User Tag List

Sayfa 5/5 İlkİlk ... 345
93 sonuçtan 77 ile 93 arası

Konu: Seattle a gidiyim mi?

volume81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anadolu teknik lisesi bilgisayar programcılığı okudum daha sonra KOU bilgisayar programcılığı ( 2yıllık ) okuyorum 5 yılım hala bitmedi iyi bir firmada 2 yıldır BT yöneticiliği yapıyorum toplam 3 yıl iş deneyimim sertifikalar vs var

Gitmek için nasıl bir yol izlemeli askerliği daha yapmadım 2 yıl tecil hakkımda duruyor green card vs işimi şans'a bırakmakda istemiyorum açıkcası

derdim gideyim ufak bir ev altımda araba işimi düzgün yapıp kendimi geliştireyim

Bilgi işlem-IT-BT adına ne derseniz işte ortalama maaşları nelerdir ?

TechTurkey M_PROJECT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dachosen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yardımlarınız için çok teşekkürler.

Ocak-şubat gibi gidiyorum inşallah. Fakat şimdi aklıma takılan ve tam anlamıyla cevabını bulamadığım bi konu var.

Toefl vermeden oraya gidicem. 2 seçenek var.. 1. si dil okuluna kayıt olup ordan koleje geçmek diğeri ise zaten community college lerde her daldan ders alınabildiği gibi ingilizceye hazırlık derside alınıyor o şekilde seviye sınavlarına girip geçebilirim. Hem dil okulu gibi zorunlu 3 aylık para verdiysem 3 ay 5 aylık para verdiysem 5 ay gitmek zorunda kalmadan hemen seviyeye uygun olduğum an geçicem.

Ama bu konuda tam da bilgili değilim varsa bilen yardımcı olabilir mi?

Gidicem diye o kadar mutluyum ki anlatamam. Umarım okul kabulunden sonra vizede falan bi sıkıntı çıkmaz. Tekrar teşekkürler herkese
    sen bi basvur vizeni fln al ..

yerinde olsam ocak subat diosun yari donemde okula yazilman zor olabilir .

herhangi bir community college a kayit yapar esl alirim , biraz dilin varsa seviye testi zaten yapicaklar , level olarak 3 4 cikarsan 1 semesterda bitirir placement test alir istedigin bolume gecersin . Yalniz F1 vize alicaksan , ve okula gidiceksen , okulu aksatma . Benim bir cok arkadasim gece yatagindan alinip sen okula gitmiyosun napiyosun diye sorgulandilar . Devamsizlik onemli !!
    Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Amerikaya hiç gitmedim ama 10 a yakın ülke gezdim bunlardan bir taneside İngilitereydi , insan gerçekten oradaki düzene ve uygulanma şekline hasta oluyor.

Ama yorumları okurken bi istanbulun taşı toprağı altın mantığı gördüm bazı arkadaşlarda. Gidip orda güllük gülistanlık bir hayatım olacak diye heyacana kapılma derim , sonuçta kültürünü yaşayışını insanlarını en önemlisi de dillerini bilmediğin bir ülkeye gidip yerleşmeyi düşünüyorsun.
    [I]
    CORVETTE C7 Z51 STINGRAY
    BMW X3 SDRIVE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı M_PROJECT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen bi basvur vizeni fln al ..

yerinde olsam ocak subat diosun yari donemde okula yazilman zor olabilir .

herhangi bir community college a kayit yapar esl alirim , biraz dilin varsa seviye testi zaten yapicaklar , level olarak 3 4 cikarsan 1 semesterda bitirir placement test alir istedigin bolume gecersin . Yalniz F1 vize alicaksan , ve okula gidiceksen , okulu aksatma . Benim bir cok arkadasim gece yatagindan alinip sen okula gitmiyosun napiyosun diye sorgulandilar . Devamsizlik onemli !!
    Tam olarak dediğinizi anlayamadım. Şimdi ben daha erken mi başvuruyım diyorsunuz?

Okulu kesinlikle aksatmıcam oraya gitme amacım okul.

TechTurkey M_PROJECT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tam olarak dediğinizi anlayamadım. Şimdi ben daha erken mi başvuruyım diyorsunuz?

Okulu kesinlikle aksatmıcam oraya gitme amacım okul.
    okullar acildi , kayitlarin bir cogunu kacirdin , ilk yarida kayit alan okul bulursan zaman kaybetmeden baslarsin . yani kisin ben okumaya gitcem diye konsolosluga gittiginde sana sorarlar , seni hangi okul kabul etti , neden bu zamani sectin vsvs diye . bunlari onceden arastirman lazim . Sen vize surecini arastir simdiden , daha sonra ordaki arkadasindan cevredeki okullari arayip kayit imkani varmi yok mu ogrenmesini iste . Tabi bunlari ogrenci vizesi F1 icin basvuru yaparsin diye diyorum , turist vizesi almayi dusunuyorsan farkli bir prosedur isler . Turist vizesini F1 e cevirebilirsin ayrica .
    Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Seattle da yasayip yasayamacagini gormen icin bence ilk basta b1/b2 al yani turist vizesi. Sonra zaten f1 a kolaylikla cevirebilirsin hatta Tr dekinden daha kolay bile olabilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuştuğum bi kadın turist vizesini F1 vizesine amerikada çeviremiyeceğimi söylüyor. Ne kadar doğrudur?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O kadinla mumkunse bir daha gorusme

Abd ye gider gitmez basvuru yaparsan evet sikinti olabilir ama iki ay sonra fln basvurursan hicbirsey olmaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlarımda kadının pek bilgili olmadığını söylüyor. Türkiye ye git ordan F1 vizesi al derlermiş bana..

B1 vizesi mi daha mantıklı F1 mi. Turist vizesi alıyım okulu orda mı ayarlıyayım?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben o sekilde yapardim her ihtimale karsi. Belki seattle yi begenmeyeceksin, belki istedigin okulu bulamayacaksin gibi gibi... Zaten aklina yatan biryeri buldugunda ve okulda seni kabul ettiginde i-20 ile birlikte ( okula kabul formu ) i-539 status degisimi formu dolduracaksin. Bu form da sadece evraklar konusuyor gocmenlik burosu seni mulakata fln cagirmiyor. He bu sure icerisinde i-94 biterse ( havalimaninda pasaportuna ufak bir kagit yapistitacaklar abd den cikman gereken tarih yazan ve turist vizesi icin 180 gundur ) ulkeden cikman gerekebilir ama rmin degilim hala devam eden vize islemlerin olacagindan.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilgiler süper çok teşekkürler. Düşünen arkadaşlarada iyi kaynak oluyodur.

Seattle da yaşayacağım kesin beğensemde beğenmesemde çünkü arkadaşım orda ve onun evinde kalıcam aynı okula gidicez.

Gideceğimiz okulun (shoreline cc) türk advisor ı varmış Özlem diye.. Onun mailini alabilirsem işler dahada rahatlıcak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilgiler süper çok teşekkürler. Düşünen arkadaşlarada iyi kaynak oluyodur.

Seattle da yaşayacağım kesin beğensemde beğenmesemde çünkü arkadaşım orda ve onun evinde kalıcam aynı okula gidicez.

Gideceğimiz okulun (shoreline cc) türk advisor ı varmış Özlem diye.. Onun mailini alabilirsem işler dahada rahatlıcak.
    Araştırıp buldum,bayanı tanımam Bahsettiğin isim Bilen Özlem Şener,mail adresi bsener2@shoreline.edu okuluda inceledim,güzel görünüyor,hayırlısı olur senin için inşallah

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hemen bi email gönderdim. Valla çok teşekkür ederim bulamam diye araştırmaya uğraşmamıştım bile

Antalyalogy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Izzet daha basarili olamadik yahu ama az kaldi insallah zoru gecti kolayi kaldi gibi gibi.

Konuyu okuyanlara ufak bir bilgilendirme olsun. Bazi community college ler ESL ( english second language ) kurslarini ucretsiz veriyor hicbir yasal durumunuza bakmadan. Burada yapabilirmiyim yapamazmiyim diye dusunenlere alternatif ve uygun fiyatli bir deneme/yanilma yontemi olabilir.
    Selamlar bu konuda ayrntılı bilgi nereden alabilirim.Amerika da 1-1,5 yıl İngilizce geliştirmek için gitmeyi düşünüyorum.Seattle da akraba yanında konaklama olacak..
    Teşekkürler
    '' Detaylı Araç Bakımı, Temizliği ve Boya Koruma '' :

http://detayciyim.blogspot.com/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gitmeyi dusundugun yer( ler ) de bulunan kolejlerin web sitelerine bak orada programlar altinda ESL ve onun sartlarini belirtirler.

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    CC'ler kafaya yatıyor maliyet bakımından ama işte tek TR'de üff abdde okumuş havası veriyor orada kurumsal şirketlerde biraz sıkıntı ön yargısı var bende. :s bunun için sırf özel araştırma yapacağım. ccliler nerede? cCc !
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi süre Londra'da kaldım.için de kalmasın mutlaka git.hoş ben mutlu olamadım ama.içinde kalmasından iyidir.
    Zalimler için yaşasın cehennem..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)