Valla ben çok kızıyordum arabayla gitmek yerine, toplu taşıma tercih edelim diye.
Antep'te mininüs 2 lira oldu.
Sabah saatinde balık istifi binmek yasak, anından ceza kitliyorlar.
Her tarafta polis ve ceza.
Ama araç bulamıyorsun binecek.
Kuzenimle aynı iş yerindeyiz.
Ev güzergahlarımızda aynı.
Mazotu ben alıyorum, otoparkı o ödüyor.
Günde 10 km. git gel yapıyorum toplu taşımadan ucuza geliyor ikimize de.
İki araç yerine tek araç gidiyoruz.
Genellikle insanlar aynı güzergahta, arkadaş, tanıdık, eş dost bulabilirse hem araç sayısı azalır hemde masraf bölünür.
Aynı sorunu bende yaşıyorum ama durum bizde farklı. Babama toplu taşımayı kullan bak metro hattı da açıldı diyorum (Aksaray- İstoç). Kandıramıyorum bir türlü, rahatına alıştı.![]()
aynı dert basımda var bekliyip döt döte kokulu kokulu gidicegme oraya buraya ugricagma 40dk yerine 10dk.da evimde olcam kısmetse bir 10 güne. kapısı acık gidiyoruz hergün nerdeyse düsüp patlatıcak kafayı biri ama![]()
1881 - 193∞
ben staja bile arabayla gidiyordum
işim olunca da yerine göre arabayla gitmeye devam ederim diye düşünüyorum...
Arkadaşlar istanbulun bi 5-6 milyon insan fazlası var. İşsiz, gücsüz, eğitimsiz ve niteliksiz insanları sınırdışı edicen birde gelip yerleşmek istiyen her insanı almıcan vize uygulucan. 3-4 defa bulundum İstanbul'da o ne kalabalıktır o ne trafiktir arkadaş. Metrekareye düşen hanzo oranında tr'de açık ara önde.
Everyday I ** çapuling...
bence çözüm bölgesel şehir planlaması ve 2 tekerlekliler..
en azından istanbulda çalışma saatleriyle oynanabilir
mesela esnaf odaları kendi aralarından anlaşıp mesai saatlerini kısabilirler
örneğin zb ye arkadaşın yanına gidiyorum tekstilciler sabah 7den akşam 9a kadar çalışıyorlar.
bunun yerine tekstilciler odası ist için bi karar alacak mesai saatleri bütün tekstilciler için 10.00 17.00 olacak ve semt semt nöbetçi bırakacak her gün hem insanlar rahatlar hem trafik
aynı şey fırın, market vs gibi şeylerede mümkün
birnevi ecza sistemi gibi..
Toplu taşıma kültürü olsa toplu taşıma her açıdan rahatlıktır. Başlı başına stres bence. Sen sıra beklersin o kadar gelir Liseden çıkan gençler koştura koştura herkesin yerini gasp edip sıraya kaynak olmaya çalışır. ' Ne yapıyorsun ? ' diye sorarsın cevap bile vermeden kendisini otobüsün içine atar. Bunlar sürekli karşılaştığım tipler. Genelleme yapmak hoş olmasa bile %80 ni böyle. Kart basar kartta para yoktur fakat şöför ile tartışmaya başlar insanlar ' ben daha yeni doldurdum! '. Arkada bekle dur. Bir direğe yapışırlar kapının yakınında bir adım atıp kenara çekilmez bile, sen yeni binenlere yer açılsın diye geçmek istersin fakat geçerken çantasına çarptığın için teyzeden fırça yersin ' Üstüme çık bari! ' . Ve en sevdiğim tabi ki bu şans ile alakalı. Yorgunsundur bulunduğun bölgede 5-6 genç daha vardır seninle birlikte fakat teyze gelir seni seçer evladım yer verir misin diye.![]()
senin bu dediğin olsa istanbulun nüfusu bir milyona bile ulaşmaz gerçi kafamdaki rakam 500 bini bile zor bulur diyor ama![]()
Bu dediğinin tam aksine istanbulu doldurmaya gidiyorlar yeni havalanı yeni üçüncü şehir projesi yeni köprü derken sanırım istanbulun nüfusuna bir 5-6 milyon daha eklenicek belkide daha fazla..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
hazır konuyla bağlantılı
inş ölen sakat kalan yokdur
İstanbul'da minibüs üst geçitten uçtu! - DHA Doğan Haber Ajansı
zorunlu tutulursa mecbur uyarlar
kaldı ki sırf yandaki dükkanla rekabet edicem diye günde 5 saat daha fazla çalışma anlamsız
dediğim gibi saat kuralı getirilir ve denetleme yapılırsa kimsenin bir kaybı ya da zararı olmaz
misal marketler öğlen 2 de açsalar akşam 9da kapatsalar girdisi çıktısı sayımı falan derken hiç bir işçi 8 saatten fazla çalışmaz işveren mesai ödemek zorunda kalmaz
bazı marketlerde buna göre sabah 8de açar öğlen 3te kapatır..
ben istanbul için hatta bir çok şehir için ''acil olmayan'' alışverişlerin bu şekilde düzenlenebileceği kanaatindeyim
Trafik için binlerce çözüm üretilebilir. Ama beni gözümde çözüm fln yok istanbula. Quantum abimize katılıyorum. Millet olarak bu medeniyet seviyesinde değiliz malesef.
*10ur_K Nickli Üyeden Alıntı
Patron oldun, erken de gelmiyor beyfendi gibi cümleleri bir ara sıklıkla ben de duydumBiraz komik bir cevabım vardı ; patron adam işinin başında olur bak ben bildiğin çalışan gibiyim derdim
Şimdilerde geç kalma sorununu çözdüm artık 7 oldu mu işyerindeyim alıştım galiba![]()
Techturkey dediğin 12, bilemedin 16. sayfada adamı bulur, 500.000 yerine 1m alır, konuya giren herkesi ihya ederdi...
GÜNGÖREN'DE MİNİBÜS DEHŞETİ - Hürriyet TV Haber
2 KİŞİ VEFAT ETMİŞ
Toplu taşıma adam gibi olsa binilir.Bandırma'dayım halk otobüsleri otokar sultan adamlar öyle bir yolcu almaya çalışıyor ki sözde! araçlar 80 kişilikmiş. rekor kırdırmaya çalışıyorlar insanlara(kapasitesi 50-55 kişi normalde) İşine gelmiyorsa binme lafları falan.
İstanbul'da farksız değil halk otobüsleri, minibüsler 2 kuruş için insanları çöp torbası gibi götürmeye çalışıyolar.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)