aynısını kuzenim yeni a serisi için diyordu. ilk a yı sonra 1 serisini test ettik şimdi uygun bir tane 1 serisi düşürmeye bakıyor :)
Printable View
Çok beğendım süper :)
Yeni A serisini test edip almayi planliodum ilk icine bindigimde cok hosuma gitti direk dizel fullune fiyat aldim test turusu icinde randevu. Onden ceker oldugunu duydugumda biraz sogudum ama yinede alabilicek kadar hoslasmistim arabaya. NE zamanki arayai calistirdim ve 5 km yol gittim direk vazgectim. Inanilmaz bi ruzgar sesi,yol sesi ve alt takimdan geler takirtukur sesler vardi. Sanki benim eski megane3 coupedeki seslerin aynisi gibi. Megan i o yuzden satmistim direk midem bulandi arabadan. Mercedes e yakistiramiorm insallah c serisinde bole sacmaliklar olmaz. Dizayni fena degil
atla eşek çiftleşmiş gene :)
valla o kötü bu kötü diyoruz ülke olarak bi bakıyorum floryada her sokakta cla var arkadaşım bile bune ya böle mercedes mi olur dedi gitti fümesinden cla aldı ama şu var 3 kasa ve A4 kasa'nın ruhuna el fatiha :D
Biz de aynı testi yaptık , e180 ve 1.6 5 için konuşmuyorum 2.0 ccler ile yaptık ama kasalar aynı sonuçta. Nedense tam tersi kanıya vardık. Mercedesin konfor ve kalite hissi bmw de kesinlikle yok. Bu araçtan ne istediğinle alakalı bahsettiğin gibi yerden yere vurulacak bir şey yok öyle aman aman fark ta yok bana göre bu sınıfın lideri E dir. Bu yorumu da BMW sevdiğim halde yapıyorum. Aynı segmentte oldukları halde farklı karakterleri var 2 aracında ama sonuçta olay da bu zaten biri MB biri BMW aynı beklentileri karşılamasıbeklenmemeli
5,20 i nin önde olduğu tek konu performansıdır heralde, denemedim ama e180den iyi olduğu kesindir 3 serisinden baz alıyorum. e180 o kasaya o motor gerçekten yakışmıyor.
Konuya gelince , resimlerden bana da biraz eğreti geldi ama canlısını görünce çoğu insanın fikrinin değişeceğine eminim. Resimlerde S serisinden de nefret etmiştim geçenlerde yolda canlı görünce araca hayran oldum.
Cla görsel olarak kötü değil ki. bu benim görüşüm tabiki ama sadece mercedes olarak değil yeni çıkan çoğu aracın görseli iyi değil. bu yüzden satıyor zaten. herkez ikinci el araç alma taraftarı değil. bmw 4 kasa çıkardı mesela görsel olarak bi cla değil.
kime göre neye göre ? Tasarım tartışmak bence yersiz çünkü zevk meselesi, bence otomobilde tartışılacak şey kalitesi , sürüş dinamikleri , fiyatı falan belki. Bence CLA çok garip bir araç ama çirkin değil, 4 serisi bana göre CLA ile kıyaslanamaz bile güzellik bakımından. Ama dediğim gibi bunlar göreceli şeyler herkesin fikrine saygı duyarım.
Hakan Abi bir çok kez test ettim iki aracın da en dolu paketlerinden en boş paketlerine kadar bir çok kez sürme fırsatı buldum. Şunu söyleyebilirim;
5.20 i nin motoru daha devirlenmeye istekli ve daha çabuk hızlanıyor, şanzımanı daha hızlı yanlış hatırlamıyorsam zf 8 ileri kullanılıyor bmw de ve bunun da etkisi çok büyük ve yakıt tüketimi biraz daha düşük ama baz fiyatlara bakıldığı zaman e180 daha pahalı gibi gözüksede iki araca da aynı donanımlar eklendiği zaman bmw'nin fiyatı e serisini geçiyor.
E serisine gerçekten bu motor bencede hiç yakışmıyor ama talep çok yoğun bu motora. E serisi performans anlamında biraz daha geride kalıyor aslında 5 serisi biraz daha ağır ama 5 teki ünite daha atak ve şanzımanı daha seri olduğu için iyi değerler ortaya çıkarabiliyor ama tabiki öyle aman aman bir fark yok yani aralarında 1 saniye oynuyor . Ama E serisi bu sınıfta yine farkını belli etmiş yani konfor, yol sesi , kabinin ferahlığı genişliği , ve kalite olarak ciddi birkaç gömlek üstün.
Mercedes chairman dieter abi demisti ki eski kalitemizde araclar uretemiyoruz suan farkindayiz ama duzelticez demisti simdi bu oldumu dieter amcam gerci fotoğraf lardan konusuyoruz ic mekan kalitesi olarak umutluyum hala. A ve Cla gibi olmaz umarim. Dis tasarim olarak begendim little s klasse gibi citirdan.. umarm yeni e de ayni stop grubu ile gelmez ama.
ben çok beğendim dizaynını, harika olmuş hatta..
Mercedes parasının arabası değil artık..
Amma yerden yere vurmuş bazıları zannedersinki herkes günlük 2013 e2 paket e classe mercedes'e biniyor. Bu aracın amg paket 1.6 cgi olanı ve 1.6 dizeli olursa hem a4 ü hem 3 ü bitirir piyasada. Bence tasarımı kesinlikle çok başarılı. Şimdi beğenmeyenler amg canlı görünce bayılacaklardır diye tahmin ediyorum.
Konunun Cla ya da a serisi ilede hiçbir alakası yok. Tabii ki aynı kalitede olmayacak sınıf farkı var. C bir üst sınıf cla ve a dan. Kalite kıyaslamasını 3 ve a4 e göre yapmak lazım. Cla yı da a3 sedan ile kıyaslamak lazım...
Bir orantısızlık var çözemedim, gözüme pek hoş gelmedi...
3 serisini bilemem ama A4 silinir gider piyasadan bence...
A4'un kasa yenileyip atak yapmasi lazim diye dusunuyorum...
Süper Olmuş Grisi Böyle Duruyosa Beyazı Can Alır :D
İçide Eski Modele Göre Gayet Başarılı :)
http://www.hizliresimyukle.com/image...11/19/SnrL.jpg
http://www.hizliresimyukle.com/image...1/19/6B1oc.jpg
http://www.hizliresimyukle.com/image...1/19/TrqVu.jpg
http://www.hizliresimyukle.com/image...1/19/hybgv.jpg