colins magazasından cep tarafında eskitme olan bir kot aldım. alırken satıcı arkadaşa, bu eskitmenin kısa zamanda ipleri kopar mı? diye sorduğumda aldığım cevap en az 1 sene kopmaz bende de aynısından var 1 senedir giyiyorum kopmadı dedi ve pantolonu aldım.
ertesi gün giydim ve öğlene doğru bir baktım cebin oradaki eskitme ipleri kopmuş, 6 saat bile olmadı giyeli gidip eve değiştirdim pantolonu. işim gereği ofiste bilgisayar başında çalışıyorum bir şey taşıma tamir etme gibi bir işim yok.
neyse pantolonu geri götürdüm mağazaya anlattım böyle böyle yok efendim biz iade almıyoruz merkeze göndereceğiz oradan onay gelecek ondan sonra iadeniz gerçekleşicek. tamam dedim verdim. aradan bayağı zaman geçti arayan soran yok mağazayı aradım onay verilmedi para iadesi yapamayız denildi gittim baktım o kopan ipler kesilmiş altına tela yapıştırılıp tamir edildi etiketi vurulmuş getirilmiş. ürünü almadım tekrar geri gönderdim, tekrar geri geldi onay verilmedi diye vs.vs müşteri hizmetlerini aradım onay birimindeki tekniker arkadaşlar onay vermedi ise iadeniz olmaz diyorlar.
bana defolu malı kaktırdılar kendilerince kurdukları iade politikasıyla red cevabı verip sattığı malın arkasında durmayan bir firma.
en son söyledikleri iade almıyoruz yasal haklarınızı kullanabilirsiniz istediğiniz yere başvurabilirsiniz.
bugün bulunduğum semtteki tüketici heyetine gittim oradaki adam ayrı bir mal bana dediği beğenip almışsın iade hakkın yok. adama diyorum ki beğenmesem neden alayım? mal defolu ben ondan iade istiyorum firma malının arkasında durmuyor dedim.
bana dediği dilekçeyi doldur fotokopileri ver fiarmadan savunma istenecek daha sonra ürünün bilirkişiye gidecek o karar verecek vs.vs. süreç 3-4 ayı bulur dedi.
şimdi arkadaşlar amacım şikayet değil fikir almak.Başından geçen vardır,kanunu sayısını bilen vardır diye soruyorum
bana sattıkları bu defolu malı iade almama gibi bir hakları var mı? tüketici hakem heyetindeki adamın söylediği gibi bir şey mümkün mü? dilekçeyi verip 3-4 ay beklemeye değer mi? (zaten firma ile 3 aydır uğraşıyorum ürünün her gidip gelmesi 15-20 gün sürüyor.) başka nasıl bir hakkım olabilir? nereye başvurabilirim?
Not:
1- şikayetvardotcom a şikayet yazım zaten 500 e yakın şikayet var olumlu sonuç alan yok.
2- müşteri hizmetleri ile sıcak soğuk tatlı sert her türlü konuştum fayda etmiyor.
3- imla hatası yaptıysam affola