0.5 cc benzinli turbo araçlar yolda o zaman yakında. Yeni yeni 5 senelik çöpler geliyor. Olan kullanıcıya oluyor. :/
0.5 cc benzinli turbo araçlar yolda o zaman yakında. Yeni yeni 5 senelik çöpler geliyor. Olan kullanıcıya oluyor. :/
Harbi devlet nereden para kazanırım diye diye abuk subuk şeyler çıkarmaya başladı. En güzelinide dizele yönlendirdi insanı şimdide vergiye bindiriyor. Ne diyeyim ki yazık valla resmen devlete çalışıyoruz.
App plaka ve pleksik plakalık için ulaşabilirsiniz. Ailenizin Plakacısı
www.instagram.com/kokumerkezi
Almanya da emisyona göre vergi alınıyor ve şu an büyük çoğunluk buna karşı çıkıyor.
Çevre kirliliği esas alınıyor ise çevreyi daha fazla kirletenden vergi alınması gerekiyor. Bu durum sadece arabanın ne kadar kullanıldığı ile alakalıdır.
5000 motor benzinli arabası olup yılda 2000 km kullanan adamın salınımı ile - 1,2 motorlu dizeli olup yılda 40000 km yapan adamın salınımı bir değil.
Almanlar şu an MTV yi tamamen kaldırıp yakıt fiyatına eklenmesini konuşuyorlar. Bu sayede sadece GERÇEKTEN havayı kirletenden adil bir şekilde vergi toplanabilir.
Bahsettiğiniz sistem, herşeyin normal olduğu , insanlara insan gibi değer verildiği bir ülke için mantıklı görünüyor fakat zaten dünyanın en pahalı benzinini bizler kullanıyoruz.
Çok değil.. daha 3 4 ay öncesinde benzin 5 tl ye yaklaştığında, millet yok artık falan diyordu. Şimdi bakıyoruz ki herkes kabullenmiş ve çatır çatır yine sistem devam ediyor. Sesimiz küçük olduğu için hayat şartları gereği kabullenmek zorunda bırakılıyoruz aslında
Birde benzine ekleseler herhalde 7 8 tl olacak birim fiyat...
Bu adamların niyeti, insanların erdem,dürüstlük, hak yememek vs. gibi değerlerden uzaklaştırmak.
Adam gibi vergisini ödemek, hak yemek istemeyen insanları bile vergi kaçırmaya zorluyorlar.
Allah sonumuzu hayır etsin , bu duruma başka ne söylenebilir bilmiyorum !
Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.
İyi de dizel co2 salınımları benzinlilerden daha düşük düzeyde değil mi?
Misal ,
Benim arabanın (1.4 d4d) co2 salınımı 127 iken, 1.6 vvti'ınki 168..
Bu yaptiklari vergi ayarini aracin MTV'si degil alimindaki OTV"si olarak yapmalari lazim.
MTV'yi tamamen kaldirip Yakit'a bindirmeleri lazim ki kullandigin yani cevreyi kirlettigin kadar ode.
Ama bizim gibi 3. Dunya ulkelerinde bunlar olmaz, bizde hesaplar acaba halki daha ne kadar kertebiliriz diye yapildigi icin, bunlar hep hayal...
"Uretim olmayan ulkede, devlet halkini soyar"
You call it turbo lag , i call it foreplay ...
Dizel arabaların egzoz salınımı benzinlilerden daha düşük(yenilerden bahsediyorum.)
dizel, benzinli ve lpgli diye ayrı kategorilendirme olcakmış
benim merak ettiğim x marka bir araç için fiks aynı tarife değerler mi uygulancak yoksa her aracın ölçümü yapılık ona göre mi vergilendirilecek
Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
https://www.instagram.com/biramemuru/
dizel araclarin co2 oranlari benzinlilerden daha dusuktur yalniz. Siyah dumani karistirmayin.
Men plan God laughs...
I have reset it....Aal izz well....
Posrche 959 Driver's Manual Nickli Üyeden Alıntı
çömlekte kuru fasulye yemeği satanlar ödesin o zaman. Böyle yavşaklık olur mu yaw. Ayıptır vallahi billahi. Avrupa ülkelerinde ve Amerikada insanlar vergimi vereyim bana geri dönüşü olacaktır diye çatır çatır vergilerini öderler. Devlette emekli olduklarında gayet güzel bir maaş vererek geri kalan hayatlarını rahat geçirmelerini sağlar. Bizde ödersin ödersin 62 yaşından önce zaten ödemez ödemeye başlayınca da ekmek arası yarım ekmekle anca geçinirsin.
IN BOOST WE TRUST
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)