User Tag List

Sayfa 3/5 İlkİlk 12345 SonSon
93 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Seattle a gidiyim mi?

MatraX_07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ileride ''keşke gitseydim'' demektense bi git kendi gözünle gör derim

Velter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2006'dan beri düzenli olarak kısa süreli Amerika'ya gidiyorum.

2008 senesinde 1 sene San Diego'da kaldım.

5 sene geriye gidebilseydim bir şekilde hayatıma Amerika'da devam etme kararı alırdım.

O yüzden şansın varken muhakkak git.

Seattle'da bulunmadım ama okuduklarıma göre güzel bir şehir.

ToyGun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Naçizane 3 ay Work&Travel deneyimim oldu, Wisconsin eyaletinde. Sizinkinden biraz farklı tabi ama ben de deneyimlerimi paylaşayım, fikir verebilir.
    Hayatımın acı tatlı en güzel 3 ayını geçirdim diyebilirim. Ailemden çok fazla yardım alamadım kötü maddi durumlardan dolayı, o gazla köpek gibi de çalıştım diyebilirim, hoş yaptığım iş can kurtaranlıktı bir otelin kapalı aqua parkında. saati 8$a çalışıyordum, ve oradan aldığım para yediğim yemeğe, içtiğim biraya, arabamın benzinine, üzerime giydiğim kıyafete yetti. Hatta geri döndüğümde buradan aldığım borçları da ödedim.

Elimde kahvem, altımda araba (500$'a satın alınmış Chevy Lumina), eyaletler arası o yollarda giderken hissettiğim özgürlüktü. O kadar özlem duyuyorum ki, anlatamam. Şuan yaşım genç olmasına rağmen, oldukça uzun bir süre bir daha çıkabileceğimi sanmıyorum. Bu durum da oraları benim için daha da çekici kılıyor.

Aileniz bir şekilde alışır, anne-baba-abi-kardeş durumu anlayışla karşılar, 2 günde bir aradığınızda, Skype'dan görüştüğünüzde iyi olduğunuzu bilmeleri yeter ama, hatun durumu farklı oluyor. Anladığım kadarıyla onu da yanınıza almaya çalışacaksınız? Umarım başarabilirsiniz, aksi halde, en ufak şeyler büyüyüp sorun oluyor. Geri dönülmez yollara giriyor.

Her şerde bir hayır lafına pek inanan bir insan değilimdir ama bu duruma en güzel söylenecek söz gibi gözüküyor

BaR1s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Git kardeşim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkese cevapları için teşekkürler. Verdiğiniz bilgiler, fikirler gerçekten çok yararlı oluyor.

Bu süreden sonra gitmezsem zaten içimde kalıcak.

therev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    amerikada buyumus biri olarak biraz yazmaya calisiyim. bence yapabilirsin amerikada fakat calismak cok onemli her tur sektorde is bulabilirsin fakat o sektorde bir yere gelmek sana bagli. turkiyeden gidenler genel olarak benzinciler de ve takside calisiyorlar. kazanilan para az bir para degil o yuzden cok calismak islerine gelmiyor. gidip kendini bu tarz bir durumda bulursan sknti buyuk olur. amerikada genel olarak turkler birbirine yardimci olmaktansa kimi nasil s.kerim diye bakiyorlar bu bir gercek.

seatlle cok soguk olucaktir haberin olsun. belki dili oturttuktan sonra daha sicak yerlere gecebilirsin eger gitmeye karar verirsen haber verirsin babam hala new jerseyde yasiyor belki yardimim dokunur
    Alıntı doncarlo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Elin oğlu mars için tarih veriyor biz halen kesicide honda yürütüyoruz.
    RUH CZT

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı blumenberg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    herkes git diyor da orada bişey olmadığını gidince göreceksiniz zaten, ben 7 hafta dayanamadım amerikaya, gerçi yurtdışına 2 haftadan fazla çıkışlarımda hep türkiyeyi özlüyor ve geri dönuyorum hemen, cogunlukla planlarımın cok cok öncesinde donuş yapıyorum, hava koşulları bile beni etkiliyor, türkiyeyi bu yuzden cok severim, amerika yaşanabilecek katlanabilinecek bi ülke değil, o kadar ülke gezdim türkiye gibisini ne gördüm ne yaşadım ne özledim karar sizin
    Orada ne var biliyor musun? Duzen var, insanlarin birbirine saygisi var, insanlarin hayvanlara saygisi, dogaya saygisi var. Okuzluk yapanlari buradaki gibi bagrina basmiyor insanlar orada, disliyorlar. Emniyet seridinden yardiramiyorsun orda, kan aliyorlar. Kanunlara uymak zorunda kaliyorsun, duzen icinde yasiyorsun bunlar var.

Basinda kac cocuk yapmani soyleyen, kizlarla erkekleri ayirmaya calisan, doganin kanunlarina bile karsi gelen, dogaya zarar vererek para kazanmayi normal goren, insanlarin hayatini hice sayan, fasist bir yonetim yok.

Devlet dairesine gidip, standart yapilmasi gereken bir is icin rusvet vermek yok, saglik hizmeti almak icin gunlerce bekleme salonlarinda yatmak, hatta belki bu bekleme suresinde olmek yok, yaptiklari isi gozuyle yapan devlet calisanlari yok...

5 liraya benzin, %250 fiyatina otomobil, 700 lira asgari ucret yok. Sacma sapan vergiler, gotunden donunu bile almaya calisan bir hukumet yok.

Seviye farki var orda seviye, seviyesizlikten kiriliyoruz burada, kalitesiz kalitesiz insanlar, dusuk seviyeli muhabbetler, eziklikten kompleksten geberen bir topluluk var burada. Low level toplama kampi gibi burasi, ne kadar ezik var hepsi buraya toplanmis sanki. Yapilan espriler bayagi, konusulan konular ilkokuldan oteye gitmiyor, kimsenin bilgisi ve egitimi yok ama dunya kadar fikri var, kisisel gelisim adina yapilan hicbir aktivite yok, gelismek isteyende yok zaten herkes king cunku burda...

Sen hala "cok ozluyorsan" burayi, bu tamamen romantik vatanperver hissiyatlar yuzundendir diye dusunmek istiyorum...
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Orada ne var biliyor musun? Duzen var, insanlarin birbirine saygisi var, insanlarin hayvanlara saygisi, dogaya saygisi var. Okuzluk yapanlari buradaki gibi bagrina basmiyor insanlar orada, disliyorlar. Emniyet seridinden yardiramiyorsun orda, kan aliyorlar. Kanunlara uymak zorunda kaliyorsun, duzen icinde yasiyorsun bunlar var.

Basinda kac cocuk yapmani soyleyen, kizlarla erkekleri ayirmaya calisan, doganin kanunlarina bile karsi gelen, dogaya zarar vererek para kazanmayi normal goren, insanlarin hayatini hice sayan, fasist bir yonetim yok.

Devlet dairesine gidip, standart yapilmasi gereken bir is icin rusvet vermek yok, saglik hizmeti almak icin gunlerce bekleme salonlarinda yatmak, hatta belki bu bekleme suresinde olmek yok, yaptiklari isi gozuyle yapan devlet calisanlari yok...

5 liraya benzin, %250 fiyatina otomobil, 700 lira asgari ucret yok. Sacma sapan vergiler, gotunden donunu bile almaya calisan bir hukumet yok.

Seviye farki var orda seviye, seviyesizlikten kiriliyoruz burada, kalitesiz kalitesiz insanlar, dusuk seviyeli muhabbetler, eziklikten kompleksten geberen bir topluluk var burada. Low level toplama kampi gibi burasi, ne kadar ezik var hepsi buraya toplanmis sanki. Yapilan espriler bayagi, konusulan konular ilkokuldan oteye gitmiyor, kimsenin bilgisi ve egitimi yok ama dunya kadar fikri var, kisisel gelisim adina yapilan hicbir aktivite yok, gelismek isteyende yok zaten herkes king cunku burda...
    Sen hala "cok ozluyorsan" burayi, bu tamamen romantik vatanperver hissiyatlar yuzundendir diye dusunmek istiyorum...

typh10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Noktasına,virgülüne, her kelimesine katılıyorum

tunerviper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    halen burada mısın. Git uçak bileti filan bak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

İlla ki orada da vardır bahsettiğiniz çeşitte insanlar. Ancak sosyal devlet anlayışı ve düzeni oturmuş bir ülke. hukuk ve devlet işlerinde burada ki gibi sıkıntı yaşanacağını sanmıyorum. Orada devlet halk için çalışıyor burada tam tersi bir durum söz konusu. Yaşam kalitesi çok daha iyidir.

Türk aile yapısı oldukça yakındır. En büyük sorun bu. Ailene, yıllarca beraber gülüp eğlendiğin arkadaşlarına olan hasret. Telefonda anne iki damla göz yaşı döktüğü zaman ne kadar kötü oluyor insan.

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gunes g nin yazdiklarinin aynisini bir ara bende yazmistim ama forumun cahilleri tarafindan vatan hainligi ile suclanmistim

Maalesefki gercekler bu sekilde, bu guzel ulkede keske daha farkli sekillerde yasayabilseydik.

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Eline sağlık Güneş.

İmkanım olsa durmam 1 dakika..

izo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yazdiklarinin ozellikle bu kismina katiliyorum abi; isin kotu yani kimse kotu oldugunu, eksik oldugunu, bilgisiz veya egitimsiz oldugunu, degismek gerektigini, ilerlemek gerektigini, daha cok calismak gerektigini vb. kabul etmiyor....

Insan ve sosyal sermaye kalitesi olarak cok kotu sayilmayiz, bizi toplum olarak boyle tutan yillardir icimize ilim ilim islemis tembellik...

Benim de tavisyem sudur; Amerika'ya gel, ama kesinlikle bir amacin olsun. Yaptigin iste/egitimde ne olursa olsun bir hedef sec kendine.

Eger egitim alacagim diyorsan community college'dan basla, alisma surecinde ingilizceni gelistir, amerikali arkadaslar edin (Turklerden busbutun soyutlama ama kendini, yoksa yalnizlik cekersin), bi yandan mutlaka kulturu daha iyi ogrenebilecegin-sosyal iletisimin cok oldugu bir iste calis, ortalama yap, parani biriktir ve iyi bir universiteye devam et. akademik kpnularda bana danisabilirsin...

Kendi isini de yapabilirsin, veya bir iste calismaya da devam edebilirsin. Ama unutma, mutlaka o zaman da bir hedefin olsun, o iste/alanda en iyi yere gel, en kaliteli yerlerde calis...yusuf abi bu konuda cok basarili bir ornek, ona danisabiirsin.
    06-09 01' Megane 1.6 turbo 09-10 05' Clio Rs 182 10-11 01' Mustang GT 4.6 11-12 03' Allroad 2.7tt 12-14 06' Eclipse GT 3.8 V6 14-15 07' Infinity G35 3.5 V6 15+ 16' Mustang GT & 2011 Z4 35i-sdrive

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Izzet daha basarili olamadik yahu ama az kaldi insallah zoru gecti kolayi kaldi gibi gibi.

Konuyu okuyanlara ufak bir bilgilendirme olsun. Bazi community college ler ESL ( english second language ) kurslarini ucretsiz veriyor hicbir yasal durumunuza bakmadan. Burada yapabilirmiyim yapamazmiyim diye dusunenlere alternatif ve uygun fiyatli bir deneme/yanilma yontemi olabilir.

turci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güneş g'nin yazdıkları olayı özetlemiş
    hayat kişinin kendi hayatıdır ve aile arkadaş çevresi bir yere kadar bağlar.
    ben karar verirken bu kıstası değerlendirdim ve gözlerimi karartarak, tek kelime Almanca bilmeyerek Almanya'ya geldim.
    ilk 1 senede nasıl adapte olduysam buradaki düzene,Türkiye'ye gittiğimde aptallaşmıştım
    adamlarda yaptığın iş ile,statün ile saygı görmüyorsun aksine insan olduğun için saygı görüyorsun.
    düzen her konuda had safhada ve hayvan hayatına bile insan kadar önem veriliyor.

en önemlisi Türkler'den mümkün olduğunca uzak durmaya ve mümkün olduğunca iş yapmamaya özen göstermek gerekiyor.

Hemşeri hemşeriyi gurbette s.ker sözünü unutmamakta fayda var, öylede oluyor zaten.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güneş g'nin yazdıkları olayı özetlemiş
    hayat kişinin kendi hayatıdır ve aile arkadaş çevresi bir yere kadar bağlar.
    ben karar verirken bu kıstası değerlendirdim ve gözlerimi karartarak, tek kelime Almanca bilmeyerek Almanya'ya geldim.
    ilk 1 senede nasıl adapte olduysam buradaki düzene,Türkiye'ye gittiğimde aptallaşmıştım
    adamlarda yaptığın iş ile,statün ile saygı görmüyorsun aksine insan olduğun için saygı görüyorsun.
    düzen her konuda had safhada ve hayvan hayatına bile insan kadar önem veriliyor.

en önemlisi Türkler'den mümkün olduğunca uzak durmaya ve mümkün olduğunca iş yapmamaya özen göstermek gerekiyor.

Hemşeri hemşeri gurbette s.ker sözünü unutmamakta fayda var, öylede oluyor zaten.
    Abi aldırsana beni yanına.

turci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bason Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi aldırsana beni yanına.
    Rıza senin ailevi durumunu bildiğimden söyleyeyim, sen gelemezsin
    ayrıca artık eskisi kadar kolay değil gelmek..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rıza senin ailevi durumunu bildiğimden söyleyeyim, sen gelemezsin
    ayrıca artık eskisi kadar kolay değil gelmek..
    Aynen abi. Hem aile hemde dediğin gibi askerlik yok, daha 1 yıl bile iş tecrübesi yok vs. Dil okulu ile gidipte orada(Amerika için) iş arayıp giren insanlar var mı?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)