya da sesli gorusme yapabilme artisi fark yaratmis durumda. Androidde sadece gsm bazinda goruntulu gorusme yapilabiliyor ya da araci programlar (skype vs) kullanmak gerekiyor. Buyuk boyutta bir iphone ciksa tercih sebebim olabilir sirf bu yuzden. Fakat kucucuk ekranli iphone 5 serisini tercih etmem, artik telefondan ziyade `smartphone` kavrami olustugu icin telefondan internete girmek en az telefonla konusmak kadar onemli. Mumkunse interneti kullandigim telefonun ekrani genis olmali ki buyutece ihtiyac duymadan web sitesine girip bir seyler okuyabileyim. Su anda kullandigim telefon bu konuda yeterli geliyor ama iphone 5, kesinlikle hayir.

Nisanlimin eski iphone unda (3g) yazilim destegi bittigi icin ZORLA yeni telefon almaya mecbur birakilmak kotu bir duygu. Zamaninda yeni yazilim yukledikce telefon o kadar agirlasmisti ki format atmamiza ragmen mesajlar 3 dakikada falan aciliyordu (bir eski, nispeten memnun kalmis oldugumuz yazilima da donemiyoruz, iki ucu foklu degnek misali). Sonra da yazilim destegi durdu. Evet ios guzel ergonomik bir yazilim fakat Apple istedigi zamana kadar telefon kullanilabilinir oluyor. Guncelleme yapamadiginiz icin yeni telefon almaktansa bulundugunuz ios yazilimiyla kullanmakta inat ederseniz yeni appler - ya da guncelleme isteyen appler artik bir noktadan sonra sizin `eski` yaziliminizla uyumlu olmuyor, iphone yavas yavas buyuk ekranli nokia n70 e donusuyor.

Iphone vs digerleri kavgasi bitmez, ama androidin vaktinde en dezavantajli oldugu nokta stabilite problemi gun gectikce ortadan kalkiyor, hardware olarak basa oynayan android telefonlarin iphone dan cok ustun oldugunu varsayarsak (cikmayan pil, arttirilamayan hafiza gibi fonsiyonellik farklarini saymiyorum bile), yeni cikacak iphone larda baya bir atilim yapmasi gerekiyor Applenin, iphone 5 i (5s degil) hic birsey yapmayip arkasina renkli plastik kapak koyup 5c olarak satmaktan daha yaratici cozumler bulmasi gerekiyor kisaca. Keza, Apple markasini digerlerinden en farkli kilan `her segmentte tek urun` mottosu, Steve Jobs un olumuyle beraber 5c nin cikmasiyla sona erdi.

Kesinlikle samsung ya da android fanboyuymus gibi bunlari yazmiyorum. Bilhassa Samsung un son zamanda uyuz oldugum tarafi, artik neredeyse 6 ayda bir yeni model cikartacak. Yeni diye aldiginiz telefon 6 ay icinde eski model oluyor. Daha yeni s4 cikti, ocakta s5 in gelecegi konusuluyor misal. S3 ciktiktan 10 ay sonra s4 cikmisti. Bu da demek oluyor ki gittikce yeni modellerin cikis tarihini kisaltiyorlar. Bu kadar hizli model yenileme bence kotu, bu durum `potansiyel` musteri sayisini arttirsada halihazirdaki cogu musterinin tepkisini cekiyor; cunku kimse yeni-en son-en ust teknoloji diye aldigi bir urunun bir kac ayda outdated konumuna gelmesini istemez.

Bir digeri, ulke bazinda farkli hardware kullanimi yapiyorlar. TR deki s4 lerin islemcisi ve internet hizi daha yavas mesela Amerikadakilere gore, hatta note 3 de de ayni durum var. Sanirim tr pazarinda LTE li note 3 ve S4 yok. Apple bu saydigim iki konuda cok daha adil davraniyor kendi musterilerine.

Linkte iki farkli hardware li s4 un benchmark farki var, dusuk olan tabiki TR pazarindaki http://www.phonearena.com/news/Galax...arison_id43554

Son olarak, lanet olsun su Samsung`un plastik kasasina. Iphone a kiyasla bariz kalitesiz hissettiriyor bu bir gercek. Ustelik dayaniksiz, eski iphone 4 umu daga tasa vurdumda tik dememisti (telefon kounsunda biraz sakarimdir). Samsung u yanlislikla yere dusurdum ve telefonun sag alt koseden kirildi ve kosesi koptu (allahtan ekrana bir sey olmadi), telefonumun su an sag alt kosesini sincap yemis gibi duruyor. Trajikomik...

Soyle heh budur! diyecegim bir telefon yok su anda ne yazikki, s5 ya da iphone 6 dan umitliyiz.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    elma yavaş yavaş çürüyor.

2. el değeri bakımından başka bir avantajı yok elmanın.

samsung note 2 kullanıcısı olarak şunu söylemeliyim bir kere note alıştınız mı diğer telefonlar

çocuk oyuncağı geliyor elinize.işim gereği on numara yardımcı konumunda. iphone gösteriş içindi artık metro metrobüsde minibüsde cafelerde daha doğrusu belediye dağıtma olayı gibi bir halde.

Note başkadır her zaman . S serisi ile alakasızdır.

3 günlüğüne iphone 5 geldi elime lanet ettim. Apple kimliğini alsın münasip bir yerine neyse.

deniz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    note 2 den 3 e gectım efsane olmuş.
    kamerası ozellıkle cok net...

Maxiboost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şuanda 5 kullanıyorum. İlk iphone sonra 3gs ardından 5 aldım. Başka marka model kendime alamadım. Bir çoğu kullanışsızdı. Bada lar androidler vs. Annemin ve bir kaç arkadaşımın samsung telefonları var android işletim sistemli. Hepsinde ortak sıkıntı, telefon çalıyor ekran kararıyor, açmak istiyorsunuz ekran kararıyor öyle kalıyor. Tam bir yere gireceksiniz donup kalıyor. 2-3 cihazda ortak sorunlar bunlar. İphone da kaç senedir yaşadığım problem sayısı çevremdeki insanların yaşadığı 1 aylık sorun miktarı kadardır. Iphone için yok itunes vs vs diyenler bilmedikleri içindir. Android kadar özgürdür jailbreak yaparsınız hersey değişir ki bir çok program var ztn desteklicek. Kısacası iphone 5s derim. Ancak gidipte 2.000tl vermem. Salaklık bana göre. Amerika fiyatı vereceğim max paradır. Samsung içinde geçerlidir bu olay.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)