User Tag List

Sayfa 310/326 İlkİlk ... 210260300308309310311312320 ... SonSon
6190 sonuçtan 5.872 ile 5.890 arası

Konu: Vucut Geliştirme / Fitness / Sağlıklı yaşam / Kilo verme / Kilo alma

excellency23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tam bugday ekmekleri evet sindirimi gec olur ama kilo aldirmaz. diyetlerde verilme sebebi sindirimi yavas olsun, insülin bi anda artmasin, insanlar hemen acikmasin vs.

vucut aliskin degil hazimsizlik var aynisini birebir yasagim kilo almak istedigim dönemde. bol bol yogurt ye. veya probiyotik al eczaneden icinde saglikli bakteriler var hazimsizliga iyi gelir. gainer a gerek yok. hele mega mass icinde seker var hic gerek yok protein tozuna 100gr toz seker kat ayni sey. parana yazik günde 2 kere büyük porsiyon makarna pilav yesen gerek kalmaz zaten. spagetti tüketim acisindan en kolayi.

razzmatazz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı excellency23 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tam bugday ekmekleri evet sindirimi gec olur ama kilo aldirmaz. diyetlerde verilme sebebi sindirimi yavas olsun, insülin bi anda artmasin, insanlar hemen acikmasin vs.

vucut aliskin degil hazimsizlik var aynisini birebir yasagim kilo almak istedigim dönemde. bol bol yogurt ye. veya probiyotik al eczaneden icinde saglikli bakteriler var hazimsizliga iyi gelir. gainer a gerek yok. hele mega mass icinde seker var hic gerek yok protein tozuna 100gr toz seker kat ayni sey. parana yazik günde 2 kere büyük porsiyon makarna pilav yesen gerek kalmaz zaten. spagetti tüketim acisindan en kolayi.
    şu yazıya istinaden böyle düşündüm hocam bodyforumtr forumundan alıntıdır bu önerilerde bulunan kişide uzun yıllardır spor hocası olan birisi yoğurt öneriniz için teşekkür ederim yemeklerde bol bol yoğurt yemeyi deniycem.

''Enerji kazanmak için kahvaltıda kullanılabilecek en uygun karbonhidrat (K.H.) kaynağı olan ekmeği (kepek, çavdar, tam buğday vs.) tercih edin. Dikkat ederseniz parantez içinde beyaz ekmek yok. Beyaz ekmek yemeyin! Ekmeğin rengi ne kadar koyu olursa, sindirimi o kadar yavaş olur. K.H. ne kadar yavaş sindiriliyorsa o kadar sağlıklı ve faydalıdır (kilo almak ya da vermek için). Ancak bir uyarıda bulunalım; ekmeğinizi güvendiğiniz yerlerden alın. Zira insan sağlığından ziyade cebini düşünen bazı kişilerin, ekmeğin rengi koyulaşsın diye boya kullanma ihtimalini unutmayın.

İki de bir yavaş sindirimden bahsediyoruz. bunun nedeninden bahsedelim. K.H. (yani yediğiniz ekmek, pilav, makarna) ne kadar yavaş sindirilirse, sindirimi sırasında açığa çıkan enerji kanınıza o kadar yavaş aktarılır. Sizin ihtiyacınız olduğu kadar, gıdım gıdım.. Eğer beyaz ekmekte olduğu gibi hızlı sindirilseydi, enerji birden kanınıza gönderilecek, ihtiyacınız kadarı tüketilecek, artanı da yağ olmak üzere en başta bel ve göbek bölgenize yollanacaktı. Ardından kendinizi yine aç hissedecektiniz, tekrar yiyecektiniz. Bu durum, zayıf olanlar için çok da önemli görünmeyebilir. Ama siz, kaliteli kütle ve sağlıklı vücut istiyorsunuz. Bunun için uyarılarımıza kulak verin.

‘Kilo almak’ ucu açık bir deyimdir. Burada kastedilen ‘kilo’ ne tür alınacaktır? Tabi ki kimse yağ olarak kilo almak istemez. "Yağlanalım, n'olacak ki? Hem tartıda daha fazla çıkarım hem de daha iri gözükürüm." şeklinde düşünüyor olabilirsiniz ki yağlanmak zor değildir.. Fakat hızlı sindirilen basit karbonhidratlı yiyecek ve içeceklerin yol açacağı yağlanma neticesinde karaciğer ve pankreasınız da yağlanacaktır. Çok genç yaşta tip2 diyabet, kalp ve damar hastalıkları, hormonal bozukluklar, uyku bozuklukları, bağışıklığın düşmesi yani hastalıklara özellikle de kansere karşı savunmasız olma, eklem ağrıları, yüksek tansiyon, erken yaşlanma, astım gibi bir çok hastalığa yakalanma riskiniz artacaktır. Kas kazanarak ağırlığınızı artırmak hem sağlıklı yaşam sürmenize imkan verir hem de sizi istediğiniz vücuda kavuşturur. Bunun için abur-cuburlardan uzak durun, besin değeri yüksek gıdaları (yukarıda bizim yemenizi tavsiye ettiklerimizi) tüketin.''

ilgili konu linki : Genel Beslenme Mantığı (Nasıl Kilo Alırım?) | BodyForumTR Vucut Geliştirme Forumu

excellency23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet benim yazdiklarimin aynisini yazmis. sindirim yavas, insülinin bi anda artmasi(enerjinin kana hizlica gönderilmesi) hemen aclik hissi.

kimse burda beyaz ekmegi övmüyor, ama senin durum ekstrem. 50 kiloyum diyorsun kompleks karbonhidrat alayim saglikli yaglarla besleneyim dersen aylar yillar sürer hevesin kacar. ki haftalik 1 kilo almayi kendine hedef koymussun. bi 65 kilo falan ol ondan sonra dikkat edersin. su an yapman gereken tek sey antrenman yapip yiyebildigin kadar yemek. göbek falan cikmaz merak etme.

razzmatazz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı excellency23 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet benim yazdiklarimin aynisini yazmis. sindirim yavas, insülinin bi anda artmasi(enerjinin kana hizlica gönderilmesi) hemen aclik hissi.

kimse burda beyaz ekmegi övmüyor, ama senin durum ekstrem. 50 kiloyum diyorsun kompleks karbonhidrat alayim saglikli yaglarla besleneyim dersen aylar yillar sürer hevesin kacar. ki haftalik 1 kilo almayi kendine hedef koymussun. bi 65 kilo falan ol ondan sonra dikkat edersin. su an yapman gereken tek sey antrenman yapip yiyebildigin kadar yemek. göbek falan cikmaz merak etme.
    valla kilo alıcam derken göbekli dayılara dönmekten çok korkuyorum

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elimde optimum gold protein tozu var 190a verecem salıya kadar satılık hiç açılmamış, son kullanma tarihine 1 yıl var fatura vs hepsi duruyor arkadaşlar. Supplementlerden almıştım
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TigeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Elimde optimum gold protein tozu var 190a verecem salıya kadar satılık hiç açılmamış, son kullanma tarihine 1 yıl var fatura vs hepsi duruyor arkadaşlar. Supplementlerden almıştım
    Ozelden mesaj attim kardesim bakarsan sevinirim

01ayk01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Elimde sekersiz carnivor marka protein tozu var. sadece 1 olcek kullanildi. Agzini strec folyo ile kapattim. Son kullanim tarihine baya var. isteyene satabilirim 190 lira.
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tatmin olan arkadaslar olarak elele tutuşup titreyerek boşalalım

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar ciddi sağlık sebepleri sebepleri ile yaklaşık 5 yıldır spor yapamıyordum. Fazla oturmaktan bu defada kan değerlerim aldı başını gitti. Trigliserit 800, şeker çok yüksek, gut hastası olup ayak eklemim şişti vs. Diyetisyene gittim ve bana 1 ayda 200 gr ancak verdirebildi kaldıki mümkün olduğunca sisteme uydum ve hatta çok alkol tüketimi varken minumuma indirdim. Sonraki aşama diyetisyenle ağız dalaşı ve 2 aydır spora başladım PT ilede çalışıyorum. Tüm kan değerlerim normale döndü, hala biraz insülin direncim mevcut oda azalmış ama.

Gelelim esas konuya arkadaşlar kg olarak 1 kg verdim ancak yağ oranım %30 dan %25 e geriledi. Tabiki görsel olarak yine ciddi değişim oluyor ama insan tartıda değişim görmeyince sıkılıo.

Esas sorum ise; ben karın bölgesi yağlarım için dışardan bir müdahale istiyorum. Bu akupunktur olur, lazer olur, ısıtma olur soğutma olur neyse artık. Çünkü vücudumun diğer yerleri oldukça ideal. Sizden tavsiye bekliyorum
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar ciddi sağlık sebepleri sebepleri ile yaklaşık 5 yıldır spor yapamıyordum. Fazla oturmaktan bu defada kan değerlerim aldı başını gitti. Trigliserit 800, şeker çok yüksek, gut hastası olup ayak eklemim şişti vs. Diyetisyene gittim ve bana 1 ayda 200 gr ancak verdirebildi kaldıki mümkün olduğunca sisteme uydum ve hatta çok alkol tüketimi varken minumuma indirdim. Sonraki aşama diyetisyenle ağız dalaşı ve 2 aydır spora başladım PT ilede çalışıyorum. Tüm kan değerlerim normale döndü, hala biraz insülin direncim mevcut oda azalmış ama.

Gelelim esas konuya arkadaşlar kg olarak 1 kg verdim ancak yağ oranım %30 dan %25 e geriledi. Tabiki görsel olarak yine ciddi değişim oluyor ama insan tartıda değişim görmeyince sıkılıo.

Esas sorum ise; ben karın bölgesi yağlarım için dışardan bir müdahale istiyorum. Bu akupunktur olur, lazer olur, ısıtma olur soğutma olur neyse artık. Çünkü vücudumun diğer yerleri oldukça ideal. Sizden tavsiye bekliyorum
    Yağ oranı ölçümü yaptığınız makinelere fazla güvenmeyin, genelde doğru sonuçlar vermiyor, kas yığını adamları %30+ çıkaran cihazlar bunlar. Foto koyabilirseniz daha net yorum yapılabilir ama müdahaleden kasıt o bölgedeki yağlar ise; ben liposuction öneririm.

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    TANITA markalı tartılarda yaptık. Diyetisyende MacFit de aynı tartı sistemlerini kullanıyor ve açıkcası her 2 ayrı tartıdada aynı sonuçları aldım. Mutlaka onlarında ölçüölerinde yanılma payı mevcuttur. Evdeki tartım ise sadece kg ve sıcaklık ölçüyor. Onunla tabiki sadece kg mım aynımı diye bakabiliyorum.

Foto en kısa zamanda koyacağım ama dediğim gibi İnsülin direnci sebebi ile yağlarımın tamamı simit şeklinde karın kası etrafında toplanmış şekilde. Bu sebeplede ben onları oradan uzaklaştırma derdindeyim. Liposuction sonrası yaklaşık 1 hafta ağrı sızı çekildiği ve 1 ayda spor yapılamadığını okudum birkaç yazıda. O şuan işime gelmeyebilir çünkü haftada 5 gün spor yapıyorum
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    TANITA markalı tartılarda yaptık. Diyetisyende MacFit de aynı tartı sistemlerini kullanıyor ve açıkcası her 2 ayrı tartıdada aynı sonuçları aldım. Mutlaka onlarında ölçüölerinde yanılma payı mevcuttur. Evdeki tartım ise sadece kg ve sıcaklık ölçüyor. Onunla tabiki sadece kg mım aynımı diye bakabiliyorum.

Foto en kısa zamanda koyacağım ama dediğim gibi İnsülin direnci sebebi ile yağlarımın tamamı simit şeklinde karın kası etrafında toplanmış şekilde. Bu sebeplede ben onları oradan uzaklaştırma derdindeyim. Liposuction sonrası yaklaşık 1 hafta ağrı sızı çekildiği ve 1 ayda spor yapılamadığını okudum birkaç yazıda. O şuan işime gelmeyebilir çünkü haftada 5 gün spor yapıyorum

Ağrı sızıdan ziyade 1-1.5 ay kadar korse ile durmanız gerekebilir he bir de korse takılıyken, kaşıntı çok olabiliyor ve bu rahatsız edebiliyor kişiyi. Ben olsam belli bir beslenme düzeninde ve daha farklı bir antrenman sistemiyle devam ederdim, bıçak altına kolay kolay yatılmamalı diye düşünüyorum.

PuT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar merhaba.Spor yaparken kendime geliştirmek amacıyla aşağıdaki üründen baktım fakat bulamadım envanternını hiç bir yerde.Araştırmalara göre gayet başarılı değerleri varmış Scıvatıon Xtend BCAA olarak geçiyor.Bunun muadili olarak WEIDER Premium Whey Protein 2300 gr araştırmalarım sonucu ulaştım.Daha yeni spor yapıyorum ama ve almışken değerleri yüksek olan bişey olsun istiyorum yani 40 50tl bakmıyorum.Sizin önerebilceğiniz yada WEIDER de iş görür gibisinden bir yorum yapabilirmiyiz?
    Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz.

Hz.Ali

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bahsettiğiniz sıkıntı askere gitmeden önce bendede vardı sürekli oturmaktan ve alkolden bel bölgesi odun gibiydi 70 günde focada bişiyim kalmadı ki öncesinde sürekli spor salonlarındaydım.
    yani bayılana kadar hart spor olunca gidiyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    online personal trainer hakkında neler düşünüyorsunuz denenmeli mi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı twin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    online personal trainer hakkında neler düşünüyorsunuz denenmeli mi
    Eğer uygularım dersen ( beslenme ve antrenman programlarını) gayet yerinde ama yok uygulayamam dersen hiç gerek yok. Öneri istersen yazabilirim ilgili kişiyi, ondan alırsın, memnun da kalırsın.

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iki hafta önce 108.5 den başladım , biraz enteresan bi olaya girdiğim için sizlere danışmak istiyorum sıkıntı olurmu olmazmı diye.
    Öncesinde öğlen yemeğinde kola , 4 5 dilim ekmek , akşam fastfood vs baya karışık gidiyodum.
    Bundan tam iki hafta önce başladım
    ilk hafta; sabah bir muz , öğlen ofiste çıkan çorba-ana yemek-pilav yada bulgur , gün içinde 3-4 litre su , 6 gibi bir kase yoğurt ve yulafla günü kapadım akşamları 5000 adım yürüylüş yapıyordum.Haftasonuna geliğimde ctesi 25000 pazar 35000 adım.

İlk hafta bitti ikinci haftaya geldim , bazı sabahlar muz yiyordum , öğlen ofisteki ana yemek - çorba (pilavı kestim) ile günü kapatıp yine haftaiçi 5000 adım , haftasonu 18 - 20 000 adım atıyorum günde.

Bu şekilde 108.5 ten 97.5 e düştüm.
    Misal bugünki yemeğim , sabah bir salatalık , öğlen iki patlıcan köz , 200gram mantar , bir yumurtalı yağsız omlet.Ama kaba hesap yaptığımda günlük kalorinin 250 - taş çatlasın 300 olduğunu gördüm.Su çok açlık hissettirmiyor , tabiki eski günleri aramıyo değilim ama aşırı açlık ta hissetmiyorum.Ama ne bilim bi problem olur mu?

OnurJDM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iki hafta önce 108.5 den başladım , biraz enteresan bi olaya girdiğim için sizlere danışmak istiyorum sıkıntı olurmu olmazmı diye.
    Öncesinde öğlen yemeğinde kola , 4 5 dilim ekmek , akşam fastfood vs baya karışık gidiyodum.
    ilk hafta; sabah bir muz , öğlen ofiste çıkan çorba-ana yemek-pilav yada bulgur , gün içinde 3-4 litre su , 6 gibi bir kase yoğurt ve yulafla günü kapadım akşamları 5000 adım yürüylüş yapıyordum.Haftasonuna geliğimde ctesi 25000 pazar 35000 adım.

İlk hafta bitti ikinci haftaya geldim , bazı sabahlar muz yiyordum , öğlen ofisteki ana yemek - çorba (pilavı kestim) ile günü kapatıp yine haftaiçi 5000 adım , haftasonu 18 - 20 000 adım atıyorum günde.

Misal bugünki yemeğim , sabah bir salatalık , öğlen iki patlıcan köz , 200gram mantar , bir yumurtalı yağsız omlet.Ama kaba hesap yaptığımda günlük kalorinin 250 - taş çatlasın 300 olduğunu gördüm.Su çok açlık hissettirmiyor , tabiki eski günleri aramıyo değilim ama aşırı açlık ta hissetmiyorum.Ama ne bilim bi problem olur mu?
    vücudunuzun günlük karbonhidrat ve protein ihtiyacını tamamlayarak zayıflamanızı öneririm aksi halde verdiğiniz kilolar yağ değil kastanda gidicektir buda sağlığınız açısından oldukça sıkıntılı bi durum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bu kadar kısa sürede verilen bu kilonun sebebi vücüdunuzun kas kütlesinden vermiş olmanız , 100 kiloya sahip bir insan olarak kas kütlesini kaybetmemek adına günde kilonuz başına 1 gr protein almalısınız yani 100 gr , bunun altında tüketim yaptığınızda vücut önce kas kütlesine saldıracaktır.

wolrath - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

benzer sekılde cok dusuk kalorı alarak (sadece corba meyve gıbı gunluk 500kcal asmayacak sekılde) 2.5 ay gıbı kısa surede 26kılo verdım

evet sonuc guzel oldu allaha sukurler olsun, 106dan 80e ınmıstım o zaman ve uzerınden 7 8 sene gecmesıne ragmen hala 83um

fakat arkadasların uyarıları dogru. bu sekılde verılen kılo kastan da goturuyor. 106 kılo ıken 10 barfıks cekebılıyorken dıyet sonrası 1 tane cekemıyordum. tekrar spora baslayarak hem guzel bır gorunume kavustum hem de saglıklı bır vucuda sahıp oldum. en dogrusu degıl belkı de ama 1-2 ay gıbı kısa sure denenebılır. yemekten kesmeden bu ısler olmuyor maalesef. cok cok prof yaklasmak lazım olaya o .otte ben de yoktu acıkcası
    c2vts/yrvturbo/cliors/cliors/208gt
    s2k/3000gt/tomcat/tt225/g37s
    600fa/600rr/agustaf4/vfr1200f/800x/1199s pani
    cbr250/tricity/x10/duke390
    meganeII/clioIII/159/puntoevo/auris/meg coupe/taigo

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)