su uyur jack russel uyumaz nası bir enerji varsa artık ama namussuzlar cokda sevimliler
Printable View
su uyur jack russel uyumaz nası bir enerji varsa artık ama namussuzlar cokda sevimliler
Normalde teacup diye bir cins yokmuş sanırım.. Onlara sıfır numara deniyormuş doğru mudur? 1 beden nasıl oluyo ? Maltese terrier pinscher'lere göre daha büyük çantaya sığmaz sanırım o :) aynen ben o şekil ilgi göstercem artık, fedakarlık yapcaz mecbur..
Küçüğü inanılmaz ama işte büyüğü de büyük baya, sanırım cok hareketsiz hayvan bunlar :)
Ben evde yokken ortalığı kırıp dökmesin ? :)
Jack mi ? :)
Bulabilirsen pappillonda tavsiye ederim. bakımı kolay eğitimi evde kendin tamamlayabilirsin. havlamaz... sahiplenir.. çocuklara ve yabancılara karşı ilk başta temkinli olsada alışınca sakindir. komutlara güzel uyum sağlar... dişi olması avantajın olur 2 yaşından sonra dahada sakin oluyor... çok güzel bir köpek gerçekten çok zeki.
telefonumda bunlar var birtek, 13 yaşında benimki fotoğraftaki ufaklıklar kadar şirin değil tabi, ihtiyarladı :)
http://n1311.hizliresim.com/1h/k/umhr8.jpg
http://k1311.hizliresim.com/1h/k/umhss.jpg
Cloud the French Bulldog 1st days at Home - YouTube
Benim alma durumum olsa kesin french bulldog alırdım çok tatlı bence:)
Bir ara arkadas almistik yanina ama anlasamamislardi.
http://i1214.photobucket.com/albums/...ps5cef3ec1.jpg
çok tşk ederim paylaşım için :) güzelmiş ama cok tatlı
eyw sagol :)
yaaa çirkin geldi bana :)
beyler buna karar kıldım, bişiyler diyin? :) TÜYLÜ CHİHUAHUA DİYE GEÇİYORMUŞ BU ? :)
http://i1239.photobucket.com/albums/...ps8d66cca1.jpg
naparsanız yapın jack russel almayın, ömrümü yedi.......
Pug olabilir :) tersten işeyenini bile gördüm videoda :D
:Dteacup sifir bedenlere verilen isim.Maltese icin teacup bir erkek yavru eriskin oldugunda yaklasik 4-4.5 kilo olurken 1 beden hemen hemen 7 kilo kadar olur.Kilo farki az gorunuyor ama teacup 25-30 cm civari boylarda iken 1 beden 50 cm civari olur.Teacup olanlar cok daha narindir 1 beden olan ise safi ruzgar olmakla beraber sizden aldigi cesaret ile parkta kedi kovalayabilir:D
Jack ruselldan uzak durun , ben boyle bir cins gormedim hele ki erkekse hayattan sogutur bir kopek bir dakika olsun durmaz mi,uyumaz mi,oturmaz mi :D evde cisini genelde de duvarlara yapar.Bir arkadasimin soylemi ile adini duvara yazar:)
Yavruyu secerken anne ve babayi mutlaka gorun,2 ay en az anne ile kalmis olsun.Her konuda bilgi alis verisinde bulunabiliriz.
http://static0.therichestimages.com/...Pomeranian.jpg
kesinlikle pomeranian abi.
Jack russel lar başına buyruk köpeklerdir abi, çimde koşsun diye bırakırsın... belki bir daha geri dönmez
Shiba Inu , bulursan :)
Shiba Inu - Wikipedia, the free encyclopedia
jack ciddi olarak tavisye etmiyorum burda sana ben dahil birçok kişi vaz geç yada kedi al diyecek sorumluluklarında dertlerinden vs bahsedicek ama sen dinlemiyceksin ve bir köpek alacaksın 15 sene civarı köpek beslemiş olan birisi olarak yine vaz geç bak git güzel bir b. short hair al diyorum :) tabi sen bunuda dinlemiyceksin
Köpek tavsiyeme gelince, benim için en önemli konu koku ve boyut neyse baktım çok uzatıcam en iyisi fotoları koyıyım ben sen anla
Kuzenimin Sofia daki ufaklık
http://i1264.photobucket.com/albums/...psece52911.jpg
http://i1264.photobucket.com/albums/...ps99e48ea3.jpg
http://i1264.photobucket.com/albums/...psa468506e.jpg
http://i1264.photobucket.com/albums/...psb7d27a2a.jpg
http://i1264.photobucket.com/albums/...ps952bd2b8.jpg
http://i1264.photobucket.com/albums/...ps16ce48bd.jpg
hayatınızı ziker diyolar genelde evet :) yerde olan köpek 1 sn sonra omuzda olabilir diyorlar, ben evde yokken terör estirir o bana hiç uygun değil o zaman
çirkin geliyo onlar bana, tatlı şirin bişey lazım :)
adını duvara yazan köpek ahahahaha :) benden uzak allaha yakın olsun, bana gelmez o ev temizliğ vs.. :) köpekler yurtdışından geliyormuş, anne baba görme şansımız yok sanırım :)
evet siparişle getirebiliriz diyorlar hatta 250 tl'ye traş ediyorlarmış, ama sadece istanbulda oluyormuş o da 6 ayda bir.. ve sürekli taramak gerekiyormuş
kedi gibi nankörler yani :)
bana göre büyük bi köpek tabi tatlılıgı cok şirin :)
evet bu görsel benim aklımı cok karıştırdı şmdi, yorkshire'ler cidden cok tatlı imiş, bu kucakta olan versiyon büyümüş hali dimi? eğer öyle ise büyüklüğü de çok güzel :) bu da düşüneyim ben, şimdi chihuahua ve yorkshire arasında kaldım diyebilirim, bi alternatifim daha var o da pomsky imiş, pomeranian ve husky kırması..
http://i1239.photobucket.com/albums/...psa446ec65.jpg
bro bu pomsky olur en çok bunu tuttum york shire terier bizim pazarlamacıda var hatta doğuracak hamile şuanda ama tip olarak hiç sevmiyorum onu
anne babayı görmeden yavru almayın.Şiledeki çiftlik ve Bursa'daki çiftlikten alırsanız seceresi belli,anneyi emmiş,büyüdüğünde nasıl birşeye benzeyeceği bir yavru sahibi olurusunuz.
Yurtdışından geldi vs. bunlar seceresinde kayma olan hayvanları safkan diye satmak isteyenlerin genelde tercih ettiği bir yöntem.Anne ile 2 aydan kısa süre vakit geçiren yavru büyüdükçe hasta olmaya daha meyilli oluyor.Aklınızda bulunsun.
valla bro ne zaman doguracakmış o :) sakaryada mı?
yorkshire değil mi bu?
bursaya mı gitmem gerekiyo bunun için? iletişim adresleri vs var mı? ankaraya kargo oluyo mu mesela?
hatta bi petshop ile konuştum, yurtdışından getiriyoz vs dedi, dedim o zaman neden bursadan getirmiyonuz, onu bizim patron bilir dedi, işkilendim aslında? :)
bu arada cok tatlı değilmi bu da :)
http://i1239.photobucket.com/albums/...ps84e0b02b.jpg
Küçük ırk köpek almayın alacaksanız da beagle dışında bi hayvan tercih etmeyin
Öncelikli soru şu olmalı daha önce köpek sahibi oldunmu?
Olmadıysan vazgeçmek daha hayırlı olur gibi. Zor zanaat gerçekten
Ama;
Oldun ve büyüttün tüm şımarıklıklarına yaramazlıklarına katlanabildin ise bir iki örneği okuduktan sonra aşağıdan devam et. (mesela rotweiller cinsi dişi bir köpeğim var 45 civarında kilo olarak ama kendini pekinez zannettiği için kucağımda uyumaya çalışıyor. Çok zaman eşimden kıskanıyor. büroda kendi koltuğu var... falan filan... Ve ya ablamın labrador cinsi bir köpeği var ve beni askerlik arkadaşı sanıyor. Rahatsız edici derecede benle oyun oynuyor aklınca. Üstelik binlerce lira masraf çıkaracak kadar kemirme huyu var. Kapalı alanda yanlız bırakamadığımızdan dışarıda bakılıyor artık. Bir kaç veterinerin ortak kararı hiperaktivite. Zaten hareketli bir hayvanın hiperaktif olması gerçekten rahatsız edici. Üstelik kısırlaştırdık sakinleşsin diye.)
Sadede gelirsek; boxta (transfer box değil) bakabileceğin bir köpeğin olursa daha sorunsuz büyüyen bir köpeğin olur. Eve gelip yaptığı şeyler yüzünden ona bağıracağına, ve kendine küstüreceğine küçük bir köpek sahibi olup yeterli egzersiz yaptırmak şartı ile boxta bakarsan hiç bir sorun yaşamadan büyütürsün.
Edit:
http://www.petozel.com/kopek-kafesi-...5x69x74cm-1145
beagle'ın evde beslenmesi zormuş petshop'daki öyle demişti, ayrıca bi kız arkadaşım 2 sene boyunca bakmış bi tane beagle'a, kulakları kokuyormuş, ve bikaç eksi özellik daha söylemişti, o yüzden düşünmedim hiç beagle..
daha önce köpek sahibi olmadım :) bu zamana kadar zor zannat diye alamadık aldırmadılar, bu sefer zoru başarmak niyetindeyim açıkcası :) küçük bi köpekle zorlukların üstesinden gelebilirim diye düşünüyorum, köpek büyük olursa golden gibi hem tüy problemi olacak hem de gidilen yere götürülemicek, sıkıntı cıkaracak, bu kafeslerden alayım bi tane cidden güzelmiş, kucuk bi kopek için de yürüme alanı da mecvut :)
Abi birde white terrier lere bak istersen biz 15 sene baktık tek kötü huyu biraz kıskançtı genel olarak uslu ve akılılar dır ama bazılarıda yaramaz oluyo benim köpeğim yaramazlardandı onlar biraz zorluk çıkartır ama fazla bir zorlu olmaz :)
bu kadar küçük bile değil micro köpeklere bakıyorsan güzel bir cins kedi alsana kendi enerjine uygun.. doğru kedide seni mutlu edebilir.. onlarca kedi cinsi her kedi cinsininde kendine göre karakteri huyu var sahibine çok düşkün olanıda var hatta köpekden beter..
sahibini hiç iplemeyenide var hesabına geldimi yanına gelir kendini sevdirir falan..
Bakım istemez temizlik istemez kendini temizliyor hayvan gezidirme derdi yok gezdirme istemez.. hayatını ona göre programlamak zorunda kalmassın köpek kadar o konuda kaprisli değildir yani tatile iş için seyahate çıksan küsmez trip atmaz yemek yememezlik yapmaz..
kedi olduğu için birde teslim edicek emanet edicek yerde çok bulursun gezdirme ve ağır bakım temizlik ilaç v.b istemediği için..
Kusura bakmayın ama siz yanınıza aksesuar arıyorsunuz. Evi dağıtıyormuş, kulağı kokuyormuş, tüyü dökülüyormuş vs. dertlere şimdiden başladıysanız, cinsi ne olursa olsun, köpek bakamayacağınız çok aşikar.
Hele kafeste bakma fikri başlı başına köpek gibi bir hayvanın sizin için ne kadar yanlış bir tercih olduğunu bas bas bağırıyor. 2 ay sonra verecek yer arayacaksınız, verdikten sonra siz oh derken, köpek acı çekecek. Lütfen bu kötülüğü ne kendinize ne de köpeğe yapın.
maltese terrier diyorsun sanırım evet onlar da ev ortamı için cok uygunmuş, yalnız chihuahua'ya göre büyük tabi onlar, bakalım canlısını görmedim daha, görürsem fikrim değişebilir.. aslında şuan ankara batıkentte bi kız arkadaşın köpegi dogurmuş, pincher var elinde 2 tane biri kız biri erkek, onlara bi bakmaya gidicem, herkese de vermek istemiyormuş o beni ikna ederse bende onu ikna ederim köpeklere iyi bakacagımdan ötürü :)
kedileri sevmiyorm genel olarak fakat iran kedileri cok hoşuma gidiyor, bi arkadaşımda var, fakat onlar da sürekli intihar veya kaçma egiliminde, dediğini bi düşüncem :) ama köpek sevgisi daha başka bende, hep istemişimdir olmamıştır bu zamana kadar, belki de bu yüzden, genel olarak ulaşamadıgım şeyi daha cok isterim..
evet biraz makyajlanmak istedim o yüzden bu arayışa girdim, kızları bu şekilde tavlamayı düşünüyorum bu zamana kadar hiç kız arkadaşım olmadı da :)
makyaj da bi yere kadar sonuçta, tabi ki irdelicem, kız arkadaşım kesinlikle beagle almamaı söyledi kokudan dolayı, kendisi tam bi köpek manyagı halı hazırda 2 köpegi daha var, öyle bi insan bile bunu diyoyrsa vardır bi bildiği diye düşünüyorum
maltese terrierı düşünün geçen yıl ev arkadaşımın 12 yaşında dişisiyle 1 yıl geçirdim gerçekten çok akıllı ve eve uyumlu idi kendisi.
Şuan aynı arkadaşımın iki adet bir dişi bir erkek terrier ile aynı evdeyim beşer aylıklar tuvalet eğitimlerini falan veriyoruz akıllı mutlu ve şımarıklar. Aşırı bir havlama yok. Mama konusunda hem mama hem biz ne yersek yiyorlar. Erkek olan tatlı tatlı horluyor uyurken bi tek.
Düşünmelisiniz bence :)
Sadece kafes mevzusundaki yanlış bilinen bir nokta için yazıyorum.
Şahsen sahibini bildiğim ve sahibiyle tanıştığımız bir çok ödül almış köpek box'ta sadece sahibi ile muhattap kalarak büyütülmüştür. ( Geçtiğimiz günlerde Yetenek yarışmasında Afyondan katılan zannedersem adı Naz olan golden cinsi köpeğin sahibinin tüm çabalarına rağmen hiçbir sözünü dinlemeyişinin tek sebebi budur. Hayvan sahibi ile beraber etraftaki insanların komutlarınıda takip etmeye çalıştığı için çok fazla kafası karışıyor. Daha sonra açıklayacağım bu konuyu) Yavru köpeğinizi 1 gün boyunca box içinde terk ederseniz evet o şartlar altında bakılmaz. Ancak köpeğinizi sıkılmasın diye evinizin içerisinde serbest bırakırsanız da ilk köpeğinizi büyütürken benim gibi köpeğinizin yanına döndüğünüzde kapıların ve hatta duvarlardaki sıvaların dahi kemirilmiş olduğu bir durumla karşılaşabilirsiniz. Box ise köpeğinizi siz evde iken ve ya değilken kontrol altında olmasını sağlar. Bir yere pislerken arkasından kovalayacağınıza, daha yavruyken bile tuvaleti için ağladığında boxtan çıkartıp sokağa pislemesini sağlamak, halıdan temizlemekten daha kolay. Bu en basit sebebi. Bir diğer sebebi ise köpeğin sağlıklı eğitim kurabilmesiyle alakalı. Sosyal köpek sokakta her gördüğü insana kendini sevdirmeye çalışan köpekler değildir. Yukarıdaki gibi. Sadece sahibine bağlı ve komutları düzgün dinleyen köpek sosyal köpektir. Yolda yürürken bile köpeğiniz bir ağacın dibini kokladığında tasmasından tutup çekiştirirseniz köpek bunu fark ederse negatif algılar ve inatlaşır. Halbuki siz kafasını eğdiği anda aksi bir yöne dönüp ona bakmadan ters istikamette yürürseniz ve tasma gerilimi siz köpeğinize bakmadığınız bir anda olursa köpek şu şekilde algılar "bu adamın ne yönde gideceği belli değil en iyisi sahibimin yürüyüşünü izlemek." Ancak bu iletişimi kurmak evde sizin istemediğiniz bir şeyi yapmasını engellemekle olur. Yeterli egzersiz ile hiçbir sakıncası yok box'ın. köpeğiniz ile doğru frekans her ne kadar acımasızca gözüksede sadece box ile oluyor. Günde 15 km koşabilirsiniz sonrasında kaç saat dinlenir yemek yer ve diğer ihtiyaçlarınızı giderirsiniz?
Forumdan tartışmaya girmeyi hiç sevmem ve bunun içinde yukarıdaki bilgileri yazmadım. Tartışmaya girmek istemeyişimin sebebi ise anlatmak istediğimi tabuları olan insanlara anlatamıyorum. Yinede umarım anlatabilmişimdir.
Benim bir dobermanım var 2 aylıkken almıştım şuan 1 buçuk yaşında :):)
Pek sevimli sayılmaz ama tavsiye ederim :D:D:D:D
http://dims.vetstreet.com/dims3/MMAH...45mk062111.jpg
dişilerde sıkıntı çıkıyo mu acaba evde? çünkü zor oluyomuş regl dönemlerinde filan? o yüzden erkek mi seçmeliyim? tuvalet egitiminde size danışabilir miyim bi arkadaş sahibi oldugumda ? :) mama harici beslemelerde evde koku oluyormuş yediklerinden mütevellit? öyle birşey duydum
verdiğiniz bilgiler cok gzüel, cok tşk ederim, bunun gibi bilgileri nereden temin edebilirim, güzel bi kitap önerisi veya kaynak ögrenmemi saglar diye düşünüyorum, cok ince ayrıntılar gerçekten :) en önemli mevzu da zaten egitim kısmı.. iyi bi egitimle üstesinden gelirim diye düşünüyorm :)
kankamla böyle hareketler yapacaz hergün :)
aynen cok büyük bi köpek fakat bunlar tehlikeli :) allah bagışlasın ahaha :)
Emin ol tehlikesiz sandığın hayvanlardan daha tehlikesizler çünkü çok ama çok akıllılar :)
aklında olsun dişi kopek her zaman sahibine daha sadıktır.
dişi köpek erkeği kendine cagırır
erkek kopek her zaman dişinin peşinden gider
erkek kopek sahıbıne ustunluk kurmaya çalışır
dişi kopek gozunun içine bakar
regl dönemlerinde altını bezleyebilirsin
öyle kan gövdeyi goturmuyo tabiki aama damla damla damlatırlar.Zaten genel olarak kendi kendini temzliyo ama dediim gibi gene altını bezlemen mümkün.
Köpek almam şartmı kedi al
Bak kulagı kesik bir kedi vardı ondan gelmiş akmerkezde var çok şirin duruyor
bak bu
http://www.ilanyeri.com/resim/0/scot...50-zrrsyty.jpg
Dişi köpek kendini temizliyor genelde özellikle küçük hayvanlarda daha az oluyor.
Erkek köpek biraz daha aşırı oluyor. Biraz daha baş kaldırıyor eğitimi biraz daha zor oluyor.
Köpeğinize, evinize temiz bakarsanız eğer koku falan pek sıkıntı yaratmaz fakat , tüy biraz sorun olabilir halılarda , elbiselerde falan.
Tuvalet eğitimi çok kolay kendiniz bi yöntem geliştirip uygulayabilirsiniz.
+ Erkek köpek sürü lideri olmaya çalışır. Bunu başarmak için saldırmaz tabiki ancak oyun oynarken vs bunu dener. Asi bir tarafı olur her zaman. Dişi köpek daha kolay.
Edit:
Bu arada küçük köpeklerin bir çoğu boylarından dolayı Napolyon Kompleksine sahiptir. Hayvana tepeden bakılıyor ister istemez. Üstten bakmak tehdit algısıdır hayvanlarda.
Söylediklerimi işinin ehli her hangi bir eğitmen anlatacaktır zaten. Köpek eğitime gidecekse (küçük bir köpeğin eğitime ihtiyacı olurmu bakmadığımdan bilemem.) 6 aylık olana kadar yontulmamış odun gibi bakarsan daha iyi. Hiç bir şey öğrenmemeli o süre içerisinde. İzmirde iyi bir kaç adres biliyorum ancak Ankara için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
İyi hoş söylüyorsunuz da robot mu programlıyoruz yoksa beraber yaşayacağımız bir canlı mı alıyoruz? Her köpek ev düzenine az çok ayak uydurabilecek kadar eğitim alabilir ki bahsettiğiniz box içinde eğitim verme olayı için ciddi emek ve zaman gerekir. Normal bir bireyin box sevdası bir yerden sonra oyuncağı kutusundan çıkarıp oynayıp sıkılınca tekrar kutuya koyma olayına dönecektir. Ve eminim aynen dediğiniz şekilde bir zaman sonra hayvan günün çoğunu bir kafeste geçirmeye başlayacaktır. İlk defa köpek sahibi olacak birinin bu tarz bir eğitim verebileceğine inanmıyorum.
Umarım yanılırım ama 5-6 ay sonra yine burada köpeğime yuva arıyorum diye bir başlık göreceğiz. Lütfen olayın parasını verip almak, mamasını almak, aşısını yaptırmak olmadığını, bir canlının hayatını, kaderini çizdiğinizi unutmadan karar verin.