Tek sıkıntı olabileceği yer markanın dağıtıcısıdır herhalde bu oyun onu kandırmak için...
Printable View
bende ınsıgnıa yı boyle almıstım herhangı bır sorun yasamadm
Ortada nasıl bir sıkıntı oluyor ben anlamadım açıkçası?
Bayi fatrua kestiği otomobilin parasını distribütör'e ödüyor. Vergisini devlete ödüyor. Üstelik kazanmadığı paranında da vergisini ödüyor. Müşteriye aracı satarken notere satış ödüyor. Müşteriye güzel bir indirim yapıyor.
Ben sıkıntının nerede olduğunu çözemedim. En fazla ODD ve İstatistik Kurumu yanıltılıyor.
sıkıntı şu bu arada yapılan ındırım varya o rakamı distribütör ödüyor sen diyorsinki distribütör re ben filo satıyorum ındırım ver oda verıyor ama sen kalıp o ındırımı sıradan müşteriye veriyorsun ve aldıgın rakamı ortadan bölüyorsun yanı acık acık distribütör kandırıyorsun :)
Yanlış anladınız kötülemek için açmadığınız biliyorum konuyu akrabağımın işine bir sorun olmasın diye yazmıştım renault,ford,honda gibi büyük bir yerde satış müdürü aylık bir kotası var bu kotada bazen bir araç falan açık oluyo bunu doldurabilmek amaçlı sıfır bir arabayı kendi üzerine alıp plaka takıyo ve satıyo kullanmadan :)
kia'dada görmüştüm güzel fiyat vermişlerdi aracımı almadan 2-3 ay önce kadar showroomda 0 gibi duruyodu satış elemanı olan bayan solemişti böle böle bayi üstüne diye
bende vectramı zamanında bayi üstünden amışdım kendi araçlarıydı oluyor öyle..
Merhaba;
Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. 2013 Martı ayındaki 0 Aracımı yine Opel Bayisinin kotayı doldurması sonucu 31 Kasım'da faturalanmış ve plakası çıkması adına gerçekten güzel bir indirimle edinmiştim.
Araç size satılırken 0 km olduğu için tüm haklarından aynı şekilde faydalanıyorsunuz. Aradaki indirim gerçekten iyi olduğundan bence gözardı edilmemeli bende o zaman çelikjantsız hali 31500civarında olan aracımı çelik jant+ karter koruma+park sensörü 29150 ye almıştım body kıt hediye.
ayrıca tüm bu 29150 'ye alım satım, ilk 6 ay vergisi ve trafik sögortası dahildi.
Ben aracımı alırken aynı şey ford da vardı ancak istediğim başlangıç kalmamıştı sadece fuller vardı. Yine renoda vardı faturalı araç hemen hemen tüm bayiler bunları sağlayabiliyor. ellerinde bir önceki yılın son aylarından kalma faturalı araçta oluyor faturası da
bende eski arabamı bu şekilde aldım. 6 sene boyunca bir sorun yaşamadım. çekinmenizi gerektirecek bir şey yok.
Bence kaçırmayın 2011 de kia ceed 1.6 crdi aldım aynen bu şekilde kota için plaka basmışlar 0 araca 5-6 bin tl ucuza aldım ve 6 ay sonra aynı fiyata sattım.