User Tag List

Sayfa 6/12 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
223 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: Bir detailing dukkanindan+yikamadan neler beklentiniz nedir?

ragıp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabayı kullanmaya çok hevesli olmayan çalışanlar olmalı.

Önce müşteriye sorulmalı, belki adam arabasını başkasının kullanmasını istemiyordur.

Mesela ben asla arabamı bir başkasına teslim etmem.

Teslim etmezsem tavır falan da yapmamalı çalışan.

Masterpiece - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Özetle videoda ki gibi bence.
    Herşeyde olduğu gibi güzellik ayrıntıda gizli burada da ayrınıtlı yerler basit ama oldukça etkili.

BORKED

The Ultimate Detail - YouTube

Zero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yikayanlar zorla anahtari istememeli tercih sormali bizim cekmemizi istermisiniz diye.Ben sevmiyorum baskasinin direksiyona gecmesini.Bide Onurcan sen orda ol geyik yapalim yikama bahanesi olsun

Slmcnsl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Masterpiece Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Özetle videoda ki gibi bence.
    Herşeyde olduğu gibi güzellik ayrıntıda gizli burada da ayrınıtlı yerler basit ama oldukça etkili.

BORKED

The Ultimate Detail - YouTube
    Muthis hizmet. Detail gibi ic dis yikama anladigim kadari ile.
    Sizin gozunuzde bu hizmetin bedeli nedir?

ANIL ERCAN
    Misafir
    1. Kesinlikle arabama Fırça vurmasın

2. Önce su tutup kitleri akıtsın, Ardından köpük sıksın ve üstünden süngerle geçsin.

3. Tanzikli suyu yakından tutmadan güzelce arabamı durulasın.

4. Daha sonra güzelce nokta su damlası bırakmadan silsin kurulasın, içini güzelce kapı kolları, havalandırma deliklerini, araları silsin parlatsın. Gram toz istemem içinde. Paspaslarımı güzelce yıkasın ve üstüne parlatıcı torpido sütü vursun. İçten ve dıştan camları aynı bezle ve cam temizleme beziyle silsin gram leke istemem..

5. si ve en önemlisi Jant ve lastikler, Önce jantları güzelce Silsin 1 damla su damlası kalmayacak sekilde, Lastikleride pis bi bezle silsin üstündeki suyu alsın ve vursun lastik parlatıcısını bol bi sekilde..

Arabayı ben hep iç dış kendim yıkarım Bazen üşendigimde götürürüm oto yıkamaya Aynen bu yazdıgım sekilde yaptırırım Çok fena darlarım yıkamacıyı onlarda Huyumu bildikleri için ne kadar kıl ne kadar takıntılı ne kadar pimpirikli adam oldugumu bildikleri için ben Söylemeden bu sekilde yıkıyorlar

GuNeS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence tazzikli hava , siperlikteki aynalar , sol ayak dayama pedi ve camlar silinirken önce 4-5 parmak açıp üstünü silmeli kapadıktan sonrada tamamını silmeli köşelerde kalıyor.ben bunlara dikkat ediyorum en çok.

MehmeT. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla bunca sayfadan çıkan sonuç herkesin istekleri farklı, kimisi bişeyin yapılmasını isterken kimisi istemeyebiliyor.

Bence bu kadar insanın isteklerini karşılamak kolay bişey değildir, o yüzden allah sabır ve kolaylık versin yıkama işi düşünenlere

Çok çok titiz istekler gördüm, sanmıyorum herkesin bizim kendi arabamız gibi özen göstereceğini. Bazı istekleri okurken kendim bile şaşırdım valla...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı salimcinisli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Muthis hizmet. Detail gibi ic dis yikama anladigim kadari ile.
    Sizin gozunuzde bu hizmetin bedeli nedir?
    Bana soruyor iseniz 10-15 tl makuldur , fakat işletmeci olarak araç başı düşecek olan maliyeti düştükten sonra kurtarıyor ise.

Bu işi yapacak kişi oyalanmadan videoda ki gibi seri bir şekilde çalışır ise 30 dk sürmeli bence.Fix 10 tlden çok da iyi çalışır bence sürümden kazanılır ama dikkat edilmesi gereken şey yapan kişinin zaten 10 tl alıyoruz e birde yarım saate bitecek diyip işi baştan savma yapmamalı.

Videodaki gibi temizlik + 10 Tl ( veya 15 ) + 30 dk süre , bence ideal bir yıkamadır.

Tabi bu fix yıkama yapan bir yer için , diğer fikirlerimi ekliyeceğim zamanım olduğunda

jr1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı deniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    8 yıldır bu ısı yapıyorum senın dedıgın fıyatı istanbulda okul arasında babalarının zoruyla bır mekana gıren 12-13 yasında cıraklar alıyor : )
    Abi ben sana burada kamptan o paralara calışacak adam bulayım ticarete dökelim bu işi

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yahu bazılarının istekleriyle fiyat hiç uyuşmuyor ki. Yıkamacıların, araç başı ayırdıkları süreyle kazanabildikleri miktar bariz. + personel ile daha çok araç yıkanır, fakat bahsedilen yıkama şekli ile ne kadar kar eder işletme muamma.
    Fırçayla giren türkmenlerin çalıştığı yerler iç dış 15'e yıkıyor. Ki çoğu bölümleri atlayarak yapıyorlar temizliği. Onlar bile 15 lira isterken. Hem ince detaylara girip, hem hekpsi için ayrı bez kullanıp, hem kuru hemen hemen yaş yer bırakmayacak şekilde kurulayabilecek bi işin hakkı en az 25 tldir bence. Çünkü personel normal bi yıkama vaktinden fazla zaman harcayacak araç başında.

Her neyse, eğer temizlikle fark yaratırsanız ödenecek miktar açtığınız semte göre çok bulunmayacaktır. Bu konuda tabiki iş çalışanlarda bitiyor.

Şimdiden bol kazançlar biliyorum, anadolu yakasında, üsküdar, kadıköy, göztepe civarı açarsanız yıkamaya size geliriz artık.

Slmcnsl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bana soruyor iseniz 10-15 tl makuldur , fakat işletmeci olarak araç başı düşecek olan maliyeti düştükten sonra kurtarıyor ise.

Bu işi yapacak kişi oyalanmadan videoda ki gibi seri bir şekilde çalışır ise 30 dk sürmeli bence.Fix 10 tlden çok da iyi çalışır bence sürümden kazanılır ama dikkat edilmesi gereken şey yapan kişinin zaten 10 tl alıyoruz e birde yarım saate bitecek diyip işi baştan savma yapmamalı.

Videodaki gibi temizlik + 10 Tl ( veya 15 ) + 30 dk süre , bence ideal bir yıkamadır.

Tabi bu fix yıkama yapan bir yer için , diğer fikirlerimi ekliyeceğim zamanım olduğunda
    videodaki gibi özenli çalişan bir yıkamaciya her iç dış yıkama için 50 lira çalışır benden=)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlara ek olarak benim gıcık olduğum bir husus var. Camları olduğu gibi kapalı siliyorlar. Halbuki camın üst kısmı ile kapı cam fitil-çerçevesine giren 1-2 cm'lik üst kısmı hep kirli ve dalgalı kalıyor. Camı azıcık aralayınca acayip göze batıyor. Bunun gibi detaylara dikkat edilirse güzel olur.
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı salimcinisli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    videodaki gibi özenli çalişan bir yıkamaciya her iç dış yıkama için 50 lira çalışır benden=)
    Sizden bende çalışır fakat herkesden çalışmaz onu göz önüne alarak oluşturdum bende rakamı

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayatın da bısıklet yıkatmamış bırıne araba yıkatmasın, kaputu sıldıgı bezle konsolu sılmeye kalkmasın, ve iş yerımden ya da evımden gelsın alsın yıkayıp gerı getırsın
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

douu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

çok samimi soruyorum. bu videodaki işçiliğin hakkı sizce gerçekten 15 tl ve 30 dk mıdır ? siz eğer bu işçiliği 30 dkda bitirin mesleği bırakırım.

o koltuk aralarına süpürge vurma işi hiç mantıklı bir hareket değil bana göre. oralara hava vurarak pisliği ortaya çıkarıp süpürerek çok daha temiz bir alan saglanıyor. o adamın eline alıp hava peteklerini temizledigi fırçayı kullanmayan yere zaten gitmeyin bence. kimse o dar alanları silip temizleyemez zaten. ama onun dışında kimse eline alıpta ızgaraların arasına ilaç sıkıp fırçalayamaz bence. bu videoda gördügünüz tarzda bir yıkama için ortalama 2 saat gerekir. ve aynı anda 3 tane araç yıkayabilen bi yer bile olsa adam günde en fazla 12-13 tane araba yıkayabilir. bu tarz bi yıkamanın hakkı da bana göre 50 tl civarıdır. böyle iş yapan yerler yok sanmayın türkiyede. siz hakkını tam olarak verdikten sonra dogru düzgün bir yıkamacıda bu adamın kullandıgı malzemelerin tamamı var zaten. jantların içlerini temizlemek için aracı sagından solundan kaldırıp arkalarından içlerine peluş sokuyorum yeri geldiginde.

MehmeT. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla bazıları hem karnım doysun hem pastam dursun modundalar) İnsanları anlamak güç valla

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı douu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok samimi soruyorum. bu videodaki işçiliğin hakkı sizce gerçekten 15 tl ve 30 dk mıdır ? siz eğer bu işçiliği 30 dkda bitirin mesleği bırakırım.

o koltuk aralarına süpürge vurma işi hiç mantıklı bir hareket değil bana göre. oralara hava vurarak pisliği ortaya çıkarıp süpürerek çok daha temiz bir alan saglanıyor. o adamın eline alıp hava peteklerini temizledigi fırçayı kullanmayan yere zaten gitmeyin bence. kimse o dar alanları silip temizleyemez zaten. ama onun dışında kimse eline alıpta ızgaraların arasına ilaç sıkıp fırçalayamaz bence. bu videoda gördügünüz tarzda bir yıkama için ortalama 2 saat gerekir. ve aynı anda 3 tane araç yıkayabilen bi yer bile olsa adam günde en fazla 12-13 tane araba yıkayabilir. bu tarz bi yıkamanın hakkı da bana göre 50 tl civarıdır. böyle iş yapan yerler yok sanmayın türkiyede. siz hakkını tam olarak verdikten sonra dogru düzgün bir yıkamacıda bu adamın kullandıgı malzemelerin tamamı var zaten. jantların içlerini temizlemek için aracı sagından solundan kaldırıp arkalarından içlerine peluş sokuyorum yeri geldiginde.
    Bir üstteki mesajımı okumadınız sanırım , 50 Tl bende vermeye hazırım fakat dışarıda kaç kişi 50 tl ye aracını yıkatır ? Zaman konusunda hakılı olabilirsiniz , fakat eleman yavaş yavaş hareket edip bir aracı 1.5 saatte yıkamamalı olabildiğinde seri davranmalı.

Ben fikrimi söyledim dediğim gibi burada işin ne kadar hakkettiğini yazmadım , bana göre full tempo akşama kadar çalışılsın geliri iyi olsun isteniyorsa sistem bu olmalı , fikrinizede saygı duyarım..

özgür67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracım yıkanırken plakalara far ve stoplara tazikli su ile dalmayan,içini süpürürken koltuğu abartı bir hızla ileri geri yapmadan kibarca davranan, yıkadıktan sonra araçtan en ufak su akmaması için titizlikle hava tutan,camları indirdikten sonra fitil içinde kalan kısımları silen,benim yıkama eldivenim şampuan ve kurulama bezimi kullanan,özellikle kışın araç altını yıkayarak tuzlardan arınmasına,gözüne zift iliştiğinde gaz yağı ile yıkamasına,her yıkamadan sonra hızlı cila ile cila yapmasına,temizlik işlemi bittiğinde aracı güvenli bir ortamda kapılar kilitli şekilde muhafaza ettiği için hiçbir özel eşyamı kontrol altında tutmak zorunda olmadığım ve bu sebeblerden ötürü fena alıştığım 12 yıldır aracımı yıkayan bir yıkamacıya sahibim

Blackbird - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yıkama otomatları iyi olur, dönen fırçalı olanlardan iyi kir söküyormuş onlar, göbek taşıda varsa var oh miss.

Yıkamada çalışacak personelin laftan anlayan, algısı açık, kendi bildiğini değil senin istediğini yapacak kapasitede olması önemli. Allah düzgün insanlarla karşılaştırır inşallah.

Tabi birde bizim gibi adamlarla uğraşması zordur hem her şeyin en iyisini isteriz hemde diğer yıkamalarla aynı parayı vermek isteriz, sen benim arabayı 1,5 saatte yıkarken diğer taraftaki yıkamacı 30 ar dk 3 araba yıkadı senin 3 katın para kazandı. Tabi birde malzeme işi var senin kullandığın malzemeyle onunki bir değil sen 8TL malzeme kullanırsın o 3TL kullanır vs...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)