User Tag List

Sayfa 4/6 İlkİlk ... 23456 SonSon
111 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Kamyon kaç yapablir ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kamyonu deviren de az değil yahu, bunlar tamamen kontrolsüz güç..
    Yakınlarım ağır taşıma sektöründe çalışıyor altlarında Volvo FH16 700 var.. 700hp.. Hani daha bunun torku..

Absinthé - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Takılmayın böyle şeylere... Çekmeköy Şile yolunda her gün bi kazaları var.

Şimdi söylesem abartıyormuş gibi olacak ama İzmitten İstanbula doğru dönüş istikametinde, Yokuş aşağı top speed kasan Shell tankeri beni geçtiğinde dizel albea'nın kadranında 170 yazıyordu,
    adam beni geçti gitti şirket spec dizel Albea daha gitmedi Allah şahit

Ben tırcıya manyağa bak ölecek demiştim o da albeaya bakıp bana manyağa bak ölecek demiştir herhalde.
    Belong to beyond of your horizon.

ERY98 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizimde üni şilede olduğundan hergün o yolu git gel yaparken birçok kez sıkıntı yaşıyoruz.. ya kasap gibi yola atlıyorlar, yada biri 30 la giderken diğeri 31 le rampa yukarı önündeki 2 kamyonu birden sollamaya çalışırken bütün trafiği kapatıyorlar.. ayrıca maltepe sahilininde ağzına ediverdiler.. yollar çamurlu olduğundan kayıyor araba, sahil tıkanıyor. Sağ şeritten kontraya çıkıyorlar vs.. değişik..
    ig: erayender

f.v.güngör
    Misafir
    benim dayımda yıllardır bu işde mektuplu ise gidiyor genellikle

mektup:sebze isinde oluyor adamlar sana bi saat veriyor o saat içinde gidemezsen paranı kesiyor komisyoncu mazot parası alabiliyon ama vaktinde gidersende cok temiz para yazıyorlar

bi ara radardan kurtulmak için altına zincir takıyorlar dı

takoraf dan yazıyor genelde polisler otobana cıktıgında coguda kapatıyor polis cevirdigindede benzinlikten yeni cıktım uyuyordum diyorlardı

bide lastik farkı muhabetti vardı mesella biz r9 la dayımın peşinden gidiyordum dagdan kutuk cekerken ben 130 yapıyordum dayım daha takoraf ötmedi diyordu 88 yada 89 da ötmesi lazım

dayımın iranlılarla kapısırken cezası vardı erzurum tarafında 150 le radarda bide bu kapalı kasa et balık falan taşıyanların polis cevirme yetkisi falanmı yok muhabetti vardı cezası varsa bile arkasından yollamaları gerekiyorlarmıs ne kadar dogru bilmiyorum ordulu bi kamyoncu abi söylemişti

bide videoda ki axor 1840 chipliyorlar 460 oluyor diyorlardı ama scanıa vabis 360 la yolla gidemiyor diyoralardı sivasdaken kamyon ortamım iyidi

f.v.güngör
    Misafir
    Alıntı cookies Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kamyonu deviren de az değil yahu, bunlar tamamen kontrolsüz güç..
    Yakınlarım ağır taşıma sektöründe çalışıyor altlarında Volvo FH16 700 var.. 700hp.. Hani daha bunun torku..
    öyle kamyonları cok büyük sirketler kullanıyor bi abimizde volvonun benle yasıt 310lugu vardı adam mahmutbeyde video cekmiş kadran devirmiş sekilde 310 öylese 700 düsünülemez ama yenilerde 88 de kitlemesi lazım

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nires, b.battal ve ben tekirdağ doğru giderken 140 civarları tırdan sellektör yediğimi biliyorum
    Livestrong

Emre Ekrem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sert@ç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    En acisi da videoyu gosterip sikayet edersen polis sanada ceza yazar 70le gidilcek yerde 130ile gitmissin diye
    Çok ironik lakin olma olasılığı yüksek, nede olsa burası Türkiye
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

HellRot06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı f.v.güngör Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bide lastik farkı muhabetti vardı mesella biz r9 la dayımın peşinden gidiyordum dagdan kutuk cekerken ben 130 yapıyordum dayım daha takoraf ötmedi diyordu 88 yada 89 da ötmesi lazım
    Zaten bu mevzunun ana kaynağıda o.Tırcılar genelde büyük tekerlekli tırları tercih ederler, Daha az tur yapar kmyi daha düşük gösterir ve daha fazla yol gider. Gerçek şu ki kamyonlar ve binek araçlar arasında ciddi bir km farkı var.
    Golf MK3 Sport - SATILDI.
    Jetta MK3 1.9 TD- SATILDI.
    Golf MK2 GTD...
    -Ne Mutlu Türküm Diyene...
    K.Atatürk.

By_HaNNibaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Manisa da kamyon tamircisi tanidik vardi boş kaldim mi gidiyordum.

Söför muhabbetleri güzel oluyor;

Adamlar takoyu bi kapatiyorum 160 170 falan diyo
    Dedim nasi duruyosun sonra allaha emanet fren yapilcak yerlerde bu hızlara cıkmam diyo

f.v.güngör
    Misafir
    Alıntı By_HaNNibaLL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Manisa da kamyon tamircisi tanidik vardi boş kaldim mi gidiyordum.

Söför muhabbetleri güzel oluyor;

Adamlar takoyu bi kapatiyorum 160 170 falan diyo
    Dedim nasi duruyosun sonra allaha emanet fren yapilcak yerlerde bu hızlara cıkmam diyo
    fren kullanan artık bi bmc le fordcular kaldı diger markalar adamlar retarder la duruyor zaten bide bi laf vardı

scanianın retarderı bmcnın freni bmcnin freni cok iyidi ya mersin yolunda dayım ızdırap oluyordu otobuscu.scania.mercedeslere

f.v.güngör
    Misafir
    Alıntı HellRot06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zaten bu mevzunun ana kaynağıda o.Tırcılar genelde büyük tekerlekli tırları tercih ederler, Daha az tur yapar kmyi daha düşük gösterir ve daha fazla yol gider. Gerçek şu ki kamyonlar ve binek araçlar arasında ciddi bir km farkı var.
    aynen öyle bence videodaki araba bile 90 la gidiyordur takoraf ondan ötmüyordur o adamda basıyordur taktir etmiyorum ama muanede dikkat etmeleri gerek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen hafta Bağlıca kavşağında hafriyat kamyonu kontrolsüz göbekte transiti almıştı altına. Manzara berbattı. Transitin şöförü komadaydı ama ne oldu bilemiyorum. Hafriyat kamyonunda hasar yok gibiydi.

Sefer başına 5TL aldıkları için Büyükşehire ait kamyonlarda hıza takan yok. Poliste ellemiyor zaten.

f.v.güngör
    Misafir
    Alıntı Tunacan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçen hafta Bağlıca kavşağında hafriyat kamyonu kontrolsüz göbekte transiti almıştı altına. Manzara berbattı. Transitin şöförü komadaydı ama ne oldu bilemiyorum. Hafriyat kamyonunda hasar yok gibiydi.

Sefer başına 5TL aldıkları için Büyükşehire ait kamyonlarda hıza takan yok. Poliste ellemiyor zaten.
    bizde bi ara kum cekiyorduk tokiye sefer bası degildi tona görede adamlar 10 teker kamyonla 50 tonla geliyordu normalde 25 ton fazladan dan getiriyorlardı

07jetta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunlarda benim çektiklerim, her Akşam eve giderken gördüklerimi Polis görmüyor.

Birinci Canavar
    Vib Canavari 2 Bu da başka bir Vib Canavari - YouTube

İkinci Canavar aynı Şirket
    Vib Canavari 54 B 9040 - YouTube

Antep Canavarı
    Ben Turizm Canavarı - YouTube

Buda Metro Canavarı
    Metro Canavarı - YouTube

Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dragon07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

birde istanbuldan antalyaya 185km ile giderken MNG cargonun crafterı yanımdan öyle bir geçtiki otobanda yemin ederim arabayla adamı yakalayamadım 220 yapmıstır net olarak hala unutamam
    Bizim spirnter orjinalinde 2,2 150 HP motor şuanda ise 201 beygir gücünde.

Araç normalde 170 gaz kesiyordu devir bitmediği halde şanzuman yettiği halde..

Neyse limitör iptal edildi, ibreyi çevirirken video çektiydik babayla. Bende videoyu youtube'a koymuştum..

Plakasınıda yazmıştım, resmen gelin alın bizi der gibi

Videoyu yükledikten 2 hafta sonra olması lazım mercedesten aradılar, en kısa sürede en yakın mercedes yetkili servisine gelip aracınıza limitör koydurmanız gerekiyor yoksa yasal işleme başvuracağız demişlerdi. Ha telefonun ucundaki kişi gerçekten mercedesde yetkili birimiydi bilmem, ama düzgün diksiyonlu birisine benziyordu.

Böylede bir anımız var

Crafter'da çok fena gidiyor.. Onlarda 2,5 TDI 163 HP olması lazım.
    - Bize Her Yer TRABZON

adilhcl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadasla rnasıl dersınız lastık yuzunden hızlı gıdıyorlar dıye;

Bu araclara lastıgı koyan muhendısler hıc mı bılmıyor hesap yapmayı o terkerlegın olcusune gore SAAT-KM hesabı yapmayı,
    km saatınde 100 yazıyorsa o arac 1 saatte 100 km yol kat eder jant olcusu ısterse 22.5'' olsun ısterse 15'' olsun bıraz manıklı dusunun.

Mesela 800 km lık bır yolu orjınal ebatlarındakı olculerıne gore ıkı aractan bırı 17'' dıgerı ıse 14'' olan ıkı arac saatte 100 km hız ıle gıderse farklı vakıtte mı tamamlayacaklar

SGTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı adilhcl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bu araclara lastıgı koyan muhendısler hıc mı bılmıyor hesap yapmayı o terkerlegın olcusune gore SAAT-KM hesabı yapmayı,
    km saatınde 100 yazıyorsa o arac 1 saatte 100 km yol kat eder jant olcusu ısterse 22.5'' olsun ısterse 15'' olsun bıraz manıklı dusunun.

Mesela 800 km lık bır yolu orjınal ebatlarındakı olculerıne gore ıkı aractan bırı 17'' dıgerı ıse 14'' olan ıkı arac saatte 100 km hız ıle gıderse farklı vakıtte mı tamamlayacaklar
    Söylediklerinizin bir çoğu doğru değil.Lastik ölçülerindeki değişim kadrandaki hızı farklı gösterebilir.Zaten kadranların birçoğu doğru göstermez.Gerçek hızınızı ancak gps tespit eder.İki nokta arasındaki mesafeyi kaç saniyede aldığınızı göstererek "gerçek" hızı söyer.

f.v.güngör
    Misafir
    Alıntı adilhcl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

siz biraz yanlış anlamısınız yani lastık büyük oldugundan turu az atıyor olması lazım bilimsel olarak bi cevap veremem ama denedik 130 r9 14 inç jant bmc 80 km jant ölcüsunu bilmiyorum ama 22 falandır heralde bide lastıgın jantla taban arasındaki dudak bölümüde eper kalın yani binek bi araça göre cok fark ediyor

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı f.v.güngör Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    siz biraz yanlış anlamısınız yani lastık büyük oldugundan turu az atıyor olması lazım bilimsel olarak bi cevap veremem ama denedik 130 r9 14 inç jant bmc 80 km jant ölcüsunu bilmiyorum ama 22 falandır heralde bide lastıgın jantla taban arasındaki dudak bölümüde eper kalın yani binek bi araça göre cok fark ediyor
    binek araca göre fark etmez sapmaları hataları geç kadranda 100 gösteriyorsa bir saatte 100 km gider otomobilde olsa kamyonda olsa tur fazla az onla alakalı değil

hepsinin hesabı var senin aklın kesiyormu onun yaptığı hız ayrı bunun yaptığı hız ayrı ikiside atıyorum 100kmdeyken ? böyle bir mantık varmı?

lastiğinn yaptığı tur vs hepsi hesap edilerek yapılır zaten eğer kalibrasyon yapılırsa takografa lastik ölçüsü lastiğin diş derinliği vs gibi şeyler ile hesaplanarak takografını kalibre edersin, uygun bir yerde belirli bir mesafede takografı kalibre edip uygun hale getirirsin, bu bahsedilen araçlarda herhangi bir kısıtlayıcı olmadığı için bu şekilde oluyor

neyi denedinde konuşuyorsun? çok yazıyorsun boş yazıyorsun bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın bi kerede

son cümle sen dahil bu şekilde düşünen herkese
    körler sağırlar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)