aynı şartlarda olsaydım düşünmeden giderdim en azından denerdim beceremesem gelir aynı şekilde hayatıma devam ederdimki bence işin ustesinden gelinemeyecek bir durum yok
onceliğin dilini geliştirmek olmalı
aynı şartlarda olsaydım düşünmeden giderdim en azından denerdim beceremesem gelir aynı şekilde hayatıma devam ederdimki bence işin ustesinden gelinemeyecek bir durum yok
onceliğin dilini geliştirmek olmalı
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
35 yasindayim, L vize ile bundan sonraki hayatimi Miamide yasama karari aldim, ben bu yasta coluk cocuk bu karari aldiyssm sen hayli hayli yaparsin
I sold the BMW because I wanted something sporty and fun to drive like the STI, yet be more comfortable and practical. The John Cooper Works Mini was the best of both words
Imkaniniz da varken dusunmeyin, gidin. Ben Italya'da okumayi planladim bi' donem, okulla son raddede anlasmazliga dusunce vazgectim ama yuksek lisansta delilik yaparim muhtemelenMutlaka zorlanacaksiniz ilk etapta fakat cogu bakimdan getirisi olucagindan suphem yok.
Don't believe everything you hear,
Real eyes, realize. real lies.2Pac Shakur
bu yaz almanyadaydım, almanyaya ağzım açık kaldı, ki kölnde siegburgda kalıyorduk. küçük bi kasabada bile o düzen beni aşık etti. sokaklar tertemiz herkes işinde gücünde kimsenin kimseyle bi derdi yok her saniye güvenlisin. biz ordayken seçim yapılacaktı ve yaptıkları tek reklam, küçücük bilboardlarda (bizdekiler gibi yol kenarlarında hayvani olanlardan değil) parti liderlerinin fotoğraflarını basmışlar. tek reklam bu. buraya kadar şunu soylemek için anlattım, bu şartlarda yaşayan kuzenim, bundan önceki yazı amerikada geçirdi. bizim ağzımızı açık bırakan almanyadan, amerikaya "kaçmak" için gece gündüz ders çalışıyordu. siz düşünün gerisini. dil mil hikaye hepsi tıkır tıkır olur. benim de inşallah ilerdeki planlarım almanyada yaşamak. hakkınızda hayırlısı olsun, umarım gidip çok mutlu olursunuz, toprağınızı unutmadan..
4 sene Londra'da,1 sene de Köln'de yaşamış biri olarak söylüyorum;imkanın varsa hiç düşünme git,imkanı olan bir sürü arkadaşım,eş,dost,tanıdık gitti,büyük çoğunluğu da gayet mutlu mesut yaşıyorlar..ilk etapta illa ki bir adaptasyon süreci,bazı şeylerin zor,ters gelmesi durumu olacak ama inan hepsi geçip gidiyor çok kısa bir zamanda eğer ki biraz da sosyal ve girişken biriysen..aile,iş gibi bazı özel durumları ayarlayabilirsem benim de niyetim var
Community College ler için Amerikanın AÖF'ü diyorlar tamam alakasız örgün öğretim yanlış anlama karalama amacım yok asla. Ama böyle okumuştum bir iki forumda bu doğrumudur ? Neden bir ön yargı vardır Community College lere ? birde mesela iş kariyerde Community College mezunu iyi yere gelen varmıdır ben daha araştırmadım belki sen bakmışsndır dedim. İnşallah seattle'a gidersin,alışırsın ve geri gelmeyi istemezsin.
Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager
cc bitirip ( 2 senelik ) turkiyede de bir okul bitirmisliginiz var ise , 4 yilliklara gecis yapip bitirdiginiz okulun kredilerini saydirabilirsiniz . Amerikadaki hic bir okul Turkiye ile kiyas kabul gormez . okulunuz onemli olabilir ama cc , cuny , suny vsvs farketmez . ne okudugunuza bagli biraz , is ve kariyeriniz .
Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!
30 yaşındayım hani kendime biraz güvensem atlıyıp gidicem durmıycam buralarda her yurt dışına çıktığımda oraya değil fakat buraya berbat bi adaptasyon süreci geçiriyorum, Bulgaristan bile burdan daha fazla yaşanası biyer bence
Senelik 20bin doları gözden çıkartıcaksınız ilk başta. Yeme - içme - konaklama - okul - kitap vs. bunu iyi düşünün.
ikinci olarak Amerika'da vatandaş olmadığın sürece hem okuyim hem çalışıyım olayı yok. çünkü izin vermiyorlar. Yakalanırsan sınırdışı edilirsin. Arkadaşınında başı belaya girer.
Üçüncü olarak tabiki çok güzel memleket bu sene ocak ayında bende tamamen yerleşmek üzere gidiyorum. Ayrıca Community College okuyacağım tekrardan. Sana tavsiyem eğer ki durumun çok iyi değilse finansal açıdan daha çok orta eyaletlere gitmen olacaktır. Yani Colorado, Utah vb. gibi. Daha az para harcarsın.
Eğer herhangi bir sorun olursa bana ulaşabilirsin.
“The S2000 is nothing so much as a legend in its own time. If you don’t like it, you probably haven’t driven it hard enough.” - Jalopnik
Zorlanacaksın derken dil en basit kısmı bence. Çalışma hayatı çok zor olacaktır. Fırsatlar ülkesi vs bunlar biraz hayali. Ha çalışırsın, öğrenirsin mesleğinde ilerlersin ve bunun karşılığını rahatlıkla alırsın. Benim yakınım uluslararası ilişkiler okudu burada ve yüksek lisansa gidip orada kaldı akademik devam ediyor en son öyle idi. 1yıldan fazla oldu görüşmeyeli. Git orada oku vs oranın kültür yapısı çok çeşitli ve farklı sonuçta. Amerika'ya gidipte geri dönen insan daha fazladır benim gördüğüm, duyduğum bu yönde. Amerika'nın da bir sürü sorunu var. Ülkemizden ne yaık ki çok daha iyi tabi. En azından hayatının bir bölümünü orada geçirmen bile buraya döndüğünde işine yarayacaktır.
Benzer şeyi ben yaşadım, çok yakın bir arkadaşımın babası belçikada yaşıyodu. Liseniz bitince buraya gelin diyodu hep, maddi anlamda hiçbir sıkıntı çekmezsiniz, evden yardım almanıza bile gerek yok burda okulun dışında günde 4 5 saat çalışarak bikaç ay içinde altına araba bile alırsınız dedi, evdekilerde gitmek istiyosan git dedi ve ben gitmedim.
Arkadaşım gitti, 2 senelik okudu, mezun oldu geçen sene geldi, ben hala okuyorum ve daha bitmedi, bitmeyecek gibişuan orta çaplı bi firmada ordaki 2 yıllık okul ve dilden dolayı direk müdür olarak başladı ve 4500 lira maaş alıyor. Orda da kendi çalışarak 10. ayda e46 aldı.
Kısacası ben pişman oldum böyle bi fırsatı kaçırdığım için, sizdede böyle fırsat varken kaçırmayın, en azından deneyin sonradan pişman olmamak adına..
Amerika'da ve Canada'da hem okuyup hemde çalışmak yasak diye hatırlıyorum bende. Bunun yanında okulun bünyesinde çalışma imkanı veriliyordu sanırım belli bir haftalık saat karşılığında. Yanlışım olabilir.
Seattle'da ablam yaşıyor. Yaşam olarak güzel bir yer. Yalnız ülke bazında ne kadar kuzeye gidersen o kadar hayat pahalı, aynı şekilde suç oranı da düşüyor. İki büyük firma var, Microsoft ve Boeing, özellikle başarılı ünilerden birinde bilgisayar ve uçak mühendisliği diploman ve iyi bir gpa notun varsa iş bulman daha kolay (ama garanti değil).
Amerika'da okuyup vatandaşlığa geçiş hakkında bilgim yok, fakat Kanada'ya kıyasla daha kolay olmadığı kesin. Özellikle çalışmıyorsan senelik ayırman gereken bütçenin $30-50.000e yakın olacağını unutma okul ücretleri dahil. Amerika da yaşayan arkadaşlarımız daha iyi özetler oranın şartlarını.
Hele ki uzaktan gözüktüğü ya da anlatılanlar gibi, Türkiye'de yaşam pahalı da burada ucuzmuş gibi gelmesin, özellikle Türkiye'de kazanıp burada harcamaya kalkarsan. Boktan bir kaşar peynire 7$ verdiğin zaman hayatın pahalılığını anlıyorsun. Her şey benzin ve araba değil.
Kısaca imkanın varsa durma git, fakat kesinlikle çok iyi ön finansal analizini yap ve önlemini al ülke değiştirmeden önce, benim sana önerim bu şekilde olur.
Yanlışın var
Kanada'da ilk 6 ay çalışman yasak, kampüs içi işler haricinde.
6. aydan itibaren çalışma izni çıkıyor.
2 senelik bir okuldan mezun olursan, mezun olduktan sonra 2 senelik ek bir çalışma vizesi veriliyor, okuduğun bölümün önemine ve okulun prestijine göre 3 seneye kadar çıkabiliyor bu ek izin.
Bu ek olarak verilen 2 senelik çalışma izni süresince 1 sene tam zamanlı çalışırsan ve firman sana kefil olursa p.r olma hakkını elde ediyorsun, yani göçmen olabiliyorsun.
Amerika icin alacaginiz F1 diger adi ile orgenci vizesi ile okulunuz devam ederken kampus icinde 20 saatten fazla calisamazsiniz. Hala vizeniz var ve okulunuz tatil ise bu saat 40a kadar cikabilir. Kampuste yapacaginiz is okudugunuz bolum ile alakali olmak zorunda degil ama geneli kantin vs.. 3-5 kurus para kazanabileceginiz islerdir. Kampus disi icin ise yasal olarak mumkun degil.
F1 ile akademik olarak 1 yili tamamladiktan sonra alaniniz ile ilgili kampus disinda yaz ve kis tatillerinde full time yada okul devam ederken en fazla part time olarak 20 saat calisabilirsiniz.
bekar olsam hiç düşünmeden giderim..
en kötü ihtimal cv'nize amerikayla ilgili 1-2 şey eklenir..
Öyle bir imkanım yok ama iş bulabilecek imkanım olsa direk giderim..
Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot
Instagram : mehmetguliaytar
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)