Dolmuşları severim minibüs gibi değiller. Adamlar makas king.
Minibusculer ozellikle bakirkoy bagcilar hattı ne zaman o yolu kullansam
Kornamın ömrü azalıyor.
Dolmuşları severim minibüs gibi değiller. Adamlar makas king.
Minibusculer ozellikle bakirkoy bagcilar hattı ne zaman o yolu kullansam
Kornamın ömrü azalıyor.
Hergün Kasımpaşa-Büyükçekmece (Arel Üniversitesinin kampüsü Çatalcaya daha yakın) yapıyorum. Metrobuslerin dili olsada konuşsa vallaArabayla gitsem zaten 8 9 litre yakıyor, 100 km(git gel) neredeyse 50 milyona gelicek e sabah şirinevler, avcılar trafiği ve 70 sınırıda cabası toplamda yine o da 1.30 saati buluyor sinir stresle beraber.
Param cebimde kalsın diyip aylık akbil 70 lira onu yapıyorsun o avcılar ve cevizlibağdaki insan selini anlatamam kaynak yapanlar, hergünki kavgalar, ezilenler, ezenler vs.vs.
Ve ne olursa olsun toplu taşımada da otoyolda da toplum bilinçsiz herkes kendine müslüman sıra, saygı denen şey yok.
Toplu taşımaya devlet eli yetmiyor, özel halk otobüslerinide seçimde insanlara yaranacaz diye 3 yolcu için araba parçalamaya mahkum ediyorlar 4.45ten sattıkları mazot ve önüne gelene veerdikleri indirimli kartlarla.. Allah aşkına ya yenibosnadan büyükçekmece 30 km yol 1 liraya geliyor 45 yaşında açık öğretim okuyan amcamız, sapa sağlam adam özürlü kartı basıyor ücretsiz.. 2 yıl önce yoktu bu bedavacılar, yalandan indirimciler. Sonra daha nereye alıcaksın kardeşim oluyor, daha neyi bekliyosun kaptan oluyor...
Keşke eski insan gibi dolmuş şoförleri (ben görmedim de yaşımdan dolayıdır heralde) yenilere örnek olup insan gibi kullanın şu dolmuşları dese..
Ek olarak ; bir izmirlinin istanbul ile imtihanı çok güzel özetlenmiş alıntıda.
Valla istanbul böyle yılda bir gelip halimize şükredip gezip döneceğimiz bir yer olmuş![]()
çoğu zaman işyerim hep eve yakın olduğundan dolayı arabayla gidip gelmeyi tercih ediyorum ben
zaten ortalama araba ile trafikte geçirdiğim sure 10dk oluyor bu nedenle babamın pek birşey dediği yok hatta havalar güzelken neden metrobuse yuruyup eziyet çektiğimi bile soylediği oluyor![]()
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
benim bildigim minibuslerde pesin para odenıyor ve 1.90 diye bi ücret mantıgı var mı? her 2 tl verene 10 kuruş uzatmakla uğraşılır mı? dolmuşculuk zaten zor bi meslek, bi yandan ölüm trafigi, bi yandan süreni kacırmadan varman gereken son durak, bi yandan bi ton ınsanla para alışverişi de işin en zor yani. bu kadar kargaşanın icersinde gunde bilmem kac kere 10 kuruşu geri vermek icin trafige yogunlasması gereken dikkatin, para ustu vermeye yönlenmesi ne buyuk sacmalık...
Arabacı Ağır japon..
1 saat önce florya tarafından yola çıktım, iş çıkış saatlerinde harbi çekilecek gibi değil..
Arkadaş meslek zor evet ama bu kimseye koli muamelesi yapman anlamına gelmez. Ayakta yolcu alırsın anlarım sen orda milletti iç içe geçirirsen bide önüne geçicem makas atıcam diye benim hayatımı teklikeye atarsan aldığın para haram olsun. Baban dolmuşçu eğer eskilerden ve insana saygısı olan bir insansa amcamız zaten ona sözüm yok. Benim burda bahsettiğim insanları hepiniz zaten görüyorsunuz günlük hayatta daha neyini savunuyorsunuz anlamıyorum.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)