Kamyonu deviren de az değil yahu, bunlar tamamen kontrolsüz güç..
Yakınlarım ağır taşıma sektöründe çalışıyor altlarında Volvo FH16 700 var.. 700hp.. Hani daha bunun torku..
Kamyonu deviren de az değil yahu, bunlar tamamen kontrolsüz güç..
Yakınlarım ağır taşıma sektöründe çalışıyor altlarında Volvo FH16 700 var.. 700hp.. Hani daha bunun torku..
Takılmayın böyle şeylere... Çekmeköy Şile yolunda her gün bi kazaları var.
Şimdi söylesem abartıyormuş gibi olacak ama İzmitten İstanbula doğru dönüş istikametinde, Yokuş aşağı top speed kasan Shell tankeri beni geçtiğinde dizel albea'nın kadranında 170 yazıyordu,
adam beni geçti gitti şirket spec dizel Albea daha gitmedi Allah şahit![]()
Ben tırcıya manyağa bak ölecek demiştim o da albeaya bakıp bana manyağa bak ölecek demiştir herhalde.
✵ Belong to beyond of your horizon. ✵
bizimde üni şilede olduğundan hergün o yolu git gel yaparken birçok kez sıkıntı yaşıyoruz.. ya kasap gibi yola atlıyorlar, yada biri 30 la giderken diğeri 31 le rampa yukarı önündeki 2 kamyonu birden sollamaya çalışırken bütün trafiği kapatıyorlar.. ayrıca maltepe sahilininde ağzına ediverdiler.. yollar çamurlu olduğundan kayıyor araba, sahil tıkanıyor. Sağ şeritten kontraya çıkıyorlar vs.. değişik..
ig: erayender
benim dayımda yıllardır bu işde mektuplu ise gidiyor genellikle
mektup:sebze isinde oluyor adamlar sana bi saat veriyor o saat içinde gidemezsen paranı kesiyor komisyoncu mazot parası alabiliyon ama vaktinde gidersende cok temiz para yazıyorlar
bi ara radardan kurtulmak için altına zincir takıyorlar dı
takoraf dan yazıyor genelde polisler otobana cıktıgında coguda kapatıyor polis cevirdigindede benzinlikten yeni cıktım uyuyordum diyorlardı
bide lastik farkı muhabetti vardı mesella biz r9 la dayımın peşinden gidiyordum dagdan kutuk cekerken ben 130 yapıyordum dayım daha takoraf ötmedi diyordu 88 yada 89 da ötmesi lazım
dayımın iranlılarla kapısırken cezası vardı erzurum tarafında 150 le radarda bide bu kapalı kasa et balık falan taşıyanların polis cevirme yetkisi falanmı yok muhabetti vardı cezası varsa bile arkasından yollamaları gerekiyorlarmıs ne kadar dogru bilmiyorum ordulu bi kamyoncu abi söylemişti
bide videoda ki axor 1840 chipliyorlar 460 oluyor diyorlardı ama scanıa vabis 360 la yolla gidemiyor diyoralardı sivasdaken kamyon ortamım iyidi![]()
nires, b.battal ve ben tekirdağ doğru giderken 140 civarları tırdan sellektör yediğimi biliyorum
Livestrong
Golf MK3 Sport - SATILDI.
Jetta MK3 1.9 TD- SATILDI.
Golf MK2 GTD...
-Ne Mutlu Türküm Diyene...
K.Atatürk.
Manisa da kamyon tamircisi tanidik vardi boş kaldim mi gidiyordum.
Söför muhabbetleri güzel oluyor;
Adamlar takoyu bi kapatiyorum 160 170 falan diyo
Dedim nasi duruyosun sonra allaha emanet fren yapilcak yerlerde bu hızlara cıkmam diyo![]()
Geçen hafta Bağlıca kavşağında hafriyat kamyonu kontrolsüz göbekte transiti almıştı altına. Manzara berbattı. Transitin şöförü komadaydı ama ne oldu bilemiyorum. Hafriyat kamyonunda hasar yok gibiydi.
Sefer başına 5TL aldıkları için Büyükşehire ait kamyonlarda hıza takan yok. Poliste ellemiyor zaten.
Bunlarda benim çektiklerim, her Akşam eve giderken gördüklerimi Polis görmüyor.
Birinci Canavar
Vib Canavari 2 Bu da başka bir Vib Canavari - YouTube
İkinci Canavar aynı Şirket
Vib Canavari 54 B 9040 - YouTube
Antep Canavarı
Ben Turizm Canavarı - YouTube
Buda Metro Canavarı
Metro Canavarı - YouTube
Bizim spirnter orjinalinde 2,2 150 HP motor şuanda ise 201 beygir gücünde.
Araç normalde 170 gaz kesiyordu devir bitmediği halde şanzuman yettiği halde..
Neyse limitör iptal edildi, ibreyi çevirirken video çektiydik babayla. Bende videoyu youtube'a koymuştum..
Plakasınıda yazmıştım, resmen gelin alın bizi der gibi
Videoyu yükledikten 2 hafta sonra olması lazım mercedesten aradılar, en kısa sürede en yakın mercedes yetkili servisine gelip aracınıza limitör koydurmanız gerekiyor yoksa yasal işleme başvuracağız demişlerdi. Ha telefonun ucundaki kişi gerçekten mercedesde yetkili birimiydi bilmem, ama düzgün diksiyonlu birisine benziyordu.
Böylede bir anımız var
Crafter'da çok fena gidiyor.. Onlarda 2,5 TDI 163 HP olması lazım.
- Bize Her Yer TRABZON
Arkadasla rnasıl dersınız lastık yuzunden hızlı gıdıyorlar dıye;
Bu araclara lastıgı koyan muhendısler hıc mı bılmıyor hesap yapmayı o terkerlegın olcusune gore SAAT-KM hesabı yapmayı,
km saatınde 100 yazıyorsa o arac 1 saatte 100 km yol kat eder jant olcusu ısterse 22.5'' olsun ısterse 15'' olsun bıraz manıklı dusunun.
Mesela 800 km lık bır yolu orjınal ebatlarındakı olculerıne gore ıkı aractan bırı 17'' dıgerı ıse 14'' olan ıkı arac saatte 100 km hız ıle gıderse farklı vakıtte mı tamamlayacaklar![]()
siz biraz yanlış anlamısınız yani lastık büyük oldugundan turu az atıyor olması lazım bilimsel olarak bi cevap veremem ama denedik 130 r9 14 inç jant bmc 80 km jant ölcüsunu bilmiyorum ama 22 falandır heralde bide lastıgın jantla taban arasındaki dudak bölümüde eper kalın yani binek bi araça göre cok fark ediyor
binek araca göre fark etmez sapmaları hataları geç kadranda 100 gösteriyorsa bir saatte 100 km gider otomobilde olsa kamyonda olsa tur fazla az onla alakalı değil
hepsinin hesabı var senin aklın kesiyormu onun yaptığı hız ayrı bunun yaptığı hız ayrı ikiside atıyorum 100kmdeyken ? böyle bir mantık varmı?
lastiğinn yaptığı tur vs hepsi hesap edilerek yapılır zaten eğer kalibrasyon yapılırsa takografa lastik ölçüsü lastiğin diş derinliği vs gibi şeyler ile hesaplanarak takografını kalibre edersin, uygun bir yerde belirli bir mesafede takografı kalibre edip uygun hale getirirsin, bu bahsedilen araçlarda herhangi bir kısıtlayıcı olmadığı için bu şekilde oluyor
neyi denedinde konuşuyorsun? çok yazıyorsun boş yazıyorsun bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın bi kerede
son cümle sen dahil bu şekilde düşünen herkese
körler sağırlar
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)