User Tag List

Sayfa 2/12 İlkİlk 1234 ... SonSon
223 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Bir detailing dukkanindan+yikamadan neler beklentiniz nedir?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    138 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yıkamada tahammül edemediklerim;
    *yarım yamalak yıkamak. jant içinde kir kalması, marşpiyel altı ve kapı aralarında toz kir kalması.
    *2-3 tane kurulama bezi olup, yarım yamalak yıkanan çamurlu arabayı bile onla kurulayıp o bezle başka arabaların da kurulanması.

*yıkama esnasında üstten başlayıp aşağıya doğru şampuanlama yapılmaması. yani adam arka tamponun altından başlıyor yıkama eldivenini gezdirmeye C sütunundan devam edip arka kapıdan devam ediyor.

*camları içeriden sileceği zaman,dışarıyı kuruladığı nemli bez ile silmemeli çünkü kışın bu direk buhara sebep oluyor. cam bezleri ve cam temizleme sıvısı ayrı olmalı.

*en tahammül edemediğim nokta ise, sıkılmaktan içi geçmiş kurulama bezinin yere atılıp yerde tazzikli su ile "kurulamaya hazır" hale getirilmesi. sadece bu sebeple asla oto yıkamalara gitmiyorum evimde 2 buçuk saat kendim yıkıyorum. şu hareketi yapmadan kurulama bezi kullanmak mümkün olamaz mı allah aşkına bir oto yıkamada?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesinlikle 2. ciye elime bez almamalıyım bekleme salonundan araç yıkama yerleri net görülmeli. Araç yıkama ve kurulama aşamasında kapalı mekanda olmalı.
    Aracını kendi yıkamak isteyenler için kiralama yapılabilecek bir alan şart bence.
    Kullanılan ürünlerin kesinlikle müşterinin görebileceği bir standı olmalı. Ne marka kullanılıyor açık ve net olmalı.
    Alıntı driftboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bide kazasız saçmalığı var, ''Aracımızda kaza yok 3 parça değişen 6 parça boya var '' soktugumun arabası zaten 10 parça. keyifnden mi değiştin 3 parçayı ?

fatihob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    PS3te GT5, Xboxta Forza oynayalım aracımız yıkanırken. En olmadı Langırt falanda olur

typh10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    müşterinin online olarak rezervasyon yapabileceği bir sistemi olmalı.Nefret ediyorum çok sıra var diye yıkama yıkama dolaşıp yine ilk gittiğim yıkamanın sırasına girmekten.

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı typh10 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    müşterinin online olarak rezervasyon yapabileceği bir sistemi olmalı.Nefret ediyorum çok sıra var diye yıkama yıkama dolaşıp yine ilk gittiğim yıkamanın sırasına girmekten.
    Aha super fikir, vallahi tebrikler
    Yanlız benim rezervem en az 2 saat olur; orası bloke olur

Tunç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lift yada kanal olmalı mesela kesınlıkle düz ayak girişi olmalı

SGTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabami kimse benden iyi yikayamacagini/kurulayamayacagini bildigimden kendin yika bokumu acsinlar yeter.ben ayni parayi vetirim

ersandeniz
    Misafir
    arabayı eşim de götürse rahatsız olmamalı.. bekleme alanı hastane temizliğinde olmalı

kasırqa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yazılanlara ek olarak;
    arabanın içini temizleyecek eleman hemen cd çalara sarılmasın, mümkünse arabamı bıraktığım yerden alabileyim (ya da en azından gözümün önünde aragazla "bağırta bağırta" ordan oraya çekmesin arabayı) koltukları yavaş çeksin ileri geri, arabayı silerken mesaj geldiğinde arabamın üzerine oturmasın vs vs.

orhan_guney - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracı silerken diğer eliyle kaportaya dokunmaması sildiği yerde iz bırakmaması lazım.
    DRİLL
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Söylemek istediğim birçok şey söylenmiş. Bunlara ek olarak detaylı temizlikte havalandırma ızgaralarının içi, etrafı boşluklu çeşitli düğmelerin -bagaj ve kaput açma gibi- kenarı köşesi, eşya ceplerinin içi, etrafı, ve aklıma gelmeyen araç içindeki bu tarz küçük detayların hepsinin temizlenmesini beklerim. 400 lira para verip havalandırma ızgaralarına kürdan kulak çöpü vb ile girişmek koyuyor

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yıkamaya gelen müşterilerin sıkılmayacagı bir ortam ve kendi araçlarını yıkamaya olanak sağlayan bölüm hazırlanmalı
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

srkns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İç plastik aksama ne olduğu belirsiz parlatıcıları bol bol sürmesin,
    her torpido açışımda parmaklarıma vıcık vıcık kaygan parlatıcı bulaşmasın

el freni, direksiyon, iç kapı açma yerlerine de sürmesin bu bol bulduğu nesneyi
    Ne mutlu Türküm diyene

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    acıbademde autocix var memnunum ama sırası çok fazla ve girişi yerin altında.Oraya şimdi yüksek halimle rahat giriyorumda sonra basınca biraz zor girerim

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    3-5 kişi harici bahçeşehir sonax a geleniniz varmı (yada diğer sonaxlarda boylemi ) bilmioym ama benim cok hosuma gidiyor sahipleri cana yakın sürekli kosturuyolar ic mekanında ligtv sinden osuna busuna herşeyi mevcut

yine gelenler bilir bogazkoydeki arkadaslarımın yıkaması valla yıkama yardım yataklık herşeye gidiyorm langırtı yumruk attıgın zımbırtı falanda var istersen gir yıka kendin

olabilicek seyler i cam kapı içi ve kaporta bezleri ayrı da olmalı buarada ..

bende degil ama cogu insanda koltuk ayarının değiştirilmesine sinir onada dikkat edilebilir (hernekadar zor olsada)

bide aracları kendin yapmıcaksan belli bir bir iki kişi sokup cıkarmalı her eleman yapmasın
    1881 - 193

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    valla play station ıvır zıvır diyorsunuzda onların olduğu güzel bekleme salonlarının olduğu yerlerede gittim ama arabanın başında beklerim ben hep o yüzden play station olmuş olmamış önemli değil

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Onurcan kendi fikirlerimi madde madde yazıyorum:

1- yıkama ücretine bahşiş dahil olmalı, 20 tl ise yıkama 25 tl fiks fiyat olmalı, bu elemanların müşterisine göre hareket etmesini engeller... her seferinde 5-10 tl verdiğim adamın cebimde bozuk olmadığı için kapıyı suratıma kapattığına bile şahit olmuşumdur...

2- bütün peronlar görünür olmalı, kamera vs çok başarılı olmuyor nemli ortamda...

3- kesinlikle devamlı müşteriye kıyak olmalı, 1 ayda 4 sefer yıkatana 5. beleş ya da yarı fiyatına vs gibi...

4- basınçlı hava her daim olmalı, arabayı mis gibi alıyoruz yola bir çıkıyoruz her tarafından su akıyor hızlı gidince...

5- zaten yıkama bezinin yere atılmayacağını, jantlara sürülen süngerin arabaya değdirilmeyeceğini, kurulama bezinin önemini vs çok iyi biliyorsun tereciye tere satmaya gerek yok

6- lokanta menüsü gibi menü hazırlat, gelen müşteriye ver rahat rahat baksın, 1 dış yıkama 1 deri koltuk bakımı 1 bagaj temizliği istesin müşteri, sipariş versin...

7- jantları söküp temizlemek için düzeneği hazır tutmalı, müşterisi çok olabilir...

8- öyle dandirik araç kokusu yaptırma, doldurulabilirlerden yaptır müşteri her geldiğinde doldurursun (minik şişelerden bahsediyorum), devamlılığı arttırır

aklıma geldikçe yazarım daha
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

KOSEREN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesinlikle elemanlara iş sahipleri tarafından tembih edilmesi gerekir,her seferinde söylemekten dilimde tüy bitti;
    Arabanın içini çekerken deri koltuğa diziyle basmasın,o dizini kaldırdıktan sonra göl yatağı gibi iz kalıyor koltukta,ön koltukların yan desteklerine oturmasın,kaportayı sildiği bezle konsolun tozunu almasın.Süpürgenin ucunu Fatih'in kılıcı gibi tak tuk plastik aksama vurmasın bla bla.Tüm maddeleri tek kelime altında toplayacak olursak bu kelime 'özen'olur.
    Konseptle alakalı olarak araç yıkanırken vakit geçirmek adına bir takım girişimlerde bulunulabilir.Örnek vericek olursak İdealtepe Zeus iyi sayılır.E tabi hizmet kalitesi kadar hizmetin karşılığı da çok önemli müşteri tercihi açısından.Mesela ben Zeus'u beğeniyorum dememe rağmen her gittiğimde meg. şampuanı,yıkama eldivenini verdiğim halde 30 lira bayılmaktan pek haz etmiyorum.Tamam verelim ama maliyeti belli sonuçta bu işin.

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    herkesin istekleri ortak aracıyla ilgilide 700-800lira maaşla çalışan adama bu kadar detayı nasıl yaptırabilirsin ki? yıkamacı çok çalışacak onlar için.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)