10.ooo KM de garantiden kavramayı değiştirdim çoğu 7 dsg de olan 2. vites titremesinden dolayı.
tamamen şans işi :D
Printable View
rezalet...ben anlamıyorum eskilerde arabalar daha az kronik sorunlu oluyordu olduğu zamanda geri çağrılıyordu sanki daha mı çok test ediliyordu yoksa markanın adı çıkar diye dahamı özen gösteriliyordu bilmiyorum bende 3-4 sene önce buna benzer bir problem yaşamıiştım ilk 7 ilerilerden focus dizel otomatik almıştım 3 yaşında aldığımın senesinde şanzumandan ses gelmeye başladı aynı dsg gibi kronik problemmiş hepsinde yaşanmış yada yaşanacak bir durum masrafda baya çoktu ilana arızasını yazıp piyasasından 5-6 milyar uyguna satmıştım..Bu 7 ileri :)pek uğurlu gelmiyor heralde :)
sizlerinde aklında olsun focus 7 ileri dizel otomatiklerdede kronik problem var hatta yenilerde 7 ileri otomatiği kullanmadılar diye biliyorum
dsg ile alakasız olucak ama arkadaşım sıfır cc aldı araç 10 bin km de yağ ışığı yaktı o kadar dememe rağmen gitmiş yağını tamamlatmış servisde birde para almışlar tamamlamak için..
Evet sadece mekatronik 2700 tl,ama revize edilmiş hali.Sıfırı için 4500 tl dediler.Ama benim araçta kavramada sıkıntılı yani 5 bin küsür durduk yere çıktı.
Arıza olmayacak diye bir konu yok tabiki,araba tamamen şans işi,mekanik sonuçta,benim hazmedemediğim,alındığından beri olan bir arızanın buralara kadar tamamen servislerin ilgisizliğinden gelmesi.Bakalım Almanya'dan nasıl bir cevap gelecek,onu bekliyorum.
Almanya dahi geri dönüş yapmadı:)
55 binde leon var kendimde 2011 otomatik dizel, 7 ilerilerdeki titreme genelde eski tip kavramayla uretilenlerde oluyor servisle gorusmustum inceleme yapip direk degisceklerdi 2+2 garantiden haftaya birakicam.2012 leon vardi onun ustunde yeni tip kavrama vardi 40 bin km binildi 2 de titreme hic yapmadi.2013 golf var yine dizel otomatik ondada bir problem yok.
Çölde kutup ayısı çıktı karşıma işte:)
Jettada başıma geldi , defalarca geldi gitti geldi gitti , Kiralama firmasından bir yetkili 'beyefendi bunlar böyle ne değişirse değişssin sorununuz çözülmez 2.0 motor altı DSGler sıkıntılı VW gurubuyla çalışıyoruz çoğu problem' dedi.
Kavrama değişti sorun çözüldü bende . 4-5 ay sonra farklı birşey çıktı , örneğin D7de gidiyorum dip gaz yapsam dahi vites küçültmüyor .
Aracın süresi doldu teslim edeceğiz diye ilgilenmedim artık .
Geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun . Ancak bu çabalarınız sonucu iyi niyet garantisine gireceksiniz bence %50 , %50 gibi yapılacak bence işleminiz.
Yupii nihayet Almanya'dan cevap geldi.
Dünya genelinde okadar çok kullanıcımız varki,hepsi ile bizim ilgilenmemiz mümkün değil.O yüzden distiribütörlerimizin verdikleri kararlara uymak zorundayız.Ama maillerinizi Doğuş oto ile paylaştık merak etmeyin.
İşte bir markadan nasıl soğutulurun canlı örneği.Sonrada neymiş DAS AUTO ymuş NAHHH AUTO o.
Arkadaşlar ben aracımı,Güngören Bağcılar diye adı geçen ama esasında İkitelli yakınlarında olan sanayi sitesinde,Yeşil otoya yaptırdım,2 bin tl.
Birdaha tikseler vag grubu araç almam.
Herkeze ilgisinden dolayı teşekkür ederim.
VW ve tüm VAG grubunda kullanılan DSG 7 şanzımanlı 1.6 Milyon arac geri çağırılyormuş
Rückruf VW Tiguan und Ölwechsel für alle VW mit Siebengang-DSG - autobild.de
DSG-Rückruf bei VW: Das Problem ist der Schwefel - Test + Technik - Auto - Handelsblatt
DSG 7'de ki Sentetik yağ mineral yağı ile değiştirilecekmiş
sistemsel olarak aynı şanzıman ama yağı aynımıdır bilmiyorum yüksek ihtimal aynıdır.Ben kendi aracım için sordum.Ne fark ediyor dediğimde tabiki engin bilgili servis ustaları cevap veremedi.Ama vw böyle bir soruna yönelik birşey çıkardıysa illaki bir ilgisi vardır.Çok şikayet aldılar.
Valla ben Türkiye'de hem tavırlarından hem satış politikalarından dolayı doğuş grubuna gerçekten uzaktım. araba alırkende tutumlarından dolayı iyice soğmuştum kapılarından girmem diyordum. Nitekim sizlerinde yaşamış olduğu bu durum kararımdaki doğruluğu gösterdi gerçekten.