Antalya'da beraberiz, Elazığa gelmem ama:D
sen bilet aldın mı ?
Printable View
Gaziemir harika bir yer 3 ay acemilik yaptım,, büyük ihtimal sizde egitim çavuşu olucaksınız...
+1000
antep güzel yerdir bakalım seni hangi il ve ilçe arasındaki karakola vericekler :) mavi cupra görürsen çevirme sakın :)
hayırlı teskereler herkese
Muhafız taburu genelde üçe ayrılır..
a) Günde ortalama 8 saat nöbet tutarlar geri kalan zamanda karışanı görüşeni olmaz. 2 saat nöbet 2 saat dinlenme şeklindedir. (nöbet süresi hava şartlarına göre değişkenlik gösterebilir)
b) Tören mangası var. Resmi geçitlerde törenlerde özel tören kıyafetleri ile saatlerce ayakta dikilebilirsiniz. Sürekli eğitim alırlar. Yürüyüş, silah ile yürüyüş, hareketleri koordineli yapma vs gibi
c) Acil durum mangası adı üstünde olası bir durumda ilk o manga koşar olay mahaline. Kulağa en rahat kısım gibi gelsede o askerlerede nöbet yazılır. a şıkkındaki asker kadar olmasada nöbetleri olur. Kalan zamanlarda bazen eğitimleri olabilir.
d) Biliyorum 3 dedim ama 4. şık yazıyorum.. Birde 3 5 tane seçme asker olur. Nizamiyede sürekli memur gibi çalışırlar. Bu askerler üstteki 3 ana dala ayrılan muhafız askerlerin içinden seçilir.
Tamamen bakış açına bağlı olay. Kimisi için çok rahatken kimisi için ızdıraptır.
edit: Gittiğin ilk hafta zaten rengini belli ederler. Hangi şıkkın askerisin anlatırlar detaylı.
15:00 - 16:00 saatleri arası bence ideal teslim olmak için. Ben şahsen öyle yaptım. Yatağıma oturduğumda saat 20:15 falandı. Koğuş yat 21:00'dı.
Bu arada aranızda Manisa Alaşehir Ulaştırma var mı?
Ankara etimesgut varmı tankcı :D
Acemi; 2.NCİ ZH.TUG. KH. VE KH.BL. / İSTANBUL MALTEPE / İSTANBUL
Usta: 1 İNCİ OR.KH.DES.GR.LOJ.DES.K.LIĞI 1 İNCİ BKM.BL. / İSTANBUL EYÜP / İSTANBUL
Sınıf: Bakım
Bilgisi olan varmı bakım araştırdım pek bilgi yok maalesef.
Bu arada sülüste saat 10da teslim olacağımız belirtilmiş ordada bu konuda uyardılar 10da orda ol diye :) Bilginize.
tam olarak bütün sayfaları okumadımda uzun çıkan varmı ? eğer varsa hangi bolum vs paylaşabilirmi
şu sınav kalktığından beri çozemedim nasıl oluyor diye :D
337 olarak orda yaptım,bizim dönemde kimse kalmadı tabi olsa baya yardımcı olurdum :)
Rahattı bizim zamanlar,klasik askerlik dışında ekstra bir zorluğu yoktu. Hala aynı ise rahat bir askerlik geçirirsin. Etimesguttan sonra en büyük ikinci yer. Bayırı,yürümesi boldur. Bakım Çavuş Taburuna attırabiliyosan kendini süper olur ;)
Bu arada Balıkesir soğuktur :) Mümkünse haftaiçi çarşı alın,haftasonu kötü oluyor. Merkez küçük bir yer gidebileceğiniz mekan sayısı belli,haftasonu tüm bölüğü orda görebilirsiniz :)
Çok geç teslim olmayın arkadaşlar,eğer kalabalık bir yerse ızdırabı bol olur... 13-14 iyidir,hatta daha erken... Ben erken gideyim ranza seçerim diye düşünmüştüm ama dolaplara kadar herşey belliydi bir cacık seçememiştim :)
Manisada askerlik yapıcak arkadaşlar için.
1. PİYADE ER EĞİTİM TUGAY KOMUTANLIĞI / MANİSA: 1. PİYADE ER EĞİTİM TUGAY KOMUTANLIĞI / MANİSA - 1 NCİ PİYADE ER EĞT. TUG. KOMUTANLIĞI /MANİSA
Statü Yedek Subay / Ankara Polatlı
337.KD olarak yan birlikte yaptım askerliği..
Bela bir yer, nerede ıskarta uzun dönem var onlarlaydık.. Kıbrıs asıl sürgün yeri ama orada akıllı durmayanlarıda 39.mkz.tuğayı'na getiriyorlardı.. Her gün bir firar vardı.. Bütün psikolar oradaydık.. :icon_wack :D Ama alışıyor insan :) Ayrıca rüzgarı inanılmaz serttir yarıkkaya'yı bol bol duyacak.. Ama çarşısı süperdir ;)
Şırnak'a gelen varsa irtibatlasalım ;)
ek olarak birde araç muhafızları var oda kendi içinde ikiye ayrılır
a)Araç muhafızları: günde iki saat nöbet geri kalan zamanlarda elinde G3 ile askeri renkte olan araçlara biner bütün gün gezersin.Araçta komutan olur.
b) sivil muhafızlar: kıyafetin ve aracın sivil olur. Eline mp5 verirler. Genelde arabada komutan olmaz istediğin yerde yemek yer,istediğin yerde çay içersin.bütün gün gezersin nöbetinde 2 günde bir 2 saat olur.
Evet ben sivil muhafızdım :)
Bütün forum askere gidiyor napcaz biz sizsiz yeni üye almak lazım :D
Herkese şimdiden hayırlı tezkereler kazasız belasız sağ salim gidin gelin inşallah. Allah öncelikle sabır versin cahil cühela adam malesef çok var askerde. Sinirlerinize hakim olun, önde durmayın arkada kalmayın little little from the middle :)
Uzun dönem gidip ingilizcesi iyi olanlar mutlaka sınav'a girsin Belçika bileti sizlerede çıkabilir :) Bakın forumdan Eren Belçikada yapıyor mesela :D
acemilik - Amasya Merkez
usta birliği - Urfa Merkez
kısa dönem er - piyade