User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
75 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: İki Tekere Saygı

StyleALP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zaten burada dikkat çekmek istenilen nokta ne her iki tekerliyi maganda yerine koyun ne her dört tekerlekliyi saygısız kefenine koyun.

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı StyleALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bundan yaklaşık 2 yıl önce şahin polis ekibiyle diyalogda geçmişti. Herhangi bir şıkışıklık, yoğunluk durumunda emniyet motorsikletlere açıktır diye. Yalnız bununda bir adabı var misal tünelde hız sınırı 70 ise 50 ile seyretmek şartıyla diye bir örnek vermişti. Ki zaten kendini bilen sürücü şeritide kullanmayı bilir, emniyetide. O günden beri PLAKALI bir şekilde emniyeti kullanmama rağmen ceza gelmedi, Allah a şükürde kimsenin canını tehlikeye atacak şey yapmadım. Herşeyi motorsiklet sürücülerine yüklemeyin, otomobil sürücülerinde olduğu gibi bilinçli motorsiklet sürücüleride var. Bu konular yıllardır aynı muhabbetle tartışılıyor. Trafikte dikkatsiz birçok otomobil sürücüsü olduğu gibi trafik kültürüne sahip sürücülerde var.

Ya cazır cuzur yara yara giden adamları savunmuyorum ben hepsi başkalarının ve kendilerinin katili. Trafik kültürünü bilen adam zaten şeritinde gidip, motorsikletlerin geçebileceği boşluğu bırakıyor.

Ya ben video da ki öküzü mü örnek gösterdim? Trafikteki şerit nizamını örnek gösterdim. Adamı zaten hatalı olarak belirttim gerizekalında öte katil o adam.

Motorsikletin amacı belli, trafikteki yeri belli bu diyaloglar uzar gider. Öncelikle halkın trafik kültürünü benimsemesi lazım, diğer otomobillerle olan etkileşimini pekiştirmesi lazım daha sonra motora gelmesine daha çok var zaten...
    Beni senin hangi polisle ne zaman muhabbet ettigin ve onun sana ne dedigi zerre kadar baglamaz.

2918 sayili Karayollari Trafik Kanununun 71. maddesinde, gecis ustunlugune sahip araclar net bir sekilde tanimlanmistir. Motorsikletler bu tanimin icinde YOKTUR.

Bu sebepten oturudur ki motorsikletle emniyet seridinden GIDEMEZSIN

Gidersen yine 2918 sayili Karayollari Trafik Kanunun 47/1 - C (Trafik işaret levhalar, cihazları ve yer işaretlemeleri ile belirtilen veya gösterilen hususlara uymamak) kusuruyla ceza yersin, yemelisin.

"Polise sordum serbest dedi, hic ceza yemedim demek ki yasak degil" diye bir kafa yok yani.
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

Göki,ZD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bu sebepten oturudur ki motorsikletle emniyet seridinden GIDEMEZSIN
    Ben 6 aydır full eminet şeridindeyim motorla 70 i geçmiyor mk..
    Alıntı B.Aktepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Para harcayan geçer, dua ile anca maneviyatınız güçlenir, aracınız güçlenmez.

StyleALP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öyle bir kafa yok tamam emniyet yasak. Ben motorsikletimi trafikte kalmak için kullanıyorum. Kilit bir trafikte arabaların arkasında otomobiller gibi beklemek için mi kullanıyorum? Motorsiklet trafiğe kalmamaktır. Kimseyi tehlikeye atmayacak şekilde şeritte ortalarım, kontrollü bir şekilde emniyet şeriti de kullanırım.

Yaptığım yasal olmayabilir ama zaten trafik kültürü olan insanlar bunu dikkatli bir şekilde yapıyorlar. Diyeceksiniz trafik kültürü olan insan kural mı çiğner ama motorsikletide otomobillerin arkasında trafiğe maruz kalsın diye kullanamam. Gidip mahallede gazlamıyorum, aralardan fütursuzca şerit ihlali yapmıyorum.

Kimisi de sırf kendisi trafik saatlerce maruz kalıyor diye motorsikletlerin yanlarından geçmesine kin kapıyor.

Benide yanlış anlamayın sakın size karşı bir zıtlaşma durumunda olduğumu felan öyle bir durum yok aksine yapılan yanlışların diğerlerinede yansıtılığını belirtmek istiyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yok canim zitlasacak bir durum yok zaten kanun ortada. Sen diyorsun ki ben motoru kanunu cignemek icin aldim, e zaten diyecek birsey kalmiyor ki bana

Kanunu belli olan ama uygulamacilarinin bile haberi olmayan bir memlekette yasiyoruz problemin esas kaynagi bu. Hayir o kadar kaotik bir duzen var ki, kanunda yanlis olanin yapilmasina o kadar izin verilmis, o kadar goz ardi edilmis ki, artik insanlar bu hatalari kendilerine "hak" bilir olmus.

Hakkimizda hayirlisi...

aphelion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkes aynı değil tabi ama öyle şerefsizleri varki geçen gün aynama vurdu trafikte kaçtı ah bir yakalasaydım o an cinnet geçirdim yeminle dünyanın kanunu bu ama her zaman böyle insanlar oluyor birde şeritte gitmeme hastalığı var bekleyemiyor araç arkasında illa en öne geçecekler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Göki,ZD Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 6 aydır full eminet şeridindeyim motorla 70 i geçmiyor mk..
    Cekmiyodur motor hulk gibi oldugun icin

Arenimo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    44 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cumartesi gece bir motorlu bana bildiğin bela oldu sahil yolunda La Boom un önünde başladı maceramız adam ne arkamada ne önümde sağ çamurluğumda duruyo yollar virajlı yavaşladım yok hızansam olmayacak ,

istinye geldiğimde kırmızıda durduk bende sırf kurtulmak adına kırmızıda durmadım adam tutt geldi peşimden sıkıştırıyo açtım camı belanı mı arıyosun lan gece gece dedim bastı gitti anlam veremiyorum her arada derede motorlar her türlü action onlarda sonra saygı biz extra hassasızda onlarda motorlu bir taşıt olduklarının ve kurallara uymaları gerektiğinin bilincine varsınlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herkesin sitemini anlıyorum, şehrin tam merkezinde kalıyorum bir kaç aydır, haliyle her yer restoran olduğu için, inanılmaz fazla paket motoru var. bende çok şikayetçiyim onlardan herkes gibi. siz trafik hallerini biliyorsunuz. gece/akşam mesai biter bunlar 7li 8li gruplar halinde müzik son ses traktör gibi egsozla gezmeye başlarlar siz bide o zaman görün, ne uyku kalıyor ne huzur. azcık agrasif biri olsa, silahı olsa eminim çıkar havaya oraya buraya ateş eder her gece her gece ettiğimiz küfrün haddi hesabı yok, polisinde bir şey yaptığı yok, neyse..

ama birde şu var, daha çok yeni motor kullanmaya başladım, hatta kendi motorumu bile teslim almadım henüz. bir kaç kez trafiğe çıktım, insanlar bildiğiniz yokmuşun gibi davranıyorlar. saygı sıfır. önüne kıran mı dersin, rüzgarlı havada ufacık scooter motora sıfır geçip alt üst eden mi dersin, araba sürerken bu kadar zor olduğunu tahmin etmiyordum.

bunu aynı modifiye araba gibi düşünebiliriz. biri gelip serseri, apaçi, komanci vs. dediği zaman hepimiz diyoruz ya herkes aynı değil aynı öyle. cadde arasında egsoz böğürten, lastik yakanda var, hatta bunu marifet sanıp savunan da var, gece eve girerken gürültü olmasın diye kontak kapayan da var. motoru da öyle düşünebilirsiniz, çok fazla efendi gibi kullanan, kurallara uyan motor sürücüsü var, ama bir o kadar da komançi var.

sonuç olarak böyle bir etiket yaptım arabamın camına yapıştırdım. isteyen varsa gönderebilirim. aksini düşünenlerde fazlasıyla hak veriyorum. maalesef herkes bir değil.

EM-RE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hadi arabayı anladımda motorun full trafikte emniyetten gitmesinin ne gibi bir zararı var?Sadece 2 sn yanında görüyorsun kapladığı yer zaten 2 insan kadar neredeyse.Acil durum araçları yada üstünlüğü olan her neyse zaten yolunu daha gelmeden alıyor.Motorunda ikitelli erenköy arasını arabaların arasından 2.30 saatte geçmesinin ne gibi bir mantığı var.Kimseye bir zararı yok ki.Demiyorum ki duran trafikte emniyetten 140 la bassın gitsin yol ne gidiyorsa %10 üstüne emniyetten yavaş yavaş gitsinler.Hatta şu trafikte keşke 30 yaş altı tek başına işe gidip gelen herkes motoruyla gidip gelse.Şimdi pek kalmadı da yazın ben bayanları da görüyordum aynı istikamette her gün işine gidiyorlardı scooterlarıyla yavaş yavaş emniyetten bence güzel bir kültür.

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vay be
    bu kadar motorcu düşmanı olduğunu bilmiyordum ben !
    beyler,
    herkesi aynı kefeye koymayı bırakında kendinize gelin bi

scooter-motorsiklet trafik yaratmaz
    önce bir aynaya bakın isterseniz?
    trafik var diye kıçınızı yırttığınız istanbulda otomobil kullanarak trafik yaratan 1. etken sizsiniz. Önce bunu bir anlayın.

Benimde hem otomobilim var hemde scooterım var
    ama ben pizzacı gibi yada kurye gibi aralara dalmıyorum
    herkesi aynı kefeye koymayın bakalım önce.

8 senedir scooter kullanıyorum daha 1 kere bile kimseyi zor durumda bırakmadım
    aksine, çok zor durumlarda kaldım

sonra gelelim şu emniyet şeridi muhabbetine
    gene kendinizi kandırıyorsunuz, yoksa bu bir kıskançlık olabilirmi?
    çünkü ben sizin 2,5 saatte gittiğiniz yeri, 7 dakikada gidiyorum ya batıyor belki?

belliki bilmiyorsunuz yada farkında değilsiniz
    çoğu motorun eni 50cm - 70 cm civarında
    bizmi emniyet şeridini tıkıyoruz? komiksiniz

bana kaç kere ambulans denk geldi, hızını bile yavaşlatmadan geçti gitti...
    bunu bir kere daha yazayım da kendinizi kandırmayın,

ama hepimiz biliyoruzki sadece 1 tane emniyette zik gibi sıkışmış bir arabanın arkasında ambulans dakikalarca beklemiştir, mutlaka görmüşsünüzdür bunu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    üstelik
    köprüye-yollara normal bir araba kadar ücret ödüyoruz yuh be
    halbuki en az 4 tane motor araba kadar yer kaplar, fazlası var azı yok

say say bitmiyor ya
    bir otomobilden kat kat daha az havayı kirletiyoruz
    motor hacmi olarak değilde bir de dur-kalk realitesini hesaba kat varya utanırsınız be

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bek gene aklıma geldi yazayım

motor tehlikeli, motor tehlikeli !
    evet tehlikeli doğrudur
    ama her sene türkiye yollarında ortalama 4500 kişi trafik kazalarında ölüyor
    bunun % kaçı motorsiklet kazası ?

her akşam her akşam senelerce haberlerde en az 3 tane trafik kazası göre göre artık körlenmişsiniz.
    Bundan sonra daha idrak ederek bakın kazalara.

günlerce - aylarca otomobil-otobüs kazası görüyorsunuz yüzlerce ölü normal
    1 tane motor kazası görüyorsunuz aneyeeyeyyy motor çok tehlikeli !

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunun kiskanmakla alakasi yok ki, kanunlarla alakasi var. Motorsikletlere herhangi bir gecis ustunlugu vermedikleri icin kanunlara filan kiz bence

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

tüvturk şubelerinden ücretsiz talep edebilirsiniz ellerinde varsa.
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

volkan_gs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha az once evimden ciktim okuluma giderken sag arka camurlugumda bir kfc motoru adam 2-3 dk ayni yerde gitti ya sola cekiliyorum gecmiyor hizlaniyorum yok yavasliyorum yok en sonunda durdum sola yanasip gec allah askina dedim birde durup hayirdir falan demeye kalkti
    niye tamponumdasin iki saattir diyorum sana ne zarari var tamponundaysam diyor yahu kac tane cukurda tumsekte frene basamadim dokunup dusersin diye diyorum sen cok yavas gidiyorsun diyor ki onumde araba vardi yol boyunca ustunden atlamam gerek herhalde
    E yol veriyorum gec o zaman o kadar hiz meraklisiysan ara sokakta diyorum farketmedim yol verdigini bu ne sinir diyor adam saka gibi ya ben ondan cok dusunuyorum canini resmen..
    diyemedim ya la

burakcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eworen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynı oranda "2 tekerler" "4 tekerler" e saygı göstermiyormu acaba ?

Kusura bakmayın trafikteki motorlara inanılmaz dikkat ederim aman bişey olmasın diye hayatta da yaklaşmam bile genelde çevremde herkes bu şekilde yaklaşır
    ama şu ana kadar hiç bir motorun bana aynı oranda saygı veya dikkat gösterdiğini hatırlamıyorum
    her deliğe girmeye çalışmak aynamıza çarparak dahi olsa aralardan geçmek önümüze atlamak uçmak kaçmak bla bla..

Tamam da trafikte herkes herkes e saygı ve dikkat etmek zorunda..

sonuna kadar katılıyorum

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ehliyetsiz kuryeler ve sigortası dahi olmayan motorlara saygım maygım yok, gectiğimiz hafta bir kurye, fındıkzade kızılelma caddesinden direk ters yönden geliyordu, bende tam caddeye cıkacaktım, durdum aracların gecmesini beklerken, önüne bakmayan arkadaş, güm diye ön tamponuma yapıştı.. bir indik, 15 yaşında velet. aglıyor.. ehliyet varmı? yok.. motorun sigortası? e abi patronuma ara.. aradık adamı geldi hasarımızı karşıladı felan ama ben hareket halindeykende bana önden çarpabilirdi Allah korusun..

Caddede gazlayan racingler dahil asla öteki türlü düzgün kullanan kuryesi v.s. si rahatsız etmez, bende elimden geldiğince yol vermeye calısırım ama, *** kadar yerden geçerken aynama çarpıp sonrada iyi bir şey yapmış gibi lak diye önüme kıranada frene felan basmıyorum. Sözüm meclisten dışarı tabi, eminimki buradaki motorsikler kullanan arkadaşlar zaten bilincli insanlar.
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

MeRtCaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    81 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vay be
    bu kadar motorcu düşmanı olduğunu bilmiyordum ben !
    beyler,
    herkesi aynı kefeye koymayı bırakında kendinize gelin bi

scooter-motorsiklet trafik yaratmaz
    önce bir aynaya bakın isterseniz?
    trafik var diye kıçınızı yırttığınız istanbulda otomobil kullanarak trafik yaratan 1. etken sizsiniz. Önce bunu bir anlayın.

Benimde hem otomobilim var hemde scooterım var
    ama ben pizzacı gibi yada kurye gibi aralara dalmıyorum
    herkesi aynı kefeye koymayın bakalım önce.

8 senedir scooter kullanıyorum daha 1 kere bile kimseyi zor durumda bırakmadım
    aksine, çok zor durumlarda kaldım

sonra gelelim şu emniyet şeridi muhabbetine
    gene kendinizi kandırıyorsunuz, yoksa bu bir kıskançlık olabilirmi?
    çünkü ben sizin 2,5 saatte gittiğiniz yeri, 7 dakikada gidiyorum ya batıyor belki?

belliki bilmiyorsunuz yada farkında değilsiniz
    çoğu motorun eni 50cm - 70 cm civarında
    bizmi emniyet şeridini tıkıyoruz? komiksiniz

bunu bir kere daha yazayım da kendinizi kandırmayın,

ama hepimiz biliyoruzki sadece 1 tane emniyette zik gibi sıkışmış bir arabanın arkasında ambulans dakikalarca beklemiştir, mutlaka görmüşsünüzdür bunu.
    üstelik
    köprüye-yollara normal bir araba kadar ücret ödüyoruz yuh be
    halbuki en az 4 tane motor araba kadar yer kaplar, fazlası var azı yok

say say bitmiyor ya
    bir otomobilden kat kat daha az havayı kirletiyoruz
    motor hacmi olarak değilde bir de dur-kalk realitesini hesaba kat varya utanırsınız be
    bek gene aklıma geldi yazayım

motor tehlikeli, motor tehlikeli !
    evet tehlikeli doğrudur
    ama her sene türkiye yollarında ortalama 4500 kişi trafik kazalarında ölüyor
    bunun % kaçı motorsiklet kazası ?

her akşam her akşam senelerce haberlerde en az 3 tane trafik kazası göre göre artık körlenmişsiniz.
    Bundan sonra daha idrak ederek bakın kazalara.

günlerce - aylarca otomobil-otobüs kazası görüyorsunuz yüzlerce ölü normal
    1 tane motor kazası görüyorsunuz aneyeeyeyyy motor çok tehlikeli !

Allah razı olsun Hakan abı ben yazacaktım ama sen yazmıssın

3. scooterım ortlama 40.000 km yol yaptım

hıc bır sekılde motor dusmanlarının yazdıgı gıbı bır harketım olmadı

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)