User Tag List

Sayfa 2/5 İlkİlk 1234 ... SonSon
79 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Hırsızlığa karşı araç takip sistemi EV YAPIMI :)

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu sahibi arkadaşın fikrinin tamamen aynısını bir arkadaşım yaptı kendi arabası için

Iphone 3 kullanıyor. G yasa GS olabilir modeli bilmiyorum.. Pilini şarj için bir devre yaptı.. Bir de arka aydınlatma ışığından benzin rölesine çıkış aldı.. uzaktan arabayı kapatıp açabiliyor..

Devamlı açık olduğu için takip de edebiliyor..
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

jb1919 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence minareyi çalan kılıfını hazırlar, basit bir jammer kullanırlarsa sinyal kesilir.

karsiyakaliozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu cihazların (arvento ve turevi ) en buyuk sıkıntı son kullanıcı masrafları yuksek 2-3 senedir aklımda, bır turlu makul fıyatlı bulamadım ( max 100 $ altı ) yıllık abonelık v.s olmayan, şirketlerde sorun yok zaten masrafdan dusuyor ama sahıs kullanınca hepsi sabit gider yani son kullanıcı ıcın kısıtlı ozellıklı mesela sadece arac yeri gostersın yeter olan cıhazlar olmalı bence ,ekonomık fıyatlı boyle olsa 2 adete hemen alabılırım mesela.
    ''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam senelik abonelik 2 yıldan sonra başlıyor ve yıllık 100 lira. Aylık da 10-15 lira civarı bi fatura geliyor Turkcellde. Dediğin gibi basit, yalnızca araç yeri göstermeye yönelik cihazlar zaten var.

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Nightfish Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu yukarıdaki cihazı alsanız da kullanamazsınız yalnız bilginiz olsun. Aman diyim dikkat edin.

Araç takip alırken zaten %40 cihaza, %60 yazılıma para veriyorsunuz. Bu tarz satılan araç takip cihazları yalnızca cihaz, yazılım yok. Bir de bunu entegre edeceğiniz yazılım almak zorunda kalacaksınız ve 2 gün sonra bir sorun yaşanırsa muhattap olabileceğiniz kimse olmayacak.

Bu arada çalınmaya karşı denmiş ama, çakmaklıktan çekilen kabloyu görüp onu sökmeyecek mi bu hırsız arabaya binince ?

Yurtdışı departmanında olduğumdan TR'ye verilen fiyatlar hakkında kesin bilgim yok. Genelde ben söyleyince yüksek fiyat söylüyorum :P Bir de, bizde farklı cihaz tipleri var. Kullanım amacına göre cihaz tipi ve haliyle fiyatı da değişiyor.

bence bir yanlışlık var

öncelikle çakmak adaptörüne bağlantı yapmayarak o sıkıntıyı giderebiliriz
    heralde bizde o kadar saf değiliz.

öteki olayda bu cihazlar için illa bir servera ihtiyaç olmaması
    yanlışım yoktur umarım
    bu ucuz cihazların içinde gps ve telefon var
    telefon tabiki sadece mesaj almaya ve göndermeye yarıyor.

yani ben mesaj atıyorum cihazın içine taktığım telefon numarasına
    o da bana konum bilgisini gönderiyor
    google map açıyorum ve o koordinat bilgisini girince yer karşıma çıkıyor zaten

bunlardaki bence tek sıkıntı ülkemiz koşullarında
    yurt dışından gelecek olan bu ürünün imei numarasını kayıt altına aldırmak
    sonuçta bunlarda da bir imei numarası olması lazım

BİLAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Patron sence bu iş bu kadar kolay olsa biz bu kadar cihaz satabilir miyiz ? Bir de rica ediyorum linkini koyduğun cihazı Googleda bi ara, markayı. Adamlar o kadar profesyonel ki, web siteleri bile yok

Bu cihazlar kripto ile servera bağlanıyor, server üzerinden haberleşmesi vs yapılıyor. Basit bi yazılım yükleyim, oradan bakayım deme şansın maalesef yok. Ofiste ebay açılmadığından bakamıyorum, 37 dolara server yazılımıda mı veriyor ?

Önceki mesajda da dediğim gibi ben yurtdışı departmanında olduğumdan net fiyat bilmiyorum. Ki son kullanıcıya da biz direkt satış yapmıyoruz, bayilerimiz yapıyor. Ama yurtiçinden ortalama bi fiyat öğrenip yazarım diyeceğim de yazamam, hangi cihazı istiyorsun ?
    Bu cihaz derken biz de aynı cihazı satıyormuşuz gibi bi önyargın mı var anlayamadım ama bizim cihazlarımız kendi üretimimiz, TRde üretiliyor.
    cıhazın adını soyle nerde bayin var onu yaz yeter ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence bir yanlışlık var

öncelikle çakmak adaptörüne bağlantı yapmayarak o sıkıntıyı giderebiliriz
    heralde bizde o kadar saf değiliz.

öteki olayda bu cihazlar için illa bir servera ihtiyaç olmaması
    yanlışım yoktur umarım
    bu ucuz cihazların içinde gps ve telefon var
    telefon tabiki sadece mesaj almaya ve göndermeye yarıyor.

yani ben mesaj atıyorum cihazın içine taktığım telefon numarasına
    o da bana konum bilgisini gönderiyor
    google map açıyorum ve o koordinat bilgisini girince yer karşıma çıkıyor zaten

bunlardaki bence tek sıkıntı ülkemiz koşullarında
    yurt dışından gelecek olan bu ürünün imei numarasını kayıt altına aldırmak
    sonuçta bunlarda da bir imei numarası olması lazım

Abi durum şöyle ki dediğin gibi GPS ve GSM modüller var cihazın içerisinde. Yalnızca mesaj değil, ekstra ünite takıldığında sesli görüşme ya da araca mikrofon takarak aracı dinleme de yapabiliyorsun.
    Dediğin gibi IMEI numarası var, eğer ithalat belgesi olan bir firma değilsen IMEI kaydı yaptıramıyorsun.

Cihazlar sadece konum bilgisi vermiyor. Çeşitli rapor ve alarmlar da oluşturabiliyor. Ayrıca sen bu cihaza komut da gönderiyorsun; mesela bana şu anki konum bilgisini söyle diyebiliyorsun. Bunun dışında cihaza programlama komutu da göndermen gerekiyor. Ben şu aralıklarla konum bilgisini göndermeni istiyorum gibi programlamalar ve alarm programlamaları cihazın kendi hafızasında tutuluyor.

Basit yazılım dediğin gibi yalnızca konum bilgisini görmene yarayacaktır. Belki birazcık gelişmişse hız bilgisi vs de verebilir. Cihazın kablosuna baktım, kontak ve odometer bağlantısı yok bu yüzden bayağı bi veri kaybı olacak haliyle. Kısacası yalnızca konum bilgisi diyorsan dediğin gibi servera gerek yok ancak alarm yorumlamaları, rapor bilgileri ve geçmişin hafızada tutulması gibi konular için servera ihtiyacın var.

Harita konusunda da Google map şu an ücretsiz destek veriyor 3rd party uygulamalar için. Ancak 2 gün sonra ücret isterse yazılım komple elde kalır.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bu ürünler zaten yıllardır var ben hatta konusunu açmışdım yanılmıyorsam burda..

Ebaya girin 20 dolardan başlıyor 2000 dolara kadar çeşit çeşit yazılım mı yazılımsız android ve ios app li olanlarına kadar var..

arabayı çalıştırıp durduran kornasını çalan v.b kadar var..

en basitleri 20-40 dolar arası satılıyor ebayda.. kendinden bataryalı olanlarda var illa bir yere bağlamak devre çekmek zorunda değilsiniz enerji için.. haliyle enerji için kablolama olmadımı istediğiniz yere saklayabiliyorsunuz kutucuğu..

Fikrimce tek önemli yanı gps koordinatları onu doğru versin yeterli.. iphone gibi telefonunuz varsa o kutucuğun yoladığı koordinatı kendi iphone direk algılayıp o koordinata tıkladınızmı direk haritada yerini gösteriyor zaten..

ebayda satılıyor youtube da klipleri falan var bu tip ürünlerin oralardan bakabilirsiniz.

bir ara imei sorunu olmuşdu neticede içine simcard takılıyor bu kutucukların satıcı ile görüşdüğümde imei benim değiştirebiliceğimi söylemişdi zaten oda olursa kayıt kuyut derdide olmaz..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu ürünler zaten yıllardır var ben hatta konusunu açmışdım yanılmıyorsam burda..

Ebaya girin 20 dolardan başlıyor 2000 dolara kadar çeşit çeşit yazılım mı yazılımsız android ve ios app li olanlarına kadar var..

arabayı çalıştırıp durduran kornasını çalan v.b kadar var..

en basitleri 20-40 dolar arası satılıyor ebayda.. kendinden bataryalı olanlarda var illa bir yere bağlamak devre çekmek zorunda değilsiniz enerji için.. haliyle enerji için kablolama olmadımı istediğiniz yere saklayabiliyorsunuz kutucuğu..

Fikrimce tek önemli yanı gps koordinatları onu doğru versin yeterli.. iphone gibi telefonunuz varsa o kutucuğun yoladığı koordinatı kendi iphone direk algılayıp o koordinata tıkladınızmı direk haritada yerini gösteriyor zaten..

ebayda satılıyor youtube da klipleri falan var bu tip ürünlerin oralardan bakabilirsiniz.

bir ara imei sorunu olmuşdu neticede içine simcard takılıyor bu kutucukların satıcı ile görüşdüğümde imei benim değiştirebiliceğimi söylemişdi zaten oda olursa kayıt kuyut derdide olmaz..
    oo bak bu bomba haber

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Nightfish

tabi sizinki çok daha gelişmiş model
    belki daha çok araç kiralama şirketlerine yönelik
    elbette çok fazla detay isteyenlere
    detay = para demek

uzaktan kapılarıda kapatabilir sizinki
    aracın motorunuda kitler?
    yada araç şu anda aydın otobanında 140 ile gidiyor bilgisini canlı türkiye haritası üzerinden görebiliyorsun belki

ihtiyaç meselesi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Telefona yapılan çakma IMEI buna da yapılıyor Ama sıkıntı şu, gümrükten bırakmıyorlar cihazı telefonda olduğu gibi. Gidip yanınızda getirmeniz lazım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bence kişisel basit kullanım için şöyle bir şey yeter artar bile kendinden bataryalı üstünde mikrofonu bile var araç içindeki konuşmaları dinleyebile bilirsiniz.. fiyatıda makul..
    bir satıcıya imei kendimiz değiştirebiliyormuyuz diye teyit almak gerekir
    bence gayet yeterli bir çözüm.

Spy Real Time GSM GPRS GPS Tracker Car Vehicle Tracking System Device TK102B | eBay
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    artık telemetri sistemleri gerçekten çok ucuz. Biz RC uçaklarda kullanıyoruz. Kumanda üzerinde koordinat hız yükseklik gibi bilgileri görebiliyoruz şarjdan kesilmediği sürece. Neye yarıyor. Uçak tarlaya düştüğü zaman ekinlerden dolayı göremiyorsan ve yüksek bir noktada değilsen uçağın 3 metre çapındaki alana kadar yaklaşabiliosun bulabilmek için. Telefon hattı falan da gerekmiyor. Sana kumanda üzerinde koordinat veriyor Telefona koordinatı girdiğin vakit nerede olduğunu görüyorsun. Eskiden bulamadığımız zaman bütün herkes uçuşu bırakır 1 uçağı aramak açin Arazi Taramasına çıkardı. Benim bahsettiğim tabii ki kumanda menzili içerisinde çalışan bi sistem o da menzil olarak 15Km falan yapar.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Telefona yapılan çakma IMEI buna da yapılıyor Ama sıkıntı şu, gümrükten bırakmıyorlar cihazı telefonda olduğu gibi. Gidip yanınızda getirmeniz lazım.
    Evet benimde tek almama nedenim oydu gümrükde şimdi sıkıntı çıkartırlar diye vazgeçmişdim.
    ali express de forumlara bakıyorumda telefon yollayan satıcılar bile var adamlar nasıl yapıyor bilmiyorum ama çözmüşler mevzuyu..
    yada şu çinden telefon falan getirten elemanlar var internette onlardan istemek lazım gerçi onlarda karlarını koyarlar..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaw arkadaş bişeye de destek ol. Şöyle yaparız yok olmaz böyle yapalım yok ııh. Tamam takmıoruz amk.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence kişisel basit kullanım için şöyle bir şey yeter artar bile kendinden bataryalı üstünde mikrofonu bile var araç içindeki konuşmaları dinleyebile bilirsiniz.. fiyatıda makul..
    bir satıcıya imei kendimiz değiştirebiliyormuyuz diye teyit almak gerekir
    bence gayet yeterli bir çözüm.

Spy Real Time GSM GPRS GPS Tracker Car Vehicle Tracking System Device TK102B | eBay
    valla bunlar uçmuş ya
    yeni birşey öğrendim
    cihaz uyduyu göremiyorsa, konum bilgisini gprs üzerinden de yollayabiliyor sana
    telefon çeksin yeter

birde bu daha önemli bazılarında tek röle çıkışı var
    ben uzaktan arabanın benzin pompasını durdurabilirim mesela

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

BİLAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Nightfish arkadaş sanırsambu işle ugraşmakta kısaca toparlarsak.
    bu urun bızler icin bulunmaz fırsat kaldıkı benım aracın calınması ruyalarıma bıle gırmıştır kabus gıbi.
    bızım ıstedıgımız detaydan zıyade.
    detay para demek .
    sadece arabanın nerde oldugunu bildıren cıhaz fazla detaya gerek yok.
    fıyat makul olsun
    batarya yada pil takvıyesi ıle calışsın kablo olmasın yani yeter.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence hepimiz böyle birşey takmalıyız araca

ankarada arkadaşımın gc8 subarusu çalınmıştı
    aylarca arabayı aradılar ya

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)