User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
55 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: el frenini cektikten sonra debriyajı kaldırınca

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Caesar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yok adam 200 ile giderken 6. vites el frenini çekiyormuş araç kayıyormuş ondan bahsediyor.
    200 le giderken el freni çekince kaymıcak araba yok heralde o konuda sıkıntı yokta

en basit anlatımla çalışırken viteste olan arabada stop edilmeden debriyajla fren bırakılıyor arabanın hatta dirksiyon düz deilse sağa sola belki geriye ( geri vitesteyse) gitmesi çok normal

chare - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuyu okurken pskolojim bozuldu

Chn53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araba viteste calisirken , vitesi bosa almadan debriyajimi birakiyor ben hala anliyamadim

chare - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    harbiden nasıl bi soru bu ya vitesi nasıl çekiyosun abicim

Aracı park ettikten sonra el frenini çek ve vitesteyken kontağı kapat

Cimmeria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aklıma bilgisayarım açılmıyor diyen adamın bilgisayarının fişini takmaması geldi.

Arkadaş araba vitesteyken debriyajdan ayak çekilir mi ? Ehliyeti nerden alıyorsunuz merak ediyorum bazen

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Chn53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araba viteste calisirken , vitesi bosa almadan debriyajimi birakiyor ben hala anliyamadim

evet be kardeşim aynen öyle diyor abi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Elensi59 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alıntı Chn53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet be kardeşim aynen öyle diyor abi

Sabah sabah güzel kafalar bunlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dur tekrardan anlatayım arkadaslar

şimdi yokus asagı birinci viteste gidiyorum..kafamdan park edecek yer bulma dusunceleri geciyor...sagda ahada bos yer diyorum oraya giriyorum...el frenini son haddine kadar cekiyorum...vitesi bosa alıyorum... daha sonra aracı stop etmiyorum cunku gene kayar falansa mudahale edeyim diye...cunku cogu aracta araba stop ettirildiginde frenler calısmaz.bu yuzden oncelikle debriyaj ve frenden ayagı ben bi cekeyim diyorum cekiyorum bi bakıyorum araba hopppp gidiyor asagı...ulan ne yapacam ben simdi diye tırsarken bi bakıyorum 20 cm sonra kendiliginden durmus...iyi bari deyip lan ne olur ne olmaz su tekerlekleride kaldırıma cevireyim diyorum....bu işlemlerden sonra kontak anahtarımı cıkartıp elime alıyorum...

***** hırsızlar cok o yuzden indash teybin kafasınıda cıkartıp yanıma aldıktan sonra aractan gonul rahatlıgıyla cıkıyorum...kitleme tusuna basıp kitli oldugundan emin olunca aracın basından ayrılıp gunluk rutin işlerime devam ediyorum

simdi ben sunu merak ediyorum...eger yanlıs bir sey yapıyorsam neden yokus yukarı giderken park ettigimde arac geriye dogru kaymıyor aynı yanlısları yokus yukarı park ettigimde de yapmam lazımki aynı sekilde kaysın....

mcy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı paulharris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dur tekrardan anlatayım arkadaslar

şimdi yokus asagı birinci viteste gidiyorum..kafamdan park edecek yer bulma dusunceleri geciyor...sagda ahada bos yer diyorum oraya giriyorum...el frenini son haddine kadar cekiyorum...vitesi bosa alıyorum... daha sonra aracı stop etmiyorum cunku gene kayar falansa mudahale edeyim diye...cunku cogu aracta araba stop ettirildiginde frenler calısmaz.bu yuzden oncelikle debriyaj ve frenden ayagı ben bi cekeyim diyorum cekiyorum bi bakıyorum araba hopppp gidiyor asagı...ulan ne yapacam ben simdi diye tırsarken bi bakıyorum 20 cm sonra kendiliginden durmus...iyi bari deyip lan ne olur ne olmaz su tekerlekleride kaldırıma cevireyim diyorum....bu işlemlerden sonra kontak anahtarımı cıkartıp elime alıyorum...

***** hırsızlar cok o yuzden indash teybin kafasınıda cıkartıp yanıma aldıktan sonra aractan gonul rahatlıgıyla cıkıyorum...kitleme tusuna basıp kitli oldugundan emin olunca aracın basından ayrılıp gunluk rutin işlerime devam ediyorum

simdi ben sunu merak ediyorum...eger yanlıs bir sey yapıyorsam neden yokus yukarı giderken park ettigimde arac geriye dogru kaymıyor aynı yanlısları yokus yukarı park ettigimde de yapmam lazımki aynı sekilde kaysın....
    yokuşu geri vitesle inip park edersen ve aynı şeyleri yaparsan bu sefer geriye kayar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi şimdiye kadar aracı boşa aldığından hiç bahsetmedin hep vitesteydi o araba stop ederken şimdi boşta oldu neyse boştayken kayıyorsa arka balataların coslamıştır yokuş yukarıysa 1'e yokuş aşağıysa R'e tak öyle bırak

Emre Ekrem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yokus asagı birinci viteste iniyorum..bos yer goruyorum oraya yanasıyorum... arac hala calısır vaziyette duruyorken vitesi sonuna kadar cekiyorum...aractan inmek icin debriyajı ve frenin uzerindeki ayagımı kaldırınca bayagı asagı kayıyor..1-2 cm degil 15-20 cm kayıyor asagıya...sonra duruyor arac...stop falanda etmiyor hala calısır vaziyette kalıyor.. egim olarakda 45 derecelik bir egim diyebilirim..cok dik bir yokus degil yani..

yokus yukarı dogru cıkarken park ettigimde bunu su an icin yasamadım..yani arac geriye kaydıgı olmadı....sadece yokus asagı park ettigimde rastladım bu soruna
    Şuan sinirlerim çok bozuldu, anlayamadım.
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vitesi boşa aldığında ayağın debryaj ve frende iken el frenini çektiğinde; ayağını debryaj ve frenden kaldırdığında araba 20 cm kayıyor.

Bunu mu demek istiyorsun? Eğer öyle ise basitçe "el frenim kaydırıyor" desen yeterdi.. El freni gerginliğine ve balatalarına baktır.

Ne manasız konu oldu bu be

fkocak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sıkıntı; el freninin 20-30 cm tutmayıp sonra tutması galiba

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vitesi boşa aldığında ayağın debryaj ve frende iken el frenini çektiğinde; ayağını debryaj ve frenden kaldırdığında araba 20 cm kayıyor.

Bunu mu demek istiyorsun? Eğer öyle ise basitçe "el frenim kaydırıyor" desen yeterdi.. El freni gerginliğine ve balatalarına baktır.

aynen oyle hocam iyi anlasılmısım bu sefer el frenindemi sıkıntı yoksa yaptıklarımda mı bi sıkıntı var onu da anlayayayım dedim...

mcy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence araç yokuş aşağı park etmişken, ayağı debriyaj ve frene basılıyken aracı stop ediyor. sonrada ayaklarını her iki pedaldan da çekiyor. araç kayıyor-duruyor sonrada el frenini çekiyor. başka türlü o kayma olmaz.

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    aynen oyle hocam iyi anlasılmısım bu sefer el frenindemi sıkıntı yoksa yaptıklarımda mı bi sıkıntı var onu da anlayayayım dedim...
    Sanayiye git, baksınlar telin gerginliğine.. Bakarlarken arka fren balatalarına da bakarlar. Bittiyse değiştirirler...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bu konu da burada son buldu hayırlısıyla

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende durumu "araci yokusta park edip el frenini cekiyorum sonra motor calisir vaziyette vitesde debriyaj ve frenden cekiyorum araba 20cm kayiyo sonrs stop ediyorum" diye anladim
    Eger boyleyse durum araba hala calisip vitesde oldugu gitmeye calistigi icin olmasin ?
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)